Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google Maps toi äänihaun Symbian-puhelimille

4
Matti Vähäkainu

Google Maps toi äänihaun Symbian-puhelimille
Google kertoi eilen virallisessa mobiiliblogissaan uudesta Google Mapsin mobiiliversioista Symbian/S60- ja Windows Mobile -puhelimille. Uuden, versionumeroa 4.1 kantavan Google Maps for mobilen tärkein uudistus on äänihaku -- muista uudistuksista blogissa ei mainita.

Äänihaku mahdollistaa paikkojen hakemisen osoitteen, nimen tai tyypin perusteella. Haku tapahtuu painamalla karttanäkymässä soittonappia eli vihreätä luuria. Toistaiseksi kyseisille alustoille on tarjolla kielinä ainoastaan englanti (tunnistaa useita aksentteja) ja mandariinikiina. Englanniksi haettaessa Google Maps ei luonnollisesti ymmärrä oikein esimerkiksi suomalaisia osotteita.
Uuden Google Maps for mobilen saa ladattua laitteelleen osoittamalla puhelimen selaimen osoitteeseen http://m.google.com/maps. Sovellus on saatavilla sekä kosketusnäytöttömille S60-puhelimille (FP1 ja FP2) sekä kosketusnäytöllisille Symbian^1-puhelimille, kuten Nokia N97.

Kommentit (4)

EmDzei
EmDzei

1

Suomen Google Maps näyttää pääkaupunkiseudulla kadunnimet ruotsinkielisinä vasteinaan, joka on taas perua siitä, että maamme googlejohtaja on suomenruotsalainen. Tässä valossa tämä uutinen on ensin todella kiva, mutta kun muistaa todellisuuden, niin ei enää niin kiva.

Vastaa
poppah
poppah

2

Kiitti EmDzei, oon ihmetellyt tuota muutaman kerran. Nyt vain Nokialla laittakaa väkisin Nokia Mapsiin Ruotsiin suomenkieliset nimet! :) Tai vaikka latviankieliset...

Vastaa
6630nokia
6630nokia

3

Näyttää muuallakin ruotsin kielellä. Esim. täällä missä asun, niin ainakin Keskustie muistaakseni lukee ruotsiksi.

Vastaa
Angry_nokia_user (vahvistamaton)

4

Google maps, LOL! iPhonet ja Androidit jää pakkoruotsituksen takia kauppoihin minulla ja ystävilläni. Muuten vois harkita jopa vaihtaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja