Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialta kolme uutta puhelinmallia

49
Matti Vähäkainu

Nokialta kolme uutta puhelinmallia
Nokia järjesti tänään Everyone connect -tapahtuman, jossa julkaistiin uusia Symbian-puhelimia. Valitettavasti huhut Symbian^3-puhelimen julkaisemisesta eivät kuitenkaan pitäneet paikkansa. Uudet mallit ovat Nokia E5, Nokia C3 ja Nokia C6. E5 on S60 3rd Edition -puhelin, C3 S40-puhelin ja C6 Symbian^1-puhelin (ent. S60 5th Edition).

E5 on E71:n tavoin QWERTY-näppäimistöllä varustettu patukkapuhelin, joka on suunnattu erityisesti yrityiskäyttöön. Sen ominaisuuksiin kuuluvat 2,4 tuuman QVGA-näyttö, 5 megapikselin kamera LED-salamalla, A-GPS, WLAN, 3,5 mm kuulokeliitin, HSDPA/HSUPA ja microSD-muistikorttipaikka.


Joukon halvin puhelin on C3, joka tuo E-sarjalaisista tutun QWERTY-näppäimistön peruspatukkapuhelimiin. S40-käyttöjärjestelmällä varustettu C3 on niin ikään varustettu 2,4 tuuman QVGA-näytöllä. Puhelimen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat 2 megapikselin kamera, FM-radio, 3,5 mm kuulokeliitin, microSD-muistikorttipaikka sekä WLAN ja Bluetooth. Puhelin ei tue 3G-yhteyksiä.Liukuvalla QWERTY-näppäimistöllä varustettu C6 on joukon mielenkiintoisin laite. Se asettuu kutakuinkin E75- ja N97-puhelinten välimaastoon. Se tarjoaa Symbian^1-puhelimista tutun nHD-kosketusnäytön, jolla on kokoa 3,2 tuumaa. Muut ominaisuudet sisältävät 5 megapikselin kameran salamalla, kakkoskameran videopuheluille, WLANin, A-GPS:n sekä 3G-yhteydet HSDPA-tuella.Nokia kertoi tiedotteessa, että uudet puhelimet tuovat sosiaaliset verkot ja hyvät viestintäominaisuudet edullisesti kuluttajien käsiin. Puhelimet onkin varustettu muun muassa Facebook- ja Twitter-sovelluksilla. Hinnat alkavat C3:n 90 eurosta (ennen veroja) ja päättyvät C6:n 220 euroon. E5:n hinnaksi arvioidaan 180 euroa.

Kommentit (49)

hyvi
hyvi

1

Ei mitään uutta auringon alla. Tulikohan ny samal ilmeisesti joku uus Messaging softa jonka sais ladattua vanhempiinkin malleihin?

Vastaa
vrr
vrr

2

Ei oo kyllä hinnalla pilattuja ja ihan jees näkösiä. Tosin C6:n napit jotka esiteltiin 5800:ssa olis saanu jo unohtaa.

Vastaa
Ralle (vahvistamaton)

3

Nokia jatkaa siis valitsemallaan tiellä, mahdollisimman paljon erilaisia puhelinmalleja käyttäjiä ja sovelluskehittäjiä sekoittamaan. Ilmeisesti toivovat että jostakin mallista tulisi ns. hittituote tai ajattelevat että suurin puhelinvalikoima on coolia. Luulisi tuollaisen kehitystyön tulevan kalliiksi. Applen strategia sen sijaa on päinvastainen; one size fit all.

Vastaa
mrj (vahvistamaton)

4

Tyylikkäitä peruspuhelimia. Vetoaa varmaan nuorisoon ja peruskäyttäjiin. Kehittyneempiä kosketusnäyttöpuhelimia ja Symbian^3:n julkaisua olisin odottanut, toivottavasti tapahtuu pian.

Vastaa
Ranvier
Ranvier

5

@3:

Mun mielestä se on kyllä paljon parempi, jos on laaja valikoima, kuin että olisi vain yksi malli, mutta liika on aina liikaa. Itselleni tuo omppuluuri ei sovi, jo pelkästään niiden ominaisuuksiem puolesta, vaikka sen sanotaankin olevaan käytettävyydeltään huippuluokkaa.

Vastaa
Puppek
Puppek

6

Jaahas. Taas sama roska uusissa paketeissa. Ei lisää suorituskykyä ja sama huono käytettävyys. Hommasin 5800 jo kohta puolitoista vuotta sitten ja Nokia myy käytännössä edelleen samaa uusissa kuorissa.

Btw, kuka ostaa monen sadan luurin, että pääsee kirjoittamaan pytylläkäynnistään Twitteriin tai Facebookkiin? Miksi Facebook- ja Twitter-ominaisuudet nostetaan niin näkyvästi esille?

Vastaa
Tietomies (vahvistamaton)

8

@6:

Aivan totta. Kuinka jotkut ostaa monen sadan euron puhelimen, että pääsee facebookkiin yms, kun Nokialta sellaisen saa alle kahden sadan.

Olisin kyllä mielellään kuullut N8-00:sta mutta eikai siinä mitään. Tällaisilla budjettiluikan älypuhelimilla on varmasti markkinoita koko ajan enemmän ja enemmän.

Vastaa
Symbbari (vahvistamaton)

9

Hyviä puhelimia hintaansa nähden. Ehkä jopa hieman yllättävästi kaikki ihan hienon näköisiäkin.

Itse olin realistinen enkä uskonut, että Nokia julkaisee niinkin merkittävän tuotteen kuin N8 pienenä nettijulkistuksena. Eikä tämän julkistustapahtuman "Everyone connect" iskulause sovi muutenkaan hintaluokkaan, johon N8 tulee sijoittumaan.

Vastaa
kikuu (vahvistamaton)

10

Ihan kivoja halpiksia, mutta silti Samsung Corby, Corby Pro ja ties mitkä muut myyvät näihin verrattuna kyllä paljon paremmin.

Vastaa
kikuu
kikuu

12

@6 jaa mikähän noissa on samaa kuin sinun 5800 luurissasi?
Hieman saman näköinen. Käyttis on erilainen ainakin.

Vastaa
kikuu (vahvistamaton)

13

@6
Jos sinä et näitä ko. ominaisuuksia käytä (kenties sinulla ei ole ystäviä), ei tarkoita etteikö kukaan muu niitä käyttäisi. Ja joo, olisi ollut ihan suotavaa laittaa näihin astetta parempi suoritin.

Vastaa
Phiideer (vahvistamaton)

14

Voi vitsit, että odotan miksuhin hilpeitä kommentteja jo! ;)

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

16

>olisi ollut ihan suotavaa laittaa näihin astetta parempi suoritin

E5:ssa tuttu 600Mhz suorin, joka tuossa kokoonpanossa perinteisesti tarjonnut vauhti, varsinkin jos hintaluokan huomio.

C3:n vauhdista ei mitään hajua, ja olisi pieni yllätys jos alle satasen luuri olisi noilla ominaisuuksilla jokin vauhtihirmu.

C6:n osalta vaikeampaa, viestintä käyttöön varmaan riittää, mutta jos laitetta alkaa rääkkään niin tehottomuus pykälläa / paria suurempiin näkyy.

Vastaa
Citröën (vahvistamaton)

17

C3 = liian pieni näyttö ja näppäimistö
C5 = väärän muotoinen taskuun pantavaksi
C6 = ainut ok, mutta pentele tuohan näyttää samalta
kuin Microsoftin eilen julkaisema "kin" malli

Vastaa
Puppek
Puppek

18

@12
C6:ssa on 5800:sen kanssa sama näyttö samalla resolla, sama suoritin, aika varmasti sama määrä ram-muistia, mutta todennäköisesti isompi muistikortti. Kameraan on varmaan sama kuin N97:ssa. Erot N97miniin ovat vielä pienemmät kuin 5800:seen. Kahdessa muussa kapulassa on todennäköisesti lähes samat komponentit näyttöä lukuunottamatta. Käyttöjärjestelmä on niissä sama nuhjuinen S60 3rd tai S^1 tyyliin N97.

Parhaassa tapauksessa C6:sta (tai noista kaikista) tulee väliinputoajamalli, jolle ei tule päivityksiä samaan tahtiin kuin muille - esim. E75 jäi ilman ilmaiskarttoja.

Pakko jälleen myöntää, että Apple tekee oikein, kun panostaa yhteen malliin. Nokianhan piti karsia tuota laiteportfoliota jossain vaiheessa?

Vastaa
Massikka
Massikka

19

E5 Tismalleen sama puhelin ku E72

C3 Muuten sama ku E63, mutta käyttis laitettu eri

C6 Tistamalleen sama luuri ku N97 mini ilman home screen hommelia.

Mitä hemmettiä ne tekee tuolla firmassa?

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

20

18@
RAMia on sama määrä, tallennustilaa huomattavasti enemmän, eli sama kuin N97minissä
Eli 5800:n merkittävin ero on tietenkin qwerty, joka myös erilainen kuin N97/minissässa
Softaltaan erilainen kuin 5800:n, samaa sukua kuin N97oissa.

N97aan on eroa kamerassa, ja tietenkin iso GB luokan flash muisti puuttuu.

Kyllä tuo laite menee aika eri ryhmään kuin muut Nokian 5th qwerty koneet,joista varmaan ensimmäine myynnistä tippuu vanhin N97

>Apple tekee oikein, kun panostaa yhteen malliin

Apple tekee varmaan oikein, se ei olisi missään tapauksessa Nokialle oikea toimintamalli. Kannattaa kuitenkin laskea montako samankaltaista versiota iPhonesta on myynnissä, erot päällepäin minimalistia.

>Parhaassa tapauksessa C6:sta (tai noista kaikista) tulee
>väliinputoajamalli, jolle ei tule päivityksiä samaan tahtiin kuin
>muille

C6:een ei varmaankaan tule softa päivitysvyöryä, tai ainakin niin on syytä toivoa.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

21

@18

...tai siis ilman autonavigointia. Mutta iso sääli, kun itsellänihän on E75.

Jos nyt nämä on ominaisuuksilta tätä vanhaa kastia, niin toivottavasti näissä on ainakin sitten kunnolla hiottu softan ja raudan yhteispeli...muuten näissä ainoa hyvä ominaisuus jäänee hinnaksi, joka pitkällä juoksulla ei mielestäni riitä.

Vastaa
hyvi
hyvi

22

19 Massikalla hyvä pointti. Nää on jo nähty kauan aikaa sit. Tarjotaan samaa hieman uusissa kuorissa ja kenties pienillä softamuutoksilla, brändätään vähä erilailla ja edelleen hintaa pudotetaan alas. Halvaks tulee kehittelykulut.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

23

Katsoessani E5:n tietoja ja kuvaa, iski minulle valtava halu hankkia kyseinen puhelin. En ole yrityskäyttäjä, mutta kyseiset ominaisuudet ovat minulle sopivia. E51 nykyisenä puhelimena. Mutta kommenteista päätellen, olen ilmeisesti tyhmä Nokia-fanboy ipana, jonka mainostajat ovat ottaneet väkisin.. Sääli, uskoin jo, että todella pitäisin tuosta puhelimesta... :/

Vastaa
Tcav
Tcav

24

Missä on Symbian^3?! Muuten peruskamaa, mutta tuosta C6:sta voi tullakin jonkinlainen hittituote, jos hintaluokka on tosiaan tuollainen. Sitä vaan ihmettelen, että miksi eivät ole käyttäneet hyödyksi tuota C6:n navi-näppäimen alla olevaa tilaa. Saisi enemmän tilaa kun laittavat esim. ääkköset sinne.

Vastaa
kjaa (vahvistamaton)

26

@19, @22. Katoin ihan samaa. E72 ja E63 uusilla kuorilla? Ominaisuudet näyttäis olevan tismalleen samat. No kai tää on sitä markkinointia.

Vastaa
Aloc
Aloc

27

Tyypillistä Nokiaahan tämä. Mikään ei ole muuttunut vaikka muistasin lukeneeni että jatkossa yhtiö karsii "turhia" malleja ja keskittyy hieman suppeampaan tarjontaan vuosittain.

C6 tulee lisäksi vuoden liian myöhään vaikka muuten onkin ihan hyvän hintainen sisällöltään.

Vastaa
alwaysaproblem
alwaysaproblem

29

@27 viime vuonna Q1&2 julkistettiin 14 Nokian puhelinta, nyt huhtikuussa Nokia on julkistanut 8, vaikka vielä puolitoista kuukautta on aikaa kesäkuuhun tarjonta supistuu hieman. Viime syksyllä ja talvellahan nokia julkisti 16 puhelinta, en myös usko niin paljoon tänä vuonna.

Vastaa
jartar
jartar

31

@3

Ikävä kyllä sellaista one size fit all mallia ei ole olemassakaan.

Suurelle osalla ihmisistä ominaisuudet ovat kännyköissä olleet riittäviä jo kymmenen vuoden ajan joten ei niitä suuren suuria uudistuksia aina tarvita. Omalla kohdalla on aina olleet tärkeimpinä asioina kännykkää valittaessa hinta ja pieni koko.

Vastaa
jokin muu,kuin Mokia (vahvistamaton)

32

Aika samantyylisiltä vaikuttavat tyyliltään,kuin muutkin Nokia mallit.Nokialta on design kadonnut huolestuttavasti!!.Ainakin,jos vertaa Samsung uusiin malleihin.

Vastaa
Teemui
Teemui

33

Jos käyttis ei ole ihan perseestä, eikä puhelin ole liian paksu, niin varmaankin seuraavaksi luuriksi tulee tuo C6. Jos vielä saavat ääkköset mahdutettua näppikselle. Siis olettaen, että tuo mainittu salama on oikea xenon-salama, eikä led.

Vastaa
Abeksi (vahvistamaton)

34

@Teemu

Käyttis on paska, rauta ikivanhaa, puhelin voisi olla ohuempi, kuoret melko varmasti nitisevät. Hanki vain, mutta älä testaamatta ja vertaamatta liikkeessä muiden valmistajien laitteisiin. Sinuna katsoisin muualle.

Vastaa
Louderthanhell (vahvistamaton)

36

@34

Käyttäjä kokemusta sulta löytyy?? Ihme idiootti olet.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

37

@36

No onhan noista kokemusta vaikka muillekkin jakaa. Samaa wanhaa paskaa pikkuisen erilaisissa kuorissa kuin muutkin mokian S^1- luurit. Eikä noi E71- kloonitkaan vakuuta. Jotain UUTTA jo välillä Nokia! HTC ja Samsung menee kohta ohi vasemmalta ja oikealta jo ihan myyntiluvuissakin. Muutenhan ne menee jo nyt. Pian enää pahemmin S^3- luurit auta..

Vastaa
rnoynet
rnoynet

39

Juuri tällaisia puhelimia markkinat tulevat imemään lähitulevaisuudessa. Moni tavallinenkin Tauno on kypsynyt viimeinkin hankkimaan vähän muutakin kuin puhelimen, jossa herätys ominaisuus ja kaksi soittoääntä. Nokialla osataan markkinoiden haistelu - sanoisin ja toivon!

Vastaa
Phiideer
Phiideer

40

@37
Tuo nyt on ihan turhanpäiväistä maailmanloppu -retoriikkaa, jota kaikki toitottaa: "Kohta ei enää mikään pelasta", tjsp puppua. Meinaan vain, että jos joku firma tekee, sen "killeripuhelimen", niin ei sillä hirveästi ole väliä, mitä aikaisemmin firma on tehnyt - varsinkin, jos arvostelut huutavat Hoosiannaa.

Mutta itse uutisesta sen verran, että vaikka ns. avain ominaisuudet ovat sitä samaa tavaraa, niin eihän tämä välttämättä tarkoita noiden olevan tismalleen yhtä ja samaa vanhan kanssa - on paljon aspekteja, joita voi kehittää, mutta joita ei oikein voi/kehtaa lyödä mainospuheisiin, koska eivät ole myynin kannalta niitä seksikkäitä ominaisuuksia.
Toisaalta nämä nyt on niitä jossain määrin turhia juttuja tämän sivuston lukijoiden kannalta, kuten minunkin, kun olemme pääasiassa kiinnostuneita niistä huippuominaisuuksista.

Vastaa
hyvi
hyvi

41

Phiideerin kanssa samoilla linjoilla. Maailma ja puhelinmarkkinat eivät mene aina kuitenkaan täysin aina näiden valistuneiden nörttien näkemysten mukaisesti. Eli merkki, joka tarjoaa hienointa ja uusimmilla ominaisuuksilla varustettua puhelinta ei aina välttämättä myy eniten. Jotenkin tuntuu, että täällä on sellainen harhakuva. Nokialla analyytikot muuten ovat ennustaneet kasvua myynnissä, josko nekään kaikkea kuitenkaan tietää. Uskon että näitäkin tullaan myymään kyllä kohtuullisesti vaikka eivät olekkaan puhelinvertailun lukijoiden unelmapuhelimia.

@35 Totta, ei Applekaan oo sitä pyörää aina uudelleen keksinyt. Tosin, jotkut ovat sitä mieltä että Nokia olisi enemmän sen tarpeessa.

Vastaa
villenn (vahvistamaton)

42

Samsungilla ollut vastaavanlaisia malleja yhtä halvalla hinnalla jo monta kuukautta..LG:lläkin on ollut monii vastaavii.

Vastaa
hyvi
hyvi

43

Edit edelliseen: kyse ei ollut Nokian omista analyytikoista, vaan sain tossa juuri yhden pankin sijoittamistietopaketin jossa oli tarkkaan perusteltu miksi Nokiaan kannattaa juuri nyt sijoittaa. Uskokaa tai älkää niin merkittävät tuotelanseeraukset Q2:lla oli pääsyynä. Tosin tän päiväsiin julkistuksiin ei kortit jää. Sitten muita oli mm. täällä yllättäen vähemmän huomiolle jääneitä, komponenttien saatavuusksia ja niiden hintojen vaikutuskia Nokian tulokseen. Edelleen oli käyty muita täysin epäoleellisia lukuja liikevaihdosta ja P/E kertoimia. Kyllähän me kaikkia tiedämme, että lopulta vain uusimman julkaisun hienot ominaisuudet ratkaisee Nokian kohtalon.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

46

Muotoilu ei ainakaan omaa silmääni ärsytä. Liika leveys on kieltämättä haitaksi esim. jos vyöllä haluaa pitää. Varmaan ihan hyviä puhelimia, vaikkeivat mitään uutta auringon alla tarjoakaan. Eipä vaan taida kukaan muukaan valmistaja noissa hintaluokissa paljon paremmaksi pistää, joten siinä mielessä näyttää hyvältä. Tosin ALV pitää muistaa hintoihin lisätä. Perusominaisuuksien käytettävyyshän Noksuissa on ollut hyvä, joten sitä on turha pahemmin yrittää korjata. Erikoisemmissa ominaisuuksissa muilla merkeillä saattaa sitten jo olla parempia toteutuksia.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

47

42@
>Samsungilla ollut vastaavanlaisia malleja yhtä halvalla hinnalla jo
>monta kuukautta..LG:lläkin on ollut monii vastaavii.

QWERTY älypuhelintarjonta noilla hinnoilla ei taida kuitenkaan olla ylitse pursuavaa ja uskotaan että nuo mallit siinä kisassa pärjäävät, kun feature pakettikin on varsin mallillaan.

Peruspuhelinpuolella C3 kyllä löytää Samsungin halppis qwertyn, aika näyttää miten pärjää, mutta ei C3kaan siinä taistossa ihan tuuliajolla ole, mm Ovi palvelut taustalla tukena.

Vastaa
iTotuus (vahvistamaton)

48

@42
Samsungin ja LG:n puhelimet ovat featurepuhelimia ja kilpailevat tämän alle satasen s40 puhelimen ja Nokian muiden s60 puhelimien kanssa. Niihin ei asenneta juuri mitään. Nämä nyt julkistetut s60 puhelimet ovat älypuhelimia ja tarjoavat täysin eri tason ominaisuudet mitä kilpailijat samassa hintaluokassa.

Puhelimissa hinnalla on todellakin merkitystä. Ja jopa kympin parin hintaero vaikuttaa ostopäätöksiin. Varsinkin tässä alemmassa keskiluokassa. Toisaalta tässä tuodaan selkeästi halpisluokkaan niitä ominaisuuksia mistä vielä pari vuotta sitten sai maksaa 600E.

Miinusta tulee mielestäni tylsästä muotoilusta.

Vastaa
iTotuus (vahvistamaton)

49

typo: Nokian muiden s40 puhelimien kanssa.

Puhelimien mitkä näyttävät kivoilta, mutta niillä ei tehdä juuri muuta kuin soitetaan ja lähetetään tekstiviestejä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja