Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Phone 7:n Office-integraatio on yksinkertainen ja toimiva

16
Kaarlo Räihä

Windows Phone 7:n Office-integraatio on yksinkertainen ja toimiva
Tänä vuonna markkinoille saapuvista Windows Phone 7 -käyttöjärjestelmää hyödyntävistä puhelimista on vuotanut jatkuvasti pieniä tiedonpalasia ja tällä kertaa internetiin on ilmaantunut videoita, joissa esitellään Windows Phone 7:n Office-integraatioita.

Videoiden perusteella Office-ohjelmien käyttöliittymät ovat hyvin pelkistettyjä, eikä ruudulla nähdä animoituja taustoja, Clippy-avustajaa tai työkaluvalikoita. Eri ohjelmien välillä siirtyminen näyttää onnistuvan vaivattomasti, joten esim. sähköpostilla saadun tiedoston muokkaaminen ja uudelleenlähetys onnistuu ainakin videoiden perusteella ilman ongelmia.
Tekstin lisäksi dokumentteihin ja sähköposteihin on helppo lisätä mukaan ääniviestejä, jolloin puhelimen näppäimiä ei tarvitse kurittaa tarpeettomasti viestejä luodessa.

Tietojen jakaminen onnistuu Microsoftin oman Office Live -palvelun ohella ainakin Exchangen avulla, ja monien yritysten kannalta kunnollinen Exchange-tuki onkin erittäin arvokas asia puhelimia valittaessa.

Alla kaksi Office-integraatioon liittyvää videotaKommentit (16)

Thors (vahvistamaton)

1

Milloinkohan nähdään Microsoftin ja Nokian yhteistyön hedelmiä?

Vastaa
mikkokk
mikkokk

2

Sepä olisikin uutinen jos konseptivideossa esiteltävä toiminto ei olisi yksinkertaista, toimivaa ja jouhevaa. Tuppaa nuo videot olla tehty niin että niillä on yhtäläisyyksiä todellisuuden kanssa vain nimeksi.

Vastaa
Ralle_ (vahvistamaton)

3

Thors:
"Milloinkohan nähdään Microsoftin ja Nokian yhteistyön hedelmiä?"

Toivottavasti ei koskaan. Microsoftista saa jo tarpeeksi PC-puolellakin :(

Vastaa
hyvi
hyvi

4

Täällä ollaan vissiin lomalla ku ei oo juttua tullu Nokian N8:n arvostelusta ja uusista kuvista. No pitkään nukkuminen on toisaalta ihan kivaa.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

5

Odotan todella mielenkiinnolla sitä, että saan hyppysiini ensimmäisen Windows Phone 7 -puhelimen käsiini! Vaikuttaa GUI:ltansa todella kiinnostavalta, samoin kuin muiltakin ratkaisuiltansa. Todella hyvää työtä Microsoftilta!

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

6

@2

Toisaalta voihan toiminta ollakin hyvin hyvin lähellä noin jouhevaa toimintaa, kun ottaa huomioon että taustalla ei pyöri ylimääräisiä ohjelmia ja kuitenkin hardwareltansa tulee puhelimet olemaan huippuluokkaa! Microsofthan on todella esimerkillisesti pistänyt OEM:t ruotuun hardis asioissa.

Todella hienoa on sekin, että päivitykset tulevat jatkossa aina suoraan Microsoftilta, joten ei tarvitse loppukäyttäjän miettiä, kuka valmistaja tuo päivityksiä ahkerasti (esim. Samsung on päivitysasioissa todella laiska) ja keneen voi luottaa enemmän.

Vastaa
bfr
bfr

9

@8 Ilmeisesti kokemuksesi MS:n tuotteiden parissa ovat olleet positiivisia. Olen iloinen puolestasi! Annas kun kokeilen itsekkin:

"Odotan todella mielenkiinnolla sitä, että saan hyppysiini ensimmäisen Windows 98/NT/2000/ME/Vista/joku muu tietokoneen käsiini! Vaikuttaa GUI:ltansa todella kiinnostavalta, samoin kuin muiltakin ratkaisuiltansa. Todella hyvää työtä Microsoftilta!"

Ei, ei vaan toimi :) Noh, meitä on moneen junaan.

Vastaa
delic
delic

10

@9 ei sille mitää voi jos ei osaa sitä konetta käyttää ;) Melkein aina vika on kuitenkin käyttäjässä ei softassa, vai oonkohan itse saanu aina sen jonkun ainoon toimivan windowssin? Nyt menossa win7 ja tää on kyl ehdottomasti paras windows, kaatumaan olen saanut yhden kerran puolenvuoden aikana

Mutta itse aiheeseen kiinnostava luuri kyllä ja hienoa, että tehdään erillaista kun muut

Vastaa
bfr
bfr

11

Onhan se pystyssä pysyminen bonusta, mutta ei senkään kanssa niin tarkkaa jos vain boottaamalla selviää, mutta kun itselläni tuppaa nuo windowsit aina versiosta riippumatta hidastumaan ajan kanssa rasittavasti, jopa kaatumispisteeseen, eikä siihen tunnu auttavan muu kuin uudelleen asennus. Mutta kuten sanoit, käyttäjästä varmaan kiinni. Tai ehkä omalle kohdalleni osuvat tosiaan vain ne harvat bugiset windows-versiot. Windows-phonet lienevät käteviä nille joille noin ei käy, itse en uskaltaisi.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

12

@9

Kyllä kai niin voisi sanoa. Tällä hetkellä käytössä Windows 7, joka toimii kuin unelma. Kännykkänä Touch Pro 2, jossa ihan virallinen WM 6.5, toimii kuin unelma. :)

Ja Windows 7 vaikuttaa ominaisuuksiltansa ja muutenkin, mitä nyt olen kuullut/nähnyt, äärimmäisen hyvältä. Etää kyllä kai sitä odottaa ihan kuola valuen... :D

Ja pöytäkonewindowsia ja Windows mobilea/phonea en edes vertaisi toisiinsa. Kehitys kun tehdään kuitenkin ihan toisista erillään. Ja varsinkin nyt WP7:n kohdalla, kun koko käyttis on aloitettu kirjaimellisesti alusta. Siis jos on vaikka WM 6.1:stä huonohkoja kokemuksia (minulla ei ole), tilanne tulee olemaan WP7:n kanssa toinen , kun näillä käyttiksillä ei ole oikeastaan mitään yhteistä.

WP7:ssa on muuten sovellusten asennuspaketitkin muuttuneen. Entiesten cab-tiedostojen tilalle tulee xap, mikä on periaatteessa sama kuin zip.

Vastaa
bfr
bfr

13

@12

Se on erittäin hyvä asia että toimii, tarkoitin vain että eikö ole vielä hiukan aikaista sanoa toimiiko windows 7 kuin unelma? Perinteisestihän ne varsinaiset kynnet kaivetaan esiin siinä vaiheessa kun käyttistä on ehditty "kuluttaa". Kaikki riippuu tietysti käyttötarkoituksesta ja -asteesta. Jos koneelle ei koskaan asenneta mitään eikä sillä tehdä juuri muuta kuin luetaan sähköposteja, luulisi minkä hyvänsä käyttiksen pysyvän pystyssä pidempiäkin aikoja.

Itselläni on tosin kokemusta vain windows 7 betasta, joka ei ainakaan äänieditointiin sopinut(joku palvelu tai ajuri jota en saanut kunnolla paikallistettua omi kaikki resurssit pci-väylältä joka aiheutti videon ja äänen tökkimistä), toisaalta webbiselailu sujui ok.

Eniten ärsytti se hirveä win7 hehkutus "kokonaan uusi windows uudella kevyellä ytimellä" jne. ja lopputulos oli kuitenkin vain vista + servicepackit + pieniä muutoksia käyttöliittymään. Uudesta ytimestä ei tietoakaan, nopeus ja yhteensopivuus ennallaan jne.

Elävästi tulee mieleen bush - obama asetelma. Kun edellinen on niin huono että saa päälleen koko maailman kattavan, kollektiivisen kansanvihan, pakkonostetaan seuraava, "pelastava versio" sokeassa hurmassa Jumalaksi jo ennen päivänkään kokeilua.

Vastaa
bfr
bfr

14

12
"WP7:ssa on muuten sovellusten asennuspaketitkin muuttuneen. Entiesten cab-tiedostojen tilalle tulee xap, mikä on periaatteessa sama kuin zip"

Zip-pakattuja kyllä, mutta käytännössä
Microsoftin tapa pakottaa ihmiset käyttämään silverlightia(päätarkoitushan lienee kuitenkin ohjelmien asentaminen eikä asennuspakettejen purkaminen osiinsa).

Samalla tavalla CABitkin saa purettua esim. winzipillä, mutta ei siitä kovin montaa kertaa ainakaan itselleni ole iloa ollut.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

15

12@
>Ja Windows 7 vaikuttaa ominaisuuksiltansa ja muutenkin, mitä nyt
>olen kuullut/nähnyt, äärimmäisen hyvältä.

Sinusta se voi vaikuttaa hyvältä, silloin on enään kyse vain siitä että se täyttää lupaukset.
Joidenkin mielestä se vaikuttaa huonolta (todella epätoivottuja ominaisuuskia), joten se ei paremmaksi muutu vaikka olisi sitä mitä luvataan.>Siis jos on vaikka WM 6.1:stä huonohkoja kokemuksia (minulla ei
>ole), tilanne tulee olemaan WP7:n kanssa toinen , kun näillä
>käyttiksillä ei ole oikeastaan mitään yhteistä.

monille WM 6.x käyttäjillä WP 7 on vaikuttaa pettymykseltä, mikä ei yllätys, monet suurimmat WM 6 vahvuudet on WP7 pois, tilalle tullut asoita mitä ei saisi olla. WM 6 käytäjiä jatkavat kutosella ja alkavat miettimään seuraavaa alustaa. 6.x jatkaa kuitenkin vielä.

WP 7 on aivan uudella tontilla, jos lupaukset ja odotukset täyttyy niin se voi siellä pärjätä.


6@
>Todella hienoa on sekin, että päivitykset tulevat jatkossa aina
>suoraan Microsoftilta, joten ei tarvitse loppukäyttäjän miettiä,
>kuka valmistaja tuo päivityksiä ahkerasti

Oletko miettinyt asiaa enemmän ? Tarkoittaa lähinnä että kyseessä Microsftin puhelin joita se tilaa OEM, ODM valmistajilta haluamillaan spekseilla niin ihan normaali toimintamalli.

Ennen valmistajat saivat tehdä "haluamiaan" laitteita tuoda niihin lisäarvoa raudalla ja softalla, laitteet tuntevina vastasivat jälkimarkkinoinnista, jossa valmistajat pystyivät myös erottuun.


Seiskan myötä ostetaan Microsoft puhelimia. mistä moni voi olla täpinöissään.

Vastaa
iKnow_ (vahvistamaton)

16

WM6, Symbian jne yrittivät olla liikaa liian aikaisin. Loppupeleissä massat eivät halunneetkaan mobiilitietokonetta vaan mobiilikonsolin. Rajatut ominaisuudet mitä on helppo käyttää ja liiat ominaisuudet eivät sekoita päätä. Ratkaisusta saadaan myös kevyempi ja nopeampi. Vasta pikkuhiljaa tehoa alkaa löytymään tarpeeksi, että alkaa olemaan järkevää ruveta tekemään enemmän tietokonemaisia ratkaisuja kuten Android ja MeeGo. Näillä ei myöskään ole yllään liikaa historian taakkaa(UI suunniteltu suoraan kosketusnäytölle), joten nämä voivat tavoitteissaan onnistuakin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja