Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia 5800 XpressMusic päivittyi

28
Matti Vähäkainu

Nokia 5800 XpressMusic päivittyi
Nokia on julkaissut suositulle Nokia 5800 XpressMusic -kosketusluurille merkittävän päivityksen, joka muun muassa uudistaa muutamia sovelluksia ja laajentaa kineettisen scrollauksen tukea. Versionumerosta 50.0.005 tunnistettava päivitys pitäisi olla ladattavissa sekä puhelimen ohjelmistopäivityssovelluksesta että Nokia Software Updater -ohjelman avulla.

Tyypillisten bugikorjauksien ja suorituskykyparannusten lisäksi päivitys tuo uuden version Ovi Kartat -sovelluksesta, päivittää Ovi Kaupan sekä laajentaa kineettisen scrollauksen koskemaan myös päävalikkoa. Ovi Kartat tarjoaa tuttuun tapaan ilmaisen kävely- ja autonavigoinnin. Lisäksi tiedossa on parannuksia selaimeen, musiikkisoittimeen, Ovi-sovelluksiin sekä useisiin muihin sovelluksiin.

Puhelimen päivitystä ennen on suositeltavaa ottaa varmuuskopiot kontakteista, viesteistä, kuvista ja muista tiedostoista.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (28)

Anonyymi käyttäjä
sillattiis (vahvistamaton)

1

Päivitystä näin vanhaan malliin? Mitä tämä tarkoittaa?

Vastaa
Michelola
Michelola

2

vanha? kyllä päivityksiä on ihan tapana jatkaa vielä paljon paljon vanhemmillekkin malleille. Tää on kuitenkin vielä suhteellisen uusi ja vissiin suosituinkin. Joten, d'oh

Vastaa
El_ias
El_ias

4

Onkos tässä sama kuin edellisessä, että saatavilla aluksi vain tietyille sarjanumeroille? Ei ainakaan äsken löytynyt saatavana.

Vastaa
Puppek
Puppek

5

Hienoa, että Nokia tukee yhä noin vanhaa mallia. Tai noh, mikseipä tukisi yhtä myydyimmistä luureistaan? =)

Ikävä kyllä päävalikon kineettisestä scrollauksesta näkee, ettei sitä olen siihen alun perin suunniteltu - liikkuu hieman tahmeasti. Parempi silti kuin ei mitään.

Vastaa
Ergopad
Ergopad

6

Hienoa. 5800 tarjoaa edelleenkin aika kovan listan ominaisuuksia ja vieläkin yksi Nokian parhaista puhelimista.

Vastaa
Zeddeh
Zeddeh

7

Puppek, liikkuuko muut listat kineettisesti kuten maemossa vakiona? Mietin vaan että helpottaakohan tämä ohjelmoijien arkea myös.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Thors (vahvistamaton)

8

Hienoa, että Nokia tuo näinkin vanhaan puhelimeen ominaisuudet, jotka olisivat joka tapauksessa pitäneet olla puhelimessa vakiona. Harmi, että oma 5800XM vaihtuu pian Samsung Waveen.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
villenn (vahvistamaton)

9

Mitäh?!? kineettinen selaus? eikös se ollu ihan turha.. ;)

Vastaa
TheAlexi
TheAlexi

10

Kopioitu Nokian sivuilta

MIKSI EN SAA LAITTEESEENI UUTTA OHJELMISTOA?

Päivityksen saatavuus riippuu monesta seikasta, kuten nykyisestä Nokia-laiteohjelmiston versiosta, maasta ja operaattorista. Jokin näistä seikoista saattaa olla syynä, jos päivityksiä ei voi ladata Nokia-laitteeseesi.

Huomaa, että langattomien palvelujen tarjoaja, operaattori tai teleoperaattori ei ehkä ole hyväksynyt Nokian uusinta laiteohjelmistoa.

Nokia valmistaa kustakin tuotteesta monia erilaisia versioita (eri maita ja kieliä varten), eikä kaikissa versioissa ole Nokian uusinta laiteohjelmistoa. Pyrimme ensisijaisesti päivittämään kaikki versiot mahdollisimman nopeasti. Pahoittelemme mahdollisia viiveitä.

Uusi ohjelmisto voi tulla saataville myöhemmin. Saat ilmoituksen laitteesi uudesta ohjelmistosta rekisteröitymällä My Nokia palveluun ja tilaamalla sähköposti- tai tekstiviesti- ilmoituksia. Eli se tulee aikanaan, mullekin tuli e edellinen päivitys vasta paljon myöhemmin

Vastaa
Arthetzki
Arthetzki

11

Vois vaikka tehä päivityksiä samaan tahtiin tuodda myös 5230 ja 5530 malleihin.... ei oo nimittäin valikossa kineettistä selainta näkynyt

Vastaa
andy77
andy77

13

tää softa on bugin paska!!! hidastelee, nykii, pätkii, tahmaa ja miettii kymmenen vuotta jokaisen painalluksen jälkeen....

Vastaa
Puppek
Puppek

14

@7 Ei 5800:ssa ollut vakiona mitään kineettistä vaan ne liimattiin päälle viimeisessä kahdessa isossa päivityksessä.

@8 Totta. Nokialla tulee innovaatiot kopioituna jälkijunassa. Itse ajattelin seuraavaksi Samsung Galaxy S:ään tai vastaavaa, kunhan 5800:sta alkaa ikä jättää. Miksipä en tai sinä et käyttäisi toimivaa laitetta loppuun asti?

@10 Oli minullakin hirveä työ saada päivitys FOTA:n kautta: 3G-yhteydessä valitti yhteysvirhettä, eikä edes yrittänyt käyttää 3G:tä ja hyvää Wlan-yhteyttä pätki 4-6 kertaa, mutta lopulta sai aloitettua päivityksen hakemisen, jota pystyi yhden katkon jälkeen jatkamaan loppuun.

@11 & 12 5530:han sai ensimmäisenä näistä halvemmista 5th luureista kineettiset ominaisuudet - nyt on 5800:sen vuoro olla eka :P Saako muuten kaikkiin Android-puhelimiin päivitykset yhtäaikaa?

Vastaa
Meridiac
Meridiac

15

13.
sama vika... en saa edes musiikkikirjoastoa päivitettyä koska puhelin kaatuu aina, eli jälleen hardreset edessä. Hyvää työtä nokia.


Täytyy kyllä sanoa että enpä näin bugiseen luuriin ole ennen törmännyt. Kaatuilee, tyhjentää välillä itsestään soittolista luottelon, musiikkisoitin yhdistelee kappaleita toistonäkymässä, sekoittaa kappaleiden nimiä, kamera ei aina toimi... Onneksi kohta tulee tili ja pääsee vuoden piinan jälkeen vihdoin vaihtamaan luuria... Tiedä sitten osuiko kohdalleni vain joku maanantaikappale(mihin ei auta edes hardreset ja softan uudelleen asennus...) mutta vähään aikaan en kyllä nokiaan kajoa.

Vastaa
Ergopad
Ergopad

16

Ei kannatta ahtaa sitä C-aseman muistia täyteen vaan asentaa kaikki mahdolliset jutut muistikortille pelkästään, niin loppuu se kaatuilu. ;)

N97 Mini toimii aivan eri tahdilla, kun siitä on C-muistia tuplaten.

Vastaa
delic
delic

17

"Ei kannatta ahtaa sitä C-aseman muistia täyteen vaan asentaa kaikki mahdolliset jutut muistikortille pelkästään, niin loppuu se kaatuilu. ;)

N97 Mini toimii aivan eri tahdilla, kun siitä on C-muistia tuplaten."

Sori mut ei voi ku nauraa :) ei tsiisus c asema ja sen täyttyminen :D

Muistan ku tämmönen ongelma oli joskus 90 luvulla tietokoneiden kanssa, pitkälle on nokia päässy ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sikkosak (vahvistamaton)

20

Onpas mukava yllätys. Kiva, kun täällä on paljon provoja.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

21

@14 PuppeK

> Oli minullakin hirveä työ saada päivitys FOTA:n kautta: 3G-yhteydessä
> valitti yhteysvirhettä, eikä edes yrittänyt käyttää 3G:tä ja hyvää
> Wlan-yhteyttä pätki 4-6 kertaa, mutta lopulta sai aloitettua päivityksen
> hakemisen, jota pystyi yhden katkon jälkeen jatkamaan loppuun.

Olen aivan varma, että tuossa on kyse enemmänkin sun nettiyhteyksiesi tökkimisestäö kuin mistään muusta.

Itse olen päivittänyt oman Nokia 5800XM luurini joka kerta FOTA:n kautta kun päivityksiä on tullut, Minkäänlaisia ongelmia ei ole ollit ja joka ikinen kerta se päivitys on mennyt läpi aivan kiltisti pätkimättä ja ilman virheitä. Olen asentanut jokaisen viimeisen vuoden aikana tulleen firmwarepäivityksen FOTA:n kautta eikä tosiaan ole ollut mitään ongelmia riippumatta siitä olenko käyttänyt Wlania vai 3G-mobiililaajakaistaa.


@15 Meridiac

> . en saa edes musiikkikirjoastoa päivitettyä koska puhelin kaatuu aina
> Täytyy kyllä sanoa että enpä näin bugiseen luuriin ole ennen törmännyt.
> Kaatuilee, tyhjentää välillä itsestään soittolista luottelon,
> musiikkisoitin yhdistelee kappaleita toistonäkymässä, sekoittaa
> kappaleiden nimiä, kamera ei aina toimi...

En kyllä käsitä mitä sinä sille puhelimelle teet, koska itselläni ei ole ollut ainuttakaan noista ongelmista. Puhelimen kaattuilusta sen verran, että aikanaan kun mulla oli N95, niin se saattoi aina välillä kipata mikä näkyi puhelimen uudelleen käynnistymisenä. Mutta tämä 5800XM ei ole kyllä kaatuillut yhtään. Yksittäiset sovellukset on joskus kipannut ja sillonkin yleensä muistin loppumisen takia, mutta itse käyttis vaikuttaa selvästi vakaammalta kuin mitä vanhempi N95:ssa ollut S60 3rd edition feature pack 1 oli. En edes muista millon 5800XM:ssa olisi itse käyttis mennyt nurin. Pahin ongelma mikä tämän luurin kanssa on olluut on se, että joskus muistikortin tiedostojärjestelmä on joskus hiukan seonnut, mutta arvelen sen johtuvan heikkolaatuisesta muistikortista. Ja eräs suuri syyllinen on myös MicroSoftin läpeensä paska FAT-tiedostojärjestelmä, joka on aina ollut täysi susi. Valitettavasti FAT on muistikorteilla ja tikuilla kuitenkin standardi...


@17 delic

> Sori mut ei voi ku nauraa :) ei tsiisus c asema ja sen täyttyminen :D
> Muistan ku tämmönen ongelma oli joskus 90 luvulla tietokoneiden kanssa, > pitkälle on nokia päässy ;)

Sori, mut en oikein käsitä mikä tuossa muka on niin ihmeellistä tai hauskaa? Kyllä se tallennustilan täyttyminen on yhä edelleen ajankohtanen riippumatta laitteesta. Vai meinaatko, että joku muka on keksinyt tallennusmedian, jole mahtuu äärettömän paljon dataa?

Sitäpaitsi muistikortti on sitä varten, että sinne voi änkeä dataan enemmän. Ei tuolle C-asemalle ole edes tarkoitus asentaa kaikkea mitä vastaan tulee.


@19 Meridiac

> onhan tuo C-aseman 33 mb vapaana ehkä turhan vähän...

Puhelimessa on muistikortin paikka ja siihen voi laittaa vaikkapa 32GB muistikortin, kyllä luulisi riittävän aika pitkälle. ^^

Vastaa
miksuh2
miksuh2

22

Ihan mukava kasa parannuksia tuli tuossa firmwarepäivityksessä. Itseäni miellyttää erityisesti uusi synkronointityökalu, jolla puhelimen kalenterin jne voi synkronoida Ovi-palbvelun kanssa. On Ovi-palvelun kanssa synkronointi toki toiminut hienosti tähänkin asti vaatien vain pari klikausta, mutta uutta synkronointityökalua käyttäen synkronoinnin Ovi-palveluun voi automatisoida tapahtumaan taustalla tiettynä aikana.

Nyt kun Nokia vielä lisäisi Ovi-palveluun tuen CalDav- ja CardDav-protokollille, niin saisi helposti synkronoitua Ovi-palvelun kanssa myös esim Linuxin Evolution-sähköpostisovelluksen kalenterin ja yhteystiedot. Tokihan vastaava toiminnallisuus onnistuu exchabnge-palvelinta tai Google-kalenteria käyttämällä, mutta olisi mukava jos Nokian oma palvelu myöskin tukisi noita.

Vastaa
Meridiac
Meridiac

23

@21.

Ihan peruskäyttöä, sitä minäkin ihmettelen että minkä ongelmaläjän olen saanut. Maanantaikappaleko?

Ja kyllä tuolla muistikortti on ja siinä vapaana reilusti tilaa. Meinaan vaan että kun tuo itse softa on (kaiketi) tuolla C-lohkolla, niin jos softan ongelmat johtuisivat vähäisestä C-aseman vapaasta muistista? En sitten tiedä voiko kännykänsoftaa verrata esim windowsiin joka ainekin vaatii runsaasti tilaa C-asemalla.(tietenkin tarvittavan muistin määrä on aivan eri tasoa)

Vastaa
-JHS-
-JHS-

24

@13, @15

Puhelin huoltoon--> Varmuuskopiot viesteistä, kontakteista, kalenterista ym. Joku kolmannen osapuolen softa voipi myös sekoittaa luuria... eli ylimääräiset softat pois. Ja puhelimen täydellinen "puhdistus" eli kaikki softat uusiks siihen(eno, rofs alueet ja uda(C-aseman)).. Jos ei tuon jälkeen toimi niin veikkaisin rautavikaa...

Vastaa
epnm
epnm

25

Hyvä päivitys ja muuttu todella paljon nopeammaksi. Alkuun oli kyllä samanlaisia ongelmia ja kovaa tökkimistä, jonka ilmeisesti yksi looppia pyörittävä softa toisille aiheuttaa. Tän jälkeen vaan varmuuskopio ovi suitella ja hard reset näppäilemällä *#7370# (kysyy tuon jälkeen suojakoodia). Tuon kun teki, niin puhelin pelaan todella nopeasti, ei kertaakaan ole toiminut näin nopeasti ja kuitenkin olen omistanut puhelimen 1,5 vuotta. Oli jo mielessä vaihtaa puhelin, mutta nyt näyttäis taas siltä ettei tartte, kun homma toimii taas niin hyvin...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Thors (vahvistamaton)

26

Jeps, tuli FOTAlla päivitettyä ja toimii ihan OK. Hyväksi laittetta ei kuitenkaan vieläkään voi sanoa. Itselläni ainakin kosketusnäytön värinän tasot (1-3) ovat aivan sekaisin ja tärisee pienimmälläkin asetuksella nyt epämiellyttävän vahvasti.

Vastaa
henkotin
henkotin

27

apuja! päivitin versiosta 20.xxx suoraan 50.xxx. kaikki män kyllä suunnitellusti, paitsi että "desktopilla" ennen olleet pikavalinnat eri ihmisille on korvaantuneet joillain ihme säädöillä (ovi store, kartat tms yms). miten saisin nuo perheenjäsenten nassut takasin aloitusnäkymään?

Asetukset -> Omat asetukset -> Aloitusnäyttö, löytyy jotain, mutta en löydä sieltä sitä "Pikavalintaa", joka mahdollistaisi pikakontaktien teon :(

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja