Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: Uusi iPhone nyt varmaakin varmempi

38
Matti Vähäkainu

Videolla: Uusi iPhone nyt varmaakin varmempi
Eilen varmistettu, peruttu, uudelleen varmistettu ja vielä kertaalleen varmistettu seuraavan generaation iPhone on päässyt nyt myös ensimmäistä kertaa videolle. Baarista 18. päivä kuluvaa kuuta -- eli toissapäivänä -- löydetty iPhone 4G on löytänyt tiensä Gizmodo-verkkosivuston kätösiin. Nyt laitetta pidetään miltei absoluuttisen varmasti oikeana, uutena Applen puhelimena.

Gizmodo on koostanut laitteesta vakuuttavan artikkelin, jossa käydään läpi jokainen todiste laitteen aitoudesta. Todisteiksi mainitaan muun muassa puhelimen tunnistautuminen iPhoneksi tietokoneiden kanssa (ei kuitenkaan 3G tai 3GS), micro-SIM-korttipaikka, jota eivät muut valmistajat juurikaan käytä, sekä erityisesti puhelimen sisukset, jotka ovat istuvat juuri sopivasti laitteen sisälle. Lisäksi pisteenä i:n päälle, Apple on pyytänyt laitettaan Gizmodolta takaisin.
Puhelimen uusi käyttöliittymää ei käynnisty, sillä sivuston mukaan Apple etäsulki puhelimen ennen kuin se löysi tiensä Gizmodolle. Laitteen ominaisuudet kuitenkin selvenivät kertaheitolla. Puhelimesta löytyy korkearesoluutioinen, hieman aiempaa pienempi näyttö, jonka huomaa "Connect to iTunes"-tekstistä, tarkempi takaosan kamera salamalla, kakkoskamera etupuolella, kaksi äänenvoimakkuuden säädintä, toinen mikrofoni, joka todennäköisesti viittaa taustamelun poistoon.

Puhelimen on muutaman gramman edellistä iPhonea painavampi ja pari milliä ohuempi. Akku on kasvanut Gizmodon mukaan noi 16 prosenttia.

Tarkemmat tiedot ja lisää videoita hukatusta laitteesta löytyvät täältä. Mikäli haluat tietää kuinka Applen insinööri Gray Powell laitteen hukkasi ja kuinka se löydettiin, lue Gizmodon artikkeli täältä.

Kommentit (38)

Abeksi (vahvistamaton)

1

Kuka käy baarissa sunnuntaisin? Työttömät. Varmaan oli löytäjälle tuo $5000 raha ihan sopiva.

Vastaa
0J_Ghost (vahvistamaton)

2

Viittaakohan tuo akun 16-prosenttinen kasvun lisäys sitten fyysiseen kokoon vai kapasiteettiin?

Vastaa
salamijak
salamijak

3

Eppäilen!
Eihän Applen filosofiaan kuulu ängetä tavaraa laite täyteen. Kaksi kameraa... joo.
Tuo jo haiskahtaa. Itellä Skypet sun muut naamavärkit laitteissa, mutta käyttö ihan olematonta, samoin tutuilla. Yllätytte kesäkuussa, sanon minä.

Vastaa
JuhaW
JuhaW

4

@1. Mistä päättelet, että vain työttömät kävisi baareissa sunnuntaisin? Et oo koskaan kuullut vuorotyöstä tai baarityöntekijöistä jne.jne....

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

6

Toisaalta luin, että näyttöä olisi kutistettu. Näinköhän se on laisinkaan hyvä ratkaisu.

Protot protoina. Lopputuotetta odotellessa.

Vastaa
kikuu
kikuu

7

Jotenkin sopii omaan silmääni tuo uusi iPhone aika mainiosti, kun vanha taas on jotenkin "ällöttävän" näköinen...

Saisivat nyt julistaa viralliset specsit :P

Vastaa
teosto
teosto

9

-> Puhelimesta löytyy korkearesoluutioinen, hieman aiempaa pienempi näyttö, jonka huomaa "Connect to iTunes"-tekstistä, <-
naurahdin ja hyvinkin voimakkaasti.
samapa toi. puhelimen patentit kaikki varastetut muualta ni on se hyvä jo saada uuttekin patenttia varastettua

Vastaa
Aloc
Aloc

10

Kai se on pakko uskoa että tuo on se uusi 4G sitten. Mielenkiintoista kuitenkin että näyttö on hieman pienempi kun edeltäjässä. Olisko tulossa sitten jossain vaiheessa isompi näyttöinen versio?

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

11

>Olisko tulossa sitten jossain vaiheessa isompi näyttöinen versio?

iPad on jo esitelty

Vastaa
marko2502
marko2502

12

Tuo uusi iphone näyttää jo ihan hyvältä...Voisi jopa harkita sen ostamista, jos se vaan säilyy samanmallisena, mut kai se lopullinen versio on taas saman näköinen saippuakotelo niinkuin vanha iphone

Vastaa
vahvistamaton (vahvistamaton)

13

Jos julkistus on tarkoitus olla kesällä(?) niin ei se rauta enää tässä välissä muutu mihinkään. Eikä muutu vaikka julkistus olisi hiukan myöhemminkin. Softasta voidaan pudottaa jotain featureja pois kyllä.

Vastaa
Stonik
Stonik

15

Alkaa vähitelleen Gizmodon ja Applen yhteys näkymään, eli kyse on puhtaasti markkinoinnista. Aiemmin ihmetystä aiheutti Gizmodon järjetön panostus iPadiin julkaisun yhteydessä, ja nyt iPhonen vuoto ja vieläpä itse Steve Jobs on "vaatinut laitetta takaisin".

No, molemmat hakevat maksimaalista huomiota ja tekevät siitä bisnestä, joten sallittakoon se heille. Objektiivista uutisointia kaipaavalle Gizin uskottavuus alkaa olla mennyttä, ja se näkyy myös kommenteissa. Ihmiset eivät ole välttämättä ihan niin tyhmiä.

Ai niin ja tuo iPhone? No joo. Ihan jees, mutta yllättäen itse tuote alkaa jäämään emoyrityksensä ja johtajansa varjoon.

Vastaa
Tietäjä105432 (vahvistamaton)

16

Kohta applelta tuleen eri puhelinmalleja kuin nokialta ja yhtä kauniita kuin lg puhelimet.

Vastaa
hta
hta

17

Design puolesta odotin hiukan tyylikkäämpää toteutusta, esim. ilman noita listan pystyrailoja. Lisäksi olisin suonut myös etulevyn vaihtuvan himmeään alumiinikuoreen jolloin se sopisi paremmin nykyiseen linjaan.

Lisäksi äänensäätö nappulat ovat aika rumat mutta ehkä niihin on laitettu kameranlaukaisu tms joka kuitenkin on parempi kuin näytöltä sormen nostaminen. Nähtäväksi jää.

Mielestäni ei mitään mullistavaa mutta hyvä jatkumo vanhalle yhdistettynä OS4:seen. Ellei seuraava Meego puhelin ole jotain aivan älyttömän upeata ja ällistyttävää niin eiköhän vanha 3G malli vaihdu kesällä tuohon. Nykyiseen 3GS:ään en nähnyt mitään syytä päivittää.

Vastaa
fanaattistako ? (vahvistamaton)

21

Aluksi kaikki vain haukkuivat tuon ulkonäköä ja ettei apple tuon näköistä voisi julkaista. Mutta, sitten kun tuote varmistuu applen tuotteeksi, on se yhtäkkiä maailman hienoin asia.. Ei voi ymmärtää..

Vastaa
delic
delic

22

@21 toi nyt on vaan sun kuvitelmaa

Edelleen on ihmisiä jotka siitä ei tykkää ja edelleen on ihmisiä jotka on tykänny siitä alusta asti, ihan alusta asti nähny niin positiivista kuin negatiivista sanottavaa

Varmastikkin osasyy on jo se, että eihä tuo tossa ekassa kuvassaan kovin erikoiselta näyttäny, mutta nyt ku on kunnon kuvat ni näyttää jo huomattavasti laadukkaammalta

Vastaa
delic
delic

25

@23 turhaa sä ny sitä enää mietit, ku ei se ole feikki :)

eriasia, että näyttääkö se tuolta kauppaan tullessa ni näkee sitten kesällä, mutta tuskin se tuosta juurikaan enää muuttuu

Vastaa
kawasaki7
kawasaki7

26

Ihmettelen, että sakki ostaa kännykän pelkästään ulkonäön perusteella :D. Moni sanonut tässäkin, että voisi nyt ostaa iPhonen, ei se vanhakaan nyt niin ruma ole että se siitä kiinni on.

Vastaa
Anestic
Anestic

28

Minusta tuo on huomattavasti hienompi kuin edellinen. Eipä sillä että vieläkään kiinnostaisi iPhone, vai joko sitä voi käyttää muuten kuin iTunesin kanssa?? Ilman takuunmenetyksiä siis... QWERTY:kin saisi olla.

Vastaa
Jasoni
Jasoni

29

Hieman on kulmikkaampi, kuin aiemmat iPhonet. Hintakin on varmasti "Applemainen", täyttä ryöstöä.

@27 Jokainen järkevä ihminen, joka tuollaista kirjoittaa, voisi perustella vastauksensa hieman paremmin.

Artikkelin kirjoittaja voisi opetella kirjoittamaan.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

31

Vahingossahan tämäkin on varmaan unohtunut baariin juu. Ja vahingossa se on löytänyt tiensä juuri tunnetun tekniikka-blogaajan tutkittavaksi... Juu juu. Sovittu homma.

Mut ei se mitään, näyttää iiLuuriks ihan kivalta kyllä.

Vastaa
hta
hta

33

@32

Hyvä kysymys. Helpottaisi piuhahelvettiä jonkinverran reissuilla. Toisaalta ei taida vielä olla kovinkaan montaa Nokian mallia mitkä lataisivat microUSB kautta puhelimen? Niidenkin soisi lisääntyvän.

Vastaa
Jukgi
Jukgi

34

@26

Ei se pelkästään siitä ulkonäöstä, vaan muistakin ominaisuuksista mitä on jo tullut selville; etupuolen kamera, paranneltu takaosan kamera, salama, tarkempiresoluutioinen näyttö ym.

Ja tietysti sopii odottaa muitakin uudistuksia, esim. tehokkaampaa rautaa.

Vastaa
exlex
exlex

36

Ranvier @ 21.4.2010 03:06

Voi iphone ja iphone... Kukaan järkevä ihminen ei tee sitä virhettä, että rupeisi applen asiakkaaksi.

Kukaan järkevä ihminen ei kirjoittais tuollaista. :P

Vastaa
KarZan
KarZan

37

Edelleenkin olen sitä mieltä, että nykyinen iPhoneni on viimeinen iPhoneni. Ei vaan vakuuta. Onhan sitä kiva hiplata, mutta ominaisuudet ei säväytä.

Vastaa
reksi76 (vahvistamaton)

38

Hienoa "muotoilua" taas aplelta. Samoilla mennään millä tähänkin asti. No kai tuo jonkun fanipojan mielestä on taas hieno.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja