Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Ovi Kartat ja Ovi Kauppa päivittyivät

47
Matti Vähäkainu

Ovi Kartat ja Ovi Kauppa päivittyivät
Nokia päivitti tänään Ovi-palvelujaan. Ladattaviksi tuotiin uudet versiot Ovi Kartat- ja Ovi Kauppa -palveluista, jotka tuovat parannuksia muun muassa käytettävyyteen. Samalla Nokia kertoi yhteistyöstä sosiaalisen arvostelupalvelu Qyken kanssa.

Uusi Ovi Kartat 3.04 kasvatti ilmaisen navigoinnin koskemaan 77 maata ja 46 eri kieltä. Sisältöä lisättiin peri 2 miljoonan tiekilometrin ja 281 3D-maamerkin verran. Sisällön lisäksi Nokia on tehnyt teknisiä parannuksia muun muassa WLAN-paikannukseen ja hakuun. Tärkein uudistus koskee aiemmin mainittua brittiläistä Qyke-palvelua, joka mahdollistaa ravintoloiden, hotellejen, kauppojen ja muiden kohteiden arvostelemisen. Arvosteluita pääsee lukemaan nyt suoraan Ovi Kartat -sovelluksesta.
Karttasovelluksen päivittymisen yhteydessä Nokia kertoi, että osa älypuhelimista (Nokia 5800 XpressMusic, 5800 Navigation Edition, N97, N97 mini, E52, E72, 5230, 6710 Navigator ja Nokia X6) tulee jatkossa sisältämään autonavigointiin tarkoitetun kiinnitystelineen.

Ovi Kauppa päivittyi puolestaan versioon 1.6 ja toi sovellusnäkymään paremmat kuvaukset, uudistetun kommentointisysteemin ja tarkemmat kuvakaappaukset. Uusi versio tukee sekä Symbian-älypuhelimia että osaa S60- ja S40-puhelimista. Uuden Ovi Kaupan voi ladata tietenkin Ovi Kaupasta.

Kommentit (47)

Thor1993
Thor1993

1

Ei ehkä mitään mullistavaa, mutta eipä siinä mitään, että hyvin toimivaa GPS softaa parannetaan entisestään.
Toi Qyke kyllä kuulostaa kivalta.

Vastaa
keke! (vahvistamaton)

3

Hienoja päivityksiä, mutta pelottavan näköinen video. Jokaisen klikkauksen jälkeen varmaan yli sekunnin(!!) viive ja muutenkin tökkivän näköistä. Jos eivät saa viivettä (käytännössä kokonaan) pois ja softa ei töki, niin tulee kyllä hienon näköinen mahalasku ojasta allikkoon Nokialla tuon puhelimen kanssa..

Vastaa
delic
delic

4

@3

Joo samaa katoin, että kyllähän tahmaa!

No toisaalta se ei kyllä ole mikään yllätys, koska onhan se tiedossa, että raudaltaa n8 on vanhaa jo ku se tulee myyntiin

Vastaa
amtiainen
amtiainen

5

@3
@4

Video on esimallista jossa käyttöliittymän toiminta on todella tahmaista. Videossa olevan demokappaleen kuvanopeus on noin 15 kuvaa sekunnissa kun lopullisessa versiossa nopeuden pitäisi kuulemma olla koko ajan yli 30 kuvaa sekunnissa. Eiköhän tuo Navigointisoftakin toimi hieman nopeammin lopullisessa versiossa.

Vaikka Ovi Maps toimisikin sulavasti niin navigointisofta on varmaan huonoimmasta päästä mitä markkinoilta löytyy. Kyllä ne kunnon navigointisoftat (Navigon ja TomTom) iPhonella ovat käyttömukavuudeltaan aivan toista luokkaa.

Vaikka Nokian navigointisofta ei ole kummoinen, niin toivon joka tapauksessa Nokialle hyvää tulevaisuutta. Onhan se edelleen Suomelle hyvin tärkeä yritys.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

6

@3

Ja höpön löpön, sekunti on paljon pidempi aika kuin mitä tuossa videossa on klikkausten kohdalla nähtävissä. ota vaikka sekuntikello käteen ja vertaa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

7

Niin ja katsohan vähän tarkemin niitä kohtia missä karttaa zoomataan, siinä ruudulla kyllä tapahtuu jo ennenkuin kartta päivittyy.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

8

Minusta tuo toimii oikein hyvin ja sulavasti, en ymmärrä taas alkuunkaan näitä kommentteja. Esim keke haluaa viiveen KOKONAAN pois. No kerropas nyt miten se sitten tehdään? Viimveitä syntyy aina riippumatta siitä kyuinka nopea prossu on jne.

Kun esim karttaa zoomataan niin sillon pitää mm. laskea ja piirtää kartta uudelleen, mahdolisesti jopa ladata karttainformaatiota muistikortilta tai puhelimen sisäisestä tallennusmuistista koska mobiililaitteiden rajallisen muistikapasiteetin takia kaikkea rei tietebnkään pidetä kokoajan muistyissa. Esim muistikortin käsittelynopeuteen ei vaikuta se kuinka nopea prossu sulla on laitteessa. Prossu kyllä jaksaa käsitellä dataa moninverroin nopeammin kuin sitä on tallennusmuistista saatavissa.

Eli kerro nyt miten sinä meinaat poistaa kaikki viiveet kokonaan?

Vastaa
miksuh3 (vahvistamaton)

9

Jatkan täällä taas yötä myöten muiden solvaamista ja mollaamista ja besserwisserinä olemista, vaikkei ketään kiinnosta. Olen ollut aika yksinäinen viimeiset vuosikymmenet, mutta kaipa tuokin on nyt muiden syy kun eivät näe minussa vain hyvää.

Vastaa
Astonos (vahvistamaton)

10

Pari pahaa vikaa tässä videossa. Käyttöliittymä on hidas ja se on ymmärrettävää jos kyse on keskeneräisestä tuotteesta. Mutta keskeneräisiä tuotteita ei pitäisi esitellä. Ei vain siksi, että halutaan kertoa ihmisille jotain uutta. Uutisten kertominen ei ole Nokian bisnestä. Nokian pitäisi näyttää vasta sellaista tuotetta joka on valmis ja jonka puutteita, kuten frameratea, ei tarvitse selitellä. Mielikuvat syntyvät ensivaikutelmasta. Eivät selittelyistä.

Toisekseen käyttöliittymässä ei tapahdu mitään kun käyttäjä klikkaa jotain. Asioita näytetään vasta kun lopputulos on saatu laskettua valmiiksi. Ei sen pidä mennä näin. Vaikka ei ole valmista, käyttäjän pitää nähdä välittömästi toimintansa tulos. Applella asiat näyttävät tapahtuvan heti vaikka todellisuudessa niin ei ole.

Nopeuden mielikuva on se jolla on merkitystä kun puhutaan hyvin lyhyistä ajoista. Vasteaikana kolmannessekunti on valtavan pitkä aika jos käyttäjälle ei näytetä mitenkään, että jotain on tapahtumassa.

Videossa ollut puhelin näyttää muuten 70-luvun taskulaskimelta monen piirteensä osalta. Onko retrotyyli oikea ratkaisu, sen näyttää aika.

Vastaa
ranemang
ranemang

11

En tajua miten tuo on muka hidas. Olkaapas te pullamössösormet nyt ihan oikeasti hiljaa ja älkää valittako kaikesta.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

12

11@
>En tajua miten tuo on muka hidas.

Jäi myös epäselväksi mikä siinä on hidasta, ainakin jos vertaa yleisiin navigointi softin (/laitteisiin), niin vaikutti enemmänkin nopealta.

Vastaa
delic
delic

13

Astanos tuossa jo hyvin selitti asian

jos itse olisin luurin tekijä ja pitäisi sitä mainostaa ei tulisi mieleenkää esitellä läjää tahmaavia esittelyvideoita jos tiedän, että lopullinen versio menee iha erillailla, koska tosiaan se ensivaikutelma tehdään vaan kerran (en puhu pelkästään tästä videostaa vaan kaikista n8 videoista)

Sama tapahtui n97 ja n900 kohdalla, n97 oli kauppaan tullessa ainakin edelleen tahmea, olinkin itseasiassa yllättny miten tahmea se oli, kun sen ostoa mietin silloin aikanaan

ja toi apple vertailu oli tosiaan hyvä, apple näyttää heti kosketushetkellä, että jotain tapahtuu ja sitten vasta lataa ohjelman valmiiksi, kun taas nokialla kosketaan ruutua näytetään vasta valmis tulos ja näin ollen syntyy mielikuva viiveestä, että luuri ei reagoi kosketukseen

ja käyttis on tosiaan todella ankean näköinen, eivät sitten yhtään viittiny sitä vissii muuttaa 5800:sta, minkä käyttistä pidin rumana jo sillon ku se tuli, mutta kai sekin muuttuu lopulliseen versioon

Vastaa
Mata
Mata

15

No toiset arvostaa viivettömyyttä, mikä tarvitsee enemmän laskentatehoa mikä taas tarvitsee enemmän virtaa akulta.
Jokin kompromissi täytyy tehdä, eli pieni viive, mutta pidempi akunkesto.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

16

10@, 13@
>Pari pahaa vikaa tässä videossa. Käyttöliittymä on hidas ja se on
>ymmärrettävää jos kyse on

Mikä siinä on hidasta ? sovellukset latautuu nopeasti jopa niin nopeasti ettei kerkiä ihemmetteleen, siltikin näytetään että startattu on (jos kerkiää huomaa). kartat latautu nopeasti, zoomeissa liikkuu mittakaavaa ja piirto nopeaa. yli nopeutettu videoko pitäisi olla ? Tällä tietokoneellakaan tuollaista odota kevissäkään jutissa.

Vastaa
Astonos (vahvistamaton)

17

Käyttöliittymä tuntuu hitaalta koska kun klikkaa jotain, mitään ei tunnu tapahtuvan aivan heti. Aikaa kuluu yleensä kolmannessekunnista puoleen sekuntiin. Se on vähän aikaa, mutta käyttöliittymän kannalta se on pitkä aika sille, ettei käyttäjä voi olla täysin varma siitä, menikö painalus perille vai ei. Pahimmassa tapauksessa vikkelä ihminen ehtii näpätä jo uudestaan. Minä en luultavasti ehtisi, mutta joku nuorempi kyllä.

Zoomeissa ja muualla framerate on aika alhainen. Varmaan voi nousta, mutta se on taas sitä selittelyä. "Tän pitäisi toimia noin, mut nyt se ei toiku mun plaa plaa..." Ei hyvä ensivaikutelma.

Pienelläkin teholla saa luotua vaikutelman siitä, että asiat alkavat tapahtua vaikka niitä ei ole saatu valmiiksi. Katsokaa Applen animaatioita jos ette usko. Tietysti Applen purkki on oikeasti monessa asiassa hitaampikin kuin tuo, mutta koko jutun juju onkin siinä, ettei se tunnu siltä. Kun se ei tunnu siltä, ei ei pahemmin haittaa.

Muutenkaan ei voi tajuta miksi pitää esitellä keskeneräistä tuotetta ja vielä mahdollisimman typerällä tavalla, eli tuollaisella elekielellä. Miettikääs vähän ton esittelijän elekieltä... Ihan oikeasti, esittelyvideossa jossa pitäisi tulla fiilis nopeudesta ja sujuvuudesta.

Vastaa
luu kurkkuun (vahvistamaton)

19

@ kaikki
Älkää nyt oikeasti välittäkö noista iLosanoman levittäjistä. Eihän tuo tuossa videossa hidastellut yhtään, hyvältä vaikutti. Antaa iApostolien vain jauhaa huuhaata heille pakanallisista tuotteista.

Vastaa
Astonos (vahvistamaton)

20

19@

olet oikeassa siinä, ettei toimintojen avaaminen ollut hitaampaa kuin Applellakaan.

Silti Nokian tuotekehityksessä on ollut valitettavasti samaa asennetta kuin sinullakin. Todetaan vain, että valittajat ovat väärässä eikä tehdä tuotetta jossa asiat on tehty niin ettei valitukseen ole enää aihetta. Tässä tapauksessa softan toimintoja ei edes tarvitse nopeuttaa. Kunhan vain korjaisivat asiat joista valitetaan.

Vastaa
delic
delic

22

@19

Sori mutta se vaikka vähättelet applea niin se ei muuta sitä tosiasiaa, että n8 on tahmaava esitellyissä videoissa, monet on kommentoinu samaa youtubessa ja ympäri nettiä

apple nyt on vaan asettanut aika kovat odotukset sulavuuden suhteen kosketusnäyttöpuhelimissa mihin kaikkia verrataan ja johon kaikki yrittävät päästä ja muutamat on jo päässytkin

Nyt esim. xperia x10 miinuksissakin on mainittu heti ajoittainen hidastuminen

ja kommentistasi voi hyvin päätellä, että tottakai se näyttää että se menis hyvin jos et ole nähnyt sulavampaa ;)

ja edelleenkään en itse ainakaan puhu pelkästään tästä videosta vaan yleisesti noista mainosvideoista ja neki o tosiaan mainosvideoita joista on varmaa edes suht hyvännäköset yritetty tehdä joten mitä se todellisuus sitten on

Mutta pitää odotella käyttäjävideoita niin voi sitten paremmin arvioida

Vastaa
delic
delic

23

ja tosiaan itse ainakin haluan luurin joka näyttää jotain eloa samalla hetkellä, kun kosketan näyttöä sormella, ei tartte arvata että rekisteröikö puhelin kosketukseni vai ei

Vastaa
miksuh2
miksuh2

24

@9 miksuh3

> Jatkan täällä taas yötä myöten muiden solvaamista ja mollaamista ja
> besserwisserinä olemista, vaikkei ketään kiinnosta. Olen ollut aika
> yksinäinen viimeiset vuosikymmenet, mutta kaipa tuokin on nyt muiden syy
> kun eivät näe minussa vain hyvää."


Oletkohan tietoinen siitä, että tollanen toisena ihmisenä esiintyminen ja solvaavan mustamaalaavan kuvan antzminen hänestä on laitonta? Eli jatka vaan, jos haluat kunnianloukkaussyytteen. ja tämä ei ole nyt mikään virsi, saat syyttää itseäsi jos jatkat.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

26

Lyön vaikka vetoa, että tämä sivusto pitää kirjaa ip-numeroista, joista kommentit lähetetään ja nehän voidaan yhdistää tiettyyn internet-liittymään vaikkei kirjoittaja olisi tänne rekistereitynytkään.

Vastaa
Astonos (vahvistamaton)

27

24@

Niin miten joku on esiintynyt toisena kirjoittajana? 9. ei ainakaan esiintynyt sinuna. Sillähän oli eri nimimerkki. Jos nimmari muistuttaa sinun nimmariasi hyvin paljon, kyse voi olla parodiasta. Sellaisena minä sen ainakin olen kokenut.

Oletko koskaan ajatellut mitä parodia on? Ihan osuvaa minun mielestäni. Taisi osua sinuunkin?

Vastaa
mekskeks2 (vahvistamaton)

28

24:lle Jos olet halukas maksamaan 4000€ oikeudenkäyntikulut hävitessäsi keissin, niin mikäs siinä, voisin minäkin loukata sinun "kunniaasi"!

Vinkkinä siis vaan; emme asu USA:ssa.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

29

17@
> Käyttöliittymä tuntuu hitaalta koska kun klikkaa jotain, mitään ei
> tunnu tapahtuvan aivan heti.

Todetu että asiat tapahtuu nopeasti, esim sovellukset aukeavat yllättävän nopeasti. eli se ei ole ongelma.
Jos lisäksi käyttäjälle kerrotaan että nyt hän teki jotain ja sitä alettiin tekeen, niin mitä vielä haluat tehtävän ?

>Zoomeissa ja muualla framerate on aika alhainen.

Mitä nyt tarkoitat ? eikö zoomi taso mielestäsi nouse laske - tarpeeksi nopeasti ? liian nopea tekisi kai siitä aivan käyttökelvottoman. Videon mukaan karattakin päivitty varsin vikkelästi, vertas sitten erillislaitteisiin tai yleisimpiin softiin luureissa.

>Pienelläkin teholla saa luotua vaikutelman siitä, että asiat
>alkavat tapahtua vaikka niitä ei ole saatu valmiiksi

Apple osaa tuon, ja olet varmaan huomannut että sitä on tehty Ovi Mapsissakin. Mutta siitähän ei kai nyt ollut kyse.

Vastaa
Astonos (vahvistamaton)

30

29@

No, ne aukeavat ihan riittävän nopeasti. Siitä ei ole kysymys. Ongelma on siinä, että turhan monen mielikuva on se, että ne tuntuvat aukeavan hitaasti. Syyt tähän kerroinkin jo, eli lyhyesti kun klikkaat ikonia, mitään ei tapahdu ennen kuin operaation laskenta on valmis.

Jos kerrotaan, että jotain on tekeillä, niin ok. Silloin se paranee. Nyt ei vaan kerrota. Tollasen lisääminen voi olla helppoa, mutta ennen kun sen lisäyksen sinne saa, se tuntuu hitaalta liian monelle ja se ei tee maineelle hyvää. Eikä ole mitenkään sanottua, että sinne lisätään tuollainen.

Ei pitäisi julkistaa videoita jotka joutuu selittelemään kuntoon.


Frameratella terkoitan sitä montako kertaa ruutua päivitetään sekunnissa. En sitä zoominopeutta. Joo, vastaava voi olla hidasta muuallakin, mutta jossain Applen jutuissa sellaisia ei tule puhelimen mukana. Liian nykivien juttujen jättäminen pois voi olla hyvä valinta. Ja, tosiaan se fps voi nousta valmiissa, mutta se on taas sitä, että softaa joudutaan selittelemään.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

31

> iin miten joku on esiintynyt toisena kirjoittajana? 9. ei ainakaan
> esiintynyt sinuna. Sillähän oli eri nimimerkki. Jos nimmari muistuttaa
> sinun nimmariasi hyvin paljon, kyse voi olla parodiasta. Sellaisena minä
> sen ainakin olen kokenut.

Jos sä todella kuvittelet, että yhden numeron vaihtaminen nimimerkissä on jotenkin merkityksellistä, niin olet todella typerä. Kukaan tuskin voi erehtyä kehen tuo solvaUS oli suunnattu.

Sitäpaitsi parodia on täysion eri asia kuin jonkun julkinen solvaaminen.


@ 28

> Vinkkinä siis vaan; emme asu USA:ssa

Kunnian loukkaus on suomen lain mukaan rikos, joten ei meidän tarvitse olla missään USA:ssa.

Oletko koskaan ajatellut mitä parodia on? Ihan osuvaa minun mielestäni. Taisi osua sinuunkin?

Vastaa
miksuh2
miksuh2

32

> iin miten joku on esiintynyt toisena kirjoittajana? 9. ei ainakaan
> esiintynyt sinuna. Sillähän oli eri nimimerkki. Jos nimmari muistuttaa
> sinun nimmariasi hyvin paljon, kyse voi olla parodiasta. Sellaisena minä
> sen ainakin olen kokenut.

Jos sä todella kuvittelet, että yhden numeron vaihtaminen nimimerkissä on jotenkin merkityksellistä, niin olet todella typerä. Kukaan tuskin voi erehtyä kehen tuo solvaUS oli suunnattu.

Sitäpaitsi parodia on täysion eri asia kuin jonkun julkinen solvaaminen.

@ 28

> Vinkkinä siis vaan; emme asu USA:ssa

Kunnian loukkaus on suomen lain mukaan rikos, joten ei meidän tarvitse olla missään USA:ssa> Oletko koskaan ajatellut mitä parodia on? Ihan osuvaa minun mielestäni. > Taisi osua sinuunkin?

Tuo ei ollut mikään parodia, vaan täysi solvaus loukkaus ja perusteetonta mustamaalaamista. ja kyllä se loukkasi, Se loukkasi siinä määrin, että mä en aio sietää tollasta enkä aio jätää asiaa siksieen jos tuollanen jatkuu.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

33

Sitäpaitsi on se nyt jumaliste kumma, että kun minä sanon, että ohjelmien viiveitä on täysin mahdoton kokonaan poistaa, koska se on mahdotonta vaikka tottakai siihen pitäisi mahdollisuuksien mukaan pyrkiä, niin sitten joku alkaa heti solvaamaan ja levittään tollasta paskaa?

Sanon ihanh suoraan että hankkikaa elämä.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

34

@33

Kannattaisiko sitten tänne kommentoinnin sijaan kirjoittaa vaikka päiväkirjaan noita juttujas, jos ei kerran noin pienestä kritiikistä vedät herneen nenään?

Vastaa
N:n kunnia on loattu (vahvistamaton)

35

taitaapi poijaat olla sellanen juttu että se joka nyt tuota kovin hitaaksi väitti, niin voipi olla että kannattaa päivittää konetta ja flashia ja nettiä, tai sitten jos käytit iphonea, niin siinä varmasti nykii nuo videot, tai sitten niitä ei näy ollenkaan.

Vastaa
Astonos (vahvistamaton)

36

31@

Jep, yhden numeron muuttaminen nimmarissa riittää tekemään siitä uuden nimmarin. Totta kai ihmiset juomaavat, että siinä viitataan sinuun, mutta mitä sitten? Kunnianloukkaus ja mainitsemasi kunnian loukkaus eivät oikein taida olla ihan realistisia juttuja sinun kohdallasi. Vai oletko kertonut nimesi täällä tai onko se muuten yleisesti tiedossa?

Vai ajattelitko, että menet tekemään rikosilmoitusta siitä, että anonyymin nimmarin kunniaa on loukattu? Kyllä sä olet munkin mielestäni aika nillittäjä jos meinaat, että anonyymin nimmarin kunnia on niin maan perusteellisen oikeustieteellisen tarkka juttu.

Et muuten tainnut tajuta sitä, että käyttäjän näkökulmasta Applella on poistettu ne viiveet käytännössä kokonaan. Tossa taas ei ole.

Vastaa
Bhidda
Bhidda

37

miksuh2 ymmärrän kyllä miltä sinusta tuntuu. Mutta enpä usko että anonyymin käyttäjän solvaaminen olisi laitonta ja sitä paitsi tunnuksessa vaihdettiin ainoastaan yksi numero. Mutta se on ärsyttävää kun joku tekee samantyyppisen tunnuksen kuin itsellä on ja solvaa siinä itseään.

Vastaa
tikseh2 (vahvistamaton)

38

@32
Ja minä vaadin sinulta 10 000€ korvauksia siitä, että edes kehtaat esittää noin käsittämättömiä syytteitä totena. Minun sisimmäisiä tunteitani on myös syvästi loukattu.

Vastaa
Astonos (vahvistamaton)

40

Aika hiljaiseksi muuten menivät tästä klikkauspalautteen saamisesta. N8:ssa ei siis näe mistään, että klikki meni perille ennen kuin sen lopputulos valmistuu. Tämä ei ole siis mukamas mikään vika tai ainakaan ongelma. Applella palautteen saa heti.

Huomiota käännetään pois valittamalla sivuseikoista kuten jostain nimmareista ja siitä kun on tullut paha mieli kun joku sanoi ikävästi.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

41

@Astonos
Jep. Tärkeä yleinen periaate ihminen-"laite" -vuorovaikutuksessa on välitön palaute.
Mielenkiintoista olisi mitata subjektiivista ajankokemusta inputin jälkeisissä odotustilanteissa eri karttaohjelmilla.

@miksuh2
Vähän paksunahkaisuutta.

@miksuh3 (ja pari muuta)
Kun loppuu järkevä sanottava, niin sitten on näemmä turvauduttava muihin (vanhoihin?) konsteihin...

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

42

30@
>Jos kerrotaan, että jotain on tekeillä, niin ok. Silloin se
>paranee. Nyt ei vaan kerrota.

Millaista kertomista nyt pitäisi olla, oleellista on kai se että käyttäjä tietää että painalus, osoitus tai muu vastaava on mennyt laitteelle perille, se kai tuossa ohjelmassa tuossa laitteesse kyllä toimii. mutta ei siten kun jotkin nimimerkit haluaa.


>Ei pitäisi julkistaa videoita jotka joutuu selittelemään kuntoon.

Ei, mutta suht aidot videot joita ei ole nopeutettu ovat alalla piristävä poikkeus, harmissa niissäkin on.

>Frameratella terkoitan sitä montako kertaa ruutua päivitetään
>sekunnissa. En sitä zoominopeutta. Joo, vastaava voi olla hidasta
>muuallakin, mutta jossain Applen jutuissa sellaisia ei tule
>puhelimen mukana.

No nyt en tajua että minkälainen ongelma tuossa sinulla on mielessä. jos et puhut tuon videon, vaan tuon sovelluksen/laitteen frameratesta, ja mistä nyit niitä arvoja, videossa ei demottu navigointi tilannetta, totta että kohtuu tiheä sijainnin ja kartan päivitys on paikallaan, mutta siinä mainitsemasi 15fps olisi varmaan aika kiitettävä suoritus.

Vastaa
Astonos (vahvistamaton)

43

42@ Nyt Nokian ei pitäisi kertoa mitään. Julkaisee demot vasta valmiista tuotteesta. Vaikea ymmärtää mitä he hyötyvät siitä jos julkisuuteen tulee videota tuotteesta joka ei vastaa lopullista myyntiversiota.

Videon laite ei anna välitöntä käyttäjäpalautetta painallusten perillemenosta.

Jos sovelluksen framerate on 15 fps niin sellaisesta ei kannattaisi julkistaa kamalasti esittelyvideoita laitteelle jonka hitautta ja tahmaisuutta on nostettu jo aikaisemmin tapetille. Nykii. Ei hyvä.

Vastaa
delic
delic

44

astonoksen kommenttiin liittyen

tässä on esim hyvä esimerkki siitä, että nokia ei vaan osaa mainontaa, eikä ajattele vissiin asioita ihan loppuun.

http://www.youtube.com/watch?v=sDsse8nNnp0&feature=related

Tuossa lopussa noi pari videoo tahmaa aika mukavasti niin mikä muu käsitys ihmisille jää, ku että ne tahmaa myös lopullisessa?

Eli ostetaan toisen merkin luuri missä youtube videot pyörii sulavasti

Olen ymmärtänyt, että ne youtube videot n900:lla kuitenkin ihan hyvin pyörivät joten mitä järkeä tuollaisia on julkaista?

Ei ole mitään järkeä näyttää koko maailmalle keskeneräistä tuotetta valmiissa mainosvideoissa ja sama jatkui N8 mainosvideoiden kohdalla

Vastaa
hyvi
hyvi

45

Hei, onkos poijaat ladannu jo tuon uuden kartat ohjelman?

En näiltä solvausviesteiltä huomannut keltään kommenttia siihen liittyen. Siin o uus ominaisuus jossa on oman sijainnin mukaan tarjouksia mm. Mcdonaldsista, K-marketista, Andiamosta. Siis ihan tarjouksia, eikä pelkkiä mainoksia. Sitkun on kattonut vaikka halvan litran jätskin K-marketista voi kattoo kartasta mistä sellane lähin löytyy. Ihan kiva idea.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja