Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google Chrome saatavissa N900:lle

30
Kaarlo Räihä

Google Chrome saatavissa N900:lle
Nokian N900 on osoittautunut ohjelmistokehittäjille mukavaksi alustaksi, sillä monet avoimen lähdekoodin ohjelmat saa toimimaan laitteella hyvin helposti. Viimeisimpänä osoituksena tästä on Googlen Chrome-selain (Chromium), josta on julkaistu N900:lla toimiva versio.

N900:n Chrome ei ole Googlen omaa käsialaa, vaan tarvittavista koodimuutoksista ja lisäyksistä on vastannut jacekowski-nimimerkkiä käyttävä henkilö. Selaimen asennus puhelimeen vaatii ainakin toistaiseksi asennuspakettien lataamista ja sopivien asennuskomentojen käyttöä, mutta mistään kovin monimutkaisesta operaatiosta ei ole kyse.
Maemo Arena -sivuston mukaan selain tukee Flash-laajennosta ja se saa ACID3-testissä täydet 100 pistettä. Selaimessa on kuitenkin vielä joitain bugeja, joten kokeilut omalla vastuulla.

MeeGo Portal -sivuston mukaan selaimen käyttäminen kosketusnäytön kanssa helpottuu, jos Chromeen asentaa Chrome Touch -laajennuksen.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (30)

OJ_Ghost (vahvistamaton)

2

Ei Googlen omaa käsialaa? No eipä tietenkään! Kuka virallinen taho nyt tuollaista niche-laitetta tukisikaan.

Vastaa
jorgga
jorgga

3

Hyvinhän tuo näyttäisi toimivan, ainakin näin ensituntumalta. Tuppaa vaan kirjoittamaan isoja ja pieniä kirjaimia sekaisin, ellei pidä vaihtonäppäintä painettuna.

Vastaa
Stonik
Stonik

5

@2

Chromium löytyy osoiteesta code.google.com. Ehkäpä tuo "isäntä", eli Google ei ole sitten virallinen taho.

Chromium on siis avoimen lähdekoodin projekti, mukaan lukien tämän hetken nopein Javascript-tulkki eli V8. Tästä saa jokainen taho muokata selainta edelleen, esimerkiksi tehdä tarpeelliset muutokset N900:aa varten. N900:n tapauksessa käytössä on Debianista johdettu Chromium.

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

6

Ohhoh. Toimii muuten helkkarin hyvin. Tällainen olisi Firefoxin mobiiliversio saanut olla.

Propsit kääntäjälle

Vastaa
Stonik
Stonik

9

@6

Mitä muuten tulee Sunspiderin Javascript-testistä? Firefoxilla ainakin itsellä (@600MHz) tulee karvan alle 17 000 ms, MicroB:llä varmaan 10 000 ms enemmän hitaamman JS-tulkin takia. Tämä ilmeisesti tosin pääsee Firefoxin tasolle PR1.2:ssa.

Vastaa
OJ_Ghost (vahvistamaton)

10

@8
Kerrotko, miten olen "trolli"? Jos en siis ole samaa mieltä sinun kanssasi ja näiden naurettavien teknonörttien kanssa, olen "trolli"? Who's the troll now.

Vastaa
OJ_Ghost (vahvistamaton)

14

@13
Tämä ON minun oma nimimerkkini. Salasana päässyt unohtumaan.

Vastaa
abacaca (vahvistamaton)

15

En oikein tajua tuota logiikkaa, että sanoja "niche-laite" käytetään kuin se olisi jotenkin paha asia. Mikä tarve kaikella on olla massaidiooteille suunniteltua? Sillä tavalla syntyy vain Salkkareita ja Big Brotheria.

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

16

@9

~16500 tuli meikäläislle tulokseks, ei siis paljoa Firefoxia nopeampi näiltä osin. Tuntuu kuitenkin huomattavasti vikkelämmältä, tiedä sitten.

@10

Rölli mikä rölli. Onko sulla metsässä tölli? Pakko tulla itkemään ja valittamaan kokeilematta paskaa puhelinta koskevasta uutisoinnista. On itkettävä vaikkei asiaa olisikaan :)

Vastaa
OJ_Ghost (vahvistamaton)

17

@16

No miksi täällä jotain Nokian lelua pitäisi kaikkien ylistää?? Jokainen itseään arvostava ihminen pitää N900:sta aivan paskana, niinkun se onkin.

Vastaa
kvuohi
kvuohi

18

@ 17

OJ_Ghost @ 6.4.2010 08:58
"No niin, ja se rekisteröitymispakko kiitos!!

Ei N900:nen mulla ainakaan mikään pelkkä nörttilelu ole. Ihan puhelimenakin sitä käytän 24/7. Ja on kyllä paras luuri mitä mulla on koskaan ollut. Toki maailma on täynnä monenlaisia laitteita, eikä kaikki varmaan kauheen huonojakaan."

Suosittelen peikolle harrastusta ja/tai omaa käyttäjätunnusta.

Vastaa
OJ_Chost (vahvistamaton)

19

@15
Anteeksi vain, mutta onko mielessäsi käynyt ajatus, että ehkäpä suurin osa asiakkaista ihan mieluusti haluaisi laitteelleen sovelluskehitystä hieman erilaisesta suunnasta kuin kotona asuvien nörttien emulaattoriräpellyksistä? Esimerkiksi Apple iPhone ja HTC Desire ovat PALJON innovatiivisempiä, kuin N900.

Vastaa
Michelola
Michelola

20

OJ_Ghost tais mennä törsäämään rahansa iPhoneen ja jälkeenpäin huomannut että N900 olisi ollut paljon parempi valinta, ja nyt sitten katkerana täällä trollaa

Vastaa
gkaane
gkaane

23

n900 sopii ainakin minulle, siihen pystyy jopa kehittelemään itse omia juttuja. iPhone on varmasti hieno laite sellaiselle joka sitä tarvitsee mutta minua ihmetyttää suuresti nämä tekstit että joku on paska, toinen ei, varmaan HTC on myös hieno mutta useimmat n900:n käyttäjät jotka tunnen ovat olleet tyytyväisiä, eikä varmaan kukaan tuollaista pelkäksi puhelimeksi ostaisikaan, ja jos ei ole tyytyväinen hankkii sellaisen josta pitää, ei se sen kummempaa ole

Vastaa
miksuh2
miksuh2

25

@19

> Esimerkiksi Apple iPhone ja HTC Desire ovat PALJON innovatiivisempiä, kuin N900

Annas nyt jokin esimerkki äläkä vaan puhu roskaa. Niin ja kannattaa ennen vastaamista ensin miettiä mitä sana innovatiivinen tarkottaa ettet anna itsestäsi vielä huonompaa kuvaa kuin olet jo tehnyt.

Vastaa
tsille3 (vahvistamaton)

26

En tiedä sitten onko sinusta stylus-kynällä tökkiminen kovin innovatiivista ja helppokäyttöistä. Se on suora jäänne 1990-luvulta. Mitä N900 tarjoaa muuta kuin N800 (vai mikä se nyt oli, aiempi tabletti), muuta kuin hieman enemmän sulavuutta ja keskeneräiset puheluominaisuudet?

HTC Desiressa etenkin selaimessa on yritetty luoda jotain uutta. Androidissa animoidut taustakuvat. Voice-to-text-ominaisuus. Monikäyttöisemmät widgetit yms. yms. Ilman iPhonea kosketusnäytölliset eivät olisi näin valtavassa suosiossa tai ylipäätään edenneet tähän pisteeseen missä ne ovat nyt.

Vastaa
tsille5 (vahvistamaton)

27

Lisättäköön vielä se, että innovatiivisuus syntyy pienistä asioista. N900 ei tarjoa MITÄÄN uutta mitä ei olisi nähty.

Vastaa
Tietomies (vahvistamaton)

28

@ 26 ja 27

Mikäli innovatiivisuus on kiinni animoidusta taustakuvasta, niin oikeassa olet.
Itse kyllä arvostaisin enemmän parasta kännykkäpohjaista nettiselainta, ja avointa järjestelmää. Puhelimeen integroituja ominaisuuksia (ja mahdollisuutta integroida itse lisää ominaisuuksia, ei vain widgettejä) esimerkiksi Skype on oikeasti osa kännykkää eikä vain erillinen softa.

Vastaa
Puppek
Puppek

30

26. Pakko kehua, että minulla oli animoitu taustakuva jo Nokia 6822:ssa vuonna yksi ennen keppiä :D Tosin silloin sen puhelimen innovaativuus oli näytön yli aukeava qwerty.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja