Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhonejen myynti kasvoi huimasti

16
Kaarlo Räihä

iPhonejen myynti kasvoi huimasti
Apple julkaisi eilen taloudellisia tietoja tämän vuoden ensimmäiseltä neljännekseltä, ja vähemmän yllättäen yrityksen taloudellinen tilanne näyttää erinomaiselta. Liikevaihtoa kertyi 13,5 miljardia dollaria ja voittoa tuli 3,07 miljardia dollaria.

Huimaa kasvua nähtiin erityisesti iPhonejen osalta, sillä tämän vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana yritys myi yhteensä 8,75 miljoonaa iPhone-puhelinta. Viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna kasvua tuli 131 prosenttia, joten Applen puhelin tuntuu kiinnostavan kuluttajia.
Jos iPhonet käyvät loppuvuoden ajan kaupaksi yhtä hyvin, myy Apple tämän vuoden aikana kuluttajille yli 30 miljoonaa iPhonea. Samalla iPhonet voivat saavuttaa myyntiluvuissa iPod-soittimet, joita myytiin ensimmäisen neljänneksen aikana 10,89 miljoonaa kappaletta.

Kesällä todennäköisesti julkaistavasta uudesta iPhone-mallista Apple ei kertonut vielä mitään, vaikka Gizmodo-sivuston saamat todisteet uudesta puhelimesta ovat hyvin vakuuttavia. Applen toimitusjohtaja Steve Jobs lupasi kuitenkin yrityksen tuovan tämän vuoden aikana markkinoille useita ainutlaatuisia tuotteita, joten aiempina vuosina esitetyt huhut useamman eri iPhone-mallin julkaisusta saattavat vihdoin toteutua tänä vuonna.

Kommentit (16)

pepep
pepep

1

muotoilu on Applen todellinen valttikortti. voi olla, että eräs kotimainen valmistaja ei tajua tätä koskaan... valitettavasti!

t. osakkeenomistaja

Vastaa
Michelola
Michelola

2

Lainaus:

muotoilu on Applen todellinen valttikortti. voi olla, että eräs kotimainen valmistaja ei tajua tätä koskaan... valitettavasti!


muotoilu? Tuo ylileveä laatikko?

Vastaa
Stonik
Stonik

4

Tulos alkaa olemaan sitä luokkaa, että olisi oikeastaan aika osallistua jo maailman parantamiseen. Kiinalaisten työntekijöiden palkkojen nostaminen olisi hyvä alku. Rahaa kyllä riittää, mutta antaako ahneus periksi? Todennäköisesti ei.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

5

@ 2 Nokialla onkin niin kautta linjan hienosti muotoiltuja luureja.. Esim. N900 -> tuossa tapauksessa voidaan jo todellakin puhua laatikosta. Samaa linjaa edustaa N97 ja muut lelut.

Vastaa
jartar
jartar

6

@1 Kyllä se on viimeinen asia tuo muotoilu mitä voi valttina pitää näissä kännyissä missä suuri kosketusnäyttö. Ei ole muotoilulle eikä designille minkäänlaista tilaa kun näyttö vie koko alan. Leveyskin kasvaa turhan suureksi väkisin.

Vastaa
hyvi
hyvi

7

Onhan toi Applen luuri aika ainutkertainen menestystarina. Ei tämmöisiä varmasti hirveän monta tapausta ole kun markkinoille, joilla on ollut useampia toimijoita jo pitkään ilmestyy uusi toimija ja parissa vuodessa mullistaa alan ja monessa asiassa käy edelläkävijänä. Tämähän kertoo tietysti, että markkinat ja kilpailu toimii. Ja sehän se koituu kuluttajien parhaaksi lopulta yhä parempien tuotteiden ja alhaisempien hintojen muodossa.

Apple on kyllä osannut paremmin ennakoida mitä monet haluaa puhelimeltaan. Mutta ennen kaikkea se on osannut tehdä sillä bisnestä ja rahastamisen taidonhan se osaa. Yksinoikeussopimukset ja korkeat katteet, ovat kasvattaneet Applen kassaa. Hinta ei kuitenkaan näytä kaikille kuluttajille suurelta kun sitä ei makseta kerralla ja yksinoikeussopimukset varmistavat että puhelimia ei halvalla myydä. Onnistunut brändäys on tietysti tehnyt toimivasta tuotteesta entistä halutumman. Useat onnelliset iphonen omistajat ovat ylpeänä maksaneet tuotteesta paljon ajatellen saavansa rahalle hyvin vastinetta. Mikäpäs firmalle parempi kuin suuret katteet ja tyytyväiset asiakkaat.

Vastaa
hyvi
hyvi

8

Ainiin ja piti vielä lisätä tuohon, että Applen puhelin alalletuloa on myös hieman helpottanut se kun ei maksa muille patenttimaksuja ja haastaa muut puolestaan omien patenttien loukkauksista. :)

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

9

IP hone on paras! Turha vinkua jos Nokia kerran ei osaa parempia luureja tehdä!

Vastaa
perhana
perhana

10

@4
Tarkoitatko samankaltaista maailmanparantamista jota Nokia harrastaa?
Eli suljetaan tehtaita euroopassa jättäen tuhansia työttömiksi,
jotta saataisiin kiinalaisille lisää työpaikkoja?
Tokihan Nokia tekee tämän kaiken hyvää tarkoittaen, eikä paremman
voiton tavoitteluna.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

11

@4 millekkään kiinalaisille mitään. Jos jotain parantaisi muuta kuin yrityksen asioita niin amerikkalaisten juttuja kun kerta sieltä on.

Vastaa
kikuu
kikuu

12

Apple on sen verran PASKa yritys, että ei se mitään palkkoja nosta.

Jännää silti, että myytiin vielä näin paljon puhelimia, kun uutta mallia ei ole tullut pitkään aikaan.. :/

Vastaa
Hienoa (vahvistamaton)

13

12@ Applen valtti on julkaista kerran vuodessa kilpailukykyinen luuri joka pystyy kilpailemaan koko vuoden luurien kanssa.. Hyvin näyttäisi toimivan ja menee itselläni myös seuraava iPhone ostoon...
2G, 3G ja 3Gs omistaneena pakko sanoa ettei hevillä tai toisellakaan muut valmistajat saa tuotua yhtä kiinnostavaa tuotetta markkinoille jota oikeasti käyttääkin muuhunkin kuin puhumiseen.

2007 kun sain jenkeistä tuon 2G niin ei muitten puhelimet edes vedä sille vertoja.. joka on ihan naurettavaa. (huom! itseäni ei kiinnosta paperilla tekninen paremmuus vaan käytettävyys ja toimivuus). On se joo jännää eletää jo 2010 ja yhdenkään muun valmistajan puhelin ei ole houkutellut ei sitten yhtään (N900 vaikutti alkuun lupaavalta ja viikon koekäytön jälkeen, paljastui täydeksi flopiksi). Firmakin jopa hylkäsi commarit ja e-sarjalaiset iPhonen vuoksi.

hyvä että menee hyvin applellakin. Tietää saavansa tulevaisuudessakin rahoilleen todellista vastinetta.

Vastaa
Rapis
Rapis

14

@7 & @13

Pitkälti ja suurilta osin samaa mieltä. Itsekki pitkään jokaista merkkiä käyttäneenä ja pisimpään näistä HTC puhelimia käyttäneenä ostin nyt joku kk sitten 2Gn. Kaksi viikkoa 2G kädessä meni, kun lähti tilaukseen 3Gs. On muilla hyvät puolensa, mutta tällä hetkellä iphone on se mitän tulen käyttään. Ainoo syy miks seuraava iphone malli jää toden näkösesti hankkimatta on toi 900mhz 3G verkon tuki. Se pistää sapettaan pitkällä kaavalla.

Vastaa
SJobs
SJobs

15

Yksi luuri malli kerran vuodessa on osoittanut loistavaksi taktiikaksi. Seuraavan mallin etukamera ja Skypen taustalla ajo tekevät videopuhelut vihdoin jokapäiväiseksi helppoutensa takia.

Kaikkea innovatiivisuutta ei kuitenkaan kannata tarjota kertaheitolla. Jätetään NFC/iTunes maksupalvelu vielä tässä vaiheessa julkaisematta, sillä kun voi rahastaa vielä ihan hyvin parin vuoden päästäkin.

Vastaa
-JHS-
-JHS-

16

Hieno tulos Apple:lta!!

Itse epäilen vahvasti 30 miljoonan puhelimen rajapyykkiä tälle vuodelle. Mutta eihän se mahdotonta ole :)

Heti ku Apple tekee mikroaaltouunin niin ostan sen. Tuo helppokäyttöisyys on myyntivaltti. Ja mikro on laite mitä en jaksa tuunata :) Siihen asti kotona on muun merkkinen mikro ja it-laitteissa "täys-verinen" linux :) Open source rules!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja