Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialaisten suosio edelleen ylivoimaista Suomessa

25
Matti Vähäkainu

Nokialaisten suosio edelleen ylivoimaista Suomessa
Aalto Yliopisto on julkaissut "Mobile Handset Population in Finland 2005-2009"-tutkimuksen (pdf), joka kertoo suomalaisten puhelintottumuksista ja -käyttöasteista viimeisten viiden vuoden aikana. Tutkimuksesta on havaittavissa odotetut ääriviivat, mutta joitain yllätyksiäkin mahtuu mukaan. Tutkimuksen agendana oli käsitellä muun muassa Suomen suosituimpia puhelinmalleja sekä niiden valmistajia ja ominaisuuksia.

Puhelinten tiedot on kerätty kaikilta suurimmilta matkapuhelinoperaattoreilta, joten kyseessä eivät ole myyntitilastot, vaan Suomen matkapuhelinverkossa käytetyt laitteet.
Odotetusti Nokia hallitsi matkapuhelinkantaa edelleen. Vuoden 2009 aikana Suomen matkapuhelista 88,7% oli Nokiaa. Noin prosentiyksikön pudotus edellisvuodesta tarkoitti, että Samsung kiri suomalaisvalmistajaa miltei saman verran 5,7 prosentiin. Suosituimpana alustana säilyi Series 40, jonka jälkeen tuli ensimmäistä kertaa vanhan Nokia OS:n tilalta Symbian 22 prosentin osuudella.

Suosituimmat puhelimet olivat pääosin edullisia 2G-puhelimia, mutta löytyipä top 15 -listalta viisi 3G-puhelintakin. Suosituin 3G-verkkoja tukeva puhelin, Nokia 3120 classic, peräti sijalta 2. Aeimpiin vuosiin verrattuna pakettidata ja 3G-yhteydet ovat yleistyneet merkittävästi. Symbian-alustaiset puhelimet eivät sijoittuneet aivan kärkisijoille, jota saattaa selittää kalliimpien mallejen fragmentoituminen.Kännyköiden ominaisuudet ovat monipuolistuneet tasaista tahtia. 3G-yhteyksien lisäksi muun muassa HSDPA, WLAN, Bluetooth, HTML-selain ja kamera ovat yleistyneet puhelimissa. Ainoastaan infrapuna on laskenut suosiotaan. QWERTY-näppäimistö (7%) ja kosketusnäyttö (2%) olivat vielä viime vuonnakin varsin harvinaisia, mutta selvästi kasvussa.

Apple iPhonen osalta tiedot ovat vajaavaisia, sillä Sonera ei julkista omassa mobiiliverkossaan toimivien iPhone-laitteiden määriä.

Kommentit (25)

Ralle_ (vahvistamaton)

1

Suurimmalle osalle ihmisistä riittää edelleen 50-150 euron puhelin. Näitähän on Nokian valikoimassa valtava määrä ja suomalaisten puhelinkauppojen hyllyistä niillä täytetty leijonanosa.

Vastaa
Thors (vahvistamaton)

2

Ja Sony Ericssonin Ruotissa. Ja Samsungin ja LG:n Etelä-Koreassa. Ja japanilaisten valmistajien puhelimet Japanissa. Mitä erikoista tässä on?

Toiseksi, näköjään ovat nuo puhelimet taas sellaisia josta tulee oikein kunnon katteet!

Vastaa
mrjka
mrjka

3

kyllä on naurettavaa tuo Applen touhu tietojen salailusta.. no eipä siinä, eihän se silti listoille olisi mahtunutkaan

Vastaa
mjk
mjk

4

Tuossa kuvassa olevat puhelimet ovat "melkein" täyttä skeidaa...lukuun ottamatta kahta E-series puhelinta ja paras kaaviossa oleva on E51. Itsellä oli työpuh. N95 joka lensi onneksi työnantajan toimesta rojukoppaan ja tilalle tuli juuri E-sarajan puhelimia itsellä E75. Omana puhelimena on ollut ja on 4:ttä vuotta aloittanut samppa G800. Jos tuon vaihdan malli on Samsung eikä nokia tosin mielenkiintoa on C6 mallia kohtaan, epäilempä että samppa vie voiton :p.

Vastaa
iKnow_ (vahvistamaton)

5

@4 millä perusteella ne ovat "melkein" täyttä skeidaa?

Vastaa
mjk
mjk

6

Hinta/ominaisuudet vastaaviin puhelimiin...tytölle ostin kerran halvan nokian, en muista mallia mutta teki sitä että kentät katoili, sitten huolossa jonka jälkeen koko puhelin ei käynnistynyt, uusi tilalle ja nyt ei tunnistanut sim-korttia joten paloi päre, ostin SE:n ja kas ei mitään vikaa...myös itsellä oli kakkos-puhelimena halpa noksu jossa näppäinvikoja...hinta vaikka halpa niin ei saa kyllä silti olla ihan susi.

Vastaa
jartar
jartar

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:

Hinta/ominaisuudet vastaaviin puhelimiin...tytölle ostin kerran halvan nokian, en muista mallia mutta teki sitä että kentät katoili, sitten huolossa jonka jälkeen koko puhelin ei käynnistynyt, uusi tilalle ja nyt ei tunnistanut sim-korttia joten paloi päre, ostin SE:n ja kas ei mitään vikaa...myös itsellä oli kakkos-puhelimena halpa noksu jossa näppäinvikoja...hinta vaikka halpa niin ei saa kyllä silti olla ihan susi.


Mihin jäi se selitys. Miksi esim. 2760 ja 3120 classic ovat skeidaa.

Ei oikein vakuuta selitys "joskus" ostetusta nokiasta mistä ei edes mallia "muista"...

Vastaa
mjk
mjk

8

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:

Hinta/ominaisuudet vastaaviin puhelimiin...tytölle ostin kerran halvan nokian, en muista mallia mutta teki sitä että kentät katoili, sitten huolossa jonka jälkeen koko puhelin ei käynnistynyt, uusi tilalle ja nyt ei tunnistanut sim-korttia joten paloi päre, ostin SE:n ja kas ei mitään vikaa...myös itsellä oli kakkos-puhelimena halpa noksu jossa näppäinvikoja...hinta vaikka halpa niin ei saa kyllä silti olla ihan susi.


Mihin jäi se selitys. Miksi esim. 2760 ja 3120 classic ovat skeidaa.

Ei oikein vakuuta selitys "joskus" ostetusta nokiasta mistä ei edes mallia "muista"...

Juu empä muista joku 3xxx oli jos nyt en väärin muistelisi, olikos ollut 3500..No jos ajattelen juuri omaltakohdaltani olevia malleja niin juuri laatu on ollut surkea joko alihankkijoista johtuen (osat) joten laatu ei oiken ole mielestäni kovin hyvä ole ollut vaikka , eipä hinta päätä huimmannut. Näitä samoja viestejä on tullut muiltakin firmassamme olevilta joiden lapsilla näitä "halpis" malleja on ollut ainakin tämä E75 on toiminut moitteetta tosin ei ole mikään "halpistuote".

Ehkä hivenen yliampuvaa sanoa että "kaikki" mutta juuri omalta osaltani näin on ollut :p


Niin ja naapurilla oli tuo 3120 c-malli ja näyttö pimeni 2 kk jälkeen, tosin oli kait ollut jo valmiiksi raidallinen (oli soneran kytky).

Vastaa
Sokar80
Sokar80

9

Ehkä Nokitel puhelimissa on paljon vika koska niitä myydään kuin leipää

Eli jos myydään 100 000 Nokia puhelinta on aivan varma et mukana on viallisia

Ja kun myydään 1000 Samsung puhelinta on niissä tietekin vähemmän viallisa koska määrä pienempi

Itellä ollut 14 nokia 1 HTC ja nyt eka Samsung ja ehkä seuraa luuri on Nokia jos ei mokaa samalailla kuin N97

Vastaa
teme565
teme565

10

Listan ykkösmalli ei ole mikään yllätys. 2760 on simpukkana näppärän kokoinen, helppo käyttää ja erityisesti vanhempia ikäluokkia ajatellen tuossa on luultavasti selkein näppäimistö mitä nokialaisissa on.

Vastaa
mjk
mjk

11

Hienoa on se että Nokia myy koska suomen kansantalouden kantilta katsottuna sillä on selvä merkitys veroina :p. Juu ei kaikki nokiat surkeita ole ainakin meillä firmassa E51, E75 ja E90 mallit ovat olleet kovassa käytössä ja selvästi parempia kuin aikanaan oli N70 ja N95. Juu ja itsellä on myös ollut monta Nokiaa koska kannatin sitä suomalaisuuden takia, nyt muutaman vuoden ajan on Ollut Samsung G800 ja eipä ole ollut tarvetta vaihtaa eikä huollossakaan ole tarvinnut käydä. Kuten Sokar sanoi myyty paljon jolloin väistämättä niitä "surkeitakin" tulee juuri enemmän esille. Sorry jos vähän karrikoin liikaa :p

Ja nyt katsomaan lätkää !

Vastaa
Semi Pikkarainen (vahvistamaton)

13

Noksulta tarttis saada nyt jotain kunnon laitteita itelläni ollut, vanha N97 että uus X6, aika paljon tullut lyötyä huoltoon. Väkisinkin oli pakko ottaa HTC:n hero. Ite en pystyis millään käyttämään mitään 2760, olisihan se hienoa jos porukka ostais pikkuisen parempaa 3G luuria ja yhdistäis ne pokkarikamerat ja mp-soittimensa yhteen pakettiin.

Vastaa
hevis
hevis

14

Eipä tuo nokian markkinaosuus mikään yllätys ole, ja tuskin tulee muuttumaankaan hirveästi mihinkään suuntaan, ainakaan lyhyellä aikavälillä.

Itsellä käytössä Nokia 6267, ja olen ajatellut N900 hankkimista kunhan rahaa sen verran saan kasaan. Yhdessä välissä oli käytössä Motorola, mutta siitä hajosi kaiutin eli ei enää soittoäänet kuuluneet. (Sillä saattaa olla asian kanssa jotain tekemistä että puhelin kävi joskus uimassa, mutta siitäkin oli n. puoli vuotta aikaa)

Vastaa
Samssungin käyttäjä (vahvistamaton)

15

Suomalainen suosii "kotimaista" (vaikka on niitä toimivampiakin malleja muilta valmistajilta)!!.
Itse vaihdoin Nokian pois,koska kaikenlaista bugia esiintyi vähän väliä sen verran tiheään tahtiin,että puhelin oli kokoajan huollossa!!.
Nyt on ollut jo melkein vuoden käytössä Samsungin omalla käyttöjärjestelmällä varustettu Pixon12 malli ja on pakko myöntää,että kyllä sen käytön omaksuu aika nopeasti!.Ja on ainakin TOIMINUT!.
Kaikkeen uuteen tottuu!. ;)

Vastaa
sopulo (vahvistamaton)

17

kalliimpien mallejen

Viimeksi ala-asteella törmäsin kyseiseen kirjoitusmuotoon, nauratti.

Vastaa
--- (vahvistamaton)

18

BTW, Aalto-yliopisto kirjoitetaan väliviivalla ja pienellä y:llä. (Sehän on Yhdys Sana. :P)

Vastaa
D00mer
D00mer

19

Itellä on n95 ja hyvin toimii, kolmesti on buutannut ittesä(kahesti musasoitin bugitti, sitten taustakuva ei näkynyt, laitoin sen takas ja puhelin buuttas), muttta eipä toi paljoa haittaa.

eniten haittaa se, että etupanelin näppäimet on toivottoman pienet, eikä ns "8gb" malli paranna asiaa paljoa imho

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

20

suomalaisena on melkein selviö että meillä usealla on nokia. Minä asun espanjassa ja täällä on Seat auto usealla. Se on sitä kotimaisen tukemista joka on ihan käypää. Vuoden taistelun jälkeen huonosti toimivan, kömpelön, N97 kanssa olen viime perjantaista lähtien iPhonen omistaja. En mitenkään haluaisi kuulostaa apple abductioidulta fanboyltä mutta Nokialla ei ole mitään tekemistä smartphones kärjessä. Voisin kirjoittaa kokonaisia sivuja applen murskaavasta ylivoimasta, toimivuudesta ja mahdollisuuksista, puhumattakaan itunes-ohjelmasta ja appstoresta! Voiherranjestas! Jossain toisessa kommentissa jo sanoinkin että Nokiasta on nykyään tullut halpiksien ja yksinkertaisten puhelimien myyjä. Osta Nokia jos et tarvi/halua kärkikamaa; ne arvostetut, trendipuhelimet ovat nykyáän toisien merkkien! N95 / N95 8GB oli viimeinen katseenvangitsija. N96 oli edesmennyt jo syntyessään :(

Vastaa
Juso0
Juso0

23

Itselläni ei ole ollut muita puhelimia kuin nokioita. enkä tästä merkistä vaihda pois, koska yksikään näistä kolmesta ei ole vielä hajonnut tai en ole löytänyt niistä mitään vikaa. ensimmäinen puhelimeni oli se.. no nokian ensimmäinen värinäytöllinen.. seuraavana oli 5500 sport, joka on kestänyt autolla päälleajon ja järvessö uiton. jälkimmäisen monesti. ja nyt on mulla toi 5800 xpress music, ehkä huonoin tähän mennessä eli odottelen seuraavaa kesto/sporttipuhelinta koska ne ovat olleet erittäin hyviä luureja.

Olipas selostus :D

Vastaa
Juso0
Juso0

24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti anttiheikki:

suomalaisena on melkein selviö että meillä usealla on nokia. Minä asun espanjassa ja täällä on Seat auto usealla. Se on sitä kotimaisen tukemista joka on ihan käypää. Vuoden taistelun jälkeen huonosti toimivan, kömpelön, N97 kanssa olen viime perjantaista lähtien iPhonen omistaja. En mitenkään haluaisi kuulostaa apple abductioidulta fanboyltä mutta Nokialla ei ole mitään tekemistä smartphones kärjessä. Voisin kirjoittaa kokonaisia sivuja applen murskaavasta ylivoimasta, toimivuudesta ja mahdollisuuksista, puhumattakaan itunes-ohjelmasta ja appstoresta! Voiherranjestas! Jossain toisessa kommentissa jo sanoinkin että Nokiasta on nykyään tullut halpiksien ja yksinkertaisten puhelimien myyjä. Osta Nokia jos et tarvi/halua kärkikamaa; ne arvostetut, trendipuhelimet ovat nykyáän toisien merkkien! N95 / N95 8GB oli viimeinen katseenvangitsija. N96 oli edesmennyt jo syntyessään :(

tuohon kommenttiin sanoisin että nokian puhelimet ovat markkinoiden kestävimpiä, luotuja huonoihin olosuhteisiin. tietysti lukuunottamatta koko N-series ja xpress music sarjaa. Sanoin jo ylempänä mitä luureja minulla on ollut. kokeile näistä kehittyneempiä versioita kuten 37** Classic (en muista loppua, löytyy youtubesta paljon kestävyystestejä) tai esimerkiksi itselläni on 5800, joka oli verrattain halpa kosketusnäyttöpuhelin, kun taas applelta löytyy ne kalliit paskat jotka hajoavat helposti. itsellä kävi tämäkin luuri järvessä ja toimii taas normaalisti pienen kuivauksen jälkeen..

Vastaa
RistoRinkeli
RistoRinkeli

25

Itse käytin vuosia Siemenssin puhelimia, nyt on pari vuotta mennyt Nokian halvoilla kytkypuhelimilla. Aikoinaan oli 3310 ja sitä ennen 5110. Nykyään Nokia on taas paras puhelinvalmistaja. Välissä nuo Siemenssit pyyhki Nokian mennen tullen. Applen roskiin en tule koskaan koskemaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja