Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

3 000 tekstiviestiä kuussa on vielä normaalia Yhdysvalloissa

7
Lauri Jämsä

3 000 tekstiviestiä kuussa on vielä normaalia Yhdysvalloissa
Eilen julkaistun tutkimuksen mukaan Yhdysvalloissa teini-ikäisten tekstiviestien lähettely on ryöstäytynyt käsistä. Puolet yhdysvaltalaisista nuorista lähettävät kuukaudessa jopa 1 500 tekstiviestiä ja kolmasosalla määrä on ällistyttävät 3 000. Tekstiviestitutkimuksen (PDF) takana on Pew Internet & American Life Project.

Kovimpia tekstiviestien lähettelijöitä ovat 14-17-vuotiaat tytöt. He lähettävät keskimäärin jopa sata viestiä päivässä. Koska osa nuorista ei juurikaan viestittele, on joukossa myös reippaasti keskiarvot ylittäviä viestittelijöitä.
Suuret viestimäärät selittävät osittain yhdysvaltalaisten teleoperaattorien kännykkäliittymät, jotka sisältävät usein rajattoman määrän tekstiviestejä. Koska viestittely on niin sanotusti ilmaista, on tekstiviesteistä nopeasti tullut nuorten tärkein keskinäinen viestintämuoto. Sen kerrotaan ohittaneen puhelut, sähköpostin, pikaviestit ja jopa fyysisen yhdessäolon.

Vaikka keskenään teini-ikäiset keskustelevatkin tekstiviestitse, soittavat he tutkimuksen mukaan silti vielä ainakin vanhemmilleen.

Tutkimus toteutettiin haastattelemalla yhteensä 800 eri taustat omaavaa teini-ikäistä nuorta. Virhemarginaalin kerrotaan olevan ±3,8%.

Kommentit (7)

Ralle_ (vahvistamaton)

2

Kummaa väkeä nuo jenkit. Minun tulee lähetettyä korkeintaan muutama viesti kuukaudessa. Yleensä suosin sähköpostia, joka on ilmainen.

Vastaa
tmm68
tmm68

3

Kun sain ensimmäisen qwerty-puhelimen, muuttui tekstittely minullakin. Viestit piteni ja niillä hoidettiin asiat nopeasti. Nykyään käytän kännyltä s-postia enemmän kuin SMS:iä, otsikkoon koko viesti ja tulee kaverin kännyyn kuin SMS, tosin ilman lisähintaa.

Vastaa
akse
akse

4

Itsekkin tulis käytettyä varmaan sähköpostia tai esim mesen/skypen kautta viestiteltyy mut ei oo monella kontaktilistassa olevalla puhelimessa näitä vielä joten tulee soiteltua. Viestejä tolla qwertyllä on tullu nyt laitettua vähän enemmän.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

7

1500 tekstaria kuussa se on niin järjetön määrä jotta sitä varmaan normaali puhelimen käyttäjä edes ymmärrä.
Muistan joskus vuosia sitten lähettäneeni laskun mukaan hieman yli 1000 txt kuukauden sisään ja en tosiaankaan omastakaan mielestäni tehnyt muuta kun istuin luuri kourassa naputteleen viestiä sormet rakoilla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja