Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Ensimmäinen Symbian^3-puhelin ei tulekaan Nokialta

12
Matti Vähäkainu

Ensimmäinen Symbian^3-puhelin ei tulekaan Nokialta
Symbian Foundation -säätiön pomo Lee Williams on valottanut uuden sukupolven Symbian-puhelinten tulevaisuutta. Reutersille annetussa haastattelussa Williams kertoo, että vaikka Nokia N8 oli ensimmäinen Symbian^3-julkistus, niin markkinoiden ensimmäinen Symbian^3-puhelin ei tule Nokialta.

Williamsin mukaan markkinoiden ensimmäinen S^3-puhelin on Aasialaista syntyperää. Valitettavasti herra ei suostunut kertomaan mikä valmistaja on kyseessä. Aasialaisista matkapuhelinvalmistajista ensimmäisenä tulee mieleen Samsung, joka on ansioitunut Symbian-puhelinten saralla ennenkin ja on lisäksi Symbian Foundationin jäsen. Huhut aiemmin tosin kertoivat, että Samsung olisi luopunut tyystin Symbianista siirtyen Androidiin ja omaan Bada-käyttöjärjestelmään.
Aasiassa on muitakin Symbian Foundationin jäsenyrityksiä, mutta ne eivät kuulosta yhtä hohdokkailta. On kuitenkin mahdollista, että esimerkiksi pääasiassa Aasiaan matkapuhelimia tehtailevat Huawei, Fujitsu ja Sharp ovat Symbian^3:n kelkassa. Myös säätiöön kuulumaton LG on ollut spekulointien kohteena.

Lee Williams kertoi haastattelussa, että Symbian^3 on nyt jo miltei valmis. Symbian^4-käyttöjärjestelmä valmistuu alkuvuodesta 2011. Williamsin mukaan S^4 on ensi vuoden ensimmäiseen neljännekseen mennessä yhtä valmis kuin Symbian^3 on nyt.

Kommentit (12)

Nikke_388 (vahvistamaton)

2

mikaol: Kyllähän nokia lupasi että symbian^3 käyttöjärjestelmä olisi ensimmäinen nokian puhelimissa oleva järjestelmä jota voidaan päivittää.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

3

Eikös Sony Ericcsonkin periaatteessa voi olla Aasialainen. Kun Sony on kuitenkin japanilainen...?

SE:hän on suoltanut noita Symbian-puhelimia ihan kiitettävästi muutenkin. :)

Vastaa
hyvi
hyvi

6

@2.

Itse hyvin vahvasti kans epäilen että S^3 ei voi päivittää S^4:een. Linkki olisi tosiaan kiva. Olen ymmärtänyt että poikkeavat hyvinkin paljon koodiltaan ja myös ulkonäöltään

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

7

@6
Niinpä. Itse olen käsittänyt, että taaksepäin yhteensopivuus loppuu S^4 kohdalla. Sen sijaan mahdollisuus päivittää S^1 -> S^3 kuulostaisi paljon todennäköisemmältä, joskin henk.koht. enempiä perustelematta olen skeptinen tämänkin kanssa.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

8

Ite jos pitäs veikkaan lähtee olis kyllä ^3:sta ^4:een, koska niissä puhelimissa jossa Symbian^1 on löytyy melko vähän tehoa ja mikä tärkeintä puuttuu mm. multitouch.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

9

@2
> Olen ymmärtänyt että poikkeavat hyvinkin paljon koodiltaan
> ja myös ulkonäöltään

Koodiltaan (rautaa lähellä oleva) ei taida piketa niin paljon kuin ^3 poikkeaa Symbian 9.4:sta. Päivityksen uupumista puoltaa enemmän se että binääriyhteenospivuus katkeaa sovelluksilta ja UI kirjastot uusiksi, joten päivitys aiheuttaisi käyttäijjille liiansuurta hämmennystä.

7@
>Sen sijaan mahdollisuus päivittää S^1 -> S^3 kuulostaisi paljon
>todennäköisemmältä,

En oikein tuohonkaa usko, onko sellaisia laitteita joihin päivitys olisi mahdollista, tuskin valmistajat lähtevät tuhlaamaan resursseja siihen että sovittavat kolmasta vanhoihin koneisiin siitä tuskin olisi edes sellaista hyötyö konenkään kannalta.
Vaikka tuossa välissä ei natiivi sovellusten yhteensopivuus suoraan katkeakkaan, on kuitenkin paljon sellaisia sovelluksia joidenkanssa olisi ongelmia.

Symbian^3 koneille tehty softa on kuitenkin tehty Symbian^3 koneiden resurssien mukaan, jotka eivät taasen toimisi vanhoilla raudoilla.

Vastaa
Symbian Mokia. (vahvistamaton)

10

Mahtaakohan tuo Symbian3 ja tuleva Symbian4 toimia yhtä varmatoimisesti,mitä tuleva Bada-käyttöjärjestelmä??.
Vähän epäilen. :/

Vastaa
miksuh2
miksuh2

11

@2

> mikaol: Kyllähän nokia lupasi että symbian^3 käyttöjärjestelmä olisi
> ensimmäinen nokian puhelimissa oleva järjestelmä jota voidaan päivittää.

Kyllä nykyistenkin Nokian Symbian-älypuhelimien firmware voidaan päivittää.Nokia onkin julkaissut tasaiseen tahtiin firmwarepäivityksiä, jotka on tuonut uusia ominaisuuksia sekä parannuksia ja korjauksia jo puhelimessa oleviin ominaisuuksiin.

No okei tarkotat päivittämistä Symbian-versiosta toiseen. Kyse on nyt enemmänkin siitä, että uutta käyttisversiota ei kannata tuoda vanhoille laitteille. Uudet käytisversiot on tottakai aina suunniteltu uusia laitteita silmälläpitäen ja uuden käyttisversion sovittaminen vanhoillekin laitteille maksaa aikaa ja rahaa. uuden käyttisversion sovittaminen vanhalle laitteelle ei välttämättä edes ole mahdollista ilman, että joudutaan karsimaan käyttöjärjestelmän ominaisuuksia. Hyvin todennäköisesti siirros vanhasta käyttisversiosta uuteen aiheuttaisi enemmän tai vähemmän ongelmia, eli on kyseenalasta olisiko koko päivityksestä edes hyötyä käyttäjälle.

On paljon kannattavampaa tuoda päivityksiä vanhalle alustalle kuin yrittää sovittaa kokonaan uutta käyttisversiota vanhoihinkin älypuhelinmalleihin. Ja juuri näin Nokia on tehnytkin.

Vastaa
Nikotiko
Nikotiko

12

Nokia on todellakin itse ilmoittanut, että Symbian^3 laitteet pystyy päivittämään Symbian^4:seen joka siis on pelkkä päivitys. Tämän hetkisten tietojen mukaan Symbian^4 päivitys ilmaantuu joskus kesän jälkeen tänä vuonna.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja