Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia oli vahva älypuhelimissa

61
Matti Vähäkainu

Nokia oli vahva älypuhelimissa
Nokia säilytti johtonsa älypuhelintoimituksissa myös tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, kertoo International Data Corporation (IDC) tutkimuksessaan. Maailman matkapuhelintoimitus kasvoivat viime vuoden ensimmäiseen neljännekseen nähtynä 21,7 prosenttia ja älypuhelintoimitukset peräti 56,7 prosenttia.

Älypuhelintoimitusten kasvu oli kovinta Applella (131,6%), mutta kautta linjan oltiin plussalla. Nokian markkinaosuus pysyi 39.3 prosentissa, mutta lähin kilpakumppani RIM jäi 1,5 prosenttiyksikköä viime vuotta kauemmas vajaaseen 20 prosenttiin. Nokia toimitti ensimmäisellä vuosineljänneksellä 21,5 miljoonaa älypuhelinta, joka on 56,9 prosenttia edellisvuotta enemmän. Apple kasvatti markkinaosuutensa yli 16 prosenttiin ja on pian RIMin kannoilla.
HTC (4,8%) ja Motorola (4,2%) jäivät selvästi kolmikosta. Tilastot eivät kerro tarkkoja lukuja esimerkiksi Samsungin tai LG:n myynneistä. Muut valmistajat kategoria keräsi 16,3 prosentia markkinaosuudesta. Kaiken kaikkiaan älypuhelimia myytiin tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 54,7 miljoonaa kappaletta, joka on 18,8 prosenttia koko matkapuhelinmyynnistä.

TDC uskoo, että älypuhelinten kysyntä vain kasvaa tänä vuonna. Kuluttajien luottamus talouteen ja valmistajien päivittyvät mallistot ja erityisesti ohjelmistot ajavat älypuhelinmyynnin kasvua.

Kommentit (61)

HeseTku
HeseTku

2

mut eikös tuossa oo mukana kaikki symbian puhelimet. jos vaikka katottas kosketusluurit ni vois olla et ei nokia ois koko listallakaa :D

Vastaa
remetrius
remetrius

3

Kyllä Nokia löytyisi kosketusnäytöllisten puhelimien myyntilistalta ja vieläpä hyvältä sijaluvulta. Esim. 5530Xm myynee edelleen todella hvyin.

Vastaa
iKnow_ (vahvistamaton)

6

@2
Kaikki tämä Apple hömpötys saa alaa seuraamattomat unohtamaan tosiseikat.
http: // www. taloussanomat.fi/tietoliikenne/2010/05/03/kosketusnaytto-jo-joka-toisessa-nokian-alypuhelimessa/20106322/12

Aika kärkisijoilla siis kosketusnäytöllisissäkin. Toistaiseksi Nokiahan ei tee kosketusnäytöllisiä featurepuhelimia, mitä esim. Samsung myy todella hyvin(esim. Corbyt). Joitain huhuja on ollut kosketusnäytöllisestä s40:stä. Nykyisellä hintakehityksellä, jos sellainen tulisi, niin sijoittuisi varmaan alle 100E hintaluokkaan tai ainakin hyvin lähelle.

Vastaa
hyvi
hyvi

7

Itse kans veikkaan että luvut näyttää myönteisiltä johtuen siitä että älypuhelimiksi on katsottu monet nokia "halvemmat" puhelimet. Jos tarkasteltaisiin yli 400 € maksavia älypuhelimia (joissa tuotot kovimmat) voisi tilastonumerot näyttää toisilta. Onhan näillä älypuhelinten markkinaosuuksilla kiva elvistellä, mutta tuottojen määrää ne eivät vastaa. Että myydäänkö paljon halvalla vai tehdäänkö rahaa myymällä vähemmän kalliita puhelimia..

Vastaa
sillattiis (vahvistamaton)

8

@7
Tarkoitit varmaan.

.. katsottu monet nokian "halvemmat" ÄLYpuhelimet.

Muuten olet epäilemättä ihan oikeasssa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

9

> Itse kans veikkaan että luvut näyttää myönteisiltä johtuen siitä että
> älypuhelimiksi on katsottu monet nokia "halvemmat" puhelimet.

Hinnalla ei ole mitään tekemistä sen kanssa onko puhelin älypuhelin vai ei.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

10

@7

> Onhan näillä älypuhelinten markkinaosuuksilla kiva elvistellä, mutta
> tuottojen määrää ne eivät vastaa. Että myydäänkö paljon halvalla vai
> tehdäänkö rahaa myymällä vähemmän kalliita puhelimia.

No toisaalta esim:
* 1000000 * 500 euroa = 500 miljoona euroa.
* 20000000 * 200 euroa = 4 miljardia euroa

Eli ei se nyt ole ihan noin mustavalkosta kuin sanot.

Vastaa
Bobakki (vahvistamaton)

11

@7

Jos tutkimukseen otettaisiin vain Iphone olisi se ylivoimainen voittaja...

Tuottavuutta mitataan eri mittarilla, tässä oli kyse markkinaosuuksista.

Vaikka en ole itse rekisteröitynyt käyttäjä niin olisi se kyllä paikallaan, sen verran taso tippuu tälläkin saitilla hela tiden..

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

12

@10
Olisikin Nokian älypuhelinten keskihinta noin korkea... vaan kun ei valitettavasti taida olla. Ainakaan jos katsotaan sitä, paljonko Nokia saa voittoa per puhelin.

Vastaa
hyvi
hyvi

14

@ Miksuh2
Hianosti olit itse vetäny hatusta numerot ja niistä vetänyt omat johtopäätökset. Vakuuttavaa :) Esimerkissäsi vaihtoehtojen välillä kyllä semmoinen ero voluumin määrässä joka ei taida tosiaan ihan vastata nykyisiä puhelinmarkkinoita. Nokia ehkä myy eniten mutta ei ihan noin paljon. Ilmeisenä vertailukohteena on juuri Iphone, koska siinä on huomattavasti korkeempi hinta kuin Nokian keskimääräisessä älypuhelimessa. Tillist hakenut hyvät tiedot ja näyttäny miten asia paremminkin menee.

@ 11 Bobakki
Kiitos kun kävit läsnäolollasi nostamassa tämänkin sivuston tasoa. Kieltämättä jos tutkimuksessa olisi vain Iphone, ei voittajasta olisi kovaa kilpailua. Kaikille olikin täällä ennen valaistunutta kommenttiasi epäselvää mitä ovat markkinaosuuksien ja tuottavuuksien mittarit. Vielä kun kertoisit meille kumpi tieto on tärkeempi yrityksen menestymisen kannalta.

Vastaa
meklu
meklu

15

@13:
Yleisessä tietämyksessähän on se, että Nokia tekee pääasiallisesti leipänsä juuri PERUSpuhelimilla. (Esim. Intian markkinat.)

Vastaa
Bobakki (vahvistamaton)

16

@ 14 hyvi

Ole hyvä vaan.

Itse kans veikkaan että... johtuen siitä että älypuhelimiksi on katsottu monet nokia "halvemmat" puhelimet... Onhan näillä älypuhelinten markkinaosuuksilla kiva elvistellä...

Ensin veikkaat, että... Seuraavaksi määrittelet älypuhelimen... ja
sitte on vaan kivä elvistellä.

Molemmat mittarit ovat tärkeitä, mutta luonollisesti tuottopolitiikka on elinehto.

Älypuhelintoimitusten kasvu oli kovinta Applella (131,6%), mutta kautta linjan oltiin plussalla. Nokian markkinaosuus pysyi 39.3 prosentissa.

Jotenkin sain käsityksen, että Appplen kasvu (131,6%) on mielestäsi alakanttiin arviotu ja Nokian markkinaosuuden säilyttäminen yläkanttiin, koska älypuhelin määritelmä on väärä ja se pitäisi määrittää uudelleen. Sen pitäisi maksaa 400€ (joissa tuotot kovimmat)jne. Siksi "provosoiduin" viestistäsi :)

Nokia ei salkussa, eikä korvalla.. iPhone 3G käytössä ja päivittyy
4G versioon. 4G:sä on varmasti vielä parempi kate. Apple on yhdistänyt hyvät asiat yhteen malliin (runko, liitännät jne.) ja kehityskulut ovat maltilliset, lisäksi Apple on merkittävästi edellä AppStore puolella ja tuo malli toimii mielestäni puhelinten kohdalla. Toki omani on jailbreakattu, mutta kuitenkin. iPhone/iPodiin on oheistuotteita melkoinen määrä ja Nokiaan saa värikuoria..

Vastaa
hyvi
hyvi

17

@ 16
Eipä näissä tilastojen yhteyksissä voida kai puhua mistään erityisestä älypuhelimen määritelmästä muussa mielessä kuin sattuu palvelemaan vain tilastojen tekijöitä. Lähinnä yritin sanoa, että se mihin se älypuhelimen raja vedetään näissä tilastoissa vaikuttaa huomattavasti noihin markkinaosuuksiin. Kärkipään älypuhelimissa Nokia taitaa olla heikoilla. Mielestäni ei siis ole mitään oikeaa tai väärää määritelmää, kuhan vaan tilastoissa kerrotaan mihin raja on vedetty. Olisi vain mielenkiintoista tietää mikä on tilanne siellä kalliimmassa puhelinluokassa.

Nokian salkku onkin keventynyt reippaasti tässä viimeaikoina. Yhtenä syynä varmasti hitaasti uusittu kärkipään mallisto. Enkä usko että tuleva N8 tulee pelastamaan tilannetta paljoa.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

18

Nokia laskee älypuhelimiksi kaikki S60- ja Maemo(MeeGo)-puhelimet. Samaa varmaan käytetty tilastossakin. Yleensä älypuhelimet oman kokemukseni mukaan määritelläänkin nimenomaan käyttöjärjestelmän mukaan. Symbianit, WM, iPhone OS, Android, WebOS ja Blackberryt...

Vastaa
hyvi
hyvi

19

Laitetaanko poijaat keskustelu älypuhelimen määrittelystä pystyyn kun siitä ei ole vielä tän sivuston kommenteissa kättä väännettykään? :)

Vastaa
tillist (vahvistamaton)

20

@15

Vanhaa tietoa. Nokian puhelinpuolen liikevaihdosta noin puolet tuli älypuhelimista ja toinen puoli PERUSpuhelimista. Tuloksen osalta älypuhelimien on arveltu olevan kannattavampia kuin peruspuhelinten, eli niissä liikevoittoprosentti on PERUSpuhelimia suurempi.

http://press.nokia.fi/PR/201004/1406841_4.html

Tästä voi tarkastaa kokonaisliikevaihdon suuruuden ja älypuhelimien osuuden siitä. Tuolta näkee myös sen, että peruspuhelimista ei voi tulla suurinta osaa voitoista.

Vastaa
Anestic
Anestic

21

@20

Tähän vaikuttaa varmaan oleellisesti myös älypuhelinten raju hinnanlasku ja malliston laajentuminen. Myös ihan perusjannuilla on varaa ostaa monipuolinen symbianpuhelin kun se hinta on vain marginaalisesti kalliimpi kuin "peruspuhelimen". Taitaa olla kohta tuo äly-perus asettelu mennyttä.

Minusta myös älypuhelimen määrittää avoin OS (hox apple) eikä hinta...

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

22

16@
> . johtuen siitä että älypuhelimiksi on katsottu monet nokia
> "halvemmat" puhelimet...

Tämä uutinen ja tilasto ei ottanut kantaa laitteiden hintoihin, hintauutisia on tälläkin saitilla ollut, hakemalla löytyy.

> Appplen kasvu (131,6%) on mielestäsi alakanttiin arviotu

Se on kuitenkin aika linjassa yhtiön kertoman kanssa, vertialukohtana vuoden takainen, viime neljännekseen verrattuna Applen kasvuluvut tietenkin toisenlaisia (myynti lähes sama kuin "2k9 Q4)
Toistaiseksi Applellä on ollut normaalia isompaa kausivaihtelua, vaikka yleinen kasvulinja jatkunut alusta-asti.

Jos olisi verrattuna 2k9 Q2 niin prosentti isompi, mutta siihen verrataan kesällä, jolloin nähdää iso prosentti.

>koska älypuhelin määritelmä on väärä ja se pitäisi määrittää
>uudelleen. Sen pitäisi maksaa 400€ (joissa tuotot kovimmat)jne.
>Siksi "provosoiduin" viestistäsi :)

Älypuhelin määritelmää on väljennetty kun iPhonen laskettiin mukaan alusta-asti, älypuhelin määritelmään ei kuulu mitenkään hinta, hinnan perusteella voi vertailla ja vertaillaankin, mutta ne tilastot ovat toisen nimisiä.

18@

>Yleensä älypuhelimet oman kokemukseni mukaan määritelläänkin
>nimenomaan käyttöjärjestelmän mukaan. Symbianit, WM, iPhone OS,
>Android, WebOS ja Blackberryt...

Käyttäjärjestelmä kertoo paljon, kaikkia Linux puhelimet eivät ole älypuhelimia, eikä kaikki Symbian puhelimetkaan kaikissa listoissa(Foma).

Symbian S60 koneet ovat kaikki älypuhelimia, ja listaamistasti muutkin pääsääntöisesti siksi lasketaan, enemmän tai vähemmän rimaa hipoen.

15@
>Yleisessä tietämyksessähän on se, että Nokia tekee
>pääasiallisesti leipänsä juuri PERUSpuhelimilla

Nokia on vahva peruspuhelimissa mutta silti sillä on älypuhelimissa isompi markkinaosuus. Johtuu ositain siitä että varsinkin joillain kaukoidän markkinoilla on osuutta ottaneet piraatti ja harmaat perusluurien tuottajat.


Vaikka Samsung on mailmain toiseksi suurin puhelinvalmistaja sen älypuhelin myyntin on hyvin marginaalista, se on tuota aukkoa täyttänyt ns. featurepuhelimilla.

Jatkossa Samsugin Bada puhelimet tuottavat tilastonikkareilla ongelmia, lasketaanko ne älypuhelimiksi, vai featurepuhelimiksi. aikanaan osa tilastolaitoksista voi laskea kaikki Badat, osa voi laskea vain sen osan jossa alla on älypuhelin OSksi laskettava OS.

Vastaa
tillist (vahvistamaton)

23

Totta kai älypuhelinten mallisto on laajentunut. Samaan aikaan PERUSpuhelinten menekki on laskenut ja kokonaisuudessaan Nokialta on lähtenyt osuuksia. Avoin OS joku älypuhelimen mittari? Symbianlo ei ollut sitä viime vuonna kun osa oli suljettua? Androidissa osa on suljettua nytkin. Samoin Windows mobilessa. IPhone OS on osittain suljettu. Tuolla mittarilla saadaan aika erikoisia tuloksia. Tavallisia ihmisiä ei avoimuus juurikaan kiinnosta.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

24

@14

"Hianosti olit itse vetäny hatusta numerot ja niistä vetänyt omat johtopäätökset. Vakuuttavaa :) "


No voi herran jestas kun jotkut osaa olla idiootteja... Oletko koskaan kuullut puhuttavan selalsista asioista kuin esimerkeistä? En minä missään edes väittänyt, että ne luvut olisi jotain muuta kuin hatusta vedettyjä.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

25

23@
>Totta kai älypuhelinten mallisto on laajentunut. Samaan aikaan
>PERUSpuhelinten menekki on laskenut

Perusluureja myydään edelleen hyvin, niiden kasvuprosentit eivät ole samat kuin älypuhelimissa.

> ja kokonaisuudessaan Nokialta on lähtenyt osuuksia.

On ja ei, aijemmin ei ole laskettu ns. harmaita ja piraattilaitteita, joiden osuus on kasvanut ja joiden osuutta yhtiö arvio nykyisin tarkemmin.


>Avoin OS joku älypuhelimen mittari?

Mitä tarkoitat avoimella OSllä ? OS:n ei tarvitse olla avointalähdekoodia. ne tilastot on erikseen,

> Tuolla mittarilla saadaan aika erikoisia tuloksia. Tavallisia
> ihmisiä ei avoimuus juurikaan kiinnosta.

Sillä kiinnostavuudella väliä, voidaan mitata vaikka NMT puhelimia, vaikka ne juuri ketään enään kiinnosta.

Se että puhelimen voi asentaa 3. osapuolen sovelluksia ei tee puhelimesta äypuhelinta, mutta jos siihen voi asentaa natiiveja sovelluksia joilla laitteeseen voidaan toteuttaa uusi softaominaisuuksia, puhutaan jo älypuhelimesta jos se muuten uppoaa jotenkin puhelimeksi.

Winmobile ja eurooppalaiset Symbian koneet on helppo erottaa älypuhelimiksi,

Nykyään on tullut markkinoille laitteita jossa 3. osapuolen softat ajetaan virtuaalikoneella, ja ovat hyvin älypuhelinkaltaisia käyttäjän kannalta. ja moniajokin sujuu. joten niitä lasketaan mukaan.

Mutta on peruspuhelimia joissa virtuaalikoneessa ajetaan sovelluksia jopa jonkinlainen taustalla olo sujuu, mutta niitä ei luokitella älypuhelimeksi. koska se ei ole lähelläkään natiivia, eikä voi tuottaa kunnon lisäominaisuuksia.

On myös puhelimia joissa suht natiiveja 3. osapuolen sovelluksia, rajapinnat rajoitettuja, eikä prosesseja ei voi ajaa taustalla, eikä voi toteuttaa kunnolla uusia softallisia ominaisuuksia. tälläinen voidaan siltikin laskea älypuhelin tilastoihin, tautalla varmaan se että laite hyvin älypuhelinmainen ja eroaa featurepuhelimista mm. sovellusten natiiviuden osalta.

Markkinoilla on myös laitteitta joissa puhdas älypuhelinkäyttöjärjestelmä, mutta niihin ei voi asentaa kolmannen osapuolen natiiveja sovelluksia (mutta muita voi), laitteet voivat olla muutenkin enemmän kuin featurepuhelimet. mutta silti ei välttämättä lasketa älypuhelin tilastoihin.


Se ei ole yllätys vuosien saatossa ero äly ja peruspuhelimien välillä ero on kaventunut, sen on yllätys että älypuhelin tulkinta on laskenut kohti perusluureija, eikä päinvastoin. Kyse tietenkin kaupallisuudesta.

Jatkossa tilanne ei ainakaan selkene, tulee lisää älypuhelimia joiden osalta edellä kuvatunkaltaisi lievennyksiä tiukkaan määritelmään tarpeen.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

26

Käytännössä älypuhelimen määrittelee se käyttöjärjestelmä. Lisäksi oleellista on se, että puhelimelle voi kehittää natiiveja sovelluksia ja käyttäjä voi niitä puhelimeen asentaa. Eli esimerkiksi kaikki Symbian-puhelimet on älypuhelimia riippumatta siitä onko siinä S60-alusta vai ei. Sellastahan ei ole olemassakaan kuin Symbian S60, S60 on ohjelmistoalusta Symbianin päällä. Aivan vastaavasti Sony Ericcssonin UIQ on ohjelmistoalusta Symbianin päällä ja kyllä sitäkin käyttävät puhelimet on älypuhelimia, koska kyseessä kuitenkin on Symbian.

Poikkeuksena voisi olla esimerkiksi puhelin, jossa on Windows Phone 7, mutta johon ei silti voi asentaa WP7 sovelluksia esiasennettujen sovellusten lisäksi, tälläsiähän on tulossa markkinoille. Tuollaisessa tapauksessa puhelinta ei voi kutsua älypuhelimeksi, vaikka siinä on modifioitu älypuhelimen käyttöjärjestelmä.

Linuxia ei itsessään varsinaisesti voi sanoa älypuhelinten käyttöjärjestelmäksi, koska Linux-pohjainen käyttöjärjestelmä on käsitteenä aivan liian laaja. Esimerkiksi Maemo ja MeeGo on älypuhelinten käyttöjärjestelmiä, mutta toisaalta on olemassa myös Linux-pohjaisia featurepuhelimia, jotka ei siis ole älypuhelimia.

Vastaa
tillisit (vahvistamaton)

27

Nokia myi perusluureja enää vain noin puolet kokonaismyyntinsä arvosta. Arvolla laskettu menekki on laskenut. Kappalemäärillä ei taas ole juuri merkitystä koska softaa ja palveluita ei juurikaan myydä. Oikeastaan koko Nokian puhelinmyynnin arvo on laskenut muutamassa vuodessa todella paljon.

Selvää on, että iPhone, Symbian ja Android määritellään älypuhelimiksi. Series 40 ei sitä ole ainakaan nykyään. WP7 on hyvin iPhonemainen. Softaa voi ladata kaupasta jne. Mutta se ei ole myynnissä eikä sillä ole myöskään markkinaosuutta.

Nokia on 3,33 miljardin älypuhelinmyynnillään selvästi Applea jäljessä. Kappalemääräisellä luvulla ei taas ole Nokialle suurempaa merkitystä koska softakaupan myynti on mitä on. Sikäli Nokia ei ollut Applen vahvuinen älypuhelimissa.

Vastaa
hyvi
hyvi

28

Hienoa, hienoa!
Porukka lähti kuin mato koukkuun esitteleen omia käsityksiä älypuhelimesta. Vetäkäähän sit lopuks yhessä kaikenkattava ja kaikkien mielten mukainen määritelmä! :) Sen nimittäin haluan nähdä.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

29

>Eli esimerkiksi kaikki Symbian-puhelimet on älypuhelimia
>riippumatta siitä onko siinä S60-alusta vai ei.

Ei ole kaikissa tilastoissa, Symbian koneet (lähinnä Foma/MOAP S) jotka ovat S60 laitteita rankasti suljetumpia ei useinkaan lasketa älypuhelimiksi.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

30

@27 tillisit

> Kappalemäärillä ei taas ole juuri merkitystä koska softaa ja palveluita
> ei juurikaan myydä."

> Kappalemääräisellä luvulla ei taas ole Nokialle suurempaa merkitystä
> koska softakaupan myynti on mitä on"


ja höpö höpö. Nokian Ovi Storesta ladataan tällä hetkellä n. 1.7 miljoonaa sovellusta jokaikinen päivä. Jotta vertailu esim Applen softakauppaan olisi reilu, niin sillon pitää vertailla kauppojen ensimmäisten aukiolovuosien latausmääriä ja siinä valossa Ovi Styore on pärjännyt itseasiassa varsin hyvin. Lisäksi pitää muistaa se, että Applen AppStore oli heti kaikkien iPhonen käyttäjien käytettävissä. Nokialla taas on paljon puhelinmalleja ja keski oman aikansa saada tuki niille. Tuo hidasti kaupan käyttöönottoa, mutta sittemmin kaupan latausten kasvubvauhti on ollut varsin mukavaa tasoa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

32

@29

> Ei ole kaikissa tilastoissa, Symbian koneet (lähinnä Foma/MOAP S) jotka
> ovat S60 laitteita rankasti suljetumpia ei useinkaan lasketa
> älypuhelimiksi.

Voit olla hyvinkin oikeassa tuossa, hyvä että korjasit.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

33

32@
>Lisäksi pitää muistaa se, että Applen AppStore oli heti kaikkien
>iPhonen käyttäjien käytettävissä

Se on iPhonen käyttäjille ei pelkästään käytettävissä vaan myös ainoa paikka (jos ei kräkätty). Apple busineksen kannalta tosin erittäin hyvä ominaisuus. jota vauhdittaa se että laitetta ei voi ennen aktivointia käyttää jossa puolipakolla kinutaan luottokortti tiedot.

Vastaa
tillisit (vahvistamaton)

34

@30

Nokian Ovi Storesta ladataan kyllä se 1,7 miljoonaa päivässä, mutta ne eivät ole vain sovelluksia. Niihn on laskettu mukaan kaikki kaupasta ladattavat tiedostot kuten taustakuvat, soittoäänet ja näytönsäästäjät. Sovelluksien osuus noista on vain pieni osa.

Huomaahan myös se, että myös kartat ja musiikki kuuluvat mukaan tuohon 1,7 miljoonan kappaleen päivittäiseen lataustahtiin. App Storen luvuissa on mukana vain musiikki, ei lainkaan esim. musiikkia tai ohjelmien päivityksiä. Nämä luvut näet esim. Wikipedian Ovea ja App Storea koskevista sivuista sekä laskemalla luvut yhteen yhtiöiden tiedotteista.

Nokian suuri mallimäärä on yksi syy siihen miksi ohjelmia ei kannata tehdä. Jokaisen mallin versio on testattava erikseen ja se on hidasta ja kallista. Samoin Oven ulkopuoliset lataukset ovat suoraan pois Nokian kaupan liikevaihdosta ja tuloksesta.

Vastaa
tillisit (vahvistamaton)

35

Siis App Storen luvuissa on mukana vain sovellukset. Ei vain musiikki kuten kirjoitin vahingossa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

36

@30

> Huomaahan myös se, että myös kartat ja musiikki kuuluvat mukaan tuohon 1,7
> miljoonan kappaleen päivittäiseen lataustahtiin. "

Ei muuten varmasti kuulu, Nokian musiikkikauppa on kokonaan eri asia kuin Ovi Store ja myöskään kartat eivät ole ovi Storessa, ainoastaan navigointisovellus on Ovi Storessa, mutta karttoja EI ladata Ovi Storesta.

Mua kyllä todellakin kiinnostaisi tietää millä perusteella väität, että Ovi Storen latauksissa on mukana muutkin kuin sovellukset, mutta ApStoren latauksissa ei? Jospa antasit edes jotain faktoja tuon väitteen perusteeksi. Minä en kyllä henkilökohtaisesti usko sitä väitettä, että ne useampi miljardi latausta olisi muka kaikki sovelluksia.

Sitäpaitsi loppujenlopuksi sillä ei ole tuloksen kannalta merkitystä lataatko sovelluksen vai jotain muuta jos kuitenkin maksat tuotteesta lähes saman hinnan.

> Nokian suuri mallimäärä on yksi syy siihen miksi ohjelmia ei kannata
> tehdä. Jokaisen mallin versio on testattava erikseen ja se on hidasta ja
> kallista.

Kummasti se vaan todellisuudessa näkyy kannattavan. Sitäpaitsi mitä tulee testaamiseen, niin sitä varten on olemassa kaksikin ilmaista palvelua, joiden avulla sovellustaan voi testata oikeissa puhelimissa ilman, että tarvitsee kyseisiä laitteita omistaa. Internetin kautta voi varata ajan palvelusta, johon on kytkettynä suuri määrä oikeita nokian puhelimia. Puhelimeen voi sitten asentaa oman sovelluksensa ja sitä voi testata etänä.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

37

@34 tillisit

> Huomaahan myös se, että myös kartat ja musiikki kuuluvat mukaan tuohon 1,7
> miljoonan kappaleen päivittäiseen lataustahtiin. "

Ei muuten varmasti kuulu, Nokian musiikkikauppa on kokonaan eri asia kuin Ovi Store ja myöskään kartat eivät ole ovi Storessa, ainoastaan navigointisovellus on Ovi Storessa, mutta karttoja EI ladata Ovi Storesta.

Mua kyllä todellakin kiinnostaisi tietää millä perusteella väität, että Ovi Storen latauksissa on mukana muutkin kuin sovellukset, mutta ApStoren latauksissa ei? Jospa antasit edes jotain faktoja tuon väitteen perusteeksi. Minä en kyllä henkilökohtaisesti usko sitä väitettä, että ne useampi miljardi latausta olisi muka kaikki sovelluksia.

Sitäpaitsi loppujenlopuksi sillä ei ole tuloksen kannalta merkitystä lataatko sovelluksen vai jotain muuta jos kuitenkin maksat tuotteesta lähes saman hinnan.

> Nokian suuri mallimäärä on yksi syy siihen miksi ohjelmia ei kannata
> tehdä. Jokaisen mallin versio on testattava erikseen ja se on hidasta ja
> kallista.

Kummasti se vaan todellisuudessa näkyy kannattavan. Sitäpaitsi mitä tulee testaamiseen, niin sitä varten on olemassa kaksikin ilmaista palvelua, joiden avulla sovellustaan voi testata oikeissa puhelimissa ilman, että tarvitsee kyseisiä laitteita omistaa. Internetin kautta voi varata ajan palvelusta, johon on kytkettynä suuri määrä oikeita nokian puhelimia. Puhelimeen voi sitten asentaa oman sovelluksensa ja sitä voi testata etänä.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

38

@34 tillisit

> Nokian suuri mallimäärä on yksi syy siihen miksi ohjelmia ei kannata
> tehdä. Jokaisen mallin versio on testattava erikseen ja se on hidasta ja
> kallista.

Tähän vielä lisäyksenä se, etä kuvittelet ilmeissti, että Nokian älypuhelimille pitäisi tehdä jokaiselle mallille oma versio sovelluksesta. Ei kyllä tarvitse. Kyllä pääsääntöisesti esim Symbianille ja S60 5th editionille tehty sovellus toimii kaikissa S60 5th editionia käyttävissä luureissa. Toki sovellus on hyvä testata kaikilla kohdeluureilla.

Sitten jos sovelluksessa käytetään jotain ominaisuutta, kuten rautapohjainen kompassi, niin sillon sovellus tietenkin toimii vain niissä luureissa joissa kyseinen ominaisuus on. Esim S60 5th edition luureista kompassi löytyy vain N97:stä ja N97 Ministä.

Vastaa
Thors (vahvistamaton)

39

Eiköhän Nokia ole jo osoittanut sen, ettei suuret myyntimäärät tarkoita laadukkaita applikaatioita ja muita sovelluksia.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

40

>Eiköhän Nokia ole jo osoittanut sen, ettei suuret myyntimäärät
>tarkoita laadukkaita applikaatioita ja muita sovelluksia.

En muista mitään tuollaista Nokia osoitusta.

Mutta määrät ei tietenkään tarkoita laatua, ja määrät ei tarkoita laajapohjaista sovellus tarjontaa.

x tuhatta ajanviete ohjelmaa ei tarkoita välttämättä yhtään automaattista puheluiden tallennusta, tai erilaisia toimisto sovelluksia, tai erilaisia lokistiikka työnohajus sovellusta (online).
Kymmennet urheilusovelluset ei tarkoita välttämättä että yksikään voisi teteuttaa toiminnalisuutta taustalla.

x tuhatta ajanviete ohjelmaa ei tarkita välttämättä yhtäkään sovellusta joka lisää laitteeseen toiminnalisuuksia.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

41

> x tuhatta ajanviete ohjelmaa ei tarkoita välttämättä yhtään
> automaattista puheluiden tallennusta, tai erilaisia toimisto
> sovelluksia, tai erilaisia lokistiikka työnohajus sovellusta (online).

Ei tietenkään tarkoita välttämättä. Mutta mainittakoon, että listaamiasi sovelluksia löytyy Ovi Storesta. Puhelimeen asennettavalla Ovi Store-sovelluksella voi hakea helposti esim juuri työaiheiset sovellukset. Esimerkiksi Ovi Storessa on Salesforce-sovellus. Salesforce on maailman johtava asiakkudenhallintajärjestelmien (CRM) valmistaja:
http://store.ovi.com/content/21143
http://www.salesforce.com/eu/
http://www.jaspartners.com/salesforce?_k...bb-43ff58488505

> Kymmennet urheilusovelluset ei tarkoita välttämättä että yksikään voisi
> teteuttaa toiminnalisuutta taustalla

Symbian-sovellustenn osalta en näe mitään syytä miksi ne ei voisi toimia taustalla..

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

42

>Symbian-sovellustenn osalta en näe mitään syytä miksi ne ei voisi
>toimia taustalla..

Siinä voi mainitsemani asiat toteuttaa, mutta ei kaikilla muilla alustoilla :-)

Vastaa
delic
delic

43

reps :D

user pistää kommentin millä yrittää kuittailla iphonesta niin miksuh tavalliseen tapaan heittää kauheet litaniat linkkien kera missä puolustelee nokiaa :D

Miksuh on jo niin nokia huumassa, että ei tajua edes mihin se vastailee

Vastaa
tillisit (vahvistamaton)

44

Nokian Ovi Storessa on pääosa muuta sisältöä kuin sovelluksia.

https://store.ovi.com

Katso tuolta kategoriat. Pelejä, musiikkia, soittoääniä, videoita, paljon muuta kuin sovelluksia. Jos huomaat, niin siellä on soittoääniä Ringtones-kategoriassa. Mistähän sellainen käsitys on yleensä tullut, että tuo 1,7 miljoonaa latausta päivässä olisi sovelluksia?

App Storen latauksissa puhutaan selkeästi koko ajan sovelluksista. Ei edes niiden päivitysten latauksista. Ovi Storessa taas puhutaan selkeästi koko ajan vain latauksista. Musiikkilatausten luvut on lueteltu Applella erikseen. Kymmenen miljardin raja meni rikki niissä.

App Storen latauslukuja on vaikea uskoa jos puhelinten ohjelmien latauskokemukset ovat peräisin Nokialta. App Storesta on helppoa ostaa softaa, muutama klikkaus ja se on siinä. Hinnat ovat sopivia ja 79 sentin softia tulee ostettua silloin tällöin. Niitä tulee hankittua mielijohteesta silloin tällöin. Tarjontaa on paljon ja kätevät listat on mukavaa selata läpi silloin tällöin. Helppoa ja ohjelmien lataukseen ohjaavaa.

Sinänsähän on sama liikevaihdon kannalta tulevatko eurot sovelluksista vai muista tiedostoista. Applella on vain niiden App Storen latausten lisäksi myös muita latauksia. Nokialla ne olivat siinä kokonaisluvussa.

Sanotaan, että vähemmän se Nokian laitteille tekeminen tuntuu kannattavan. Apple on latauksissa niin paljon Nokiaa edellä, ettei osa Nokian käyttäjistä meinaa edes uskoa sitä. Se on markkinajohtajuutta.

Markkinoilla toimijoiden vahvuudestahan tässä olikin kysymys.

Vastaa
ackalin
ackalin

45

Nää on niin turhanpäiväsiä keskusteluja/uutisia siitä kumpi on parempi Apple vai Nokia. Tälläistä suomalaista toisen mollaamista vai. Voisitte joskus kehua sitä oman puhelimen huippu ominaisuutta ennemmin kuin haukkua toisen puhelimen huonoilta ominaisuutta. Ja toisin päin että omassa puhelimessa on tälläinen huonoa ja kaverin puhelimessa on tämä hyvää.

Ps. Toinen tykkää Mersusta ja toinen BMW:tä

Vastaa
miksuh2
miksuh2

46

> user pistää kommentin millä yrittää kuittailla iphonesta niin miksuh
> tavalliseen tapaan heittää kauheet litaniat linkkien kera missä
> puolustelee nokiaa :D

Öh? En minä noita laittanut minään vastaväitteenä, Eikä tuossa minusta ole mitään kauheaa litaniaa.

> Miksuh on jo niin nokia huumassa, että ei tajua edes mihin se vastailee

Mulla alkaa oikeasti palaa hihat joidenkin täällä kommentoivien kanssa. jospa pitäsit sen turpasi tukossa asioista joista et tiedä mitään.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

47

@44 tillisit

> Katso tuolta kategoriat. Pelejä, musiikkia, soittoääniä, videoita, paljon
> muuta kuin sovelluksia"

> Musiikkilatausten luvut on lueteltu Applella erikseen. Kymmenen
> miljardin raja meni rikki niissä.


Sulla tuntuu olevan todella kova luupää, johon ei näköjään uppoa se tosiasia, että Nokian musiikkikauoppa on kokonaan eri asia kuin ovi Store ja siten myöskään musiikin ostot ei ole mukana Ovi Storen latausmäärissä.

Ovi Storessa on kyllä musiikkisovelluksia, mutta se ei ole musiikkikauppa. Ovi Storessa on muiden kategorioiden joukossa Musiikkikategoria, mutta siellä on itseasiassa äänikirjoja ja niitäkin on vain n. 30 kappaletta.

Nokian Musiikkikauppa on täällä:

http://music.ovi.com
http://musicstore.nokia.com/

Vastaa
tillisit (vahvistamaton)

48

Nokian tiedotteessa sanotaan selkeästi, että kaupan latausmääriin lasketaan sovellukset ja nimikkeet. Eli ei vain sovellukset. Koita laittaa huviksesi erikseen esille musiikkipuolen ja Ovi Storen latausmäärät. Se selvittää sinulle vähän sitä miksi Nokia ei halua huudella tarkempaa selvittelyä siitä mitä kaikkea latauksiin kuuluu ja missä suhteessa. Hiljaista taitaa olla noiden lukujen hakemisesi suhteen.

"Nokian suosituimpien älypuhelimien kautta kaupassa on kuluttajille tarjolla yli 9 500 palvelua, mukaan lukien sovellukset." "Tällä hetkellä kaupassa tehdään yli 1,5 miljoonaa latausta päivässä ja aktiivikäyttäjä lataa keskimäärin yli 8 sovellusta tai nimikettä kuukaudessa."

Lähde: http://press.nokia.fi/PR/201004/1406841_4.html

Olisikohan App Storen latausmäärät noin kymmenkertaiset, yhäkin, Ovi Storeen verrattuna. Se on selvää markkinajohtajuutta Applelta. Päälle vielä musiikin lataukset. Applella.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

49

@44

> App Storen latauksissa puhutaan selkeästi koko ajan sovelluksista. Ei
> edes niiden päivitysten latauksista."

Se mikä on aika mielenkiintosta on se, että sä erottelet Ovi Storen kohdalla esim pelit erilleen sovelluksista, mutta appstoren kohdalla sä siis kuitenkin lasket ne mukaan sovelluksiin? Miksi?

> Ovi Storessa taas puhutaan selkeästi koko ajan vain latauksista.

Ovi Storessa on paljon hyviä sovelluksia ja kyllä itse olen kutakuinkin varma, että älypuhelinten käyttäjät hakee ohjelmistokaupasta nimenomaan sovelluksia ja pelejä. Ne sovellukset ja pelit ne on ne, jotka ihmisiä eniten kiinnostaa. Taustakuvat ja soittoäänet on sitten toki mukava lisä. On oikein hyvä että niitä on tarjiolla, mutta tuskin ne on se pääasia kovinkaan monelle Ovi Storen käyttäjälle.

Esimerkiksi itse henkilökohtasesti olen ladannut ja ostanut Ovi Storesta parisensataa sovellusta, mutta en ainuttakaan taustakuvaa tai soittoääntä jne.

Musiikkia kaipaavat suuntaa sitten nokian musiikkikauppaan. Ja kunhan Nokian videokauppa joskus avautuu niin uskon sen tulevan varsin suosituksi. Videokaupastahan on puhuttu, että siellä voisi olla tv-sarjojka jne.

> App Storesta on helppoa ostaa softaa, muutama klikkaus ja se on siinä.

No niin on Ovi Storestakin, muutama klikkaus ja se on siinä. Edes luotto-/pankkikortin tietojen kanssa ei tarvitse pelata, koska ne voi tallentaa palveluun ja sen jälkeen ostaminen on vaivatonta.

> Hinnat ovat sopivia

No niin on Ovi Storessakin. Esim 1-5 euron sovelluksia jne on paljon. Itse tosin en ala valittamaan, jos hyvä sovellus maksaa enemmänkin, koska kehittäjille pitää antaa arvostusta heidän tekemästään työstä. Lisäksi pitää muistaa, että softakehittäjät joutuu maksamaan verot ja muut kulut tuloistaan.

Ja eihän ruokakaupastakaan saa kovin kummosia ostoksia edes 20 eurolla. Eli ainakaan itseäni softakehittäjänä ei hirveästi motivoi sellaset asnteet, että kaiken pitäisi maksaa euron, tai jopa alle sen, ja esim 5 euron hinnasta syntyy hirveä itku ylihintasuudesta.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

50

@48 tillisit

> Nokian tiedotteessa sanotaan selkeästi, että kaupan latausmääriin
> lasketaan sovellukset ja nimikkeet. Eli ei vain sovellukset. Koita
> laittaa huviksesi erikseen esille musiikkipuolen ja Ovi Storen
> latausmäärät.

No voi herran jestas, sulla on oikeasti todellakin luupää. Se, jos Nokia sanoo mukaan kuuluvan nimikkeet tarkottaa sitä, että mukaan lasketaan ne muut tuotteet mitä on Ovi Storessa. Mutta kun MUSIIKKI EI OLE OVI STOPRESSA VAAN ERILLISESSÄ MUSIIKKIKAUPASSA.

Nokia on vasta viimeaikoina alkanut valmistella musiikkikauppansa tuomista osaksi Ovi-palveluja, jolloin se muuttuisi samalla Ovi Musiciksi. ja edes sen muutoksen jälkeen musiikkikauppa ei ole sama kuin Ovi Store. Sitäpaitsi Nokian musiikkikauppa oli olemassa jo kaun ennenkuin Ovi Store oli olemassa. Musiikkikauoppa oli olemassa jo vuosia ennen sitä. Ovi Storehan avattiin vasta vuosi sitten kesällä.

> Olisikohan App Storen latausmäärät noin kymmenkertaiset, yhäkin, Ovi
> Storeen verrattuna. Se on selvää markkinajohtajuutta Applelta. Päälle
> vielä musiikin lataukset. Applella.

On täysin tahallisen harhaanjohtavaa verrata Ovi Storen ja App Storentämän hetkisiä latausmääriäö. App Store kun on ollut auki jo paljon pidempään kuin Ovi Store. On paljon asiallisempaa verrata molempien kauppojen ensimmäisen aukiolovuoden latausmääriä, ja sillon AppStoren latausmäärät ei todellakaan ollut niin paljon suurempia kuin sinä väität.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

51

>Koita laittaa huviksesi erikseen esille musiikkipuolen ja Ovi
>Storen latausmäärät

Nokia ei kerro tarkkoja lukuja musiikkipuolen latauksista, mutta on kuitenkin jotain kertonut ja siitä voi päätellä että musiikkipuolen latauksia ei lasketa Ovi Sotoreen, ja eihän niitä sieltä edes ladata.

Jos Ovi Sotoressa on jotain sisältöön liittyvää, esim äänite teos ja se sieltä ladataan, niin sen pitäisi kuulua Ovi Sotoren latauksiin.

Nokia tai yksittäiset yhtiöt kertovat välillä yksittäisten sovellusten latausmääriä.

>Olisikohan App Storen latausmäärät noin kymmenkertaiset, yhäkin,
>Ovi Storeen verrattuna. Se on selvää markkinajohtajuutta Applelta.

Applen App Store on ilman muuta menestys, en usko että siitä kovinkaan moni on erimieltä. Ja muut toimijat varmaan sitä kaiholla katselevat.

Muilla valmistajilla on kuitenkin vähän erilaisia ideoita eivätkä kaikki sido käyttäjää pelkästään omaan kauppaan, vaan monissa (mutta ei kaikissa) laitteissa on täysin vapaa markkina kenttä.

Apple kauppaa vauhdittaa yksioikeuden lisäksi laitteen aktivointi ja lähes pakkorekisteröinti ja luottokortti tietojen kerääminen, tämä varmaan kelpaisi muillekkin, mutta ei kuitenkaan ole vaihtoehto.


Microsoft on valinnut selkeimmin Applen linja, Android sinne päin.

Oli miten oli, niin Nokian Ovi kaupan tulevaisuus alkukankeuksien jälkeen ei ole mitenkään huonolta näyttävä.

Vastaa
tillisit (vahvistamaton)

52

@49

En erottele App Storessa sovelluksia ja pelejä. Pelit ovat nekin sovelluksia. Erottelen Ovi Storessa esimerkiksi taustakuvat sovelluksista.

Varma voi olla monestakin asiasta, mutta vasta tieto kertoo sen miten asiat ovat.

Hyvänä vertailuna App Storen ja Ovi Storen suosiosta voi olla mobiilipelien menestyjän Digital Chocolaten tilastot kummastakin kaupasta. DC on saanut Ovi Storessa 4,5 miljoonaa latausta koko kaupan olemassaolon aikana, noin kymmenessä kuukaudessa. App Storessa se sai 50 miljoonaa latausta vuonna 2009. Toki, Ovi Storen suosio on laajentunut, mutta aika heikolle luvut näyttävät yhäkin koska kokonaismäärä ei ole kasvanut tuota suuremmaksi.

Joko lataajia ei todellakaan ole tai sitten Nokian laitteille ei kannata tehdä tarpeeksi ladattavia pelejä.

Vastaa
tillisit (vahvistamaton)

53

@50

Et siis löydä noita musiikin erillisiä latauslukuja? Nonniin.

Tosiaankin Ovi Store avattiin myöhemmin. Se on hyvä selitys sille miksi Nokia on tässä niin pahasti jäljessä. Lopputulos on siis se, että Nokialla on noita latauksia kymmenes siitä mitä Applella. Sovelluskaupan avaaminen Nokialla myöhemmin ei ole mikään puolustava tekosyy. Päin vastoin. Sehän kertoo vain siitä miten pahasti Nokialla hukattiin tämä mahdollisuus.

Eihän Ovi Store ole saanut App Storea edes pahemmin kiinni viime aikoina latausluvuissa kun puhutaan vuodesta 2010.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

54

Korjauksena sen verran, että Nokian musiikkikauppa avautui Suomessa maaliskuussa 2008. Ovi Store taas avautui kesällä 2009. Eli Nokian musiikkikauppa ei ole sentään vuosia vanhempi kuin Ovi Store, mutta vuoden ja 2kk vanhempi se silti on.

Mutta joo olen 100% varma, että tillisit on kohta taas väittämässä, että ne on muka yksi ja sama kauppa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

55

> Et siis löydä noita musiikin erillisiä latauslukuja? Nonniin.

Miksi minä vaivautuisin sinulle jotain etsimään kun tiedän ettei ovi Store ja Nokian musiikkikauppa ole yksi ja sama? Etsi itse jos välttämätt'ä haluat, opettele kä

> Sovelluskaupan avaaminen Nokialla myöhemmin ei ole mikään puolustava
> tekosyy. Päin vastoin. Sehän kertoo vain siitä miten pahasti Nokialla
> hukattiin tämä mahdollisuus.

Sä siis meinaat, että on oikein verrata Ovi Storen vajaan vuoden latausmääriä App Storen parin vuoden yhteenlaskettuun latausmääriin? Etkö sä muka ihan tosissasi tajua kuinka pahasti tuo vääriistää totuutta?

Esimerkiksi App Storesta ladatttiin ensimäisen aukiolovuoden aikana vain noin miljardi latausta. Nyt voisi veikata, että ovi Store päätyy ensimmäisen vuotensa aikana n. 500-600 miljoonaan lataukseen. Eli tuo ero ei todellakaan ole mitään kymmenenkertainen kuten väität.

Sitäpaitsi kuten sanoin aiemmin ketjussa, niin nokian osalta Ovi Storen käyttöönottoa on hidastanuta se, että Nokianlla on suuri määrä puhelinmalleja ja etenkin vanhemmissa luureissa Ovi Store-sovellus ei ole ollut oletuksena asennettuna. Suurimmassa osassa vanhempia luureja se ei ole vieläkään oletuksena asennettuna. Kaikissa uudemmissa luureissa se on oletuksena asennettuna tai se tulee firmwarepäivityksen mukana. Mutta on edelleen paljon nokian älypuhelinten käyttäjiä, joilla Ovi Store sovellus ei ole puhelimessa asennettuna, eibätkä kaikki ole edes tietoisia koko Ovi Storesta.

Tilanne tulee kuitenkin muuttumaan sitämukaa kun uudemmat puhelinmallit yleistyy ja käyttäöjillä on heti käytössään Ovi Store -sovellus,

iphonen kohdalla taas App Store -sopvellus oli heti kaikkien käytettävissä. ja koska iphonen käyttäjillä ei edes ole muuta ohjelmalähdettä kyuin App Store, niin käyttäjät on alusta asti pakotettu käyttämään sitä, joten myöskin kaikki lataukset ja ohjelmien asennukset on kohdistunut App Storeen heti kaupan avaamisesta lähtien.

Vastaa
tillisit (vahvistamaton)

56

Ei sun tarvitse niitä lukuja esittää. Tässähän selvisi jo, että Nokian Ovi Storen latausmäärät kaiken osalta tiedetään ja musiikin puolelta noita lukuja ei tuoreina erikseen löydy. Syyn voi jokainen miettiä.

En meinannut verrata latausmääriä noin, mutta nyt kun otit asian puheeksi niin totta tosiaan. Apple oli jo vuonna 2008 hyvässä vauhdissa App Storellaan eikä Nokialla ollut mitään vastaavaa. Moshia ja muuta kyllä, mutta ei mitään vastaavaa.

Ovi Storen 500-600 miljoonaa latausta jää nähtäväksi.

Hienosti perustelit senkin, miksi Apple on ollut App Storellaan johtavassa asemassa ja miksi Nokia tarvitsee uusia malleja jotta se yleensä voi tasoittaa tilannetta. Vanhoissa Nokian malleissa ei tosiaan ollutkaan, kuten sanoit, Ovi Storea valmiiksi asennettuna.

App Storen latausluvut taitavat olla nykyisin luokkaa reilut 15 miljoonaa päivässä. Aika hyvin näyttää kymmenkertaiselta Ovi Storeen verrattuna. Paljon pahemmaltahan tuo näyttää Nokialle kun muistaa, ettei Nokian luvussa kaikki ole edes sovelluksia.

Tilanne tulee muuttumaan Nokian osalta. Onhan se muuttunut jo ties kuinka kauan kun Ovi Store on ollut valmiiksi asennettuna. Ei vain kiinnosta tarpeeksi kun ei ole jo muuttunut vaikka Ovi Storea on jaeltu esiasennettuna niin pitkään, että laitekannassa Apple olisi pitänyt jo saada kiinni.

Nokian markkinaosuutta sovelluskaupassa syö aika pahasti myös sekin, ettei käyttäjä ole sidottu sen kauppaan. Se syö Nokian vahvuutta tuolla alueella ja Nokian vahvuudesta älypuhelimissa tässä puhuttiin.

Vastaa
nuusku89 (vahvistamaton)

57

@56 tillisit

Ei nyt millään pahalla, mutta sinä olet ilmiselvästi fanaatikko sieltä pahimmasta päästä. Suoraansanoen näin iPhonekäyttäjänä mua hävettää nyt.

Kyllä se totuus vaan on se, että sinä olet se, joka tässä on väärässä ja miksuh on täysin oikeassa. Sinä vaan ilmeisesti olet täysin kyvytön myöntämään sen. Näet hirveästi vaivaa yittääksesi mitätöidä kommentit, joissa sulle kerrotaan miten asia on,.Esimerkiksi tuon musiikkikauppajutun kohdalla sinä olet täysin väärässä, mutta olet näköjään kysytön myöntämään sitä. En myöskään tajua mitä hittoa varten sinä näet noin paljon vaivaa Ovi Storen lyttäöämiseksi ja App Storen kehumiseksi?

Anteeks nyt van, mutta sun kaltaiset fanaatikot on suullisiä siihen miksi meihin iPhonen käyttäjiin suhtaudutaan niin nihkeästi,

Vastaa
nuusku89 (vahvistamaton)

58

@56 tillisit

Ei nyt millään pahalla, mutta sinä olet ilmiselvästi fanaatikko sieltä pahimmasta päästä. Suoraansanoen näin iPhonekäyttäjänä mua hävettää nyt.

Kyllä se totuus vaan on se, että sinä olet se, joka tässä on väärässä ja miksuh on täysin oikeassa. Sinä vaan ilmeisesti olet täysin kyvytön myöntämään sen. Näet hirveästi vaivaa yrittääksesi mitätöidä kommentit, joissa sulle kerrotaan miten asia on,.Esimerkiksi tuon musiikkikauppajutun kohdalla sinä olet täysin väärässä, mutta olet näköjään kyvytön myöntämään sitä. En myöskään tajua mitä hittoa varten sinä näet noin paljon vaivaa Ovi Storen lyttäämiseksi ja App Storen kehumiseksi?

Anteeks nyt vaan, mutta sun kaltaiset fanaatikot on syyllisiä siihen miksi meihin iPhonen käyttäjiin suhtaudutaan niin nihkeästi,

Vastaa
tillisit (vahvistamaton)

59

@57 & @58:

Oikeastaan tässä on kyse siitä, ettei niissä Ovi Storen luvuissa ole mukana vain sovelluksia. Paljonko siellä on muuta on epäselvää. Se on kuitenkin selvää ettei kaikki ole softaa.

"Tällä hetkellä kaupassa tehdään yli 1,5 miljoonaa latausta päivässä ja aktiivikäyttäjä lataa keskimäärin yli 8 sovellusta tai nimikettä kuukaudessa."

Siinähän se on Nokian sanoin. Sovellusta tai nimikettä.

Saa sitä jatkaa keskustelun loppuun samalla nimmarilla. Kyllä, sen näkee.

Vastaa
nuusku89 (vahvistamaton)

60

@58 tillisit

"Oikeastaan tässä on kyse siitä, ettei niissä Ovi Storen luvuissa ole mukana vain sovelluksia."

No ei se nyt oikeen siltä ole vaikuttanut kun kommenttejasi on lukenut. Miksi sen osottaminen on ylipäätänsä sulle niin tärkeää? Tarkotus on vähätellä latausmäärän merkitystä tai jotain?

"Saa sitä jatkaa keskustelun loppuun samalla nimmarilla. Kyllä, sen näkee."

Anteeks mitä? Nuo oli minun ensimmäiset kommenttini tähän keskusteluun ja tätä nimimerkkiähän minä juuri käytän. Siihen asti olin vain seurannut sivusta tuota keskustelua.

Vastaa
tillisit (vahvistamaton)

61

60@

Ei tässä mitään kummempaa tärkeyttä ole. Kunhan jutellaan uutisesta ja siitä miten vahva se Nokia olikaan. Ihan hyvä ymmärtää miten merkittävästä latausmäärästä Ovi Storessa puhutaan. Eli noin kymmenesosasta siitä missä App Store menee nykyisin. Tuolla alueella Nokia ei ole vahva.

Oikeastaan kaikki jutteleminen on tärkeää jos sitä viihtyy. Kuten viihtyy lukemalla uutisia.

En kyllä meinannut, ettei tuo olisi ollut ensimmäinen kommenttisi tähän keskusteluun. Mistä ihmeestä sait sellaisen käsityksen?

Tarkoitin tietysti sitä, että olisi hauskaa jos edes sinä jaksaisit jatkaa keskustelun loppuun. Harmi, että miksuhilla oli varmasti jotain muuta tekemistä. Kyllähän sen näkee kun joku lopettaa keskustelun. Sitähän tarkoitin. Tietenkin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja