Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Delliltä vuosi mielenkiintoisia Android- ja WP7-puhelimia

8
Matti Vähäkainu

Delliltä vuosi mielenkiintoisia Android- ja WP7-puhelimia
Erityisesti PC-valmistajana tunnettu Dell on tuomassa markkinoille useita kehittyneitä älypuhelinmalleja. Tietoja puhelimista vuosi nettiin Engadget-verkkosivusto, joka kertoo neljästä Android- ja yhdestä Windows Phone 7 -puhelimesta.

Yrityksen Android-lippulaivaksi julkaistaan Dell Thunder, jonka speksit ovat varsin vakuuttavat. 4,1 tuuman OLED-kosketusnäytöllä ja 8 megapikselin kameralla varustettu Thunder tukee muun muassa Flash 10:tä ja Swype-kirjoitustekniikkaa. Dellin kustomoimaan käyttöliittymään on vahvasti integroitu tuet suosituimmille sosiaalisille verkoille, kuten Facebookille ja Twitterille. Puhelin tulee markkinoille vuoden viimeisellä neljänneksellä, jonka jälkeen on odotettavissa LTE-versio puhelimesta.


Dell Thunder
Dell Flash on Thunderin tavoin patukkamallinen Android-puhelin, joka tulee niin ikään pyörittämään kustomoitua Androidin 2.2-versiota. Sen tärkeimpiin ominaisuuksiin kuuluvat 3,5 tuuman TFT-kosketusnäyttö, 800 megahertsin suoritin, 512 megatavua RAM-muistia sekä 5 megapikselin kamera. Nimensä mukaisesti se tukee Adoben Flash 10:tä ja kameran kaverina on luonnollisesti salama. Muista ominaisuuksista mainitaan 3G-yhteydet HSPA:lla, WLAN DLNA-tuella, Bluetooth 3.0, 3,5 millimetrin kuulokeliitin sekä TV-ulostulo. Laitetta voi odottaa markkinoille vasta ensi vuoden puolella.


Dell Flash

Kenties mielenkiintoisin vuotaneista laitteista on Dell Smoke, joka Palm Pixien tavoin yhdistää kosketusnäytön ja QWERTY-näppäimistö patukkamuotoiluun. Pienempää 2,8 tuuman kosketusnäyttöä lukuunottamatta sen ominaisuudet ovat kuta kuinkin Flashin tasolla. Smokesta löytyy siis myös Android 2.2, 800 megahertsin Qualcomm-suoritin ja 5 megapikselin kamera. Puhelin löytänee tiensä markkinoille vasta ensi vuoden toisella neljänneksellä.


Dell Smoke

Viimeisenä Android-puhelimena Delliltä vuosi Dell Aero, joka on Dell i3 -mallin tavoin varustettu 3,5 tuuman kosketusnäytöllä, mutta tuo samanoloiseen pakettiin 3G- ja WLAN-yhteydet sekä paremman 5 megapikselin kameran. Kauppoihin puhelin saapuu vielä tämän vuoden puolella.


Dell Aero

Ainokaisena Windows Phone 7 -puhelimena nettii vuosi Dell Lightning. Kuten Thunderista, Lightningista löytyy 4,1 tuuman OLED-kosketusnäyttö ja gigahertsin taajuudella hyrräävä Snapdragon-suoritin. Puhelimen pystysuunnassa liukuvan kannen alta paljastuu täysi QWERTY-näppäimistö. Lightningin sisuksista löytyy lisäksi 512 megatavua RAM-muistia, gigatavu ROM-muistia sekä 8 gigaa Flash-tallennustilaa. Markkinoille puhelinta odotetaan vielä tämän vuoden aikana.


Dell Lightning

Kommentit (8)

semmottiis (vahvistamaton)

2

Komean näköisiä puhelimia. Thunder ei voisi kyllä kauheasti enemmän näyttää Nokian X6:lta.

Vastaa
Rapis
Rapis

3

Piru vie, että osaaki olla hyvän näköisiä laitteita. Flash ja Lightning sai kyllä heti kiinnostumaan Dellistä allekirjoittaneen.

Vastaa
Stonik
Stonik

7

Dell on todellakin onnistunut muotoilussa. Nämä saavat oikeastaan tuon viikon kännivuodon (eli sen seuraavan iPhonen) näyttämään harmaalta hiirulaiselta.

Eiköhän Android nouse pikku hiljaa USA:n ykköseksi jenkkilän älypuhelimissa. Nokialla on aikamoinen työ edessään MeeGon kanssa, joten näitä "vuotoja" saisi jo vähitellen alkaa tulemaan suomalaisiltakin. Ja toivottavasti vähintään näin nättejä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja