Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: 62 avointa sovellusta Symbianilla, kenties maailmanennätys?

35
Matti Vähäkainu

Videolla: 62 avointa sovellusta Symbianilla, kenties maailmanennätys?
Symbian-puhelimia ja erityisesti Puhelinvertailu.cominkin testaamaa Samsung Omnia HD i8910 -puhelinta säätänyt ja nimimerkillä hyperX tunnettu mobiiliosaaja Andy on onnistunut käynnistämään yli 60 sovellusta puhelimelleen. Handytaskman-hallintasovelluksen lisäksi taustalla pyörii peräti 62 avointa sovellusta. Kyseessä voi olla aivan hyvin maailmanennätys.

Puhelimena toimii siis modifioitu Samsung Omnia HD i8910, jonka 600 megahertsin ARM Cortex A8 -suorittimen kaveriksi on asennettu 194 megatavua vapaata RAM-muistia mahdollistava, muokattu firmware-ohjelmisto. Samaa suoritinta käyttää muun muassa iPhone 3GS ja Nokia N900, joiden RAM-muistin määrä on myös 256 megatavua.
Kuudenkymmenen avoinaisen sovelluksen jälkeen puhelimen toiminta ei ole luonnollisesti enää samalla tasolla kuin tavallisesti, mutta käyttämään sitä kuitenkin pystyy. Todisteeksi herra on ladannut alla olevan videon YouTubeen.

Kommentit (35)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

4

^ Niillä sentään on mahdollista pitää sitä kahta sovellusta ajossa samaan aikaan... ;P Usein oon sitä mieltä että "joo, voi olla että iPhone on tässä parempi" mutta ei tällä kertaa. Olen pahoillani, mutta iHävisitte tämän erän. Tietty OS4 sitten eri juttu, kun siihen tulee moniajo, AFAIK.

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

5

@3
Ei toivoakaan. Ja uutisen tarkemmin luettuasi huomaat, ettei tuokaan puhelin ole ihan modaamaton :)

N900:lla saattaisi muokkaamattakin päästä lähelle samoja lukuja. Eos

Vastaa
Aki_A
Aki_A

9

@7 iPhonen taskmanagerin(?) kanssa ei kyllä halua käyttää edes mitään sovelluksia samaan aikaan. Harmi, että Symbian^3:ssa täytää melkein samalla tavalla pyöritellä edes takaisin noita ohjelmia. Tosin siirtyminen vaikuttaisi paljon sulavammalta. Edelleen N900:n task manager on helposti paras tällä hetkellä.

Vastaa
Massikka
Massikka

10

Mitä tällä nyt sitten todistetaan? Ei mielestäni yhtään mitään! Minkä ihmeen takia teidän pitäisi saada pitää adobe reader taustalla käynnissä samalla kun olette netissä ja kuuntelette musiikkia... Ja mitä hyötyä on moniajotuesta, kun sitä ei voi hyödyntää mokian kanssa. Ei ainakaan N97:lla, loppuu meinaan RAM jo siihen ku lyö nettiselaimen auki ja siihen jonku sivun auki. Milläs sitä musiikkia sitte kuunnellaan samalla?

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

11

Itse kuuntelen podcastia, kirjoitan tekstiviestiä ja olen mesessä samaan aikaan. Ikävä että et keksi käyttöä moniajolle, ja olet siksi katkera. N97 luulisi pyörivän parikin sovellusta samaan aikaan, kun E51:llä pyörii sulavasti. Ei ole N97 omankohtaista kokemusta.

Vastaa
hinuk
hinuk

12

no n97 on muuten lähes samanlainen kuin omnia hd mutta raudalla on eroja kuten omnia hd prossu on 600Mhz kun n97 424Mhz, omnia hd:n ram 256Mb josta käyttäjälle jää vapaaksi 160-190Mb n97 rammi taas on 128Mb josta käyttäjälle jää noin 40-50Mb vapaaksi.
että jos puhelimella on tarkoitus selata nettiä ja kuunnella musiikkia samaan aikaan niin kannattaa hommata omnia hd.

Vastaa
alwaysaproblem
alwaysaproblem

15

ihme valitusta täällä että mitä hyötyä tästä ennätyksestä on. No ei tietenkään mitään se on vaan ennätys, sama asia ku kuinka monta paavia mahtuu mini cooperiin ,se on vaan ennätys ja varmasti jännä juttu ennätyksen tekijälle. iPhonen moniajon puuttumisesta ja nokian sovelluksien määrästä ei ollut uutisessa sen sijaan kyse -.-

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

16

^ Sitä hyötyä tästä (ja muista ennätyksistä) on, että nyt tiedämme, että tämä on mahdollista. Tai tiedämme, että nämä ovat ne rajat, jotka tulevat tällä tekniikalla vastaan. Mutta toiselle sillä ei ole mitään merkitystä, toiselle sillä saattaa olla suurikin merkitys.

Vastaa
ristusperkele
ristusperkele

17

@14

Haha. :D Mietin kanssa, että eikö se jo itsessään ole ennätys, että noin monta ohjelmaa on löydetty. :) Vielä kun siihen lisää sen tiedon, että S60 5th edition juuri ja juuri idlenä pysyy kaatumatta, tekee tästä uutisesta varsinaisen pommin.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

18

Eikö tosiaan ole maininnan arvoista, että symppariin on löydetty 62 sovellusta? Kerrassaan hämmästyttävä määrä. :)

Vastaa
miksuh2
miksuh2

20

@18

Tämä osottaa sen, että Applen ja iPhonefanipoikien hourailut moniajon haitoista muistin kulutuksen, prossutehon kulutuksen ja akun kulutuksen osalta ovat täyttä roskaa. Me Symbianälypuhelimia oikeasti käyttäneet tosin tämän jo tiesimmekin. Esimerkiksi itse olen monesti tuonut keskusteluissa esille sen, että nuo väitteet moniajon haitoista on silkkaa puppua ja tämä uutinen hienosti vahvistaa sen.

Vastaa
kikuu (vahvistamaton)

22

@20 Aijaa, missäs sanottiin että nämä 62 avointa sovellusta EIVÄT aiheuta ko. Samsungissa prossutehon kulutusta tai akun kulutusta? Minusta tuo ei tunnu toimivan ihan normaalisti.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

23

@22 kikuu

No minusta tuon uutisen videon perusteella puhelin toimii oikein hyvin vaikka on noin monta sovellusta käynnissä, puhelin vaikutta tuollakin ajossa olevien sovellustemn määrällä toimivan täysin riittävän nopeasti, että käyttö on mukava.

Sitäpaitsi te iPhonefanipojathan olette väittäneet, että jo pari tai muutama yhtäaikaa ajossa olevaa sovellusta muka vie akusta virrat, prossutehon ja muistin. Koska puhelin kuitenkin toimii noin hyvin jopasillobn kun ajossa on 62 sovellusta, niin pitäs olla iPhonefaneillekin selvää kuinka väärässä ovat olleet.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

24

Mikä ihme siinä on, ku miksuh:lle tarvii selittää ja näyttää nää asiat moneen kertaan, no pastetaan ny taas kerran

http://www.youtube.com/watch?v=7emvUBpEkbU

jos väität, että toi lopussa menee yhtä sulavasti mitä yhtä ohjelmaa pyörittäessä ni on kyllä ihme, kato jo pelkästään tota sovellusten sammuttelua tuolla loppupäässä miten hidasta sekin on

Ja mielestäni toi video ei todista yhtään tuollaista mitä miksuh sanoo, siinä se tahmaa ja lataa hitaasti ohjelmia käyntiin, en tosin tiä tahmaisko yhdelläkin ohjelmalla ja aika paha tosta 2 min pätkästä sanoo miten akku kuluu, mutta miksuh taitavana näki senkin ;)

Vastaa
miksuh2
miksuh2

25

Mikä siinä on, ku kikuulle tarvii selittää ja näyttää nää asiat moneen kertaan.

kato tän uutisen liitteenä oleva video ja puhu vasta sitten.

Ihan näin sulle tiedoksi, minä käytän joka ikinen päivä Symbian luurilla moniajoa, joten minä tiedän ihan kokemuksesta kuinka hyvin se toimii ja tiedän myös kokemuksesta ettei moniajo akkua tai prossutehoa kuluta siten kuin sinä väität.

Tottaklai jos sulla on joitain erityisen raskaita sovelluksia ajoss, niin sillon muistia kuluu ja prossutehoa mene, mutta se ei johdu moniajosta vaan kyseisistä sovelluksista.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

26

@24 Ville

Sulla ei muuten tunnui olevan koskaan mitään järkevää sanottavaa, pelkästään häiriköit ja trololaat.Joten sanon ihan suoraan että hanki elämä.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

27

Miksuh:lta taisi mennä myös ohi, että tuo luuri oli modifoitu

Vastaa
miksuh2
miksuh2

28

@25

"Mikä siinä on, ku kikuulle tarvii selittää ja näyttää nää asiat moneen kertaan. "

Äh, tuo oli kyllä kyllä Villelle, en kikuulle.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

29

@27 Ville

"Miksuh:lta taisi mennä myös ohi, että tuo luuri oli modifoitu"

No kuule ei kyllä menny. ja sitä oli modifioitu lähinnä siten, etä oli saatu käyttöön ebnemmän RANM-muistia joten oli saatu useampia sovelluksia ajoon. Eli ei se modiofiointi vaikuttanut siihen moniajoon mitenkään, inoastaan siihen kuinka monelle sovellukselle oli muistia.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

31

@26 minä trolli? ainii siis jos joku ei hauku syyttä iphonea ja joskus yrittää vähä kertoa ihmisille, että asiat ei ole iha niinku ne luulee ni se on trolli?, mielestäni en ole täällä sivustolla varmaan kertaakaan häiriköiny

PS: sanoo tyyppi joka pastee jotai iphonen moniajoon liittyviä koodinpätkiä netissä niinku ne jotakuta kiinnostais :D Voi hellanlettas

"ja tiedän myös kokemuksesta ettei moniajo akkua tai prossutehoa kuluta siten kuin sinä väität."

Millon oon jotain väittäny? ja tuon prossutehon ny näkee silmillä tuosta äsken pasteemasta videostakin, että se vaikuttaa

jos sulle riittää tuollainen symbian n5800 sulavuus ni ok, mutta sillon et ymmärrä sitä mitä monet iphonessa arvostaa ja apple ei varmastikkaan halua tätä mielikuvaa muuttaa sulavimpana luurina mitä markkinoilla on, okei tänä päivänä alkaa kyllä löytyä jo muutamia hyviä kilpailijoitakin.

Jos ihmiset on tottunu luuriin mikä toimii jatkuvasti todella sulavasti ja nostavat tämän ominaisuuden todella korkealle ja arvostavat sitä. Apple yrittää pitää tästä kiinni ja pyrkii tekemään ratkaisun mikä ei vaikuta näkyvästi tai tuntuvasti luurin nopeuteen. Varmastikkin jos luuri on valmiiksi todella sulava niin pienikin ero näkyy helpommin

Vastaa
miksuh2
miksuh2

32

@31 Ville

"ainii siis jos joku ei hauku syyttä iphonea "

Niin eihän iPhonekäyttäjät koskaan näe mitään vikaa missään mikä liittyy Appleen tai iPhoneen. Se on kyllä huomattu.

"ja joskus yrittää vähä kertoa ihmisille, että asiat ei ole iha niinku ne luulee ni se on trolli?"

Mutta kun sun mielipiteesei ei ole useinkaan paikkansa pitäviä ja sä myös esität ne täysin tahallisen provosoivasti.

"PS: sanoo tyyppi joka pastee jotai iphonen moniajoon liittyviä koodinpätkiä netissä niinku ne jotakuta kiinnostais :D Voi hellanlettas "

Mitä ihmeen moniajoon liittyviä koodin pätkiä? missä mä muka sellasia olen levittänyt? Yhtä ainutta mitään iPhonen moniajokoodia en ole mihinkään laittanut.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

33

@32 jaa no varmaa yhtä provosoivasti, ku ne kommentit millä iphonea ja sen käyttäjiä haukutaan jatkuvasti?

esim eilen just sain oikaista sitä, että iphonella ei voi muka netistä ladata tiedostoja tai, että iphoneen ei voi siirtää mitään ilman itunesia

"Niin eihän iPhonekäyttäjät koskaan näe mitään vikaa missään mikä liittyy Appleen tai iPhoneen. Se on kyllä huomattu."

ja tää on jo nii loppuunkulutettu levy, että vois sen jo lopettaa, jos pieni osa on tota mieltä ni ei se tarkoita, että voi tollai yleistää sitä. Olen nähnyt yhden tällaisen tyypin applen foorumilla, mutta kyllä siellä ihan vioista on puhuttu paljonkin ;)

ja itsekin olen täällä sivustolla maininnut joitain iphonen vikoja

ja mun mielestä mun mielipiteet on hyvinkin usein paikkaansa pitäviä iphoneen liittyen, koska varmasti tiedän sitä käyttäneenä kyseisen luurin toiminnasta, kuin ne jotka sitä jatkuvasti haukkuu koskaan sitä käyttämättä ;)

Vastaa
ville (vahvistamaton)

34

@32

"45.ville (vahvistamaton) @ 12.4.2010 21:09

joo tuattanoinnii ootte kaikki väärässä.. Apple on oikeessa. ;)"

Jos ny esim vaikka luulit, että tämä on kirjoittamani ni ei kyllä ole, ei kuulu tapoihini ja toine samaa tasoa tuli myös tänään.

En tiedä onko toi nimimerkin kanssa pelleilyä vai iha oikeesti joku toine ville

Vastaa
ville (vahvistamaton)

35

"Mutta kun sun mielipiteesei ei ole useinkaan paikkansa pitäviä"

no mielipiteissä ny yleensä ei ole kyse oikeasta tai väärästä, ne on vaan omia mielipiteitä, kaikilla on asioista oma mielipide

jos sun mielestä luuri ei toimi hitaasti voi se mun mielestä toimia, ei mun mielipide yhtään sen vähemmän paikkaansa pitävämpi ole

mutta jos joku sanoo, että iphonella ei voi jotain tehdä ja sanon, että voi ni se ny on vaan fakta, jos kerran itse olen testannut, että niin voi tehdä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja