Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: Intel esitteli MeeGoa

9
Matti Vähäkainu

Videolla: Intel esitteli MeeGoa
Ensimmäiset kuvakaappaukset mobiilialusta MeeGosta nähtiin eilen Intelin esittelemänä. Nyt Intel on esitellyt Kiinassa MeeGo-alustan 1.0-version toimintaa useilla eri laitteistoilla. Meidän onneksemme esittely tapahtui tällä kertaa videoilla.

Esittely laitteina videoissa toimivat Acer Aspire One -miniläppäri, taulutelevisio, kuponkimasiina sekä vielä tuntematon ja mahdollisesti ainoastaan prototyypiksi tarkoitettu matkapuhelin. Ensimmäinen videoista keskittyy miniläppärissä pyörivän MeeGon esittelyyn, josta voi helposti havaita yhtäläisyyksiä Intelin Moblin-alustaan. Toisessa videossa Intel esittelee mainittujen laitteiden yhteistoimintaa.

On huomioitavaa, että vaikka esittely tapahtuu 1.0-versiolla, niin lopulliset Intelin toteutukset voivat erota merkittävästi. Nämä eivät myöskään kerro esimerkiksi Nokian suunnittelemista käyttöliittymäratkaisuista.
Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

Stonik
Stonik

1

Mukavaa tässä oli kaksi asiaa:
1) Turisti-informaatiopömpeleihin saa nyt ladattua pelejä. :D
2) Kyse ei ollut Nokian esittelystä, joten odotettavissa 95% vähemman Apple-propagandaa - vaikka kyse onkin MeeGosta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Moorestown (vahvistamaton)

3

Ei ole tuntematon puhelin vaan suomalaisen Aava Mobilen Moorestown proto.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Thors (vahvistamaton)

4

Mielenkiintoista. Ehkä toimii mikäli Intel puskee tätä markkinoille ja erinäisiin laitteisiin. En kuitenkaan näe tämän etua verrattuna Androidiin. Matkapuhelimiin en koe tämän soveltuvan mitenkään erityisen hyvin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
villenn (vahvistamaton)

5

aika huvittava toi "app store" mitä toi tyyppi laukoo mont kertaa. ;)

Vastaa
Phiideer
Phiideer

7

Ehkä hieman mietityttää miten tuo MeeGon "workflow" ja kommunikointikeskeisyys oikein soveltuu miniläppärille...ehkä hyvinkin jopa.

@4
Integraatio ja synkronointi. Ehkä niinkuin villein ajatus olisi tässä se, että jossain määrin koko digitaalinen omaisuus ja käyttö-/työtavat katoaisivat jonnekin "pilveen" eli ei tarvitse varsinaisesti hyppiä laitteiden välillä tai siirrellä mitään, vaan voi vapaasti valita sopivimman laitteen (sijainti, koko, tarjotut palvelut) sen hetkisen tilanteen mukaan hyvin pienin tiedon synkronointiin ja välitykseen liittyvin tappioin.

@5
Huvittavaa on se, että joku on niin sanotusti brändänny kodinkoneliikkeen nimellä "Kodinkoneliike". Brändäys fail? No, ei kuitenkaan käytännössä...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Vulcano (vahvistamaton)

9

@keke MeeGo versio 1.0 on käytännössä kännyköissä Maemon Harmattan ja miniläppäreissä Moblin 2.2. Syksyllä esiteltävässä versio 1.1 lienee ensimmäinen versio, jossa on parhaat palat kummastakin alustasta tarjolla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja