Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Lukijat äänestivät täydellisen nokialaisen

20
Matti Vähäkainu

Lukijat äänestivät täydellisen nokialaisen
Virallinen Nokia blogi, Nokia Conversations aloitti maaliskuussa täydellisen puhelimen etsinnän. Blogi pyysi lukijoita äänestämään ominaisuus kerrallaan millainen puhelimen tulisi olla. Design by Community -projektin tavoitteena on luoda konseptipuhelin Nokia-fanejen toiveiden mukaan.

Nyt puhelimen speksit on nyt kysytty lukijoilta ja lähetetty Nokian suunnitteluosastolle. Vielä kuluvan kuukauden aikana Nokia Conversations julkistaa kuvan suunnittelijoiden tekemästä konseptipuhelimesta. Laitteen toteuttaminen ei ole ollut suunnitelmissa, eikä se nykytekniikalla olisi varmasti edes mahdollista.
Puhelimen ominaisuudet on kokonaisuudessaan listattu Conversationsin sivustolla, mutta tässä tärkeimmät niistä. Puhelimesta löytyvät 4 tuuman kosketusnäyttö, 8 megapikselin kamera, kaksois-LED-salama sekä Xenon-salama, USB 3.0, HDMI, n-standardin WLAN ja tuki useammalle käyttöjärjestelmälle. Kaikki tämä tulisi olla pakattu 6-10 millimetriä ohueen alumiinikuoreen.

Conversations-blogi etsii tällä hetkellä konseptilaitteelle nimeä. Blogissa julkaistaan tämän viikon aikana viisi kyselyä, joista voi äänestää mielestään parhaat jatkoon. Viikonloppuna 148 nimiehdotuksesta jäljellä on suosituimmat, joista äänestetään lopullinen nimi.

Kommentit (20)

Mikaelson
Mikaelson

1

Itse asiassa ehdotuksia tulee muistaakseni kolmelta suunnittelijalta, joiden välillä pääsee taas äänestämään. Ja sen jälkeen äänestetään vielä sopivasta nimestä. :)

Vastaa
abacaca (vahvistamaton)

3

Ainoa edes etäisesti mielenkiintoinen ominaisuus tuossa on tuki monelle käyttöjärjestelmälle, muuten tuo kisan tulos on suunnilleen sama kuin olisi sanonut "standardi iPhone-klooni tyyppi 1.01a".

Ei fyysistä qwertyä = en ostaisi.

Vastaa
pepep
pepep

6

tässä kisassa ei ole huomioitu sitä, että nokia ei pysty valmistamaan yli 3,5" näytöllä olevia puhelimia... ei ainakaan niin ohutta, että se mahtuisi taskuun!

t. osakkeenomistaja

Vastaa
Jouni76
Jouni76

7

4" näyttö alkaa olla hieman liian ison kokoinen puhelimeen.
Mieluummin 3,5" niin pieneen pakettiin kun mahdollista ja qwerty mukaan. Joku mainitsi iphone kloonista. Ompussa taitaa olla kuitenkin 3.5 monitori..

Vastaa
Darce
Darce

8

Hanki housut missä on isommat taskut. Kyllä minulla ainakin taskuun on mahtunut kaikki puhelimet mitä olen nähnyt.

Vastaa
abacaca (vahvistamaton)

9

@4: "Ai iPhone-klooni? Ai onks siinäki xenon, usb, hdmi"

Tätä on aika vaikea muotoilla niin etten kuulostaisi Apple-fanipojalta, mutta tuo kuulostaa siltä kuin joku meribiologi esittelisi tohkeissaan kahta sillilajia joista toisella on mikroskoopissa pikkuisen isommat suomut kuin toisella ja väittäisi kivenkovaan että ne ovat tämän takia ihan erilaisia. Se ero mitä minä haen on hain ja mustekalan ero, kouriintuntuva ero.

Minua ei kiinnosta herttaisen yhdentekevät erot kuten onko usbi 2.0 vai 3.0 tai onko paksuutta 7 vai 10 milliä. Minusta kaikki markkinoilla olevat puhelimet joissa ei ole fyysistä näppäimistöä ovat "iphone-klooneja" ja niiden keskinäiset erot ovat lähinnä fanipoikien online-masturbaation aihe eikä mitään sellaista mistä ns. normaalin ihmisen kannattaisi olla kiinnostunut. Käyttöjärjestelmä on tässä suhteessa poikkeus sillä se sentään vaikuttaakin johonkin, nimittäin siihen mitä softia voi käyttää, ja sen sanoinkin erikseen. Käyttömukavuus niissäkin on kaikissa melkein sama (=epämukava).

Vastaa
Thors (vahvistamaton)

11

@8
Entäs sitten kun tulee kesä? Kauhea helle? Pidätkö silloinkin housuja? Mukava varmaan bermudoissa pitää tuollaista järkälettä. 3,5-3,7 tuumaa mahdollisimman pieneen koteloon olisi täysin passeli.

Vastaa
Tcav
Tcav

12

@9

Apua! Kohta puhelinkaupoissa ei myydä enää paljon mitään muita kuin Iphone-klooneja, kun suurimmassa osassa puhelimia on kosketusnäyttö eikä ole qwertyä!

Vastaa
HeseTku
HeseTku

13

"Laitteen toteuttaminen ei ole ollut suunnitelmissa, eikä se nykytekniikalla olisi varmasti edes mahdollista. "

mihin puhelimes tarvitaan HDMI:tä ? ei sellasta puhelimessa tarvi

Vastaa
weski
weski

16

Todellakin kiinnostaa puhelimessa HDMI, kuten myös USB 3.0. Ja mitä näytön kokoon tulee, niin ainakin 3,2 tuumaisella pärjää, varmaan 3,0" on ihan riittävä. Näytön vain tulisi olla materiaalia, joka ei naarmuunnu, kuten myös koko puhelimen kuoret. Eli siis ei ainakaan normikäytössä, kuten nykyiset Nokian näytöt ja iPhonen (kokemusta Touchista) kuoret.

Vastaa
eddison84
eddison84

19

Eipä tuo 4" näyttö liian iso ole, jos näytön ympärillä ei liikaa reunoja ole enää ja muutenkin kuvasuhde vähän Sony Ericcson X10n tyyliin. Itellä on luurissa 3,7" näyttö, ja kyllä tuon taskuun laittaa tosi helposti. Xenon-salama on tietysti paras mahdollinen, mutta sitä ei pysty hyödyntämään taskulamppukäytössä eli 1 ledi sen lisäksi olis hyvä. Fyysistä QWERTYä ei todellakaan kaipaa, kun tottuu virtuaalinäppikseen. WLAN 802.11n:stä en näe oikein iloa, kun ei juuri ole tuosta hyötyä luurissa, ainakaan jos Symbianin omaa todella hidasta selainta käyttää.. Tietty sitten jos täytyy streamata hyvälaatuista videota WLANn kautta..

Vastaa
raano57
raano57

20

Vakava puute suunnitelmissa. Ulkoinen antenni jäänyt tyyten huomiotta. Tarvitaan talvella, kun raivona näpyttää sitä qwertyä ja/tai yhtä raivona käsi täristen älykapulan älyä älyämättä pilkitään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja