Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Puhelinvertailu.com kysyi, Sports Tracking Technologies vastasi

6
Matti Vähäkainu

Puhelinvertailu.com kysyi, Sports Tracking Technologies vastasi
Pyysimme lukijoiltamme kysymyksia haastattelusarjamme avaukseen, jossa tutustutaan sivuston aihealueeseen kuuluviin teknologiayrityksiin ja niiden tuotteisiin. Ensimmäisenä vuorossa oli Sports Tracking Technologies ja heidän suosittu matkapuhelinsovellus Sports Tracker. Saimmekin teiltä arvoiset lukijat oivan määrän kysymyksiä, joita tiedustelimme STT:n vastuuhenkilöiltä.

Pidemmittä puheitta siirrytään kysymysten pariin.

PV: Ensialkuun, kertoisitteko ketä olette, mistä tulette ja mitä teette.
STT: Sports Tracking Technologies Oy perustettiin toukokuussa 2009 tuotteistamaan yrityksen perustajien aiemmin Nokialla kehittämää Nokia Sports Tracker puhelinsoftaa ja siihen liittyvää webbipalvelua. Henkilöt yrityksen syntyhistorian takana ovat Ykä Huhtala, Jussi Kaasinen ja Antti Sorvari. Kehittämämme Sports Tracker ohjelmisto tekee älypuhelimesta todellisen GPS-urheilutietokoneen, jolla voi mitata ja kerätä liikkumiseen liittyviä harjoitustietoja, seurata kehitystä sekä jakaa harjoitustietoja helposti muiden kanssa. Työkalumme antaa liikkumiseen uutta ja innostavaa sisältöä.PV: Sitten itse asiaan. Sports Tracker eriytettiin Nokiasta, kertoisitko siitä lisää. Onko Sports Tracker tai taustalla oleva Sports Tracking Technologies kytköksissä kuitenkin edelleen Nokiaan?
STT: Sports Tracking Technologies Oy syntyi Nokia Sports Trackerin kehittäjien tekemänä spin-offina. Spin-offin päämääränä on jatkaa nimenomaan urheiluun keskittyvän palvelukokonaisuuden kehittämistä ja parantaa tuotetarjontaa liikkuvien ihmisten palvelemiseksi. Nokialla ei ole omistusta yrityksessä.

PV: Jatkokysymys edelliseen. Mahdollistaako nykyinen toiminta sovelluksen kehittämisen myös muille alustoille, kuten Androidille?
STT: Kyllä mahdollistaa.

PV: Uusi versio julkaistiin alkuun melko suppealle puhelinryhmälle, kuinka nopeasti uusia puhelimia aletaan tukemaan?
STT:Ensimmäinen julkistuksemme oli Nokian S60 5.0 kosketusnäyttöpuhelimille, joille ei ollut aiemmin virallista tukea. S60 3.2 laitteille julkistettiin tuki toukokuun puolivälissä. Tämä lisäsi tuettujen laitteiden määrän 35:een. Sports Tracker on ladattavissa ilmaiseksi Ovi Storesta osoitteesta http://store.ovi.com/content/31721. Tuemme jo nykyisellään myös Symbian^3 puhelimia, kuten toisella vuosipuoliskolla myyntiin tulevaa Nokian N8 puhelinta.

PV: Onko aikeissa tehdä Sports Trackeristä tai joistain sen ominaisuuksista maksullisia?
STT: Sports Tracker –sovellus ja myöhemmin avattava verkkopalvelu ovat maksuttomia. On mahdollista että julkaisemme myöhemmin lisäpalveluita, -tuotteita ja -laitteita jotka ovat joko
maksullisia ja/tai joissa on myös maksullisia lisäominaisuuksia.

PV: Onko markkinoille tulossa Sports Trackeriä tukevia sykemittareita?
STT: Työskentelemme aktiivisesti asian parissa. Uusista lisälaitteista tulemme tiedottamaan verkkopalvelumme uutisosiossa osoitteessa http://www.sports-tracker.com.

PV: Useat käyttäjät ovat toivoneet pika-aloitus-toimintoa, johon voisi asettaa haluamansa asetukset. Onko tällaista suunniteltu?
STT: Tästä yhden klikkauksen eliminoimisesta on ollut useasti puhetta kehittäjätiimin keskuudessa. Nykyinen versio pitää muistissa edellisen harjoituksen asetukset, valitun lajin ja väliaika-asetuksen, eli nykyisellään tarvitaan kaksi painallusta harjoituksen aloittamiseksi.


PV: Ohjelman uusi versio kysyy yhteyden muodostusta, vaikka käyttäjä haluaa ottaa yhteyttä ainoastaan avoimiin WLAN-verkkoihin. Mikä avuksi?
STT: Tähän on tulossa korjaus tulevassa päivityksissä.

PV: Kuinka ohjelmasta voi poistaa suoritustietoja vanhimmasta päästä?
STT: Suoritustietoja voi poistaa manuaalisesti harjoituspäiväkirjasta.

PV: Voiko Sports Trackerin avulla opetella oikeaoppisen juoksutekniikan? Onko suunnitteilla ollut esimerkiksi ammattilaisten suunnitelemia interaktiivisia harjoitteluohjeita?
STT: Oikeaoppiseen juoksutekniikkaan kuuluu mm. askeltiheyden pitäminen riittävän korkealla tasolla harppomisen välttämiseksi. Sports Tracker näyttää askeltiheyden (step rate), kun lajiksi on valittu juoksu tai kävely. Ammattilaisten suunnittelemat interaktiiviset harjoitteluohjeet päämäärälliseen harjoitteluun, esimerkiksi kympille, ½ marathonille tai marathonille, ovat jatkosuunnitelmissamme.

PV: Toimiiko sovelluksen askelmittari liikeanturin vai syötettyjen arvojen (pituus, jne) perusteella?
STT: Sports Tracker laskee askeleita puhelimen liikeanturia hyödyntäen. Liikeanturi löytyy kaikista Nokian kosketusnäytöllisistä puhelimista sekä useista ei-kosketusnäytöllisistä malleista kuten N79:sta.

PV: Onko sovellukseen suunniteltu ominaisuutta, jolla voisi ottaa ylös muita harjoitteluun ja urheiluun liittyviä tietoja, kuten painon vaa'alla käydessä tai liikkeet, sarjat ja toistot salilla
käydessä?

STT: Useita lisäominaisuuksia on suunniteltu, mutta haluamme myös pitää sovelluksen riittävän yksinkertaisena, jotta sovelluksen käytettävyys ei kärsi.

PV: Onko sovelluksen listanäkymään tulossa järjestelyä esimerkiksi keston, pituuden tai lajin mukaan?
STT: Listanäkymän lajitteluvaihtoehtoja on mahdollista lisätä. Laitetaan mietintämyssyyn.

PV: Oletteko suunnitelleet ominaisuutta, jonka avulla suoritusten lähettämisen verkkopalveluun saisi automatisoitua?
STT: Kun avaamme uudistetun Sports Tracker verkkopalvelun, tulemme parantamaan puhelinohjelmiston ja verkkopalvelun integraatiota. Automaattinen suorituksen lähettäminen
palveluun nauhoituksen jälkeen on yksi suunnitelluista ominaisuuksista.


PV: Saako "Hae mediatietoja tästä reitistä"-kyselyn jostain pois päältä?
STT: Tätä kyselyä ei ole enää uudessa versiossa vaan mediatiedot haetaan taustalla automaattisesti.

PV: Tukeeko uusi verkkopalvelu kustomoituja lajinimiä? Aiemmin itselisätty "Rullaluistelu" on näkynyt esimerkiksi nimellä "Muu laji 2".
STT: Lajivalikoimaa tullaan lisäämään puhelinpuolella. Harkitsemme jatkossa kustomoitujen nimien tukemista ja niiden synkronointia verkkopalveluun.

PV: Milloin uusi verkkopalvelu avataan? Miten se eroaa aiemmasta palvelusta?
STT: Tulemme kertomaan uuden palvelun lanseerausaikataulusta tarkemmin palvelumme uutisosion kautta osoitteessa http://www.sports-tracker.com. Uusi palvelu on rakennettu nimenomaan liikunnan ja urheilun lähtökohdista ja erityisesti palvelun käytettävyyteen, tiedon jakamiseen ja nopeuteen on tulossa parannuksia.

PV: Kun uusi verkkopalvelu avataan, mitä tapahtuu vanhan verkkopalvelun sisällölle?
STT: Edellisellä versiolla nauhoitetut harjoitteet voi ladata automaattisesti puhelimesta uuteen palveluun. Lisäksi aikomuksemme on tuoda mahdollisuus siirtää vanhasta verkkopalvelun sisältö uuteen palveluun, jolloin koko harjoitteluhistoria säilyy katkeamattomana tallessa.

PV: Viimeiseksi kysymykseksi, milloin allekirjoittaneen Nokia N900 -laitteesta (ja tulevista MeeGo-laitteista) löytyy Sports Tracker?
STT: Olemme keskittyneet aluksi uudistuneen Sports Tracker ohjelmistoversion tuomiseen olemassa oleville Nokian S60 3.2 ja 5.0 laitteille. Tuomme jatkossa uusia versioita myös muille
laitealustoille. Uusista versioita eri laitealustoille tiedotetaan verkkopalvelumme uutisosiossa sitä mukaan kun julkaisemme niitä. Tällä hetkellä tuettavien laitteiden listaa löytyy osoitteesta http://www.sports-tracker.com.

Suurkiitokset kysymyksistä lukijoille ja vastauksista Sports Tracking Technologiesin Ykälle, Jussille ja Antille. STT halusi kiittää Puhelinvertailu.comin lukijoita "erinomaisen mainioista ja asiallisista kysymyksistä, sekä hyvistä ajatuksista palvelun edelleen kehittämiseksi."


Puhelinvertailu.com etsii hyviä ideoita seuraavien haastatteluiden kohteiksi. Mikäli sinulla on mielessäsi jokin yritys tai tuote, kerro siitä kommenteissa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

Anonyymi käyttäjä
keke! (vahvistamaton)

1

Aika ympäripyöreästi vastattu siihen miksi Sports Tracker yleisestiottaen eriytettiin Nokiasta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
meks2 (vahvistamaton)

2

Kaiken järjen mukaan kysymykset olisi tummennetu, eikä suinkaan vastaukset. Ei suorastaan pysty lukemaan.

Vastaa
Siggy
Siggy

3

@2:

Jostain syystä kokeilin näin päin. Täytyy kyllä myöntää, että luettavuus kärsii. Oijotaan perinteisempään ulkoasuun. :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
nördepörde (vahvistamaton)

5

Aegh! ythän tässä menee ihan sekaisn! Enää yhtään tiedä mikä on vastaus ja mikä kysymys kun boldatut kohdat vaihtelevat vilkaisukertojen mukaan:S

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja