Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Vodafone avaa oman ohjelmistokaupan Androidille

5
Kaarlo Räihä

Vodafone avaa oman ohjelmistokaupan Androidille
Android-laitteille ohjelmia tarjoava Android Market -kauppapaikka saa Eurooppaassa uuden vastuksen, sillä matkapuhelinoperaattori Vodafone on avaamassa omille markkina-alueilleen vastaavan kauppapaikan.

EuroDroid-sivuston saamien tietojen perusteella Vodafonen kauppapaikka avataan Hollannissa, Saksassa, Kreikassa, Italiassa, Irlannissa, Portugalissa, Espanjassa ja Isossa-Britanniassa muutaman kuukauden sisällä. Vodafonen suunnitelmien mukaan sen myymiin Android-kytkypuhelimiin uusi kauppapaikka ilmaantuu esiasennettuna kesäkuussa, joten valmistelut ovat jo pitkällä.
Kaupan ilmapiiri eroaa suuresti Android Marketista, sillä Vodafonen kauppaan otetaan ainoastaan sovelluksia, joille arvato mobile -yritys on antanut hyväksyntänsä. Toistaiseksi arvato mobilen arvostelukriteereistä ei ole tietoa, mutta ainakin yritys testaa sen, että kauppapaikalle pyrkivät ohjelmat toimivat Vodafonen myymien Android-puhelinten kanssa.

Vodafonen kaupassa maksullisia ohjelmia ei osteta luottokortin avulla, vaan ladatut ohjelmat veloitetaan matkapuhelinlaskussa. Tämä asettaa todennäköisesti jonkin hintakaton kaupattaville sovelluksille, joten satojen eurojen hintaisia sovelluksia ei kannata kaupasta etsiä.

Eurooppalaisille ohjelmistokehittäjille Vodafonen ohjelmistokauppa on kuitenkin toivottu uudistus, sillä Android Marketin maksullisten sovellusten myyminen on rajoitettu tiettyihin maihin, jonka takia esim. Kreikassa ja Portugalissa ei voida tällä hetkellä myydä Android Marketin kautta sovelluksia.

Kommentit (5)

readyEddy
readyEddy

1

Luonnollista kehitystä.

Kuka tahansa voi perustaa oman Android markettinsa. Yllätävää on, että ensimmäinen operaattori tekee sen vasta nyt.

Vastaa
Abexi (vahvistamaton)

2

Toivottavasti Suomessakin operaattorit lähtevät tähän mukaan. Operaattorit saisivat Suomessa ottaa kyllä paljon lukitsevamman otteen asiakkaisiin, jotta tyytyväisyys ja asiakasuskollisuus paranisi. Puhelimiakin saisi brändätä ihan mieluusti ja ottaa kokonaan valmistajien logot pois ja omat tilalle.

Vastaa
Mahteri
Mahteri

3

@2 "Operaattorit saisivat Suomessa ottaa kyllä paljon lukitsevamman otteen asiakkaisiin, jotta tyytyväisyys ja asiakasuskollisuus paranisi"

Missä mielessä sitten meinaat tuon lukitsevamman otteen parantavan tyytyväisyyttä?

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

4

@3 Itse ymmärsin tuon niin, että se parantaa osakkeenomistajien tyytyväisyyttä. Asiakastyytyväisyys on tästä kaukana.

Vastaa
akse
akse

5

@2 Hyi helvetti, ei mitää tommosta pelleilyä.

Mitähän niin erikoista jostain vodafone kaupasta saa vs andriod market?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja