Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: Windows Phone 7 -puhelin käynnistyy ensimmäistä kertaa

16
Matti Vähäkainu

Videolla: Windows Phone 7 -puhelin käynnistyy ensimmäistä kertaa
Singaporelainen Microsoft Innovation Centre, Innovative Singapore, on julkaissut YouTubeen videon, jossa esitellään ensimmäistä kertaa käynnistyvän Windows Phone 7 -puhelimen toimintaa. Videolla näkyvä, Panther-kehitysnimellä tunnettu LG GW910 on prototyyppipuhelin, mutta WP7:n käynnistyksestä keskeneräisyyttä ei juurikaan huomaa.

Kuten videolla mainitaan, puhelimen ja käyttöjärjestelmän käynnistyminen on varsin sukkelaa. Koska kyseessä on ensimmäinen käynnistys, kysytään alussa muun muassa paikkaan, aikaan ja kieleen liittyviä valintoja. Lisäksi ensikäynnistyksen lopussa on mahdollista -- ei pakollista, kuten aiemmin on huhuttu -- kirjautua Windows Live -tiliin tai luoda uusi tili. Zune Marketplace, Windows Live Messenger ja Xbox Live vaativat kirjautumista Windows Liveen.
Aivan videon lopussa nähdään myös hetki Windows Phone 7:n käyttöliittymästä, joka pyörii varsin sulavasti prototyyppi-Pantherilla.

Kommentit (16)

MEGAZERO
MEGAZERO

1

WOOOW! :P Vaikuttaa hienolta! Ehkä voisi odotella 5800XM kädessä vielä siihen asti kun Windows Phone 7 puhelimia alkaa tulla myyntiin. :)

Vastaa
Si-pi (vahvistamaton)

4

Microsoft on mobiilipuolella täydellinen epäonnistuja. Firma on pumpannut mobiilialustaansa miljoonia dollareita, mutta silti Apple ja Android ovat edellä. Eikä kovinkaan moni nörtti halua Windowsia taskuun...

Vastaa
Phiideer
Phiideer

5

WP7:n informaation järjestäminen on toteutettu todella mielenkiintoisella ja jännittävällä tavalla, mutta saakohan muita palveluita kuin facebook ja msn live upotettua noin syvälle käyttöjärjestelmään...?

Ah...ehkäpä voikin: http://bit.ly/976VkV

Vastaa
bfr
bfr

6

Mikä tuossa nyt oli niin vaikuttavaa? Järkyttävältä ainakin tuo käyttöliittymä vaikutti. Uskomattoman hyvin saatu tila hukattua, ja tuo elastisuuskin alkanee tunnin jälkeen näyttämään aika kitschiltä. Etenkin tuon dashboardin suhteen suosittelisin ottamaan oppia HTC:n android + sense UI kombosta, "hiukan" enemmän pitäisi saada tuohon tilaan ängettyä kuin muutama sininen laatikko.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

7

@4
Niin, imagot näyttävät ratkaisevan monesti, mitä taskuun laittaa. Mutta, se, että Microsoft on aikaisemmin jotenkin epäonnistunut mobiilialustoillansa, ei tarkoita, etteikö WP7 voisi olla nyt onnistunut tekele...ihmiset vaihtuvat firmoissa, asiat menee eteenpäin jne.

Vastaa
kitevesku
kitevesku

8

Eri valmistajilta tulee hyvin erilaisia WP7-puhelimia markkinoille, joten luvassa on vaihtoehtoja designin suhteen. Kaikkia ei voi ikinä miellyttää, mutta käyttöliittymä on tehty skaalautuvaksi ja nopeakäyttöiseksi. Alkunäkymää pystyy muokkaamaan ja live tilet ovat interaktiivisia ja päivittyvät, jolloin oleellinen info on heti näkyvillä. Kehittäjät pääsevät käsiksi hubeihin ja luomaan samankaltaisia käyttökokemuksia.

Huomenna 27.5. puhelimen näkee omin silmin Helsingissä WP7 Developer Hub -tapahtumassa: http://bit.ly/datKGl

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

9

8@
>Eri valmistajilta tulee hyvin erilaisia WP7-puhelimia markkinoille

Miten voi tehdä HYVIN ERILAISIA WP7 puhelimia, jos valmistajan kädet on rankasti sidottu, varsinkin softan, mutta myös raudan osalta. verattuna esim WM6.x jossa on oikeasti tarjolla erilaisia puhelimia.

Valmistajat koettavat erottua laittamalla erilaisia kuoria näytön ympärille, jotta ei jäisi pelkäksi väri kikkauluksi.

Vastaa
kitevesku
kitevesku

10

9@ Loppuvuodesta näet. Veikkaan, että yllätyt. Esim. HTC:n, Samsungin, LG:n ja Sony-Ericsonin roadmapit näyttävät erilaisilta.

Speksi ei "sido" vaan määrittää minimin. Myös softapuolella on valmistajilla varaa säätää enemmän kuin normikoodaajalla.

Ja tietysti esim. Appleen verrattuna melkein mikä vain muutos mallien välillä tipahtaa kategoriaan "hyvin erilainen".

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

11

>Myös softapuolella on valmistajilla varaa säätää enemmän kuin
>normikoodaajalla.

Tarkoitatko että hyvin rajoitetusti voi tehdä omia ?

>Ja tietysti esim. Appleen verrattuna melkein mikä vain muutos
>mallien välillä tipahtaa kategoriaan "hyvin erilainen".

Apple valmistajana voi tehdä mitä haluaa, mutta kyllä on kovasti annettu ymmärtää että WM 6:een varrattuna valmistajan kädet on hyvin sidottu.

> Speksi ei "sido" vaan määrittää minimin.

Kiva kuullaa, toivottavasti mini ei rajoita liikaa :-)

Vastaa
bfr
bfr

12

@8
>Alkunäkymää pystyy muokkaamaan ja live tilet ovat interaktiivisia >ja päivittyvät, jolloin oleellinen info on heti näkyvillä.

Perinteistä MS-markkinointia, vähän kuin alkaisi myymään ruuvimeisseliä magnetisoidulla päällä, ja mainostaisi sitä mullistavana uutuutena.

Nuo reaaliaikaisesti päivittyvät widgetit dashboardilla löytyvät kohta varmaan perusominaisuuksina jo vessapaperirullistakin, mutta MS saa sen taas kerran kuulostamaan jotenkin tuoreelta. Ja jos vanhaan kokemukseen on luottaminen, jotenkin he onnistuvat senkin taas tyrimään.

vrt. esim. *nixien Compiz vs Windows Aero.

Vastaa
kitevesku
kitevesku

13

@11.
> Tarkoitatko että hyvin rajoitetusti voi tehdä omia ?

Hehee :) Tarkoitin sitä, että MO/OEM-devaajilla on käytössä sellaisia API:ja, joita kolmannella osapuolella ei ole.

@12.
> Nuo reaaliaikaisesti päivittyvät widgetit dashboardilla löytyvät kohta varmaan perusominaisuuksina jo vessapaperirullistakin, mutta MS saa sen taas kerran kuulostamaan jotenkin tuoreelta

Live tilet on dokumentoitu kehittäjädokumenteissa, joten sieltä näkee miten ne toimii. Kuten sanoit, niin niissä ei sinänsä ole mitään uutta ja muutkin ovat niitä tehneet omalla tavallaan. Tilet (kapea ja leveä) ovat osa WP7:n start-näkymän kokemusta.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

16

Itse hankin WP7-puhelimen jossain välissä hyvin todennäköisesti. GUI vaikuttaa mukavan simppeliltä ja päivitysten soisi tulevan huomattavasti helpommin, kun ne tulevat aikalailla suoraan Microsoftilta (vrt. nykytilanteessa Samsung, joka ei meinaa millään päivittää).

Minulle riittää kustomoinniksi vallan mainiosti se, että Live Tilen värejä ja järjestystä saa muokattua ja niitä saa poistaa ja lisätä oman maun mukaan.

Ilahduttavan yksinkertaiseksi ja toimivaksi on Microsoft saanut kyllä WP7:n tehtyä. Ja koodaajiakin tuntuu kiinnostavan, kun WP7 kiinnostaa koodaajia jo lähes yhtä paljon kuin Androidille ja iPhonelle koodaaminen. :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja