Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Own Voicella äänität omat äänet Ovi Karttoihin

27
Matti Vähäkainu

Own Voicella äänität omat äänet Ovi Karttoihin
Nokia on tuonut ladattavaksi uuden Own Voice -sovelluksen, joka nitoutuu yhteen uuden, ilmaisella navigoinnilla varustetun Ovi Kartat -sovelluksen kanssa. Own Voice mahdollistaa omien navigointiäänien nauhoituksen, jakamisen ja kuuntelemisen.

Ääniohjauksen nauhoittamiseen käyttäjä tarvitsee uusimman version Ovi Kartat -sovelluksesta, sovellusta tukevan puhelimen ja Ovi.com-sivustolta tai Ovi Storesta ladattavan Own Voice -sovelluksen. 53 erilaisen ääniohjausnauhotuksen jälkeen ääniohjauspakettia voi käyttää omalla laitteellaan, ja mikäli uskoo William Shatner -imitaatioonsa, lähettää kaiken kansan ladattavaksi.
Own Voice -sovelluksen avulla voit arvostella muiden tekemiä äänipaketteja ja kertoa lempiäänistä kavereille Twitterin tai Facebookin välityksellä.

Uusin Ovi Kartat -sovellus on saatavilla 12 puhelinmallille, joihin kuuluvat muun muassa N97, N97 mini, 5800 XpressMusic, X6 sekä E72.

Kommentit (27)

miksuh2
miksuh2

1

Hauska idea :) Ei ehkä maailman hyödyllisin ominaisuus, mutta hauska idea kyllä. Pitää tosin itse ainakin odottaa, että kurkkukipu mene ohi ennenkuin kokeilen :)

Vastaa
hyvi
hyvi

2

Hyödyllisempi ominaisuus olisi kun olisi voinut lisätä itse puheentunnistuksen ensin nauhottamalla esim: "aja kotiin" ja sitten toistamalla se navigointi kotiin alkaisi. Tuon voisi käynnistää samalla lailla kuin nimihaun eli pitkä painallus vihreää namikkaa.

Vastaa
Thors (vahvistamaton)

3

Tällainen ei ole ennennäkemätön palvelu (mitä muuta Nokialta odottaakaan), TomTom on tarjonnut vastaavaa jo vuosia.

Vastaa
alwaysaproblem
alwaysaproblem

4

missä tätä ennennäkemättömäksi sanottiin? Voiko TomTom:n palvelussa arvostella muiden tekemiä aanipaketteja ja kertoa lempiäänistä Twitterin tai Facebookin välityksellä?

Vastaa
core
core

5

Heti kun joku laittaa jakoon Homer Simpson ääniohjauksen Ovi Mapsille niin tätä täytyy tyypätä :) (Varmaan löytyykin jo "oikeisiin" navigaattoreihin)

Vastaa
Thors (vahvistamaton)

6

@4 Sanoinko tätä ennennäkemättömäksi palveluksi? Kunhan sanoin. Ja kyllä, voit kertoa Twitterissä tai Facebookissa, jos osaat kirjoittaa.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

10

@6

En tiennytkään, että TomTomissa on nettiyhteys, facebook ja twitter- sovellukset saatavilla..

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

12

@10

Tuota, eiköhän puhelin ole kuitenkin silti mukana. Ja kuka noita sosialisia palveluita edes nykyään käyttää.

Toiseksi, onko puhelimessasi 5 tuuman näyttö tai suurempi? Kiinteä teline? Akkukesto ei nyky älypuhelimissa riitä puoltatoista päivääkään, ja GPS kuluttaa ja vähentää tuota aikaa edelleen.

Vastaa
Aki_A
Aki_A

13

@10

Ei kukaan, just niin.

Autolaturi on myös keksitty. Itsellä on TomTomin mukana se aina muutenkin. (Ja myös N900:n)

Vastaa
Bobakki (vahvistamaton)

14

@12

et ilmeisesti ole koskaan käyttänyt tom tom navia koskaan?

400km matkalla on pakko olla laturi mukana eli 4h tuntia ei akku navigaattorissa riitä, toki navigaattoreita myydään isommilla ja pienemillä akuilla. Mutta kieltämättä on hienoa soittaa iPhonella, että omistaa tom tom navin. Nokia ongelma on, että navigaattori löytyy puhelimesta...

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

15

Noniin taas perinteisen naljailun ohella kysyisin ihan oikeata kysymystä. Tein oman "pakettini" N86 puhelimella, mutta en näe sitä ovi mapsin valikossa. Toki tallensin sen ;) Ovi maps versioni on käsittääkseni tämä uusin 3.03. 3.04 on vasta beta-versiona saatavilla...? Eli missä vika? :)

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

18

@12

Miksi pitäisi olla 5" tai isompi näyttö ja kiinteä teline? En ole sokea. En huomannut navigoinnissa mitään eroa Desiren ja noksun E52:n välillä, näytön kokoerosta huolimatta. Sen toki olen huomannut, että noksussa on vieläkin akussa täydet tolpat ja sillä on tänään navigoinnin lisäksi 3G-verkossa muutama tunti surffailtu, soiteltu, viestitelty, mailit synkkaa tunnin välein jne jne.. Kiinteä teline? Niin kasari/ysäri-meininkiä! Mielummin tökkään luurin tollaseen imukupilla tuulilasiin kiinnitettävään telineeseen, isken navigoinnin päälle ja sitten kun nousen autosta niin sieppaan luurin taskuun. Niin helppoa eikä tarvi jännittää että joku dorka käy pöllimässä.. Ne pelkät telineetkin kun kuuluvat olevan kovassa kysynnässä tänä päivänä, noin niinkun kuumilla markkinoilla, jos ymmärrät mitä se tarkoittaa.

Joo kuka nyt esimerkiksi facebookkia käyttää enää nykyään.. Muuten vaan voittaa Googlen kävijämäärässä, mutta ei sitä kukaan käytä, ei yhtään kukaan!

Vastaa
Thors (vahvistamaton)

19

@18

On se nyt huomattavasti mukavampaa (ja turvallisempaa) katsoa sellaiselta isommalta ruudulta minne on matkalla. Ja matkustappa hieman pidempi matka, siis sellainen jonka aikana ihan aidosti tarvitset sitä navigointipalvelua, niin huomaat että ei kestä kauaa kun pari palkkia menee. Tuulilasiin kiinnitettävät telineet ovat laittomia (!), joten toivon ettet todellakaan niitä käytä. Sellainen estävää turhan suuren osan näkökentästä.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

20

>On se nyt huomattavasti mukavampaa (ja turvallisempaa) katsoa
>sellaiselta isommalta ruudulta minne on matkalla.

Iso ruutu on helpotus koodajalla, mutta itse navigointi tilanteessa perinteisella tekniikalla, oleellista on mitä esitetään ja miten. Ruudunkokoon vaikuttaa paljon mihin ja miten se sijoitetaan (Vertaa TV)

Iso ruutua on karttaa selaillessa eduksi, ajonaikana kuski ei sitä tee.


> niin huomaat että ei kestä kauaa kun pari palkkia menee.

Autossa yleensä lataillaan, varsinkin jos kyse jostain Helsinki - Oulu välisestä matkasta.

>Tuulilasiin kiinnitettävät telineet ovat laittomia (!), joten
>toivon ettet todellakaan niitä käytä. Sellainen estävää turhan
>suuren osan näkökentästä.

Näkyvyyttä haittaava laitteet ovat laittomia, oli ne tuulilassissa tai jossain muualla. isompi laite on sitä herkemmin.

Tuulilasiin voi myös kiinittää niin ettei se haittaa näkyvyyttä, jolloin ongelmana on "enään" kiinityksen riittävä turvallinen tukevuus.

Jos verrataan jotain Desireä ja E52:sta, niin aika samankokoiset laitteet, mutta aivan erikokoiset näytöt, E52:een ei edes saa näppärästä ulkopuolista näyttöä, E52ssa plussaa näppis. Turvallinen matkapuhelin ratkaisu on kiinteä näyttö ja itse laite käytettävyyden kannalta optimi kohtaan.

Vastaa
MMikk (vahvistamaton)

21

Mahtavaa, toimii aivan kuten nokialaiselta tuotteelta voisi olettaakin. Ensin asentuu normaalisti, sitten äänien lataus kestää järjettömän kauan ja kaatuu lopuksi. Yeah!

Vastaa
jutilahenri
jutilahenri

22

Tuossa aiemmin kirjoitin että own voice ei toimisi uuden betaversion kanssa mutta se toimii sittenkin.

Ohjelma toimii mielestäni vähän epäloogisesti, koska kun on own voicella tehnyt sen äänipaketin, niin sitten se pitää ladata netin kautta äänipaketeista. Kun oman äänipaketin on ladannut, sen saa käyttöön valitsemalla ovi mapsin asetusten navigointiosaston kohdasta ajo-opastus, oma ääni.

Tyhmää on että ladattuna voi olla vain yksi äänipaketti kerrallaan, ja ohjelmasta ei löydy mahdollisuutta kerätä äänipaketteja suosikkilistalle.

Ihan hieno idea, mutta ohjelman käyttöä pitäisi tehdä selkeämmäksi.

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

23

miten sen oman paketin voi tarkkaanottaen ladata. Itse en ole saanut omaa näkymään. Puhelimen N86 ja maps 3.03

Vastaa
jutilahenri
jutilahenri

24

23@

Kun olet tehnyt sen oman paketin, paina vihreää "browse all voice packs" näppäintä, sitten siirry neljännelle välilehdelle "my voices" ja sieltä pitäisi löytyä se oma äänipakettisi. Sitten vain painat sitä, ja lataat paketin latauskuvakkeesta.

Näin ainakin 5800 xpressmusicissani se toimii, mutta saattaa olla erilainen s60v3 puhelimissa.

Vastaa
Tiimoo
Tiimoo

27

Jutilahenri kiitos ratkaisuun johtaneesta vinkistä. Ei tosiaan ollut käynykkään mielessä että täytyisi onlinetilaan laittaa ovi maps. Kun itse en onlinetilaa salli vaikka datapaketti löytyy, koska kartat on puhelimen omassa muistissa, niin turhaa akkua syö kun datayhteys on kokoajan päällä. Vaikka sitä ei mihinkään tarvita? Tosiaan tuo toimii 3.03 version kanssa, en ole vielä kerinnyt 3.04 päivittämään. Kaverin kännykkään toi nopeutta, uusi punanen pallo ja signaalin vahvuus palkki on poistettu, tämä on aika mielenkiintoinen muutos...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja