Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Huhujen mukaan Apple kaavailee ARM:in ostamista

10
Kaarlo Räihä

Huhujen mukaan Apple kaavailee ARM:in ostamista
ARM Holdingsin ARM-suorittimet ovat viime vuosien aikana vallanneet älypuhelinten markkinat lähes kokonaan. Älypuhelinmarkkinoiden tulevaisuus tältä osin voi kokea kuitenkin pian suuren muutoksen, sillä yrityksestä on tiettävästi kiinnostunut Apple, joka haluaisi tällä kertaa ostaa ARM:in kokonaan itselleen.

Apple oli mukana perustamassa ARM:ia 1990-luvulla, mutta se myi myöhemmin omistamansa ARM:in osakkeet pois talousvaikeuksien takia. Nyt Applen raha-asiat ovat kuitenkin paremmalla tolalla, ja yritys olisi huhujen mukaan valmis maksamaan ARM:ista kahdeksan miljardia dollaria.

Huhut nostivat välittömästi ARM:in pörssikurssia, mutta ARM:in toimitusjohtaja Warren East ei usko kauppojen syntyvän, sillä Applella menisi todella pitkä aika ennen kuin maksama kauppasumma palautuisi takaisin yrityksen kassaan. ARM:in liikevaihto oli viime vuonna 305 miljoonaa puntaa ja nettotulot olivat hieman päälle 40 miljoonaa puntaa.


Kaupan myötä Applen ei tarvitsisi kuitenkaan enää maksaa lisensointimaksuja iPhoneissa, iPadeissa ja iPodeissa käytettävistä ARM-suorittimista. Lisäksi yritys voisi nostaa lisensointimaksuja, jolloin esim. Nokia, HTC ja LG joutuisivat jatkossa maksamaan enemmän puhelintensa suorittimista tai etsimään itselleen uudet suorittimet, joten Apple voisi vahingoittaa kilpailijoitaan ARM:in hankinnalla taloudellisesti.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (10)

Tomppa12
Tomppa12

2

Ei saa myydä ARMia Applelle. Siitä ei kuitenkaan seuraa mitään hyvää epäilen. Saa se Apple siitä osakkeita omistaa, mutta ei koko ARMia.
Minä en ainakaan tahtoisi vaihtaa ARMeja mihinkään Intelin Atom "hirvitykseen". Eli toivottavasti tämä ei edisty mihinkään suuntaan ja ensi kesänä myös saadaan niitä ARM Cortex A9 (mieluiten Nvidia Tegra 2) miniläppäreitä.

Vastaa
Stonik
Stonik

3

Tämä on aikamoisen hurja huhu, ARM jos joku on ollut viimeisen parin vuoden aikana aivan uudenlaisessa nosteessa. ARM todellakaan ei valmista mitään itse, mutta suunnittelee ja lisensoi. Eli käytännössä esimerkiksi Texas Instrumentsin tai Samsungin älypuhelinalustat perustuvat ARM:n tuotoksiin. Ja tätä tekniikkaahan myös esimerkiksi iPad käyttää.

Mikäli Apple menisi ja ostaisi ARM:n, se todellakin voisi käyttää parhaat piirit itse, ja lisensoida vanhempia osia kalliilla hinnalla muille tahoille. Olen Syrtek66:n kanssa täysin samaa mieltä siitä, että Nokialle olisi silloin suuri etu olla Intelin kanssa kimpassa. Intel kun on kuitenkin ainoa jolla on rahkeita vastata ARM:n osaamiseen.

Ja joissain huhuissa Applen on kerrottu olevan kiinnostunut jopa AMD:n ostamisesta. Ylipäätään Applen olisi mielestäni kuitenkin parempi keskittyä siihen mitä se itse parhaiten osaa, eli tekemään jo olemassa olevista tekniikoista parhaan kokonaisuuden. Liiallinen kasvun hakeminen yrityksiä ostamalla tekisi Applestakin vain möhkälemäisen ja hidasliikkeisen dinosauruksen, joka ei tee mitään kunnolla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
fdsfsfdsf (vahvistamaton)

5

Onko Inteliltä tarjota prosessoreita ja/tai piirisarjoja matkapuhelimiin/älypuhelimiin?

Vastaa
Stonik
Stonik

6

@5

Intelillä on Moorestown-nimellä kulkeva SoC-versio Atomista, jonka pitäisi kuluttaa virtaa idlenä saman verran kun vaikkapa nykyiset Android-laitteet. Ja ensi vuonna uusi piiri kutistettuna 32 nanometriin.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

8

En usko, että Apple ARM:ää ostaa. "Kauppahinnaksi" on arveltu 6 miljardia dollaria ja nykyisellään ARM tienaa 50 miljoonaa vuodessa. Eli ei olisi kovin kannattava ostos Applelle. Ja aika turkasen kova hinta muiden kiusaamisesta. Rahahan ei toki Applelle olisi mikään ongelma, mutta tuskin ostoksille lähdetään noin heppoisilla perusteilla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
villenn (vahvistamaton)

9

mielestäni olisi todella hyvä jos näin kävisi. enemmän kehitystä ja kilpailua alalle!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Mitäh? (vahvistamaton)

10

Ainahan on ollut, jos Apple on jostain kiinnostunut, huhutaan ostoshaluista, silti ostoksia ei ollut vaan tilauksia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja