Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

3G-tuella varustettu Skype tuli iPhonelle - 3G-puhelut muuttuvat maksullisiksi

13
Kaarlo Räihä

3G-tuella varustettu Skype tuli iPhonelle - 3G-puhelut muuttuvat maksullisiksi
VOIP-puhelut mahdollistavasta Skype-ohjelmasta julkaistiin viime vuonna ensimmäinen versio iPhonelle, mutta valitettavasti ohjelman kyseisessä versiossa puheluiden tekeminen ei onnistunut kuin WLAN-yhteyden avulla, joten 3G-verkkojen kautta tehtävät puhelut jäivät tuolloin haaveeksi. Skypestä julkaistiin tällä viikolla uusi 2.0-versio, jossa 3G-puhelut onnistuvat, mutta nähtävästi kyseisestä ominaisuudesta ei voi nauttia ilmaiseksi kovin kauaa, sillä siitä aletaan pian perimään rahaa.

3G-puheluiden ohella Skype 2.0 tukee uutta SILK-audiokoodekkia, jonka avulla iPhone 3GS:n ja toisen sukupolven iPod touchien omistajat saavat puheluihinsa käyttöön paremman äänenlaadun. Uuden version luvataan myös käynnistyvän hieman nopeammin kuin aiemmat versiot.

Ohjelman 3G-tuessa yllättävin muutos on kuitenkin kyseisen toiminnon muuttuminen maksulliseksi elokuun jälkeen. Skype ei ole kertonut mitään tarkempia perusteluita tälle päätökselle, ja 3G-puheluista jatkossa maksettavan kuukausimaksun suuruudesta ei ole toistaiseksi mitään tietoa, mutta julkaisutietojen perusteella kuukausimaksu jää pieneksi.Skype ei ole myöskään kertonut, että aletaanko muidenkin Skypen matkapuhelinversioiden 3G-puheluista veloittamaan kuukausimaksuja vai koskeeko rahastus vain Applen tuotteiden omistajia.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (13)

delic
delic

1

Tämä ei kuulosta nyt ollenkaan hyvältä! Pitää odotella tarkempia tietoja, että mitä tämä sitten loppujen lopuksi tarkoittaa

Vai puhutaanko siis vaan normi puheluista normaaliin numeroon? niitähän en ole koskaan tehny ja tuskin tulen tekemään moniakaan

mutta miten on esim videopuhelun teko tietokone skype käyttäjän kanssa? Se tässä nyt on se mikä kiinnostaa

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Thors (vahvistamaton)

2

Ainoa oikea ratkaisu. Mitä sitten oikein haluatte kun kerran valitatte? Että kaikki puhelut ja viestit olisivat ilmaisia? Seuraavaksi varmaan datapaketit ilmaisiksi vai? Kukapa nyt ei haluaisi, mutta se on täysi mahdottomuus. Kuka sitten verkot rakentaisi?

Vastaa
Qwerty141
Qwerty141

3

Elikkäs eikö puhelut enää tapahdu netin vaan puhelinverkon kautta?

Maksua tulee siis vaikka Wlanilla tai datapaketilla puhuisi?

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

6

@2
Jos luvatussa datapaketissa mainostetaan rajatonta datasiirtoa, siirrän dataa juuri niin paljon ko huvitaa. Jälkikäteen rahastus kuulostaa hieman kusetukselta. Sama kuin Ruotsin risteilyllä lentäisit mereen puolivälissä matkaan kun "Me nyt haluttais vähän lisää rahaa" eikä sinulla ollut antaa.

Toivottavasti pysyy Apple-käyttäjien riesana. Heidän rahastaminen tuntuu muutenkin sujuvan helpommin ku tikkarin vieminen vauvalta.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

8

Toivottavasti Symbian-versiossa ei 3G:n yli puhutut puhelut muutu maksullisiksi. Tosin onhan aina Fring ja Nimbuzz, joilla voi puhua jos virallinen Sky-clientti alkaa rahastaa.

Vastaa
jii0
jii0

11

No kyllähän tuo edelleen saattaa olla kannattavaa kuluttajalle, jos joutuu ulkomaille olemaan yhteydessä. Itse olen jo jonkin aikaa ihmetellyt, että kuinka paljon Skypen mobiilikäyttö voi kasvaa? Kyseessä on kuitenkin P2P-verkko, jossa reititystä tehdään verkossa olevien clienttien kautta, eikä mobiililaitteista ole tällaiseen prosessointi- ja kaistarajotteiden takia. Pääasiassa mobiililaitteilla käytettävä Skype tappaa koko verkon.

Vastaa
delic
delic

12

@6 kanssa samaa mieltä, en toki oleta, että kaikki olisi ilmaista eikä se olekkaan, maksan koko ajan käyttämästä netistä kuukausittain enkä halua siihen päälle enää mitää ekstramaksuja. Varsinkaan jos niitä pitää jotenkin vaikeasti johonkin ulkomaille maksaa, eri asia jos se olis soneran liittymässä kiinni tms, eikä mun tarttisi siitä millää tavalla välittää kun vaan maksaa pieni extra, mutta kuten miksuhkin tuossa totesi, onneks on myös fring ja nimbuzz ym.

Vastaa
delic
delic

13

"Ohjelman 3G-tuessa yllättävin muutos on kuitenkin kyseisen toiminnon muuttuminen maksulliseksi elokuun jälkeen"

Mistäs tää info oli, mulle tuli skypeltä mailia, että ens vuodesta lähtien tulis maksulliseksi ja hinnasta ei ollu vielä tietoa

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.