Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Opera Mini App Store -latauslistojen kärkeen

9
Lauri Jämsä

Opera Mini App Store -latauslistojen kärkeen
Uutisoimme pari päivää sitten Applen päätöksestä sallia Opera Mini -selaimen julkaisu App Storessa. Ilmaiseksi ladattavissa olevalla selaimella ei näytä olevan suosiosta pulaa, sillä Opera Softwaren tekele on noussut käytännössä lähes kaikkien maiden (Australiassa vasta toisena) App Store -latauslistojen kärkeen.

Ensimmäiset kokemukset Opera Ministä ovat olleet ainakin osittain positiivisia ja selain on näyttänyt kyntensä etenkin sivujen latausnopeudessa. Applen päätös sallia Opera Minin levitys App Storessa saattaa poikia tulevaisuudessa markkinoille muitakin kolmannen osapuolen selaimia. Käyttäjille tämä on tietysti hyvä asia, kuten ilmeisesti myös Applelle.

iPod touchien ja iPhone-puhelimien omistajat voivat ladata Opera Minin ilmaiseksi App Storesta. Selain vaatii toimiakseen vähintään iPhone OS:n version 2.2.1.


Alla on TechnoBuffalon esittelyvideo, jossa käydään Opera Minin ominaisuuksia läpi iPadilla.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

Anonyymi käyttäjä
Keijog (vahvistamaton)

1

Mitä ihmeen skeidapuhetta? Aika harvassa nuo positiiviset kokemukset toistaiseksi ovat olleet, Opera on toistaiseksi tönkkö käyttää, hidas, zoomaus järkyttävän huono jne jne. Lähti samantien pois, noin vartin testiajo riitti vallan mainiosti paljastamaan puutteet. Jos tähän ei tule päivityksiä nopeaan tahtiin, niin Opera juuri pilasi mahdollisuutensa.

Vastaa
delic
delic

3

Onhan se selvä, että se listojen kärjessä keikkuu, olihan ihmisillä isot odotukset tästä ja valtavan hypen sai aikaseksi jo sillä, että julkaistaanko vai ei. Monet varmaan odotti tästä samanlaista kun safari, mutta vaan paljon nopeampaa

Kyllähän se sitten esim appstoren arvosteluissa ja tähdissä näkyy, että asia nyt iha näin ei ollu, esim suomen appstoressa 2½ keskiarvo

@2 miksi apple esim rajoittaisi pinch zoomin laittamista koska tämä kyseinen ominaisuus löytyy lähes jokaisesta appstoresta löytyvästä ohjelmasta missä sellaselle on käyttöä

Onko yleensäkään missään puhelimessa operalla käytössä pinch zoom? osaako kukaan sanoa, on ollut jotai huhupuhetta, että se ei ole mahdollista tuolla operan käyttämällä tavalla? Voisiko näin olla?

Tämän ominaisuuden jättäminen pois niiltä jotka sitä on käyttänyt jo iät ja ajat on aika iso miinus

Vastaa
miksuh2
miksuh2

4

Eräs asia on aika mielenkiintoinen. Nimittäin se, että Opera päätyi porttaamaan nimenomaan Opera Minin iPhonelle. Opera Mini nimittäin on tarkotettu enempi peruspuhelimille ja muilla luureilla se onkin siksi tehty Javalla. Opera Mobile taas on tarkotettu älypuhelimille ja se löytyy Symbianille, Androidille ja Windows mobilelle-

Vastaa
amtiainen
amtiainen

5

Mitäs uutisoitavaa tässä oli?

Jos joku haluaa vaihtoehtoselaimen iPhoneen ja vaikka koko ruudun selauksen niin siinä tapauksessa VanillaSurf selain ajaa varmaan asian paremmin kuin Opera.
VanillaSurf sisältää Full Screen selauksen, hyvän välilehtien selauksen, tiedostojen latauksen ja kallistuksen lukituksen.

Opera tarjoaa nopeutta hitailla yhteyksillä, mutta muuten se on aika heikko esitys Operalta. Se että Opera on Top-listan kärjessä kertoo vain sen, että ihmiset ovat ladanneet ja kokeilleet ohjelmaa juuri nyt. Viikon tai kahden päästä Opera selain tuskin on latauksien kärjessä (jolleivat tee pikaisia päivityksiä).

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

6

Täytyy ihmetellä, miksi Operan käytettävyydestä iphonella on tingitty niin paljon. Ettei olisi kiirehditty turhanpäiten ja tuotu puolivalmis tuote käyttäjille. Noin pienellä firmalla (okei okei, menestyy kännykkäpuolella varsin hyvin) ei luulisi olevan paljoa varaa virheisiin.

Vastaa
Stonik
Stonik

7

Saattaahan tuo iPhone 2G:llä olla hyväkin nopeiden datayhteyksien puuttuessa. Itse en ole Opera Miniä käyttänyt sitten N-Gagen. :)

Vastaa
delic
delic

8

@6 Niinno kun ei ollu mitään varmuutta siitä, että pääseekö opera appstoreen niin ei sitä varmaan viimiseen asti olla viittitty viilata. Nyt sitten varmaa riittää kiinnostusta viilata sitä, koska tietää, että siitä on hyötyä

"Edelleenkin se pinch-zoom on vähän mahdotonta ottaen huomioon Minin tekniikan. Se mitä te näette tekstinä ei ole oikeasti tekstiä. Senpä takia sitä ei noin vain zoomailla ja harrastella normaaleista selaimista löytyviä reflow/relayout -rutiineja. Toki Opera voi päättää viedä tuota Minin tekniikkaa eteenpäin, mutta epäilen että se aika on varsin kaukana vielä johtuen Minin crossplatform -vaatimuksista."

lainattua muualta, jos toi on totta ni heikoilla on kyllä

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

9

>Tämän ominaisuuden jättäminen pois niiltä jotka sitä on käyttänyt
>jo iät ja ajat on aika iso miinus

On ole kerinnyt iPhone Opera mini kokeileen, mutta muuten Minin idea on aivan joku muu kuin desktop selaintamatkivan seleimen.
Idea on säästää kaistaa, toimia hitaillakin yhteyksillä, siivuta sivuilta tauhka pois, esittää sivu mobiilaitteeseen sopivana, vaikka sivun tekijä olisi ajatellut jotain isoaikkunaa. zoomilla ei ole oikein tuossa mallissa tarvetta. jos haluaa katsoa kokosivunäkymää ja vaihdella lähennä näkymään, niin nipistys ei siinä ole mikään näppärä ja vaatii sorminäppäryyttä tai kahtakättä.

Se että minissä on nykyään myös normaalitaitto näkymä, voi ehkä olla syynä tuollaiseen toiveeseen.

iPhonen Safari ja iPhonen rauta on senverran tehokas ettei kotimaan 3G verkoissa juuri ole tarvetta minille, mutta siellä 2100 3G verkonulkopuolella tai ulkoimailla kustannussyistä. minillä on tilauksensa.

Opera voi hyvinkin aloittaa päivitys vyörytyksen, niillä rajoituksilla mitä Apple asettaa, nyt kun se sai selaimen jakoon.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja