Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HP ostaa Palmin 1,2 miljardilla dollarilla

12
Petteri Pyyny

HP ostaa Palmin 1,2 miljardilla dollarilla
Yksi maailman suurimmista tietotekniikkayrityksistä, Hewlett-Packard, on ilmoittanut ostavansa taloudellisiin vaikeuksiin ajautuneen mobiililaitepioneerin, Palmin 1,2 miljardilla dollarilla eli noin 914 miljoonalla eurolla. Palm tunnetaan mobiililaitteiden esi-isänä, yhtiönä, joka loi aikoinaan megasuositun kämmentietokonemarkkinan -- ja joka on kämmentietokoneiden muututtua älypuhelimiksi taistellut vuosi toisensa jälkeen olemassaolonsa puolesta.

HP, joka on tunnetumpi tietokoneistaan ja palveluistaan kuin kännyköistään (joita toki yritys valmistaa niitäkin) kertoo tiedotteessaan ottavansa Palmin innovatiivisen WebOS -käyttöjärjestelmän osaksi mobiilistrategiaansa ja aikovansa vahvistaa kaupan avulla asemiaan kasvavilla älypuhelinten markkinoilla.
HP:n ostos omalla tavallaan sinetöi yhden aikakauden, sillä 90-luvun lopulla kämmenlaitteet eli PDA:t olivat pitkälti kolmen suuren pelaajan markkinat. Näistä kolmesta on kaupan jälkeen enää HP jäljellä, joka fuusioitui kilpailijansa Compaqin kanssa vuonna 2002 ja nyt viimeinen tuon aikakauden suurista pelureista, Palm, päätyy sekin osaksi HP:ta. HP ilmoitti aiemmin tässä kuussa ostavansa myös Palmin aiemman emoyhtiön, 3Comin, josta Palm irroitettiin teknokuplan huipulla, vuonna 2000.

Kommentit (12)

Thors (vahvistamaton)

2

Kylläpä varsin omaperäisen vitsin murjaisit.

Mutta joo, tästä tulee kyllä mielekiintoista. WebOS tableteissa on varmasti hyvä kilpailija Intelin Meegolle.

Vastaa
Boomm (vahvistamaton)

3

Tämä on erittäin merkittävä liike HP:ltä. Kyseessä on yritys irtautua Windows-maailmasta täysin ja lähteä tavoittelemaan Applen kaltaista tuotekonseptia, jossa HP pyörittää rautaa ja käyttöjärjestelmää.

Mielenkiintoista on nähdä mitä seuraavan 3 vuoden aikana tapahtuu käyttöjärjestelmä- ja laitemarkkinoilla. Pelissä on siis ainakin HP, Apple, Google, Microsoft, Nokia ja Samsung. Jokainen näistä jäteistä yrittää vallata alaa uudella tavalla. Applella saattaa olla tällä hetkellä etulyöntiasema, mutta jokaisella mainitsemallani firmalla on kyllä resursseja vastata tähän kilpailuun ja niin tapahtuukin.

Kuluttajan kannalta mielenkiintoinen taisto edessä. Nyt yritysten muuntautumiskyky punnitaan todella, kun edessä on hiljattainen siirtyminen pois perinteisistä desktop- ja kenties laptop-koneista.

Vastaa
Stonik
Stonik

4

@3

HP ei luonnollisesti irtaudu Windows-maailmasta, sillä se on tietääkseni alan markkinajohtaja. Mutta se on totta, että ala on murroksessa kevyempien mutta silti monipuolisten päätelaitteiden vallatessa markkinoita perinteisiltä pöytäkoneilta ja kannettavilta. HP:lta ihan fiksu veto, sillä Palmin ydinporukka on osaavaa väkeä.

Saa nähdä mitä tästä kehkeytyy, HP:llä on hyvät suhteet operaattoreihin, sillä he toimittavat näille järjestelmiä moneen käyttöön. Haasteellisinta on ehkä tuoda kuluttajille tietoisuuteen HP:n brändi mobiilimaailmassa, se kun ei ole Compaq iPaq:sta huolimatta oikein koskaan lähtenyt rullaamaan.

Vastaa
LoBer
LoBer

5

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boomm:

Tämä on erittäin merkittävä liike HP:ltä. Kyseessä on yritys irtautua Windows-maailmasta täysin ja lähteä tavoittelemaan Applen kaltaista tuotekonseptia, jossa HP pyörittää rautaa ja käyttöjärjestelmää.

Mielenkiintoista on nähdä mitä seuraavan 3 vuoden aikana tapahtuu käyttöjärjestelmä- ja laitemarkkinoilla. Pelissä on siis ainakin HP, Apple, Google, Microsoft, Nokia ja Samsung. Jokainen näistä jäteistä yrittää vallata alaa uudella tavalla. Applella saattaa olla tällä hetkellä etulyöntiasema, mutta jokaisella mainitsemallani firmalla on kyllä resursseja vastata tähän kilpailuun ja niin tapahtuukin.

Kuluttajan kannalta mielenkiintoinen taisto edessä. Nyt yritysten muuntautumiskyky punnitaan todella, kun edessä on hiljattainen siirtyminen pois perinteisistä desktop- ja kenties laptop-koneista.

Kyllä mielestäni myös HTC on tässä taistossa mukana aivan tasaväkisenä, vaikka vielä myyntiluvut eivät välttämättä päätä huimaa. Itse ottaisin tolta listalta jopa Samsungin pois (epäinnovatiivisten ideoittensa johdosta) ja lisäisin HTC:n esimerkiksi todella onnistuneenn Sensen takia.

Vastaa
tj (vahvistamaton)

6

@5 Mitenkäs HTC tuohon listaan liittyy. HTC:llä ei ole omaa käyttöjärjestelmään kuten muilla listalla mainituilla.

Vastaa
neverlife
neverlife

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti syrtek66:

Jos facebook olisi ostanut Palm, oliskohan uuden yrityksen nimksi tullut 'facepalm'?

Oli pakko oikeen kirjautua sisään tämän takia ja laittaa eka kommentti tänä vuonna. Kiitos nauruista vain! :)

Itse uutiseen ei mitään kommentoitavaa, ei juurikaan kosketa mua.
Vastaa
dasfsdgfsdgfdgfdg (vahvistamaton)

9

@5

HP:lla on nyt webOS, Nokialla (symbian) ja meego, Applella iPhone OS, Googlella Android, Microsoftilla Windows Mobile/phone, Samsungilla Bada. Onko HTC:lla mitään omaa käyttöjärjestelmää?

Vastaa
Mutta mutta (vahvistamaton)

11

Kyllähän Rim on ainaki Pohjois-Amerikassa täs kilpailussa mukana niiden legendaarisilla Blackberryillä joissa on niiden joku oma OS.ssä

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

12

11@
Rim on pohjois-Amerikassa erittäin vahva omassa segmentissä, ns. älypuhleinsegmentin johtaja.
RIM on jyrännyt email / firma systeemillä, siinä se on menettänyt vahvan vivun, ei enään tarvita RIMiä mobilisoimiseen, Exchange, Lotus jne. menevät taskuun ilman RIMiä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja