Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uusi iPhone tarjoaa 960x640-resoluution näytön?

63
Kaarlo Räihä

Uusi iPhone tarjoaa 960x640-resoluution näytön?
Kesäkuun 7. päivä mahdollisesti julkaistavasta uudesta iPhone-mallista on jälleen valunut internetiin lisää epävirallisia tietoja, kun superiphone.cz-sivuston pyörittäjät laittoivat puhelimen prototyypin mikroskoopin alle ja laskivat sitten laitteessa käytettävän kosketusnäytön resoluution.

Sivuston julkaisemien kuvien ja numeroiden perusteella uuden iPhone-mallin IPS-tekniikalla toteutettu näyttö tarjoaisi 960x640-pikselin resoluutiota, joka on neljä kertaa tarkempi kuin nykyisissä iPhoneissa (480x320). Jos tiedot pitävät paikkaansa, myy Apple pian kuluttajille markkinoiden suurimmalla resoluutiolla varustettua puhelinta.

960x640-pikselin resoluution myötä jokaista tuumaa kohden olisi noin 320 pikseliä, kun esim. Motorolan Droidin vastaava lukema on 265, Nexus Onen 252 ja iPhone 3GS:n 163.

Resoluution nelinkertaistaminen ei aiheuta nykyisille sovelluksille yhteensopivuusongelmia, koska puhelin voi näyttää näytöllä yhden pikselin sijaan neljä pikseliä. iPhone OS 4:n myötä ohjelmistokehittäjät voisivat kuitenkin hyödyntää halutessaan suurempaa resoluutiota, josta voisi olla hyötyä esim. kuvia ja videoita katseltaessa.Aiemmin tulevan iPhonen 960x640-resoluutiosta on kertonut mm. John Gruber, jonka ennustukset tulevasta iPhonesta osunevat internetissä esiteltyjen prototyyppien perusteella hyvin kohdalleen.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (63)

El_ias
El_ias

1

Eipä tuo resoluutin nosto paljoa vaikuta tuon kokoisella näytöllä.. samaa vanhaa puuroa se on, tai kenties vielä hivenen pahempaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keke! (vahvistamaton)

4

Sanoin tuota jo edellisen iPhonen jullkaisun jälkeen, että seuraavassa iPhonessa tulisi olemaan 4x resoluution näyttö. Kukaan ei kuitenkaan uskonut, koska "Sitten ei ohjelmat toimi!1"

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keke! (vahvistamaton)

5

Sanoin tuota jo edellisen iPhonen jullkaisun jälkeen, että seuraavassa iPhonessa tulisi olemaan 4x resoluution näyttö. Kukaan ei kuitenkaan uskonut, koska "Sitten ei ohjelmat toimi!1"

Vastaa
jii0
jii0

6

Mikäs grafiikkapiiri tuossa on? Tuollaisella resolla pelien pyörittäminen vaatii jo aika paljon enemmän vääntöä kuin aikaisemmissa malleissa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Yammuer (vahvistamaton)

7

N8 taisi jäädä tämän myötä pahasti jälkeen iPhonesta.

Ainakin näytön puolesta.

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

9

Näytön tarkkuus ei yllätä. Nykyisellään iphonen näytön resoluutiot ovat samaa luokkaa halpakosketusnäyttöpuhelimien kanssa, joten nostoa on tultava.

Toivottavasti ovat nostaneet patterin tehoa samalla. Itse olen jo pidemmän aikaan halunnut plutoniumakut älypuhelimiin. Nykyisellään akkuteho on susipaska vitsi.

Vastaa
hohheli
hohheli

10

En keksi mitään hyvää tuosta uudesta näytöstä. Akkua menee vaan enemmän ja 16:9 HD ei näy fiksusti. Eikä ole edes OLED, kuten uudessa Nokian N8:ssa tulee olemaan.

Vastaa
delic
delic

12

ja puheet huonosta akkukestosta näytön takia ym. kuulostaa aika epätodennäköiseltä, jos otetaan vaikka esimerkkinä ipad en tiä voiko ottaa? niin se tarjoaa ehdottomasti pisimmän tablet akkukeston mitä kukaa vastaava tuleva tablet on lupaillu ja on saanu erityisesti kiitosta yllättävän pitkästä akkukestosta

Uskoisin, että tulevan iphonen akku kestää nykyistä kauemmin vaikka tuleekin lisää herkkuja

mutta viikon päästä olemme fiksumpia

Vastaa
delic
delic

13

iltalehdestä lainattua

"Huhuissa ennakoidaan, että myös takakannessa olisi kosketuksen tunnistava teknologia samaan tapaan kuin Applen MagicMouse -hiiressä. Kosketuspinnan avulla käyttäjä voisi ohjailla esimerkiksi musiikkisoitinta taskussaan ottamatta puhelinta esille ja avaamatta näyttöä."

Tosiaan iha vaan huhu ja mitään paikkaansapitävyyttä ei ole, ainahan näitä huhuja kiertää, mutta toi olisi sitten jotain mitä oikeesti kellään muulla ei ole tarjota? ainakaan ei oo tullu vastaan, tekniikka on toki tuttu

Se missä tollasesta jotai hyötyä sitten olis ni on paha sanoa, mutta jos moinen tulee ni sen näkee sitten joskus mitä käyttöä sille keksitään

Vastaa
miksuh2
miksuh2

14

Periaatteessa tuo reso on varmasti ihan kiva esim selatessa webbiä, mutta on kyllä erittäin kyseenalasta kannattaako moinen resoluution tuon kokoisella näytöllä. Menee nimittäin aika tihrustamiseksi, jos siitä resoluutiosta oikeasti otetaan hyöty irti. Jos taas fontin kokoa joudutaan kasvattakaan kovin suureksi, niin siinä on sitten samalla enimmäkseen menetetty se suuren resoluution etu.

Mielestäöni noin suuri resoluutio vaatisi yli 4" näytön, että se olisi mielekäs.

Lisäksi tossa on huonoa se, että näyttö ei ole kuvasuhteeltaan 16:9 vaan sama 3:2 kuten nykyisissä iPhoneissa. Eli toisinsanoen leffojen katseluum mäyttö ei oikeen sovi.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

15

@12 delic

> ja puheet huonosta akkukestosta näytön takia ym. kuulostaa aika
> epätodennäköiseltä,

No ei varsinaisesti, näyttö on eräs kaikkein eniten virtaa vievistä komponenteista kännyköissä. Eli kyllä on olemassa ihan hyvät perustelut ajateukselle, että akkukesto voi heikentyä. Toki on mahdoton sanoa mitään varmaa etukäteen.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

16

@13

> Tosiaan iha vaan huhu ja mitään paikkaansapitävyyttä ei ole, ainahan näitä
> huhuja kiertää, mutta toi olisi sitten jotain mitä oikeesti kellään muulla
> ei ole tarjota? ainakaan ei oo tullu vastaan, tekniikka on toki tuttu

itseasiassa jo aiemmin on ollut juttua, että tuollanen takakansi on tulossa joltain Appleakin pienemmältä valmistajata, eli idea ei kyllä ole applen keksimä. En nyt muista mikä valmistaja tuommosta oli tuomassa, mutta siitä oli juttua tässä keväällä jo aiemmin.

Vastaa
delic
delic

17

@16 jep kuten sanoin tekniikka ei ole uusi, tosin ite muistan vaan vastaavan missä koskettiin kännykän takakuorta tai siis ei koskettu, takakansi reagoi kosketuksen ilmasta. Mutta kun uus iphone tulee varmaan about kuukauden päästä myyntiin ellei nopeemmin ni kiire saa olla jos joku muu vastaavaa alkaa tarjota ja vielä niin, että ihmiset sen oikeasti löytää siitä pikkufirmasta. Vaikkakaan ei siis pidä unohtaa, että ei iphonekaan tällaista välttämättä tarjoa :D

@14

apple tuskin tekee valintoja mitkä häiritsi käyttömukavuutta, kun se applella tuntuu olevan se ykkösjuttu ja kaikki sitä silmällä pitäen mietitään todella tarkasti, kuten iphonen oma ratkaisu moniajoon vaikka apple olisi jo vuosia sitten voinu ottaa sen keinotekoisen rajoituksen pois

leffakommenttisi on toki iha perusteltua, siinä on vaan tosiaan ajateltu varmaan ainoastaan sitä, että vanhat softat toimisi suoraan uudella ja niitä on niin järjetön määrä ja tulee lisää niin olisi vaikea löytää ohjelma mitkä tarkotettu tulevalle iphonelle ja mitkä edelliselle ja mun mielestä se on ainaki enemmän ku hyvä juttu, että vanhat softat toimii jatkossakin suoraan

@15 kommenttiin liittyen niin toki se siis vaikuttaa, mutta että sillä olisi suurta merkitystä hyötyyn nähden niin tuskin niin paljoa vaikuttaa

Kuten ipad osoitti olen todella luottavainen tulevan iphonen akunkestoa kohtaan

Vastaa
akse
akse

18

"Lisäksi tossa on huonoa se, että näyttö ei ole kuvasuhteeltaan 16:9 vaan sama 3:2 kuten nykyisissä iPhoneissa. Eli toisinsanoen leffojen katseluum mäyttö ei oikeen sovi."

En oikeen tajuu kuka yleensäkkä viittii leffoja kattoa tommoselta kärpäslätkääkin pienemmältä ruudulta. Tai jos kattoo niin tuskin se haittaa jos näyttö vähän skaalaa sitä, kun on jo muutenkin niin pieni ja tuhnu. Jotain sarjoja ja dokkareita olen omalla puhelimellani kattonut ja siinä nyt ei kuvasuhteet juuri haittaa.

Saa isommalla resoluutiolla ainakin enemmän esim pikakuvakkeita ruutuun isommalla koolla.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

19

> En oikeen tajuu kuka yleensäkkä viittii leffoja kattoa tommoselta
< kärpäslätkääkin pienemmältä ruudulta.

No yhtähyvin voisi kysyä miten kukaan viitsii tehdä yhtään mitään niin pienellä näytöllä. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että kännykällä leffojen katsominen on ihan mukavaa ajankuluia esimerkiksi junassa tai dösässä. On mulla kyllä kannettava DVD-soitinkin, joka toimii sekä verkkovirralla että akuilla, mutta vaikka laite onkin pieni, niin se on silti iso rohjo kännykkään verrattuna ja kännykkä kulkee aina mukana menet mihin van millon van.

> ai jos kattoo niin tuskin se
> haittaa jos näyttö vähän skaalaa sitä, kun on jo muutenkin niin pieni ja
> tuhnu.

No sehän siinä just on, että kun näyttö on jo muutenkin niin pieni niin jos leffaa katsoessa kuva-alasta vielä lohkastaan näytön kuvasuhteen takia osa mustia sururaitoja varten, niin videon kuva on vieläkin pienempi kuin mitä näyttö sallisi. Tai vaihtoehtoisesti koko ruudulle skaalattaaminen vääristää videon koska kuvasuhde ei ole oikea. kun näyttö on kuvasuhteeltaan 16:9, niin leffa sopii näyttöön nätisti kokoruutuisena ilman, että kuva vääristyy eikä näytöllä siis ole niitä mustia sururaitoja viemässä tilaa.

Vastaa
sobc
sobc

20

Hieno homma että saadaan lisää tarkkuutta ruutuun, hiukka tuossa vanhassa 3GS:ssä pikselit hyppivät välillä silmille. Esim. Noksun E70:ssä oli veitsenterävä näyttö, vaikka pieni olikin.

16:9 olisi aivan älytön kuvasuhde puhelimeen, puhelin olisi pitkä puikula..

Vastaa
Qwerty141
Qwerty141

21

Huvittavaa kuinka iPhonea ja N-sarjaa kokoajan vertaillaan, nehän ovat myös osittain erikäyttöttarkoituksiinkin, N8 ja 4G jutun kanssa taivun melkein N8 symbian siinä ärsyttää mutta muuten oikein kelpaavaa tavaraa +++++ suunnittelusta nokialle.iPhone taas ei ole oikein muuttunut sitten ensimmäisen puhelimen, ja lisäksi ne ovat niin TÖRKEÄN kalliita ja saa vain Soneralta, jos ilmaisina pitäisi valita niin pahalta vaikuttaisi, mutta jos esim. nyt kysyttäisiin N900 vai 3GS se olisi N900, iPhone silti hyvin suljettu laite, eikä edes Flashia.

Yhdyn siihen että elokuvia on mukava katsoa pitkillä matkoilla myös puhelimilta, N8 vie nyt kyllä mediasoitin puolessa voiton.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

22

Jos Apple meinaa tuoda tätä seuraavan puhelimen myyntiin taas kolmen vuoden päästä niin on syytäkin nostaa resoluutiota kunnolla. Siis jotain uutta, mikä ei vain puhtaasti korjaa edellisen puutteita.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
aaaaaaaaa7465 (vahvistamaton)

24

"16:9 olisi aivan älytön kuvasuhde puhelimeen, puhelin olisi pitkä puikula.."

niinhän sen pitääkin olla

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

25

@23

No eihän tuo. Suurinpiirtein softapäivityksiähän ne tähän asti on tuonut lähes identtisissä kuorissa. Takakuori ulkoisesti muuttunut alkuperäisestä iPhonesta 3 vuoden aikana, 2 viimeistä vuotta sekin ollut sama. Uusi puhelin meinaa, että se puhelin muuttuu ulkoisestikkin. Eli jos taas samannäköisellä puhelimella mennään seuraavat 2-3 vuotta, niin pakkohan siihen nyt on vähän tarkempi näyttö laittaa, että saa taas ensi ja seuraavana vuonna julkistaa vaan softapäivityksen suurella kohulla..

Vastaa
bfr
bfr

27

#
>>"16:9 olisi aivan älytön kuvasuhde puhelimeen, puhelin olisi pitkä >>puikula.."

>niinhän sen pitääkin olla
#

Sobc:lla ilmeisesti neliön muotoinen (i)puhelin, mistä lie hankkinut.

Vastaa
bfr
bfr

28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti afterdawn.fi:

Quotetesti

Voisiko joku muuten viimein korjata tämän palstan CSS:ää jotta voisi täälläkin alkaa käyttämään quotea.

Vastaa
delic
delic

30

@21 miksi kaikki sanoo aina iphonea törkeän kalliiksi? toki se on sitä jos et kytkynä osta, mutta ku se on nimenomaa tarkotettu kytkypuhelimeksi ja tässä verkkokaupan hinnasto:

n97 mini 529e
n97 470e
n900 500e

iphone 3gs 16gb 456e
iphone 3gs 32gb 528e

Toisinsanottuna pienemmän muistimäärän iphonen saa halvemmalla, kun kumpaakaan nokian huippumallia

Vastaa
sobc
sobc

31

@bfr, 3:2 kuvasuhteellahan tämä. Ihan fiksu kompromissi käytettävyyden kannalta. 16:9 luureissa on näyttö mielestäni turhan kaponen, puhelimen pituutta kun ei voi rajattomasti kasvattaa.

Vastaa
Michelola
Michelola

32

Lainaus:

iphonen saa halvemmalla, kun kumpaakaan nokian huippumallia


ja tämänkö pitäisi jotenkin yllättää?
Ladankin saa halvemmalla kun Bentleyn.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

35

Paras kuva saadaan kun pikseleitä on rajaton määrä. FullHD tasoiset näytöt tullaan saamaan kännyköihin yllättävän pian.

Vastaa
eddison84
eddison84

36

"16:9 olisi aivan älytön kuvasuhde puhelimeen, puhelin olisi pitkä puikula.."
@20. Tässä pari esimerkkiä 16:9 näytöllisistä luureista:
http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_xperia_x10-2964.php
http://www.gsmarena.com/motorola_milestone-3001.php

@30.
On tuo kyllä aika kallis, verrokkina Saunalahdelta HTC Desire 19,90€/kk/24kk, mukana Nopsa-datapaketti (max.14,4Mb/s), 2400min puheaikaa ja ilmaiset puhelut 3000min SLn, Elisan ja Kolumbuksen liittymiin... Desiren kertamaksu 360€, jos haluaa pelkkää liittymän 4,90€n kk maksua maksaa..

Vastaa
delic
delic

37

@36 htc desire verkkokaupasta heti: 499e

HTC Desire, puhelin alk. 472€ - Hintaseuranta.fi

saunalahden sivuilta: kaikki muut vaihtoehdot maksaa 456e kuin megadesire 3g, sillon saat 360e, se mitä toi megadesire 3g liittymä tarkoittaa niin en tedä mikä koira siihen on haudattu, mutta varmasti joku

Vastaa
eddison84
eddison84

38

@37.
Muron forumilta lainattua:
"Lainaus:
Alkuperäinen kirjoittaja xxxx:
Onko tossa saunalahden MegaDesire tarjouksessa jotain hämärää, vai onko se oikeasti 19,90€/kk 24kk ajan loputtomalla netillä?"

"Itse aspasta kyselin tarjouksesta ja ei siinä mitään hämärää pitäisi olla. Rajaton data nopeus sekä määrä kummatkin. Varmisti sen vielä joltain kun kysyin.

Ilmeisesti on Saunalahden veto saada lisää asiakkaita kun uusi iPhonen nurkan takana jolla Sonera sitten kalastaa asiakkaita."


HTC Legendin saat ihan ilman mitään liittymän data- tai puhepaketteja, eli maksat pelkkää luuria 9,90€/kk/24kk tai 237€, hintaseurannassa alkaen 430€.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sobrong (vahvistamaton)

39

Oli miten oli, tämä laite (iPhone 4) tulee myymään enemmän ennen kuin N8:n tulee markkinoille, kuin N8 koko loppu vuoden aikana.

Vastaa
delic
delic

41

@38 en löytäny kyseisestä 430e hintaseurannan sivulta, mutta sekään ei ole enää ku 26e kalliimpi ku halvin iphone joten eiköhän pointtini jo tullu selväksi, ei se iphone ole yhtään sen kalliimpi yleisesti kun kilpailijatkaan, mainitsemasi xperia x10 gigantista aika halvin paikka mitä löysin niin 550e ja parhaimmillaa siitä saa maksaa 600e


@40
ja n8:ssa tosiaan ei muuta houkuttavaa ole ku kamera, vanhaa rautaa mikä yskii ohjelmissa ja peleissä

Vastaa
eddison84
eddison84

43

iPhonea maksat sen 19€/kk+datapaketti 9€, missä 1Gt rajoitettu datamäärä/kk, HTC Desireä maksat SL:lle 19€/kk, nettinopeus on isompi ja ilman mitään datarajoitusta+puheajat päälle.

Tuo Legend, mikä on Desiren "pikkuveli", kuitenkin on CPU-suorituskyvyltään tasoissa iP 3GSn kanssa (600MHz), jotenka sanoisin kyllä, että joko se on pirun halpa tai 3Gs on pirun kallis.
Halvin iPhone, 3Ghän on jo esim. paljon hitaammalla 412MHz prossulla..
http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=3141&idPhone2=2826

Vastaa
delic
delic

44

Sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa miten halpa/kallis joku luuri on jos joku yksittäinen operaattori tarjoaa sitä huomattavasti halvemmalla kun muut ja jollain supereduilla, nyt puhuttiin puhelimesta jos ostaisin legendin tai desiren en tekisi sitä saunalahdelta millään kytkyllä se ei ole vaihtoehto ainakaan mulle

Vastaa
eddison84
eddison84

45

@44.
Erikoinen periaate, SL ei kuitenkaan sido liittymiinsä luurejaan, niitä voi vaikka sillä rakkaalla sonerallaan käyttää..

Vastaa
eddison84
eddison84

46

Noh, ollaan aiheessa.. Mielenkiintoinen iiLuuri varmasti on spekseiltään tulossa, mutta Applen sulkeutuneisuudelle täytyy sanoa ei. Toivottavasti sentään käyttis olis vähän enempi käyttäjän muokattavissa, vai onko tässä käyttöliittymä samanmallinen kuin 3GSn 4.0?!

Vastaa
delic
delic

47

@45 siis voin ostaa saunalahdelta pelkän luurin ilman mitään liittymiä ja maksuja, pelkän luurin vaan todella halvalla? hmm tätä en tiennykkään, millä tavalla tämä on saunalahdelle kannattavaa?

@46 alkuperäisten tietojen mukaan ei ole enempää muokattavuutta tulossa ja kyllä olen iha ymmärtäny, että nimenomaan tämä os 4.0 on iha sama mikä siitäkin tulee löytymään.

Sitä en tiedä voisiko uudet rajapinnat mahdollistaa vaikka uuden lockscreenin teon, ei kyllä mitään hajua tästä aiheesta, mutta luulisi, että jotai tämmöstä olis pakko saada pikkuhiljaa, ku monet selvästi sellaista kaipaa

Itse ottaisin teemat tulevaan käyttikseen, mutta taitaa olla turhia toiveita :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

48

41@
>@38 en löytäny kyseisestä 430e hintaseurannan sivulta,
44@
>Sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa miten halpa/kallis joku
> luuri on jos joku yksittäinen operaattori tarjoaa sitä

Paljonko mainitsemasi iPhone maksaa ilman kytkyä Suomessa, jos kytkyttömiä hintoja vertaat ?

Vastaa
eddison84
eddison84

50

@47.
Voit ottaa Legendin esim. Edukas-liittymällä ilman mitään paketteja, jolloin liittymän hinta on 0€/kk + puhelin 9,90€/kk = 9,90€/kk. Tai vaihtoehtoisesti voit maksaa luurin kertasuorituksena 237,60€ ja tämän jälkeen ei koidu mitään kuluja, tuo liittymä vaan makaa jossain laatikon pohjalla.. Sitä en tiedä, kuinka tuo kannattaa, mutta tyhmä jättää ostamatta tuolta ja ottaa esim. Verkkokaupasta.

Vastaa
necq
necq

51

Neliseiskalle: SL voit hommata puhelimen "halvalla", liittymä lähtee toki aina messiin. Liittymästä saat pulittaa vuoden sopimuksessa 7,92 euroa tai kahden vuoden sopimuksella 15,84 euroa. Liittymäähän ei ole pakko käyttää. Siihen puhelin kylkeen 100-200 euroa halvemmalla mitä suoraan liikkeestä, jonka voi maksaa joko kerralla tai kuukausi kerrallaan. En ymmärrä miksi tuo ei mene ihmisen ymmärrykseen, että olisi kallista näin? Aina voi toki ostaa sen puhelimen heti käässhillä niin ei tarvitse liian vaikeita asioita mietiskellä. :p

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

52

51@
>En ymmärrä miksi tuo ei mene ihmisen ymmärrykseen, että olisi
>kallista näin? Aina voi toki ostaa sen puhelimen heti käässhillä
>niin ei tarvitse liian vaikeita asioita mietiskellä. :p

On aivan eriasia ostaa rahalla paikallisesta liikkeestä, kun tilata jokin kytkyviritys etämyynnistä Saunalahdelta.

Jos Saunalahdella on kotinurkilla hyvä myyjä joka hoitaa asiat ja hintaetua on reippaasti (siis enemmän kuin parikymppiä kulujen jälkeen), niin riski ehkä vaivan arvoinen.


Lisäksi tuollainen kytkykauppa vaatii positiivisia luottotietoja, jotka toki täysiikäiseltä asiansa hoitaneelta yleensä löytyy.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ibanez9 (vahvistamaton)

53

Enään tunteja! Alle 6 tuntia! Uh ah en malta odottaa! Nerdgasm!!!!!

Vastaa
eddison84
eddison84

54

@52.
"On aivan eriasia ostaa rahalla paikallisesta liikkeestä, kun tilata jokin kytkyviritys etämyynnistä Saunalahdelta.

Jos Saunalahdella on kotinurkilla hyvä myyjä joka hoitaa asiat ja hintaetua on reippaasti (siis enemmän kuin parikymppiä kulujen jälkeen), niin riski ehkä vaivan arvoinen."
Mikäs riski siinä, on? Desiren tapauksessa hintaetua tulee sellainen 120-150€ muihin kauppohin verrattuna. Ja voiko sitä kytkyksi sanoa, jos luuri ei ole operaattorilukittu ja voit sen kertamaksulla maksaa pois?!?!?! Ihme, kun ei mene ymmärrykseen..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

55

54@
>Mikäs riski siinä,

On eri asia ostaa kytkysopimuksella Saunalahdelta tai jostain palveluliikkeestä.

> Ja voiko sitä kytkyksi sanoa, jos luuri ei ole
> operaattorilukittu
> ja voit sen kertamaksulla maksaa pois?!?!?!

Se on kytky ja vaatii määräaikaisen soppimuksen operaattorin kanssa, lukitesemattoman kanssa voi käyttää toisen operaattorin SIMiä, määräaikaisuuden voi purkaa, rahalla. puhelimen osuuden maksaminen ei pura määräaikaisuutta.

Se on sitten kunkin itsensä harkinan varassa kuinka paljon pitää olla hintaetua että hinnan takia viitsii rumpaan lähteä. Jollain se on muuta kymppi, joku toinen ei lähde vaikka ero olisi isokin. Jollekkin kytkyn saaminen ei välttämättä ole edes helppoa ja varsinkaan halpaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

56

54@
> Desiren tapauksessa hintaetua tulee sellainen 120-150€ muihin
> kauppohin verrattuna

Saunalahden sivuilla halvin kytky liittymä Desirellä oli 19.9e/kk, eli 456 euroa.... mihinkähän hintaan tuota vertasit että tuollaisen kymppien, jopa yli satasen säästön vaivasta sait aikaiseksi.

Vastaa
eddison84
eddison84

57

Luuri on silti sinun omaisuuttasi siinä vaiheessa, kun saat sen maksettua pois kertamaksulla. Määräaikaisuus koskee enää vain liittymää, joka voi olla vaikka pöytälaatikossa homehtumassa sen kaksi vuotta jossei tarvetta ole.

Vastaa
eddison84
eddison84

58

@56.
MegaDesiressä puhelimen osuus on 360€/ 15€/kk. Liittymä päälle 5€/kk. Ei se ole mikään Soneran iPhone-kytky, missä pelkästä luurista maksat 19€/kk ja siihen päälle kympin datarajoitettua 3,6Mbps liittymää.
Ja niinkuin mainittua, HTC Legendin saat SL:lta hintaan 9,90€/kk/24kk, joka tekee kertamaksuna 237,60€, joka taas on 190€ halvempi kuin mistään muualta. Tämä ei sido mihinkään kuukausimaksulliseen liittymään, voit ottaa mukaan 0€/kk Edukas-liittymän, minkä kortista teet vaikka uintilevyn vaappuun.

Vastaa
delic
delic

60

@58

"237,60€, joka taas on 190€ halvempi kuin mistään muualta"

Tää kuulostaa kyllä iha huikeelta, enkä tajua miten jollain toisella on varaa myydä samaa luuria suurimpiirtein puolet halvemmalla

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

61

57@
>Luuri on silti sinun omaisuuttasi siinä vaiheessa, kun saat sen
>maksettua pois kertamaksulla.

Yleensä laitteen omistus siirtyy heti, tai määräaikaisuuden päättyessä, puhelin osuuden maksaminen ei siihen viakuta.

58@
>MegaDesiressä puhelimen osuus on 360€/ 15€/kk. Liittymä päälle
>5€/kk

Eli kokonais hinta vielä kallimpaa eli 480e, eli halvempi tuo 456e paketti.

> Ei se ole mikään Soneran iPhone-kytky

Iphone ilman kytkyä maksaa paljon.

Vastaa
eddison84
eddison84

62

Huhhuh... Joko olet huono trollaaja tai sitten et vain tajua..
kokonaishinnaksi MegaDesire-paketille tulee ~477€, johon sisältyy myös 2 vuoden liittymämaksut eli maksiminopeudellinen laajakaista, 2400min puheaikaa. Eli alle 120€ tämä kaikki puhelimen lisäksi. Sano nyt vielä typeräksi ja kalliiksi kaupaksi, niin saan nauraa loppuviikon! Ei voi ymmärtää kuinka rautalangasta näin yksinkertainen asia on joillekin väännettävä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

63

62@
>Ei voi ymmärtää kuinka rautalangasta näin yksinkertainen asia on
>joillekin väännettävä.

Kuka laskee arvoa liittymän pakkopalveluille jos niitä ei tarvita eikä haluta, jos puhe siitä että laite kannettaa ostaa SL:tä kytkynä vaikka liittymää ei tarvitse, niin mitä järkeä ostaa kalliilla liittymällä jos halvempaakin tarjolla.

477e hintainen SL kytky Desire ei tarjoa sellaista hintaetua vs. rahalla ostettu että rumpaan kannattaa lähteä (riippuu toki mihin hintaa ja mitä saa rahalla ostaessa)

Jos Saunalahden MegaDesire liittymä tuntuu tarpeelliselta ja haluaa vielä Desiren laitteeksi, niin se on edullinen paketti, joku varmaan ostanut tuon pelkän liittymän takia ja pistänyt laitteen kiertoon. Mutta se sitten toinen juttu.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.