Microsoftin teinipuhelimet ovat Kin One ja Kin Two

10
Kaarlo Räihä

Microsoftin teinipuhelimet ovat Kin One ja Kin Two
Spekulaatiot Microsoftin omista matkapuhelimista loppuivat vihdoin tänään, kun yritys esitteli odotetusti uudet Kin One- ja Kin Two -puhelimet, jotka tunnettiin aiemmin Pure- ja Turtle-koodinimillä.

Kuten huhut aiemmin kertoivat, ovat uudet puhelimet Sharpin valmistamia ja niiden kohderyhmänä ovat sosiaaliset nuoret, jotka käyttävät usein esim. Facebookia. Molempien laitteiden käyttöjärjestelmänä toimii muokattu Windows Phone 7, ja puhelimet eroavat Windows Phone 7 -puhelimista mm. käyttöliittymän, internet-selaimen ja ohjelmistotuen osalta.

Molemmista puhelimista löytyy löytyy esiinliukuva QWERTY-näppäimistö ja monikosketusta tukeva kapasitiivinen kosketusnäyttö. Kin One on parivaljakon pienempi malli ja se pitää sisällään QVGA-resoluution näytön, 4 gigatavua flash-muistia ja 5 megapikselin kameran (LED-salama). Kin Two on duon kookkaampi malli ja siinä näytön resoluutio on HVGA, tallennustilaa on 8 gigatavua ja kamera on 8 megapikselin malli (LED-salama), jolla onnistuu HD-videoiden kuvaaminen.3G-yhteyksien lisäksi verkko-ominaisuuksien listalta löytyvät Bluetooth ja WLAN. Sisäisen tallennustilan ohella puhelimen hankkijat saavat halutessaan hankittua tallennustilaa puhelimen omasta pilvipalvelusta, jonne voi tallentaa esim. valokuvia.

Puhelimien internet-selain pitäisi olla sama kuin Zune HD -mediasoittimissa ja myös puhelimen mediasoitin on tuttu Zune HD -soittimista. Laitteiden laskentatehosta ja grafiikasta vastaa NVIDIA:n Tegra-alusta, mutta valitettavasti puhelimet eivät näytä tukevan kolmansien osapuolien ohjelmia, joten laitteiden ohjelmistotarjonta jäänee heikoksi.

Yhdysvalloissa puhelimia tuo valikoimiinsa ainakin Verizon ja Euroopassa puhelimet tuo syksyllä myyntiin Vodafone. Puhelimien hinnoittelusta ei ole toistaiseksi kerrottu mitään.

Alla esittelyvideo puhelimien sosiaalisista ominaisuuksistaTilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic4 Lite – hinta laskenut -41%

Honor Magic4 Lite
129 € DNA
221 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 220 €

Realme 11 Pro – hinta laskenut -11%

Realme 11 Pro
410 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 462 €

Xiaomi 12 – hinta laskenut -11%

Xiaomi 12
399 € Telia
439 € Hobby Hall
472 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 447 €

Kommentit (10)

miksuh2
miksuh2

2

Aika jännän mallinen toi pyöristettyä neliötä muistuttava puhelin. En kyllä itse tuollasta ottaisi, mutta on silti ihan mukavaa, että valmistajat uskaltaa julkasta jotain erilaistakin. Tosin ei tuo ensimmäinen neliömäinen puhelin ole.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kikuu (vahvistamaton)

3

@1 Ja taasko pitää röllin olla trollaamassa.. Pidä omana tietonasi ellet tykkää. Täällä tuskin ketään sun mielipiteet kiinnostaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

4

@1
Mun mielestä noi on ihan hyvännäköisiä puhelimia. Ei ehkä vanhempaan makuun, mutta teineille ja paljon tekstaaville käy varmaankin hyvin. Kunhan on käyttöliittymäkin kunnossa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

5

Varsinaisesti tuo MicroSoftin mukaantulo puhelinmarkkinoille ei yllätä. Se oli oikeastaan odotettavissa, koska Windows Phone 7 vaikuttaa suht onnistuneelta uudistukselta vanhaan Windows Mobileen verrattuna.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

6

Tosin en kyllä alkuunkaan ymmärrä sitä moniajon puutetta Windows Phone 7:ssa. Siltä osin alustan uudistus ei kyllä ole onnistunut alkuunkaan. Mut se ei ole nyt merkityksellistä tän uutisen osalta.

Jokatapauksessa luulen, että Windows Phone 7 toi MiroSoftille itselleen lisää uskoa oman mobiilialustan tulevaisuuteen, joka johti omien puhelinten julkasuun.

Nähtäväksi jää mitä tuosta tulee..

Vastaa
PatrikSelin
PatrikSelin

7

"Näyttää ihan iPhonelta."
Ja sitten joku tekee eri muotoisen.
"Ihan paska."

Tajutkaa, että iphonen muoto on hyvä. Kuka ostaisi pallon, neliön, kolmion tak tähden muotoisia kännyköitä.

Vastaa
kikuu
kikuu

8

"teinipuhelimet" Eiköhän ne teinit tykkää ihan samoista puhelimista samoilla ominaisuuksilla?? Lähinnä kiinnostaa"muokattu Windows Phone 7"..

Vastaa
jarsaman
jarsaman

9

Eipähän noissa mitään kummallista innovatiivisuutta ole. Vähän parempaa peruskamaa rumissa kuorissa.

Hintahan toki paljon ratkaisee. Paremman mallin hinta esim. 300 euroa ..... kauppa käy kuin siima. 600 euroa .... kauppa käy huonosti.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.