Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Skyfire 2.0 beta -selain toistaa Flash-videot Android-laitteilla

6
Kaarlo Räihä

Skyfire 2.0 beta -selain toistaa Flash-videot Android-laitteilla
Android-ohjelmistoalusta ei pidä tällä hetkellä sisällään Flash-tukea, jonka takia jotkin puhelinvalmistajat ovat sisällyttäneet tuotteisiinsa erillisten Flash-tuen. Tulevan Android 2.2:n myötä tilanne tulee kuitenkin muuttumaan, mutta tämä ei tuo apua vanhempia Android-versioita hyödyntäville laitteilla. Jonkinlaista hätäapua ongelmaan on kuitenkin kehittänyt Skyfire, jonka viime viikolla julkaisema Skyfire 2.0 beta -selain toistaa Flash-videoita suoraan selaimessa.

Skyfire ei ole toteuttanut selaimiinsa todellista Flash-tukea, vaan selain käyttää Operan tapaan välityspalvelinta joka muokkaa ladattua sisältöä paremmin mobiililaitteille sopivaksi. Skyfiren kohdalla Flash-videot muunnetaan yrityksen palvelimella H.264-yhteensopivaan muotoon, jota Android-laitteet voivat sitten toistaa. Selain ilmoittaa surffaajalle sivuston sisältämistä videoista selaimen alapalkissa, josta katselun voi aloittaa videota koskettamalla.
Muunnosoperaatio ei toimi Technologizer-sivuston tekemien kokeilujen perusteella aivan kaikkien videosivustojen kanssa, mutta esim. DailyMotion-, Metacafe-, Vimeo- ja ABC.com-sivustojen videotarjonta toimii oikein. Lisäksi videoiden kelaaminen ei näytä ainakaan vielä toimivan oikein, joten parantamisen varaa toteutuksessa riittää.

Skyfire 2.0 beta toimii Androidin 1.5-versiolla ja uudemmilla, joten se toimii useimpien Android-laitteiden kera. Ilmaisen ohjelman voi ladata Android Marketista, ja sen kehitystä rahoitetaan selaimessa näytettävillä mainoksilla.

Alla Engadget-sivuston tekemä esittelyvideo selaimesta

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

Bluejack
Bluejack

1

"Android 2.2:n myötä tilanne tulee kuitenkin muuttumaan"
No,eikös se Android 2.1 pitänyt tukee tätä jahka saavat joskus tuon 10.1 ulos.

Vastaa
LoBer
LoBer

2

ihan hyvinhän desirellähän tämä on jo tuettu. tai siis ihan selaimessa toistaa flashvideotkin, mutta vähän huonosti osan.

Vastaa
delic
delic

4

@3 käytä mobiili areenaa? en tiedä miten se eri laitteilla toimii, mutta iphonelle tämä on ainakin hyvä ratkaisu

Vastaa
puukotelo
puukotelo

5

Mobiili areenan kuvan ja äänen laatu on niin surkea, ettei ole järkeä katsoa. Puhelimessa ei ole vika; omistan android luurin 800x480 tarkkuuden näytöllä.

Vastaa
delic
delic

6

@5 no juu eipä se laatu kyllä päätä huimaa, vois se kyllä tosin vieläkin huonompi olla, no parempi ku ei mitää kumminki :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja