Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Opera Mini -selain hyväksyttiin App Storeen

16
Kaarlo Räihä

Opera Mini -selain hyväksyttiin App Storeen
Opera-selaimia valmistava Opera Software onnistui siinä mitä monet pitivät mahdottomana, sillä yrityksen valmistama Opera Mini -selain hyväksyttiin Applen App Storeen, joten sen voi pian ladata iPhone-matkapuhelimiin, iPad-tabletteihin ja iPod touch -mediasoittimiin.

Lehdistötiedotteen mukaan sovellus ilmaantuu App Storeen seuraavan 24 tunnin sisällä, josta sen voi sitten ladata ilmaiseksi. Suomen App Storeen sovellus on jo ilmaantunut, joten Suomessa asuvat kuluttajat voivat kokeilla sitä vaikka heti.
Applen laitteille tarkoitettu Opera Mini vie megatavun verran tallennustilaa laitteen muistista ja se vaatii toimiakseen vähintään iPhone OS -käyttöjärjestelmän 2.2.1-version tai uudemman.

Opera Software julkaisi viime kuussa vertailuvideon, jossa esitellään selainta. Videon perusteella selain on vauhdikas erityisesti hitaammilla internet-yhteyksillä, jolloin sen käyttämät tiedonpakkaustekniikat ja Operan omat nopeat välityspalvelimet nopeuttavat surffaamista.

Opera Minin saaman hyväksynnän myötä App Storessa voidaan nähdä jatkossa muitakin internet-selaimia. Aiemmin Apple on hyväksynyt App Storeen ainoastaan sen omaa Mobile Safari -selainta hyödyntäviä virityksiä, mutta mitään syytä linjanmuutokselle yritys ei ole toistaiseksi kertonut.

Alla Opera Minin esittelyvideo

Kommentit (16)

Abexi (vahvistamaton)

4

Nyt ei kyllä ole enää yhtään hyvää (teko)syytä jättää seuraava iPhonea ostamatta. :/

Vastaa
villenn (vahvistamaton)

7

jos jotakuta kiinnostaa ni tässä omia huomioita päivän aikana:

plussat

+nopea
+hieno alotussivu (pieni miinus kuvakkeiden järjestystä ei voi vaihdella)
+haku ominaisuus
+fullscreen surffaus

miinukset:

-sivut ovat todella epäselviä ellei niitä zoomaa, esim puhelinvertailun edes päälinkeistä ei saa selvää vaan ovat yhtä suttua, (joten joudut zoomaamaan jokaista uutista edes nähdäksesi mitä se koskee) (pitää selvitellä voiko tähän jotenkin vaikuttaa)
-tap zoom (joka ei edes toimi ainakaan täällä koko ajan, zoomatessa takaisin ulos vaatii vähän väliä 2 tuplanapautusta)
-artikkelien skaalaus on millon mitäkin, joskus näkyy puolet teksteistä
-jotkut sivut näkyy väärin
-tekstin kopioiminen, (jos kertaalleen valitset jonkun kohdan et voi muuttaa enää sen kopioidun tekstin määrää, eli täytyy onnistua kerralla)
-full screen käytössä ei pääse nopeasti sivun alkuun
-joidenkin sivujen rullaus tahmaa todella paljon esim. (iltasanomat zoomattuna) tämmöstä tahmaamista ei muuten iphonen näytöllä ole koskaan näkyny (vierittää vaikka etusivun alusta loppuun)

Ei tästä itselle ainakaan mitään ykkösselainta saa millää ja sen kyllä etukäteen jo tiesinkin koska oli tiedossa, että pinch zoomia ei tule, noh odotellaan päivityksiä ja katsotaan mihin tämä kehittyy. Nopeastihan tämä sivut lataa, muuta etua en oikeen safariin nähden löytäny, eiku nii välisivujen käyttö on parempaa. Sitten jos on hitaan netin päässä ja pakollinen tarve päästä nettiin ni sillon varmaan on kätevä

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

9

@4
Kyllä järkisyitä vieläkin on ;)

Ei olisi uskonut, että Apple alistajasadistinatsifantasioissaan olisi päästänyt tämän selaimen kauppaansa. No jos nyt ikinä vahingossa omenapuhelimen hommaa, niin marketissa on ainakin yksi "must have".

Vastaa
villenn (vahvistamaton)

10

9. joo mut ehk järkisyy ei ole sellane et "en osta iphonea kun se on applen" ?

Vastaa
villenn (vahvistamaton)

11

@10 jaaha ja mun uutta nickiäkin yritetään lainata, kai sitä vois tänää iha rekisteröityä, että jää pois tommoset

Vastaa
villenn (vahvistamaton)

12

http://personal.inet.fi/taide/ville/safarivsopera.jpg Tässä muuten se mitä päällimmäisenä operasta on jääny kätee, ei todellakaan näin :)

Tommosta kärpäsen piip se on joka sivulla :) ja jos zoomaa ni ollaankin jo todella lähellä. Koko ajan tuntuu siltä, että ollaan joko liian kaukana tai lähellä ja jatkuvasti saa olla naputtelemassa zoomia

vielä on paljo matkaa, päivityksiä odotellessa

Vastaa
amtiainen
amtiainen

15

Opera on kyllä nopea lataamaan sivuja hitailla yhteyksillä, mutta käytettävyys ei yllä lähellekään Safari selaimen tasolle.

Scrollaus ei toimi yhtä sulavasti kuin safarissa, suurennos/pienennös toimii huonosti, välilehtien selauslogiikka ei ole kovin hyvä (sormea vieritetään hitaasti ja mitä enemmän välilehtiä sitä hankalampi ja tarkkuutta vaativampaa on kohdistaminen). Välilehtien sulje nappi vaatii jostain syystä kovin tarkan kohdistuksen ja sitä pitää muutenkin painaa vielä kaksi kertaa. Tekstit ovat todella pieniä (en huomannut teksti asetuksella mitään eroja) ja joka sivua saa zoomailla aika lähelle ennen kuin sivu on luettavissa. Ainoaksi valopilkuksi jää sivujen latausnopeus joka on huomattava Operan eduksi, mutta tällöinkin vaatii Edge/GMS verkon. WLAN yhteydellä Safari ja Opera latasivat sivut melkein yhtä nopeasti (Safari ehkä jopa vähän nopeammalta).

Oli kyllä sen verran keskinkertainen tekele, että moni unohtaa selaimen olemassaolon hyvinkin pian. Tapaus muistuttaa vähän samalta kuin MMS viestituen kanssakin aikoinaan. Kriitikot haukkuivat puhelimen maanrakoon MMS tuen puutteen takia, mutta sitten kun se tuli niin ollaan kuin mitään ei olisi tapahtunut. Kovasti loistaa tämäkin palsta kriitikoiden poissaololla. Eikö se nyt ollutkaan hyvä että tuli? Nähtävästi kaikkea negatiivista jaksetaan valittaa sivukaupalla, mutta sitten positiiviset jutut jätetään huomiotta.

Vastaa
Sillattiis (vahvistamaton)

16

@15
Olisikohan tuolla huonosti luettavalla tekstillä ja iPhonen näytön resoluutiolla jotain tekemistä toistensa kautta. Operaa kun ei ole räätälöity tietylle resoluutiolla kuten luultavasti iPhonen safaria.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja