Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google lopettaa Nexus Onen nettimyynnin

13
Kaarlo Räihä

Google lopettaa Nexus Onen nettimyynnin
Google julkaisi tammikuussa Nexus One -matkapuhelimen, jonka myyntikanavaksi valittiin yllättäen Googlen oma nettisivusto. Googlen tekemää päätöstä kritisoitiin, sillä monet kuluttajat haluavat tutustua puhelimeensa lähemmin ennen ostopäätöksen tekemistä, ja nyt Google onkin myöntänyt tehneensä asian suhteen virheen, sillä nettimyynti ei ole vastannut sille asetettuja odotuksia.

Yrityksen blogitekstin perusteella Nexus One -puhelimia ei enää pian myydä lainkaan Googlen oman sivuston kautta, vaan myynti siirretään yhteistyökumppaneiden vastuulle. Euroopassa Googlen yksi yhteistyökumppani on Vodafone, joka myy puhelimia mm. Saksassa, Ranskassa ja Britanniassa.
Yhdysvalloissa Googlella ei ole vielä tällaista kumppanuutta, mutta sellainen on ilmeisesti luvassa vielä lähiaikoina. Samaa toimintatapaa tullaan hyödyntämään muillakin tulevilla markkina-alueilla, joten Nexus Onen saatavuus on pian kiinni paikallisten matkapuhelinoperaattoreiden päätöksistä.

Googlen phone-sivuston uusi kohtalo on toimia näyteikkunana Android-puhelimille. Kuluttajat voivat siis tulevaisuudessa tutustua markkinoilla oleviin Android-puhelimiin Googlen puhelinsivuston kautta, mutta näitä puhelimia sivuston kautta ei myydä.

Kommentit (13)

Ralle_ (vahvistamaton)

1

Saisi tulla Suomeenkin virallisesti saataville, ehkä Elisa/Saunalahti voisi ottaa valikoimaansa? Ainakin monia nörttejä kiinnostaa perus Android ja Googlen puhelin juuri päivitettävyyden vuoksi. Verkkokaupan 650,- ei ole kohtuullinen hinta!

Vastaa
LoBer
LoBer

4

HTC Desire ajaa saman asian for now... Sama rauta ja ominaisuudet, vähän ram muistia enemmän(kö?) ja trackball. Kuhan ny saavat 100 % rootattua niin sitten saa karsittua toimivasti Sensen tosta pois jos haluaa, itse en kyllä tolle syytä näe. Mielenkinnolla myös odotan Android 2.2 ensi viikolla :p

Vastaa
eddison84
eddison84

5

Joo, eipä tuossa puhelimessa täällä päin ainakaan suurta järkeä ole juuri HTC Desiren takia, ellei tuota pystytä reilusti halvemmalla myymään. Desiressä kun on kaikki vähintään yhtä hyvin ja osa asioista vielä paremmin tehty..

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

6

@4
Desiressä on enemmän RAM-muistia kuin Nexuksessa. Ja Sensen saa jo ilman ruuttausta otettua Desirestä pois muutamalla näppäyksellä.

Vastaa
Ralle_ (vahvistamaton)

8

@6
Näin on, mutta Desireen voi Android -päivitysten saaminen kestää ikuisuuden, kuten Heron tapauksessa on käynyt.

Vastaa
Ralle_ (vahvistamaton)

10

@9
En löytänyt netistä pikaisella haulla kuvausta/ohjetta, jossa Desireen olisi asennettu Nexus Onen ohjelmisto, mutta ainakin toisin päin onnistuu. Joka tapauksessa tuossa touhussa menee puhelimen takuu. Ei siis oikein houkuttele.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

11

@10
Nexus Onessa on perus-android, Desiressä on sen _päällä_ Sense UI. Ottamalla Sense UI:n pois päältä asetuksista, ohjelmisto vastaa täysin Nexus Onea. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että puhelin muuttuisi muuten Nexus Oneksi ja saisi esim. päivitykset samassa tahdissa.

Eli Nexus Onen ohjelmisto JO ON Desiressä. Tietenkin sitten kun tulee esim. Android 2.2, se pitää erikseen asentaa, koska Desire ei kuitenkaan mystisesti muutu Nexus Oneksi ja siten vastaanota päivityksiä.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

13

@12
Tulis nyt ensin se 2.2 virallisesti uunista ulos. :) Vai pitäisikö nyt sanoa pakastimesta ulos, kun on kerta nimeltään FroYo eli pakastettua jogurttia. :D

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja