Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhonen Android julkaistiin

7
Kaarlo Räihä

iPhonen Android julkaistiin
Android-käyttöjärjestelmästä on julkaistu yhteensopivia versioita useille eri laitteille ja tällä viikolla oman versionsa sai lopulta myös Applen iPhone-puhelin.

Kyseessä ei ole Applen tai Googlen virallinen projekti, vaan käännöstyöstä ovat vastanneet iPhone-hakkerit. YouTubesta löytyvän videon perusteella Android asentuu ainakin alkuperäiseen iPhoneen ja sen saa asennettua puhelimen flash-muistiin samanaikaisesti iPhone OS -käyttöjärjestelmän kanssa, joten puhelinta käynnistäessä voi valita haluaako käyttää Android- vai iPhone OS -järjestelmää.
Kehittäjien mukaan iPhonelle julkaistu Android ei ole vielä kunnolla toimiva versio, ja esim. käyttöjärjestelmän käynnistyminen vie oman aikansa, mutta videon perusteella Android on jo aivan käyttökelpoinen, sillä esim. puheluiden soittaminen, tekstiviestien vastaanottaminen ja WLAN-surffaaminen onnistuvat ilman ongelmia. iPhonen kanssa pieniä ongelmia tulee pienen näppäinmäärän kanssa, sillä kaupallisissa Android-puhelimissa on enemmän puhelimen kontrollointiin kelpaavia painikkeita, joten Applen yhden napin syötejärjestelmä ei ole suunniteltu Androidia varten. Lisäksi SD-muistikorttipaikan puuttuminen aiheuttanee ongelmia joillekin sovelluksille.

Kehittäjien mukaan Androidin saisi pienellä vaivalla toimimaan myös iPhone 3G -puhelimissa, mutta iPhone 3GS -tuen kehittäminen veisi enemmän aikaa.

Kokeilunhaluiset ihmiset voivat ladata tarvittavat asennustiedostot ja ohjeet täältä.

Alla esittelyvideo

Kommentit (7)

Huoh... (vahvistamaton)

1

Eikös iPhone osteta siksi että siinä on ah niin ihana käyttis? Rauta kun jää kilpailijoidensa taakse alta aikayksikön

Vastaa
Rapis
Rapis

2

Kuka nyt iphonen ostas sitten sen takia, että siihen saa androidin. Tai, että siihen saa laitettua win95. Tai vaikka nokian joka pyörii win95. Tai android puhelimen mille on laitettu winmo ja taas winmo puhelin mille saa rinnalle androidin.

Jotkut vaan nyt näkee haastetta ja tekemistä tuossa. Ei sitä joka trolli vaan ymmärrä :)

Vastaa
Tomppa12
Tomppa12

3

Oliko tuo Skype puhelu? Menikö se WLANin vai GSMn/3Gn yli (skype out/in?)? Sen lisäksi toiseksi viimeinen virke uutisen tekstissä ennen videota on vähän outo. Liekkö iPhone 3GS lyhentynyt iPhone 3G:ksi tai jotain?

Vastaa
Auroni
Auroni

4

@Tomppa12: Eikös tuossa puhuta ihan _iPhonesta_, ja viimeisessä virkkeessä puhutaan iPhone 3G:stä ja 3GS:stä? Näin ainakin minä mieltäisin asian.

Itse uutiseen:
Notta kyllä ne hakkerit kaikkea jaksaa väsätä! Ihan mielenkiintosia kokeilujahan tämmöset on, vaikkei nyt hirveästi käytännön hyötyä irti liikenekkään. Kaikella on kiva pelleillä aikansa ^^

Vastaa
Tomppa12
Tomppa12

5

@ Auroni: Joo. Ajattelin vaan kun videossa puhuttiin iPhone 3G:stä. En ole silti varma kuulinko/ymmärsinkö ihan oikein, joten voin aivan hyvin olla väärässäkin. Tosin kyllähän tuo ihan järkeenkäypää olisi näin jälkeenpäin ajateltuna. 3GS:ssä kun taitaa olla aika huomattavan paljon eroa noihin aiempiin. Jos tuolla tekstissä olisi ollut iPhone 2G niin olisin tajunnut heti, mutta hyvin se minullekkin meni päähän, kun luin uudestaan/tarkemmin.

Vastaa
Sandels12
Sandels12

6

@ Tomppa12: Kyllä se puhelu miun mielestä meni GSM:n tai vastaavan kautta kun tuon äijän kaijuttimista kuulu se surina. Tais se jotai mainitakin "GSM noise"sta.

Vastaa
Aapo
Aapo

7

Ei tuosta ehkä juuri nyt ole hyötyä, mutta mitäs sitten kun viiden (/kymmenen) vuoden päästä Apple ei enää halua, että kukaan käyttää tuollaista vanhaa iPhonea ja estää sen käytön kokonaan siinähän on se Kill Switch: http://www.telegraph.co.uk/technology/33...ill-switch.html .

Kylläpä silloin harmittaisi jos sattuisi olemaan ehjä iPhone, jota ei voisikaan enää käyttää vaikkapa matkalla lapselle pienenä videosoittimena.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja