Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia julkistaa huomenna ensimmäisen Symbian^3-puhelimen?

30
Matti Vähäkainu

Nokia julkistaa huomenna ensimmäisen Symbian^3-puhelimen?
Nokia järjestää huomenna Everyone connect -slogania kantavan tapahtuman, josta odotetaan uusia laitejulkistuksia. Huhujen mukaan Nokia olisi julkistamassa joko C6- tai N8-mallia, joista molemmista on vuotanut aiemmin tietoja nettiin.

Laitteista ehdottomasti mielenkiintoisempi on jälkimmäisenä mainittu, mahdollisesti Nokian ensimmäinen Symbian^3-käyttöjärjestelmällä varustettu puhelin. Kerroimme viime kuun lopulla, että luotettavien lähteiden mukaan Nokia olisi julkaisemassa tämän kuun puolenvälin tienoilla ensimmäistä S^3-puhelinta, joka kantaa oletettavasti mallinimeä N8. Näiden tietojen varjolla Nokialta voidaan odottaa huomenna korkean profiilin lanseerausta.
GSMArena huomauttaa, että sloganissa esiintyvä connect-sana saattaa viitata C-sarjan laitteeseen. Allekirjoittaneen tapaan hekin kuitenkin toivovat, että molemmat mainituista laitteista saataisiin virallistettua.

Nokia N8 on huhujen mukaan varsin vakuuttavalla laitteistolla varustettu puhelin. Puhelimen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat suuri kapasitiivinen kosketusnäyttö, peräti 12 megapikselin kamera sekä HDMI-liitin.

Kommentit (30)

Thors (vahvistamaton)

1

Nokia Vasco vai oliko se sittenkin Pasco? Nokian uudella Leego käyttöjärjestelmällä vai miten se oli?

Vastaa
kikuu (vahvistamaton)

2

Joo, miten vaan. Mutta N8 ei julkaista vielä pariin kuukauteen. Eikä pääse markkinoillekaan alunperin suunniteltuun aikaan, sillä Apple nimittäin saanee pian patentin Cover Flowiin, joka on aika hyvin kopioitu Symbian^3:een. :)

Vastaa
Kojootti (vahvistamaton)

4

Nokia vain yrittää tuotejulkistuksella vedättää kurssiaan ylöspäin, kun pian on aika julkistaa Q1/10 tulos, jotta ei ihan pohjille romahtaisi. Nokiaan sijoittaneiden kannattaa suojata vaatteensa vaipoilla.

Vastaa
trolldete
trolldete

5

OFF TOPIC: Voisitteko te tämän sivuston trollit kertoa, mikä teidät saa joka ikisessä Nokiaa käsittelevässä jutussa avautumaan? Yrittäisitte edes keskustella itse uutisesta. Taas yksi Nokiaan liittyvä uutiskeskustelu täyttyy teidän paskanjauhannasta.

Ja sivuston ylläpidolle tiedoksi, että menetätte yhden sivuston lukijan, jos näitä pellejä ei saada kuriin vaikka rekisteröitymispakolla tai trolli/flame/offtopic-viestien diktaattorimaisella poistamisella.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

7

@5 Rekisteröitymispakkoa kommentteihin tässä on monguttu jo pitkään... Ottaa kyllä päähän noiden trollien jauhaminen jokaisessa Nokiaan liittyvässä uutisessa. Ongelma on myös Apple-uutisten puolella, pienempänä.

AIHEESEEN: Uudistuksia odotan jälleen innolla. Saa tosin nähdä, mitä symbian^3 tuo tullessaan. Vähän tuntuu nopealta alustan kehitys, toivottavasti tuovat markkinoille valmiina.

Vastaa
hyvi
hyvi

8

Sensurointia en itse kannata liiaksi, mutta rekisteröintipakko ei olisi pahasta.

@2. Mistä on Kikuu saanut moiset patentti tiedot ja estäisikö se todella Nokiaa julkaisemasta jo nähtyä symbian^3 olevaa levynkansien selailua?

Olisi kyllä kiva saada toi Symbian^3 ulos ja nähdä millasta matskuu Nokia lähtee rummuttamaan kovalla markkinoinnilla. Jotenki epäilen että S^3 jää hieman välivaiheeks kun S^4:sta on ollut jo paljon puhetta ja S^3 pyrkii vaan paranteleen edellisten virheitä. Itse oottelen kuitenki enempi sitä Leego Meego puhelinta.

Vastaa
hyvi
hyvi

9

Päivitystä huhuihin:

Eldar Murtazin ja muut ovat sanoneet/veikanneet että kyseessä ei ole laite julkistus vaan Messaging ohjelman integroiminen Mapsien kanssa.

Vastaa
MoZar
MoZar

10

Kovasti ne jaksaa laskea tuon symbianin varaan vieläkin... Mutta eipä parane haukkua Symbian^3 ennenko pääsee näkemään sitä paremmin. Tosin tuo kolmas pykälä verrattuna seuraavaan Symbian versioon tosiaan tuntuu vain typerältä välivaiheelta, mutta niin oli myös Maemo 5 siirryttäessä MeeGoon. Siitä huolimatta olen ollut erittäin tyytyväinen Maemoon, niin voi tuo N8 myös päästä yllättämään positiivisesti.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

11

@5
Mitenköhän kommentit yksi (1) ja kaksi(2) (joita ilmeisemmin väität trollien kirjoittamiksi), eivät liity aiheeseen? Tietääkseni N8 on huhuttu ensimmäinen Symbian^3 -laite.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

12

@5
Mitenköhän kommentit yksi (1) ja kaksi(2) (joita ilmeisemmin väität trollien kirjoittamiksi), eivät liity aiheeseen? Tietääkseni N8 on huhuttu ensimmäinen Symbian^3 -laite.

Vastaa
user (vahvistamaton)

14

13@
> Var så bra. Ja kyllä, kyllä estäisi julkaisemasta puhelinta
> USA:ssa

Estäisikö? onhan siellä julkaistu iPhonekin, Jota Nokia syyttää patentti rikkomuksista (ja taisi hakea myyntikieltoa), joihin Apple on vastannut omilla syytöksillä.

Cover Flow on kai tuossa kinassa aika pienitekijä, eikä lainkaan oleellinen laitteissa eikä pakollinen.

Vastaa
hyvi
hyvi

15

@13
Kiitti linkistä. Mielenkiintoista tosiaan nähdä miten käy tuon patentti homman kanssa. Patenttihan ei siis kiellä vastaavan toiminnan tekemistä vaan riittävän samannäköisen "cover flow" esityksen tekemistä. Ja täytyy myöntää, että se S^3 cover-flow on kyllä melkein törkeän oloisesti kopioitu applelta. Tosin tuostakin lakimiehet osaavat vääntää mustan valkoiseksi. Omaperäisyys ois ollu ihan paikallaan tässäkin.

Vastaa
Vesa (vahvistamaton)

16

Miten jokin tuote/yritys voi herättää noin voimakkaita tunteita? Oliskohan joku saanut kielteisen vastauksen työpaikkahakemukseen?

Toivottavasti tuo tarkoittaa N8 julkistusta, niin saadaan tällekin palstalle nokkelaa sanailua siitä, miten joku tuote voikin olla ihan hanurista... Odotan innolla :)

Vastaa
ANH1 (vahvistamaton)

17

@14
Jeps, mutta on eriasia onko patenttirikkomiset vasta ikuisuuden kestävässä tutkinnassa vaiko patentti hakeilla/myönnettävissä.

Vastaa
user (vahvistamaton)

18

17@
>Jeps, mutta on eriasia onko patenttirikkomiset vasta ikuisuuden
>kestävässä tutkinnassa vaiko patentti hakeilla/myönnettävissä.

On, ja todellakkin jokin "cover flow" patentti ei estä Symbian^3 laitteita julkaisemasta Jenkeissä. Eikä aikoinaan tärkeämmät patentit estäneet iPhone julkaisemasta Jenkeissä, tai Euroopassa.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

19

@15
Toisaalta tuossa puhutaan hyvin pienestä ominaisuudesta, joka on helppo korvata jollain toisella listausmenetelmällä Pohjois-Amerikkaan myyntiin meneviin puhelimiin.

Vastaa
Stonik
Stonik

20

Engadgetissa tosin huhuillaan, että kyse olisi enemmänkin sosiaalisten verkostojen yhdistämistä paikkatietoihin Nokian omana palveluna. Huomennahan tuo nähdään. Symbianin iso-kolmonen tietysti olisi mielenkiintoista nähdä, Nokia kun ihan oikeasti tarvitsee nyt päivtystä perusmalliston käyttöjärjestelmiin.

Meegon suhteen asiat näyttävät ihan hyvältä, Maemossa Quim Gil kertoili taas N900-version tulosta toukokuussa. Saa tosin nähdä onko kyseessä edelleenkin jonkun sortin testaajaversio, koska en oikein usko että parissa kuukaudessa repäistäisiin kerneliä myöten koko homma pystyyn. :) Ai niin, vähemmälle huomiolle on tainnut jäädä että projektissa on muuten mukana myös Novell (mm. Open Susen tekijä).

Vastaa
Aloc
Aloc

21

Tuosta Nokian omasta sivusta ja sen kuvasta voisi päätellä että kyse on jostain muusta kun puhelimesta.

Vastaa
hyvi
hyvi

22

http://events.nokia.com/everyoneconnect/...tdownToWhat.jpg

Eiköhän toi Eldari tiedä tälläkin kertaa(keneltä Engadget oli juttunsa ottanut). Se on varmaan joku uus versio Nokia messaging ohjelmasta, jossa on sosiaaliset mediat yhdistettynä ja joihon sit saadaan karttatietoja kans kätevästi lisäiltyä.

Se mitä Nokian pitäis tehä on, että voisit avata maps ohjelman mistä tahansa, esim osoitekirjasta tai muistiosta tai s-postista kun niissä on osoite. Siitä sitten voisi valita että se osoite näytetään mapsissa.

Itseä tää paikkatietojen lisäily esim facebookiin ei nyt niin kovasti nappaa. Ulkomailta ois se kiva joskus tehdä vaikka kuvien kera, mutta datamaksut ovat järettömiä ja niitä en käytä silloin. Tästä on myös varoiteltu varkaita ajatellen että kannattaako kertoa kaikille että on pois kotoaan esim toisella puolella maapalloa.

Vastaa
fink0
fink0

23

Pidemmän aikaa tätä apple-nokia vastakkainasettelua seuranneena täytyy kyllä sanoa, että tässähän suoraansanoen provosoituu tosta skeidasta mitä suollatte.. Nokialta kun on uutta tulossa, niin aina on joku väsynyt varhaisnuori toitottamassa "tais jäädä seuraava nokia hyllyyn" ja sit vielä loppuun "t:osakkeenomistaja".. Ei voi kun sääliä tätä näitä urpoja.. "villet", "kikuut" ja sit nää "osakkeenomistajat" on viel kaikista parhaita.. Todennäköisesti kyseessä aina kuitenkin todellisia yhtiön pääosakkaita: myykää ne nokia-osakkeenne ja ostakaa joku muu luuri, ketään ei suoraansanoen ole kiinnostunut mielipiteistänne. Ja sama juttu nää applevihaajat..

Vastaa
ville (vahvistamaton)

24

jaaha tääl o taas joku toinenki ville pyörimässä, tarttis kyl varmaa rekisteröityä, mutta ku villen on joku jo vieny

Vastaa
kawasaki7
kawasaki7

25

@ 23. Olen täysin samaa mieltä. Jokainen ostaa sen puhelimen mistä itse pitää ja se siitä. Itse en käytä Nokian puhelimia, vaan nyt on Apple ja Sony Ericsson. Mutta tietenkin toivon, että Nokia menestyy, koska suomalainen firma kummiskin. Suomi olisi melkoisen syvällä keltaisessa nesteessä, jos Nokia vaikka menisi konkurssiin..

Vastaa
cyka
cyka

26

@ 25
Niinpä. Ei syvässä kuopassa, mutta kuopassa silti. Miettikää mitä tuollainen iso firma on tuonut maalle mistä kukaan ei tyyliin tienny mitään. Nokian johdossa Suomesta lähteny IT -maan imago maailmalle.

Sori et offtopic.

Itse asiaan; Ei kyllä taida N8 millään olla. Itse kans C3/C6:sta tai ohjelmistopuolen uutista ajattelen.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

27

@25
suomi on jo siinä keltases nestees mist puhut. paskat nokiakaa mikää suomalaine o, valtaosa osakkeista ulmaalaisomistuksessa ja johtoporras jo pääosin ulkomaalasist koostuu.

Vastaa
cyka
cyka

28

@27
Sinusta on yhdentekevää, jos Nokia olisi Japanilainen?

Ei näin. Mieti mitä tietotaitoa ja kokemusta on se tuonut meille + ne monet henkilöt jotka ei enää sen palveluksessa ole, niillä CV:ssä se nimi kuitenkin merkkaa enemmän kuin peräpukalan tietokonekaupan nimi.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

29

@28 tottakai. Maailmasta tulee globaali. kiinalaiset omistaa kohta kaiken niin turha sitä on olla ylpee mistään.

Vastaa
Mokia. (vahvistamaton)

30

Jos Symbian3-versio on hyvin testattu,niin se voi jopa toimia PAREMMIN,kuin mitä nykyinen Symbian versio!.Ehkä?. =)
Tulee bugittamaan kuitenkin!!.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja