Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android 2.2 sisältää Flash-tuen

10
Kaarlo Räihä

Android 2.2 sisältää Flash-tuen
Android-ohjelmistoalustan seuraava 2.2-versio tunnetaan Froyo-nimellä (Frozen yogurt), mutta tarkkaa listaa sen tuomista uudistuksista ja muutoksista ei ole vielä paljastettu. Tarkat tiedot selviävät näillä näkymin ensi kuun puolella järjestettävässä Google I/O 2010 -tapahtumassa, mutta ainakin yksi merkittävä uudistus vuoti julki viime viikolla, kun Googlen johtoportaaseen kuuluva Andy Rubin vahvisti tulevan Flash-tuen.

Adoben Flash-tekniikasta tulee siis 2.2-version myötä osa Android-alustaa, joten kaikki tätä Androidin versiota käyttävät laitteet saavat Flash-tuen. Rubin ei kuitenkaan kertonut lisäyksestä tarkemmin, joten tällä hetkellä ei ole varmaa onko Flash heti mukana 2.2-version julkaisun yhteydessä, vai lisätäänkö se siihen myöhemmin erillisenä sovelluksena, kun Flash 10.1:n lopullinen Android-julkaisu saadaan ulos.
Rubinin mukaan Googlelle avoimuus tarkoittaa sitä, että kuluttajat saavat itse valita mitä ohjelmia he haluavat laitteillaan ajaa. Tämä avoimuus on myös yrityksen kilpailuvaltti, ja Robin uskoo Android-laitteiden ohittavan myyntiluvuissa iPhonejen ja BlackBerryjen kaltaiset suljetut laitteet juuri avoimuuden avulla.

Rubin sanoo Googlen kehittävän omat Android-sovellukset täysin samoilla työkaluilla kuin mitä muille ohjelmistokehittäjille tarjotaan, joten avoimuus koskee myös ohjelmistokehittäjiä.

Rubinin mukaan avoimuus vähentää myös muita riskejä, ja esim. prototyyppipuhelimen hukkaaminen baariin ei aiheuttaisi Googlelle ongelmia. Rubin olisi jopa iloinen, jos joku kirjoittaisi arvostelun tällaisesta hukatusta Android-puhelimesta.

Kommentit (10)

ZZboy
ZZboy

1

Androidista tulee siis avoimempi jos se tukee suljettua Flash-tekniikkaa. Kumma juttu muuten, jenkkien websivut alkaa tyhjentyä Flasheistä ja jopa Facebook.

Vastaa
Jepulisjoo (vahvistamaton)

2

@1

Jep. Toimii muutkin mainokset kuin Applen hyväksymät(myymät).

Vastaa
ZZboy
ZZboy

4

No minäpä luin. Siis Google sisällyttää avoimeen Androidiin suljetun Flashin joten Androidista todella tulee avoimempi.

Vastaa
Stonik
Stonik

5

Android hengittää USA:ssa ihan iPhonen niskaan, ja Flashin myötä sen suosio tuskin vähenee. Avainsanana tässä on se, että käyttjä saa itse valita. Olen itsekin N900:ssa pistänyt Adblockin selaimeen, joten Flash-elementit avautuvat vasta niitä klikattaessa.

Muutenkin kommenteissa on pientä piikkiä Applea vastaan... :)

Vastaa
Stonik
Stonik

6

Ja maailmalla tapahtuu, HP on juuri ostanut Palmin, eli it-jätti ei lähtenyt Android-kelkkaan vaan satsaakin WebOS:aan. On tässä melkoiset skabat meneillään!

Vastaa
hohh (vahvistamaton)

7

@4
Ei tuossa missään sanottu että Android olisi avoimempi koska siihen lisätään Flash-tuki.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

8

>Ja maailmalla tapahtuu, HP on juuri ostanut Palmin, eli it-jätti ei
>lähtenyt Android-kelkkaan vaan satsaakin WebOS:aan.
>On tässä melkoiset skabat meneillään!

HP/Compaq käyttänyt Win pohjaisia, mobile puolella se muuttuu WP7 joka ei sovellu kehityneisiin yrityspuolen ratkaisuihin.

Google myös pois suljettu, MeeGo kyllä, oliko sitten liianavoin. ajatus siellä voi olla kyllä jokin muukin kuin suora jatko Palmin nyky linjalle.

@uutinen
>Rubinin mukaan Googlelle avoimuus tarkoittaa sitä, että
>kuluttajat saavat itse valita mitä ohjelmia he haluavat
>laitteillaan ajaa.

Laitteissa vähän huonosti toteutunut, jos flash tuki flash sovellusten osalta tarkoittaa vapaata valintaa niin hyvä juttu sekin.

Vastaa
LoBer
LoBer

9

nykyinen Desiren flash tuki on aivan riittävä ainakin minun käyttöön. toki vielä lagaa kun yrittää justin.tv:tä kattoa hyvällä fps:llä ja muilla tämmöisillä sivustoilla mutta muuten aika jees.

Vastaa
eddison84
eddison84

10

@9:
Minun mielestä Desiren Flash-tuki on aika kehno, monia videoita jää katsomatta, esim. kaikkien kotimaisten TV-kanavien netti-TVt ja jotkut vaikka Jylppy-gallerian pätkät..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja