Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia N900 myi satatuhatta viidessä viikossa

26
Matti Vähäkainu

Nokia N900 myi satatuhatta viidessä viikossa
Nokia N900 -mobiilitietokonetta on alusta asti pidetty marginaalimallina älypuhelintenkin joukossa. Niin Nokia, arvostelijat kuin kuluttajatkin ovat tämän huomanneet. Nyt ensimmäistä kertaa julkistettiin lukuja N900:n myyntimääristä. Reuters kertoi tänään tutkimusyhtiö Gartnerin, joiden mukaan N900:aa olisi myyty 100 000 kappaletta viiden kuukauden aikana.

Koska kyseessä on varsin pienelle ryhmälle soveltuvasta puhelimesta, niin myyntiluvut eivät yllätä. Engadgetin kertoessa vaatimattomista lukemista, Nokia ilmeisesti halusi kuitenkin korjata lukemia -- tai pikemminkin aikaa. Engadgetin saamien tietojen mukaan kyseessä olisi nimittäin viisi viikkoa, ei kuukautta.
Olipa kyseessä viisi viikkoa tai viisi kuukautta, niin kyse on varsin pienestä määrästä -- erityisesti Nokian kohdalla. Myyntimäärät ovat kuitenkin yllättäneet Nokian, joten suomalaisjätin odotukset eivät olleet edes näin korkealla.

Kommentit (26)

heko
heko

2

Ja kun otetaan huomioon että on kyseisen maemo/meego tuoteperheen ensimmäinen julkaisu jossa on puhelintoiminnot, luku on ihan kohtalainen.

Lisäksi nokialla on ollut melkoisia toimitusvaikeuksia kyseisen laitteen kohdalla, johtuen siitä että nokia aliarvioi mallin suosion.

Muistaakseni nokialtakin sanottiin että ei ole ns täysi julkaisu vaan ensimmäinen hahmotelma mitä tästä tuoteperheestä on tulossa...

Vastaa
poppah
poppah

3

Monta ratkaisua mistä tykkäsin, mutta pakko tehdä töitä joten N97 palasi takaisin. Ehkä Meego varustettuna joku vastaava sitten... (ps Nokia, joillekkin PC SUITE tuki on työkalu!)

Vastaa
Thors (vahvistamaton)

5

Vertailun vuoksi, Nexus Onea myytiin vain Googlen oman nettikaupan kautta, vailla minkäänlaista mainontaa..

Vastaa
Thors (vahvistamaton)

6

Unohtui vielä mainita, että Nexus Onea myytiin alkukuukausien aikana vain pienessä kourallisessa maita.

Vastaa
iKnow_ (vahvistamaton)

8

@7 Jos et ole tajunnut niin juuri nörttien leluksi se on tarkoitettukin. Seuraavan pitäisi hieman selkeästi enemmän mainstream vehje, mutta teinien lelua siitä ei toivottavasti tule koskaan.

Vastaa
mikkokk
mikkokk

9

n900 ei myöskään ole ollut mitenkään laajasti saatavilla. harva operaattori on ottanut sen valikoimiinsa hintasubventiosta puhumattakaan. suurin osa n1:n myynnistä tuli kai t-mobilen subventioiden kautta. n900 ei myöskään ole saatavilla luureja massoittain myyvistä tuulipukuporukan kodinkonekaupoista.

Vastaa
BonaC
BonaC

11

@10

iPhone nyt onkin semmone teinipuhelin.


IMO N900 omaa kyl helvetisti potentiaalia, mutta sitä nyt ei olla saatu kunnolla käyttöön:

Firmwarepäivitys kusee vieläkin (eilen olis pitäny saada fimikset, Nokian palvelin otti ja kompastu)

Pystysuuntaiset valikot puuttuu

Puhelin-sovelluksen vois integroida paremmin, koska se jää taustalle pyörimään (siis se, missä näkyy "soitetaan" ja henkilön nimi).

Myös mielestäni olisi paljon mukavampi käyttää tätä jos tässä olis paremmin ilmotukset vastaamattomille puheluille ja viesteille, vaikkakin sen saa jotenkuten korjattua betaohjelmalla.

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

12

Myyntiluvuista huolimatta monipuolisempaa mobiililaitetta en ole kokeillut. Pois alta iphonet, nexus onet, milestonet ja N97:t. N97 sentään pääsee lähelle monipuolisuudessaan, mutta on muuten susi lampaan asussa.

Ja ennen "siihen löytyy sovellus"-lässytystä: fm-lähetintä ei sovelluskaupasta saa. Fyysistä qwertyä ei sovelluskaupasta saa. Tehokkaampaa rautaa ei sovelluskaupasta saa.

Makunsa kullakin, itse olen mitä tyytyväisin tähän välineeseen :) Eliminoinut tarpeen läppäreille ja vastaaville.

Vastaa
delic
delic

14

@12 en oo varma mihin laitteeseen viittasit tuolla fm lähettimellä, mutta ymmärtääkseni iphonessa ainakin fm lähetin on, tosin jostai ihmeen syystä sitä ei oo koskaan hyödynnetty. Ehkä syy on se, että ei tänä päivänä tarvita normaalia radioo kun on nettiradiot

ja tota tehokkaampaa rautaa kommenttia en ymmärtäny lainkaan jos meiasit, että n900 on jotenkin tehokas?

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

15

14@
>.. fm lähettimellä,
>...Ehkä syy on se, että ei tänä päivänä tarvita normaalia radioo
> kun on nettiradiot

Miten ajattelit streemata netin yli iPhonesta musaa taustalla esim. auton FM radioon ?

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

16

@Uutinen
>Olipa kyseessä viisi viikkoa tai viisi kuukautta, niin kyse on
>varsin pienestä määrästä -- erityisesti Nokian kohdalla

Mikähän on ollut toimittajan ajatuksenjuoksu tuossa kohtaa ? Ehkä joku ajatuskatkos joka kulkeutunut uutiseen saakka ?

Jos myynti olisi 20 000 per viikko, niin olisi kyllä massamallinkin kohdalla "kohtuullinen" myynti.

Vaikka Nokia onkin massavalmistaja, mutta kun kyse ei puhelin tuotteesta vaan laitteesta joka suunattu devaajille ja muuten kiinnustuneilla, niin 100k kpl ylitys 5 kuukaudenkin aikajaksollakin varmaan yllätys monille.

Vastaa
Stonik
Stonik

17

Olisi se silti mielenkiintoista tietää mitkä todelliset myyntimäärät ovat. Nokiahan on pihtaillut tietoja alusta alkaen, ja nyt kävi niin että Gartnerin - ilmeisesti virheellinen - uutinen on levinnyt jo jokaiselle tekno- ja taloussivustolle ympäri maailman. Mikäli myyntiluvut olisivat julkista tietoa, näin ei olisi käynyt.

Nokia voisi mielestäni korostaa ihan hyvin tuotteen erilaisuutta ja kertoa avoimesti kaiken myös myyntimääristä. Maailman suurimmalla matkapuhelinvalmistajalla, jolla on ylivoimaisesti suurin markkinaosuus myös älypuhelimissa luulisi olevan tähän varaa.

Jossain kommentissa maemo.org:issa vilahti sellainenkin luku, että Nokia oli viime vuoden lopussa varautunut tekemään N900:aa 30 000 kappaletta kuussa, mutta nosti kysynnän vuoksi määrän 100 000 kpl/kk tammikuusta alkaen. En tiedä pitääkö paikkansa, koska näitähän on täysin mahdotonta todistaa ilman virallisia lähteitä.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

18

17@
>Nokia voisi mielestäni korostaa ihan hyvin tuotteen erilaisuutta ja
>kertoa avoimesti kaiken myös myyntimääristä.

Mitä järkeä siinä olisi yhtiön kannalta ? ja ei se asiakkaitakaan pahemmin tue. Kilpailijat varmaan kiittäisi. Yhtiö kertoo kuitenkin osareissa aika tarkkoja lukuja kokonaisuuksista.

Ei sillä minua tietekin kiinnostaisi tarkat luvut, myös maakohtaisesti. samoin komponenttien hinnat ja mallikohtaisesti tuotantokustannukset. jne.

Vastaa
Stonik
Stonik

20

@18

Mielestäni suurimmalla matkapuhelinyhtiöllä on siihen varaa, N900:n käyttöjärjestelmä on avointa koodia. Miksei myös myyntimäärien suhteen voitaisi olla avoimia? Mutta tämä on toki yrityksen markkinointiviestinnän sisäinen asia, ja Nokian tuotteet kilpailevat myös keskenään. Moni voi kuitenkin valita sen 5000-sarjan 150€ kosketusnäyttökapulan, vaikka N900 olisikin vaihtoehto.

@19

Täytyy näemmä olla paljon taskuja, että saa nuo kaikki "kätevät" lisähärpäkkeet aina mukaan... :-P

Vastaa
Stonik
Stonik

22

@21

Takerrutaan nyt siihen fm-lähettimeen, mutta olen itse käyttänyt sitä niin työpaikan, kaverin kuin omassa autossanikin. Tämän lisäksi on tullut soitettua biisejä myös muutamissa eri hifi-seteissä kun ei ole ollut tarvittavia piuhoja mukana.

Linjaulostulo, tv-out, kuulokkeet ja bluetoothkin toki on.

Ja sitten hetkeksi topicciin vielä sen verran, että on pakko kiittää Puhelinvertailua jälleen Suomen parhaasta uutisoinnista aiheesta. Esimerkiksi Digitodayn skandaalihakuinen ja äärettömän provosoiva kirjoitus on karmeaa luettavaa. Varsinkin kun se perustuu edelleen tuohon korjaamattomaan viiden kuukauden tietoon.

Vastaa
mikkokk
mikkokk

23

Mitä ihmeen tekemistä käyttöjärjestelmän koodin avoimuudella on myyntilukujen julkaisun kanssa? Suht kaukaa pitää näköjään perusteita, mitään oikeaa tarvetta myyntilukujen julkaisulle et tunnu keksivän.

Vastaa
akse
akse

24

Itselleni tämä puhelin on ollu juuri sopiva. Oli hakusessa jonkulainen miniläppäri millä vois sängyssä surffailla ennen nukkumaan menoa yms. Mutta nyt tolla hoituu about kaikki samat mitä miniläppärilläkin.

Tämä puhelinhan on suunnattu lähes pelkästään kehittäjille ja nörteille, mutta itse vähän yllätyin kun kävin tuossa parturissa ja mun kampaajalla oli n900.. :) Se kyllä mainitsi että "sä taidat saada tosta laitteesta vähän enemmän irti kun mä".

Vastaa
iKnow_ (vahvistamaton)

25

@22 Osa Digitodayn otsikoista on aivan seiska/hymy/yms tasoa. Jopa IL ja IS otsikoivat asiallisemmin. Ikävästi tämä "tyyli" on levinnyt myös esim kauppalehti.fi:n otsikointiin. Ainoa mikä tuntuu merkitsevän on klikkien määrä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja