Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian organisaatiorakenne yksinkertaistuu

18
Matti Vähäkainu

Nokian organisaatiorakenne yksinkertaistuu
Nokia ilmoitti tänään organisaatiomuutoksista, jotka yksinkertaistavat yhtiön yksikkörakennetta. Sijoittajat -- ja yhtiön johto -- ovat olleet tyytymättömiä tuloksettomuuteen, joten oli odotettavissa, että muutoksia tehdään yrityksen sisällä. Erityisesti muutoksia kokevat high end -tuotekategoriat, kun MeeGo- ja Symbian-yksiköt sekä Ovi-palveluita kehittävä Services yhdistetään yhdeksi Mobile Solutions -yksiköksi.

Nokian mukaan organisaation yksikertaistamisen tavoitteena on "kilpailukyvyn kasvattaminen ja entistä vaikuttavamman käyttökokemuksen tuominen kuluttajille". Tulevaisuudessa Nokia jakautuu kolmeen yksikköön, joita ovat Mobile Phones, Markets, sekä uusi Mobile Solutions. Mobile Solutionsin johtoon asettuu Anssi Vanjoki, Mobile Phonesia johtaa puolestaan Mary McDowell ja Markets-yksikköä Niklas Savander.
"Aiomme kasvattaa johtoasemaamme matkapuhelimissa ja sen lisäksi tartumme nopeasti ja päättäväisesti älypuhelimien ja mobiilitietokoneiden tarjoamiin kasvumahdollisuuksiin", sanoo Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo. "Uusi organisaatiomme on suunniteltu nopeuttamaan toimeenpanoa ja vauhdittamaan innovaatioita sekä lyhyellä että pidemmällä aikavälillä. Uskomme että tämä auttaa meitä kehittämään tehokkaampia mobiiliratkaisuja - eli laitevalikoiman ja niihin integroituja palveluita, jotka yhdistävät ihmisiä, mahdollistavat uusia viestintätapoja ja kokemuksien jakamisen sekä tukevat liikkuvaa elämäntapaa".

Uusi organisaatiorakenne astuu voimaan 1.7.2010, josta alkaen Nokian johtokuntaan kuuluvat Olli-Pekka Kallasvuo, Esko Aho, Timo Ihamuotila, Mary McDowell, Tero Ojanperä, Niklas Savander, Alberto Torres, Anssi Vanjoki, Juha Äkräs ja Kai Öistämö.

Kommentit (18)

pepep
pepep

1

näin nokialla... älypuhelinyksikön johtoon valitaan mies, joka vielä muutama vuosi sitten vastusti niitä. kosketusnäytöillä ei ole tulevaisuutta, hän totesi.

no... symbian sai ainakin lisää elinaikaa, valitettavasti! näin muiden etumatka älypuhelimissa kasvaa entisestään.

t. osakkeenomistaja

Vastaa
readyEddy
readyEddy

3

"tartumme nopeasti ja päättäväisesti älypuhelimien ja mobiilitietokoneiden tarjoamiin kasvumahdollisuuksiin"

Jonninjoutavasta lauseesta pisti silmään 'mobiilitietokoneet', oikein erikseen mainittuna.

Vastaa
sillattiis (vahvistamaton)

5

@3
MeeGo laitteet on brändätty mobiilitietokoneiksi. Niitä ei käsittääkseni tulla älypuhelimina markkinoimaan.

Vastaa
Qwerty141
Qwerty141

6

Toivottavasti on iloa, on Nokia ennenkin suosta noussut, onneksi nyt ei vielä suossa olla mutta nousua kummiskin kaivattaisiin, ehkäpä selvittäisi asioita.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

8

Eikös sitä organisaatiota jo kerran ole uudistettu tässä ihan lähiaikoina? Sillä taidettiin jopa perustella jonkin kauden huonoa tulosta. Ilmeisesti Nokia tarvitsee taas uuden syyn, miksi tämä vuosi ei mennyt niin hyvin kuin olisi sijoittajat toivoneet.

Ennustan tammikuun otsikot: "Nokian viime vuoden tulos jäi odotettua pienemmäksi organisaatiouudistuksen vuoksi".

Vastaa
tas45 (vahvistamaton)

9

henkka ja maukka on kokonais porssiarvoltaan nokiaa suurempi.
kun maukka ja henkka ohittaa nokian niin nokia alkaa kutistua.

Vastaa
vrr
vrr

10

:D

Nokialla meni taas vähän päin persettä niin päättävät että organisaation yksinkertaistaminen auttaa sitä.

Järki käteen.

Vastaa
markokaup
markokaup

12

Saisivat harventaa puhelinmallistoa, lopettaa koko symbian-alusta ja palkata oikeita ihmisiä oikeisiin paikkoihin!

Jokatapauksessa, mikä tahansa väistöliike tässävaiheessa on jo liian myöhäinen. Nokia menee alamäkeä ja kestää aikansa kun sieltä ylös pääsee...

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

15

8@
> Eikös sitä organisaatiota jo kerran ole uudistettu tässä ihan
> lähiaikoina?

Totta, ei ole monetaakaan vuotta kun organisaatio meni kovasti uusiksi, siihen verrattuna tämä on kai pienenmpää viilausta.

14@
>Vanjoki varmasti vaan pahentaa asioita.

En tie miten olet varma, Vanjoesta on monenlaisia mielipiteitä, ja moni oudukseen sen räväkämpää tapaa puhua ja esiintyä kuin yleensä suomalaisilta yritysjohtajilta.

12@
> lopettaa koko symbian-alusta

Miksi pitäisi lopettaa? mitä tilalle, joka olisi vielä parempaa.

Android, ei sekään oikein tarjoa ratkaisua, WP 7 on vielä enemmän isäntänsä nököinen ja pahasti rajoitettu. mitä muuta markkinoilla on tarjolla joka edes osittain lähelle Symbiania ?

NOS Series 40 ? taitaa olla aika kakana Symbianin korvaajasta, siihen voisi ajatella jotain viritystä päälle + QTtä. Series 40:een ilmeisesti panostetaan jatkossakkin, ehkä oletettua enemmänkin.

MeeGo toisessa laidassa, sillä ei pysty täyttämään kuin sitä äärilaitaa.

Symbian taitaa olla aika tärkeä ja kilpailu etu. ja MeeGon myötä vahvistuva.

Suurista massa valmistaja ainoa jolla paketti kasassa ja omassa halussa.

Vastaa
cyka
cyka

16

Minusta on hyvä, ettei devices -yksikössä ole S40 ja S30 -laitteita. Nyt kunnolla Symbian (3 ja 4), sekä Meego on yhdessä veneessä jakamassa strategiaa ja peruspuhelimet sitten ominaan.

Toivotaan että asettelu on onnistunut.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

17

@12
Symbianista ei ole mitään järkeä luopua! MeeGo:sta TULEE huippumallien OS, mutta vasta tulevaisuudessa. MeeGo ei ole vielä lähimainkaan tarpeeksi kypsä käytettäväksi kaikissa huippumalleissa. Ja Symbian sopii edullisempiin älypuhelimiin kuin nyrkki silmään, S^4:n myötä varmaan myös hieman kalliimpiin malleihin.

Vastaa
Aki_A
Aki_A

18

Minusta Nokian Qt-tulevaisuus Sympparilla ja Meegolla vaikuttaa hyvältä. Tosin risoo vaan, kun niitä pitää odotella ensi vuoteen, että pääsee kunnolla käyntiin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja