Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: Android 2.2 ja Flash 10.1

39
Matti Vähäkainu

Videolla: Android 2.2 ja Flash 10.1
Androidin koodinimellä Froyo tunnettu versio 2.2 on pian valmis julkaisuun. Google tulee julkistamaan sen todennäköisesti tämän kuun 19. päivä Google I/O -tapahtumassa. Nyt käyttöjärjestelmän uudistuksista saatiin pientä maistiaista, kun Adoben Ryan Stewart esitteli Flash 10.1 -tukea Androidilla.

Stewartin videossa käydään Androidin selaimella läpi useita sivustoja, joissa Flashiä käytetään eri muodoissa. Itse laite on tuttu Googlen Nexus One, jonka sisuksista löytyy gigahertsin prosessori ja puoli gigatavua RAM-muistia. Flash-sisältö pyöriikin ajoittain jopa erinomaisesti, joten työtä Flashin toimivuuden eteen on selvästi tehty.
Videon lopusta selviää samalla, että Froyon mukana Android saa hieman uutta ilmettä. Kotinäkymässä voi huomata Android-maskotin esittelemän tutoriaalin, joka kertoo ilmeisesti päivitetystä sovellusvalikosta.

Kommentit (39)

delic
delic

3

Tän videon katsottua ymmärtää taas miten omalla tasolla iphone on sulavuudessaan, olihan tahmea 6 minuuttinen :D

gigan prossulla ja puol gigaa muistia ja silti pätkii, sit ihmetellään miksei apple halua flashia :)

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

5

>Tän videon katsottua ymmärtää taas miten omalla tasolla iphone on
>sulavuudessaan, olihan tahmea 6 minuuttinen :D

Kyllä tuo aika sulvalta näytti, vaikka vertaisi PC:hen. En tiedä miten tuota voi verrata iPhoneen.

>gigan prossulla ja puol gigaa muistia ja silti pätkii, sit
>ihmetellään miksei apple halua flashia :)

Kyseessä oli jokin web pohjainen raskas flash totutus, mobiili flash toimii hyvin kevyellä raudalla, paljon kevyemmällä kuin millä iPhone pyörii.

Flash moottorin toteutuksella on myös merkitystä ja millaisia flash sovelluksia ajetaan.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

6

> Tän videon katsottua ymmärtää taas miten omalla tasolla iphone on
< sulavuudessaan, olihan tahmea 6 minuuttinen :D
>
> gigan prossulla ja puol gigaa muistia ja silti pätkii, sit ihmetellään
> miksei apple halua flashia :)

Pitää nyt muistaa se, että kun sä striimaat jotain internetistä, niin yleensä se suurin nykimisen aiheuttaja on internet ja striimaava palvelin itse.

Vastaa
delic
delic

7

@6 jep ymmärrän mitä tarkoitat, mutta tuossa siitä ei ole kyllä kyse vai miten muuten selität sulavasti liikkuvan ihmisen käden :D
ja sen, että osa näytöllä tapahtuvasta liikkeestä myös pyörii hyvin

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

8

>Jep ymmärrän mitä tarkoitat, mutta tuossa siitä ei ole kyllä kyse
>vai miten muuten selität sulavasti liikkuvan ihmisen käden :D
>ja sen, että osa näytöllä tapahtuvasta liikkeestä myös pyörii hyvin

Mitä nyt tarkoitat ja vielä sellaista että teit aijemmin kuvailemasi johtopäätöksen yleisesti Flasistä.

Vastaa
JuhaW
JuhaW

9

Ei tossa nyt pahemmin kyllä nykimistä näkynyt. Ihan sulavasti ne videot ym. pyöri tossa. Taitaa delicin päässä nykiä.

Vastaa
delic
delic

10

Jos tossa videossa ei teidän mielestä mikään tahmaa niin sille en voi sitten mitään, ette edes 5.40 eteenpäin näe mitää tahmaamista selaimessa? Tietty se riippuu mihin on tottunu ja onko vertailukohtaa, ehkä teillä ei ole

Ja tossahan ny oli esimerkki iha muutamasta flashista, kyllähän sillä ny jotku videot pyörii, mutta heti ku selaimessa oli flash materiaalia sivu alko tahmaamaan, eikä tämä ollu eka video missä moisen olen nähny ja pelikin mitä demottiin oli mitä yksinkertaisin mahdollinen

Tsekkasin vielä tarkistuksen vuoksi koneella tuon marthastewartin flash vaihtuvan kakkubannerin, sen ei todellakaan kuuluisi mennä noin miten se menee videolla vaan feidautuu todella sulavasti

Vastaa
delic
delic

11

Lisään vielä loppuun käykääpä itse testaamassa tota http://ecodazoo.com/ ukkelin pyöritystä niin varmaa itsekin huomaatte eron, olettaen, että teillä siis pyörii flash niinkun sen kuuluu

Kuten sanoin jos ei tiedä miten sen kuuluisi pyöriä niin se voi sitten jonkun silmään pyöriä hyvin

Vastaa
Phiideer
Phiideer

12

Tämmöistäkin löyty.
http://www.zdnet.com/blog/btl/was-apple-...bile-demo/34268
Tosin itse Hr. Stewart selittää syyn kommenteissa.

Epäilen, että tämäkään ei pyöri mobiililaitteella yhtä sulavasti kuin pöytäkoneella: http://craftymind.com/factory/html5video/CanvasVideo.html

Mutta mielestäni tuon Flashin ei tarvitsekaan pyöriä yhtä sulavasti puhelimessa. Riittävää on se, että se toimii ja toimii riittävän sulavasti, että käyttökokemus ei ns. vieroita käyttäjiä pois. NHL-klippi tuossa tökki reilummin.

Vastaa
delic
delic

17

ja ei se tosiaan ole ihme jos toi puppekin linkin html5 esimerkki pätki iphonessa ku se pätkii mun tuplaydin intelilläkin :D Enkä siitäkään vetäisi mitään johtopäätöksiä koska samantapainen paljon hienompi html5 palloanimaatio pyöri todella sulavasti

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

18

10@
>Jos tossa videossa ei teidän mielestä mikään tahmaa niin sille en
>voi sitten mitään, ette edes 5.40 eteenpäin näe mitää tahmaamista
>selaimessa? Tietty se riippuu mihin on tottunu ja onko
> vertailukohtaa, ehkä teillä ei ole

Mikä nyt on sinun pointti, jos nyt vähän hahmotat millainen laite ja kuinka raskaista selain / www pohjaista flasiä pyöritetään ja huomiota videon siis videon takkuamisen, niin aika kovat mobiili vaatimukset jos tuota pitää tahmaamisena.

Desktop käyttöönkin verrattuna näytti aika hyvänä.

Sitten jotenkin vielä liitit jutun iPhoneen ja ettei siinä riitä paukut yleisesti Flashiin, tuo video kuitenkin osoitti että jopa tuollainen voi pyöriä nykyaikaisessa mobiililaitteessa.

Itsenäiset mobiili flash aplikaatioden pyöriminen on ollutkin arkipäivää murto-osatehoisissa mobiililaitteissa.

Mobiiliselaimissa tukeakin aina välillä tarvitaan, vaikka monet yleensä pitää flashin oletuksena disabloituna selaimesta.

Vastaa
delic
delic

19

@18 "niin aika kovat mobiili vaatimukset"

Jep applella on ja sitä nimenomaan hain takaa, että applen brandiin ei tosiaan tuollainen kuulu, se että muut ottavat pätkivää ja tahmaavaa tekniikkaa luureihinsa on niiden asia ja niille varmasti omat ostajat löytyy

ja kuten itsekin sanoit, että kuinka raskasta, vaikka en tosin esim tossa kokkisivulla nähny ku sen yhden flash bannerin ja sekin oli 4 kuvan diaesitys ja pelkästään se hidasti selainta merkittävästi

ja mulla on tosiaan mobiilaitteelta kovat vaaatimukset siis nimenomaan sulavuuden kanssa ja ensimmäinen joka sulavuudessaan ne saavutti oli iphone. Jos nyt tulisi näytölle tuollaista raskasta flashia olettaen vielä, että tosiaan iphone ei ole lähellekään noin tehokas ainakaan jos lukuja tehoista katsoo niin miltä se näyttäisi iphonen ruudulla, niinpä

Vastaa
MMikk (vahvistamaton)

21

@20

Kyllä voi. Mutta ei vielä, vasta sitten kun Google virallisesti julkaisee sen (eli ensi viikon keskiviikkona). Siitä lähtien voi vierähtää tovi ennen kuin se tulee päivityksenä laitteille. Voi mennä parikin kuukautta ennen kuin HTC saa sen Legendille ja Desirelle. Mutta tulossa se hyvin varmasti on.

Vastaa
Puppek
Puppek

22

@16 Eihän tuo video ole minkäänlainen vertailu. Mistä tiedät, etteikö Flashilla toimisi sama jopa paremmin? Eikun joo, eihän Flashit toimi iponissa :(

Vastaa
Phiideer
Phiideer

23

@delic

Jollekin toiselle merkitsee saavutettavuus. Harmi vain, että käyttäjä ei voi tehdä valintaa yhdellä laitteella sulavuuden ja saavutettavuuden välillä...?

Veikaan, että tässä voi olla paljon politiikkaa/bisnestä mukana eikä käyttäjän huomioimista, jos esim. huhu Applen flash-tyylisen tekniikan (Gianduia) kehityksestä pitää paikkansa.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

24

@23
Tarkennan/korjaan siis sen verran, ettei Gianduia olen siis aivan flash-tyylinen tekniikka muuten kuin käyttötarkoituksen puolesta.

Vastaa
huoh456454 (vahvistamaton)

25

joo, ok, raskaat flässivideot vähän pätkii, mitä sitte?
jos minulta kysytään mielummin otan flässin millä toimii joku kunnolla ja joku ei (koska ei riitä raudassa potku) kun omenantiiliskiven millä ei voi niitä pätkiviäkään kahtoo.

kukin omalla mielellään sitten kai

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

26

19@

>Jep applella on ja sitä nimenomaan hain takaa, että applen
>brandiin ei tosiaan tuollainen kuulu, se että muut ottavat
>pätkivää ja tahmaavaa tekniikkaa luureihinsa on niiden asia ja
>niille varmasti omat ostajat löytyy

Applen politiikkaan kuuluu tehdä asiakkaan puolesta päätöksiä, Flashin tukeminen laitteessa ei ole kyse laitteen tahmaamisesti, sillä uskon että iPhonekin siitä selviä, jos siitä selviää murto-osateholla oleva laite.


>ja mulla on tosiaan mobiilaitteelta kovat vaaatimukset siis
>nimenomaan sulavuuden kanssa ja ensimmäinen joka sulavuudessaan
>ne saavutti oli iphone.

iPhone on loistava tuote, sulavia laitteita on ollut sitäkin ennen.

Kova vaatimuksesi ovat kuitenkin aika kapeat jos tuo on ainoa vaatimuksesi.

Et ilmeisesti voi katsoa stream videoitakaan, koska saattavat pätkiä, jopa iPhonella. Asiakkaan onneksi pätkimistä tai hitautta estetään online palveluissa estämällä käyttö kaikkien yhteyksien yli.

> Jos nyt tulisi näytölle tuollaista raskasta flashia olettaen
> vielä, että tosiaan iphone ei ole lähellekään noin tehokas
> ainakaan jos lukuja tehoista katsoo niin miltä se näyttäisi
> iphonen ruudulla, niinpä

Flash on eriasia kuin web sivujen flash. Flashin ongelma Applelle on että se ei halua sisältö laitteisiin ohi Storen.



web sivuilla flash kikkareet ovat desktop käytössäkin useasti ärsyttäviä, ne helppo kytktä pois ja vain tarvittaessa käyttää. Mobiilissa web käytössä sama tilanne.

Tietenkin mobii web, on laadukkailla sivulla oikeasti mobiilia sujuvaa web kokemusta, siihen kykenee useat mobiiliselaimet. Aina sisältö ei ole tarjolla mobiilisti ja tarvitaan erilaisia web sovelmia. jos raskaat jutut toimii mobiilisti niin hyvin kuin videossa, niin onhan se työpöytäselain taskussa.

HMTL5, Silverlight, Java, hyviä juttuja mutta niiden kieltämiseen tai sallimiselle käy samat perustelut.

Vastaa
delic
delic

27

@26

kaikki katsomani videot ovat pyörineet oikein hyvin

ja olen edelleen sitä mieltä, että toi tahmaaminen on iso asia applelle, mutta siitä on kai turha vääntää, toiset ei vaan ymmärrä.

Mä haluan, että mun luuri on yhtä nopea ja sulava liikkeissään kuin kotikone ja tällä hetkellä iphone sitä on, joten vaadin myös, että flash pyörisi sillä samalla tavalla kun kotikoneella, jos halua nähdä hienoja flash animaatio juttuja voin kyllä katsoa niitä sitten tietokoneelta missä ne pyörii niinku ne on suunniteltu pyörimään

Sellanen, että kytkettäis jotai flashia päälle ja pois ja päälle ja pois ja pois ja päälle ei kuulu applen tyyliin

Vastaa
delic
delic

29

http://www.youtube.com/watch?v=ZaHnzx9jaiY

Tutkailin taas vähä flashin käyttöä mobiililaitteella ja tommone löyty

Tosi hienosti pyörii muuten joo toi heavy rain video, kuten myös lopussa toi korttipeli, töks töks töks :)

On hienoa, että joku on vastaan tätä tekniikkaa ja saadaan muutoksia aikaan ja oikeesti toimiva ja sulava vaihtoehto samasta materiaalista

Vastaa
delic
delic

30

@28

jep, muut menee sieltä mistä aita on matalin, mutta apple ei

Olishan apple voinu moniajon jo aikaa sitten sallia, mutta on vaan keinotekoisesti sitä rajoittanu, näin olen ainakin ymmärtänyt?

Apple yrittää kehittää vaihtoehtoisia täysin erillaisia tapoja tehdä samoja asioita, mistä loistava esimerkki on push ilmotukset

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

31

27@
Mobiili flash on sulavaa ja nopeaa, ja raudan puolesta helposti iPhonee toteutettavissa, jos ongelma on se että Apple ei haluaisi flash tukea selaimeen, eikä halua että käyttäjä asiasta saa päättää niin Applen ei tarvitse flash tukea selaimeen sallia.

Kyse on muusta kuin väitit, joko siitä että Apple haluaa kontroiloida, tai siitä että iPhone OSään on asiaa vaikea toteuttaa, mm. moniajon puutu aiheuttaisi ongelmia.

Mutta tuo video osoitta, toisinkuin väitit, että jopa noin raskas flash voi pyöri jopa selaimessa noin hyvin.

Vastaa
delic
delic

32

"Mutta tuo video osoitta, toisinkuin väitit, että jopa noin raskas flash voi pyöri jopa selaimessa noin hyvin."

Heh :D no joo jos toi tosiaan riittää sulle ni ok ja haluat tollasia flash videoita katsoa, itse en kyllä katsoisi, eikä onneksi tarvikkaan

Miksi pitäisi nauttia selaimessa keskinkertaisesti pyörivästä flash videosta, ku samasta videosta voi nauttia täysin sulavana? toisella tekniikalla toteutettuna

Kuten sanoin toiset ei vaan ymmärrä :D

Itse kuulun niihin ihmisiin jotka säätää peligraffat (pc) hieman huonommaksi, että peli pyörii sulavasti, ku että nauttisin kaikesta silmäkarkista ja peli pätkisi, toiset taas pelaa sitä pätkivää peliä ja se on niille ihan ok

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

33

>Miksi pitäisi nauttia selaimessa keskinkertaisesti pyörivästä flash
>videosta, ku samasta videosta voi nauttia täysin sulavana? toisella
>tekniikalla toteutettuna

Voiko samaa videota nauttia täysin sulavana ? joskus voi, jos kyse samasta, niin sulavaa usein myös flashin läpi. jos kyse stream palvelusta, niin yhteydellä, videon koodauksella ja bittivirralla on suurimerkitys. sama tietenkin offline sisällön osalta (tai ei näytetä lainkaan)

Videoiden katseluun mobiililaitteiden natiivi soitin on toki yleensä optimoidumpi ja hyvä vaihtoehto, se nyt ei vain ole joka tilanteessa edes vaihtoehto.

Syyttävää sormea voi videoiden osalta osoittaa sisällöntarjoajiin, mutta myös PC puolelle.
Mobiilipuolella päätelaitteissa on ollut suht hyvä videotuki ja sen myötä helposti tuettavissa, jos vain tarjoaa jonkinverran vaihtoehtoja laaduille. myös DRM tukea löytyy (mikä usein Flashin käytön syy)

Flashin käyttö videosisällön jakelussa johtuu paljon PC puolen ongelmista.

Flashin käyttökohteena videonjakelussa on vain pieni osa käyttökohteista, ja siihen ei riittää Flash lite. Flash 10 tarvitaan jos sisällön jakaja on totaalisesti ohittanut mobiilin jolloin ei mobiilin oma natiivi videosoitein tietenkään edes vaihtoehto.

Vastaa
delic
delic

35

@34 en lähtisi tostakaan videosta kyllä mitää johtopäätöksiä tekee, esim tuolla osoitteessa on tollanen todella heikkografiikkainen mopopeli eikä se pyöriny mun kotikoneellakaan, mutta olen kyllä katsonut todella sulavia ihan hyvännäkösiä html5 animaatioita

Itseasiassa eilen tuli surffailtua iphonella netissä etsimässä html5 sisältöä ja löysin varta vasten iphonelle kosketusnäytölle suunniteltuja html5 pelejä mitkä pyöri kaikki iha täydellisesti grafiikka nyt ei päätä huimannu mutta kumminkin, eipä huimaa noissakaan mitä tossa ipadilla yritetään katsoa.

http://miniapps.co.uk/ ja tuolta testasin myös tuon cardflipin ja pyöri oikeen malliikkaasti sai vielä hyvin sen siitä tallennettua iphoneen todella kätevästi, aika yksinkertainen tuokin kyllä, mutta kuitenkin

Vastaa
eddison84
eddison84

38

Tuossa videolla ihan selvästi nuo streamattavat videot tökkii latauksen takia. Kyllähän tuollainen video pakosti pyörii Flashin puolesta, kun kerran youtubekin ihan sulavasti rullaa, jos video on latautunut.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

39

@delic

Eli mitä nyt tässä voi oikeastaa todeta on se, että ei tuo HTML5 mikään ns. silver bullet ole...ei ainakaan vielä, edes käyttäjäpuolella. Sitten on vielä se kehittäjäpuoli; esim. Hulun tuoteyksikön varapääjohtajan mielestä HTML5 ei ominaisuuksiensa puolesta riitä (vielä) heille.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja