Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Intel esitteli 10 tuuman MeeGo-tablettia

39
Matti Vähäkainu

Intel esitteli 10 tuuman MeeGo-tablettia
Intel esittelee parhaillaan tulevaisuuden ja tämän päivän tekniikkaa Computex-messuilla. Engadget on ollut mukana kekkereillä ja löysi sieltä erittäin mielenkiintoisen laitteen. Nokian ja Intelin mobiilikäyttöjärjestelmät yhdistävää MeeGoa pyörittävä 10 tuuman Quanta Redvale -tabletti herätti sivuston mukaan suurimman mielenkiinnon paikallisesta tarjonnasta.

Vielä kovasti kehitysvaiheessa oleva tabletti sisältää siis 10 tuuman resistiivisen näytön, joka toimi Engadgetin mukaan todella hyvin lukuunottamatta huonoja katselukulmia. Suorituskyvystä huolehtii Intelin Moorestown-alusta, jolla hyrrää 1,5 gigahertsin Atom-prosessori. Sivuston kuvaaman videon perusteella laite toimii erittäin sulavasti ja toistaa muun muassa 720p-teräväpiirtovideota ilman ongelmia. Käyttöliittymässä on kaksi näkymää, perinteinen sovellusvalikko sekä kustomoitava paneelinäkymä. Erittäin ohut laite on Engadgetin mukaan myös todella kevyt.

Valitettavasti tapahtumassa kerrottiin, että Redvalen kaltaisia laitteita voidaan odottaa markkinoille vasta ensi vuoden puolella. Lisää kuvia ja vakuuttavan videon löydät Engadgetin jutusta. Esittelyvideo löytyy nyt myös alta.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (39)

OJ_Ghost
OJ_Ghost

3

@2
Liittyisikö MeeGo alustana jotenkin puhelimiin ja yhden kotomaisen valmistajan loppuvuoden laitteisiin?

Kas kun on resistiivinen näyttö. Eikös joku kertoillut ettei MeeGo tukis moista virallisesti tms.?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Adiapaatti (vahvistamaton)

5

Mitenkäs näyttö on resistiivinen, jos videolla selvästi demotaan monikosketusta? Vai onko linux foundation koodannut ensimmäisen sulavasti pyörivän resistiivisen monikosketuksen?

Vastaa
jonir21
jonir21

6

@2

Eikä tuon puhelimiin tartte liittyäkkään kun uutinen on myös afterdawnin uutissivulla, eikä vain puhelinvertailun.

Vastaa
Aki_A
Aki_A

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti OJ_Ghost:

@2Kas kun on resistiivinen näyttö. Eikös joku kertoillut ettei MeeGo tukis moista virallisesti tms.?

Luultavasti oli yrittänyt keksiä syytä vain sille, miksi Nokia ei tuo Meegoa N900:lle.

On kyllä tyylikkään näköinen UI.

Vastaa
hyvi
hyvi

9

Oli muuten lupaavan näköinen. Jos Nokialta tulee äkkiä tämän tyylistä Meego tablettia ulos niin saattais saada isonki osan mahdollisista Ipad ostajista itselleen. Käyttöliittymä todella hyvännäköinen, vielä ku tohon saadaan sisältö kohilleen kuten hyvä "kirjakauppa" ja sanomalehtipalveluita.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

10

Eka oikeesti kiinnostava tabletti. Siinähän on vielä x86 prossu on tohon varmaan mahollista asentaa vaikka xp (tukeeko edes kosketusnäyttöä?) dual boottiin?
Autossa, bussissa, junassa, lentokoneessa etc. tolla olis kyllä mukava leffoja kattella ja muutenkin käytellä, mutta ton "hopeisen" reunuksen vois ottaa pois..
Kivan tasasesti kyl meego rullaa : )

E: resistiivisestä ne kyllä videolla puhuu.. hmm.. ois kyllä ihan hyvä jos ois resistiivinen + noin hyvä multitouch.

Vastaa
delic
delic

11

@9 Äkkiä tekemällä ei tule ku piip aikaan ja se on huomattu. Muut näki ipadin ja pelästy ja totes, että ei pysty mitenkää tarjoamaa samaa ni palas takasin sorvin ääreen, ku ei ollu tarjota mitään vastaavaa.

Ensinnäkin tablet koneen on oltava todella sulava, kuka ihme haluaa tietokoneen korvikkeen joka tahmaa ja hidastelee ja lagaa (ei se tietokonekaan sitä tee) ja kuten on huomattu sen poistaminen ei ole todellakaan helppoa mistä syystä kilpalijoita ipadille saattaa tulla vasta ens vuonna

Tässä vielä tablet mikä näytti niin hyvältä paperilla http://www.youtube.com/watch?v=197TN_waKBA :D Kuvastaa hyvin koko tablet tilannetta

Vastaa
miksuh2
miksuh2

12

@5

> Mitenkäs näyttö on resistiivinen, jos videolla selvästi demotaan
> monikosketusta?

Nykyään monikosketus on mahdollinen resistiivisilläkin näytöillä. Niille on kehitetty tekniikoita, jostka mahdollistaa sen. Esimerkiksi tuossa alkuvuodesta oli uutisia uudesta ohjainmikropiiristä, joka mahdollistaa jopa kymmenen yhtäaikaista kosketusta resistiivisellä näytöllä.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

13

Tossa on vuoden alusta uutinen ST Microelectronicsin kehittämästä ohjainpiiristä, joka mahdollistaa 10 yhtäaikasta kosketusta resistiivisellä näytölllä:
http://www.electronicsweekly.com/Article...ouchscreens.htm

Tossa on uutinen Stantumin multitouch-teknikasta resistiivisellä näytöllä, uutisessa on myös video:
http://www.engadget.com/2009/02/19/stant...rface-on-video/

ST Micro Electronics ja Stantum, on tehnyt yhtistyötä tuon tekniikan kehityksessä. Vastaavaa kehitystä on tehnyt toki muutkin yritykset.

Eli multitouch resistiivisellä näytöllä on nykyään täysin mahdollinen, kuten tämän nyt aiheena olevan uutisen videokin osottaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
3rp3 (vahvistamaton)

14

Todella hieno! Omasta mielestäni ainakin paljon Androidia paremman näköinen. Ja parasta on se, että käyttöön ei tarvitse ainoatakaan fyysistä nappia! :D

Vastaa
Stonik
Stonik

16

Täytyy sanoa, että tämä näyttää erittäin hyvältä. Netbook UX:stä en ole oikein jaksanut innostua, se on jotenkin liian kliininen. Mutta tässä on selkeästi jo tyyliä.

Ehkäpä netbookien käyttöliittymä on vielä vahvasti Moblin-sukuinen, kun taas tablet-maailma on huomattavasti uudempaa suunnittelua. Mukavaa tässä on myös se, että oululainen Aava Mobile on aika mukavasti mukana kehitystyön kärjessä Intelin yhteistyökumppanina.

Vastaa
exlex
exlex

17

Mukava nähdä onko laite vain surkea, huonosti käytettävä iPad kopio. Todennäköisesti. Yleensä näin kiiressä ei tule, kuin surkeasti tehty laite. Ainakin videon mukaan vaikutti melko köykäseltä laitteelta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
MicrosoftBG (vahvistamaton)

19

http://www.engadget.com/2010/06/03/micro...totype-hands-on

Microsoft ei ole vielä suinkaan ulko tabletti bisneksestä. Kuten ei myöskään puhelinpuolella.

@17
Applella ei siis ollut kiire? Kymmenet valmistajat ovat tuomassa ulos omia laitteitaan. Tällä kertaa varta vasten sormikäyttöön suunnitellulla UI:lla. Jos olisivat myöhästyneet ½ vuodella niin iPad olisi ollut täysi floppi. Nyt pääsivät hyödyntämään ensihypen ja myös saivat etulyöntiaseman olla se tabletti minkä normikuluttajakin tietää. Tästä saavat kyllä kiittää myös miljardien mainosbudjettia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Thors (vahvistamaton)

20

@19
Ohhoh, tuskin nyt sentään ihan miljardeja löytyy Applen mainoskassasta. Applen ei paljoa tarvitse mainostaa. Media (USA:ssa) hoitaa sen ihan riittävästi Applen puolesta.

Vastaa
exlex
exlex

21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti MicrosoftBG:


@17
Applella ei siis ollut kiire? Kymmenet valmistajat ovat tuomassa ulos omia laitteitaan. Tällä kertaa varta vasten sormikäyttöön suunnitellulla UI:lla. Jos olisivat myöhästyneet ½ vuodella niin iPad olisi ollut täysi floppi. Nyt pääsivät hyödyntämään ensihypen ja myös saivat etulyöntiaseman olla se tabletti minkä normikuluttajakin tietää. Tästä saavat kyllä kiittää myös miljardien mainosbudjettia.

Öö. Tietääkseni kellään kilpailijoilla ei ollut tulossa tälläisia laitteita, koska eivät uskoneet tälläiseen. Joten Apple sai kehittää laitteen täysin rauhassa, eikä TODELLAKAAN ollut kiire. Nyt kun Apple teki iPadin kaikki valmistaja yrittävät päästä markkinoihin mukaan.

Täälläkin kirjoittelee tällähetkellä porukkaa, jotka vastustivat alusta lähtien kosketusnäytöllisiä tabletteja, ainakin kun iPad oli tulossa. Kysyivät:"mitä tuollaisella tekee. Aivan Turha laite". Ja nyt ovat ihan innoissaa täällä puolustelemassa kilpailijoiden laitteita. Taitaa olla porukalla melko väritetyt lasit päässä. lol

Miksi ihmiset eivät voi vain sanoa suoraan, että eipä ole kokemusta iPadistä ja tai sitten että on periaate Apple vihaajia. :P

Mutta se on varma, että laitteet eivät tule ainakaan aluksi toimimaan niin hyvin kuin toi iPad. Siitä olen varma.

Vastaa
delic
delic

22

@19

"Jos olisivat myöhästyneet ½ vuodella niin iPad olisi ollut täysi floppi. "

Ainii ku ipad ei flopannukkaa niinku melkei kaikki odotti niin nyt sitä selitellää tämmösellä :) Voin sanoa, että ei se siltinkään olis flopannu! :)

Apple osaa sen verran hyvin markkinoida tuotteitaan ja se näyttämään tuotteensa kiinnostavilta ja haluttavilta, mainontaan tosiaan kannattaa panostaa

http://www.engadget.com/2010/06/01/steve...ed-on-a-tablet/

Jos tohon on uskominen niin ei siellä tosiaan kauhee kiire oo ollu, ku on valmiina tablet käyttis mitä on saanu hioa ajan kanssa, ku toisilla ei oo mitää. Sit kilpailijoiden ensimmäinen säälittävä yritys oli tunkea windows 7 kosketusnäyttöön :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
sisis (vahvistamaton)

23

Uuh Nokia lanseeraamassa iPadin tappajaa. :p
Osataan sitten suomessakin, voittaa Applen joka osa-alueella!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Thors (vahvistamaton)

24

@23
Miten Nokia tähän liittyy? Varsinkaan, kun Nokia ei ole aikeissa julkaista tablet -tietokonetta. Kaiken lisäksi, missäs se Nokian "iPhonen -tappaja" (naurettava termi sinänsä) viipyy? Sitä kun ei olla odotettu kuin reilut kaksi vuotta...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Thors (vahvistamaton)

25

@23
Unohtui vielä mainita , että tuo laite ei osoita yhtään mitään "suomalaisesta osaamisesta". Kehitetty Amerikoiden Yhdysvalloissa pääosin Intelin toimesta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
scappes (vahvistamaton)

26

@24 Ainut asia minkä takia Nokia tähän liittyy taitaapi olla MeeGo käyttöliittymä jota Nokia on ollut mukana kehittämässä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
MicrosoftBG (vahvistamaton)

28

@21
Tyhjästä nykäsivät vuodessa pystyyn omat tablettinsa? Eiköhän siellä ole taustalla vuosien kehitys.

Lisäksi iPad julkaistiin selkeästi raakileena, kuten iPhonekin. Sama laite myydään ensi vuonna kameralla, isommalla muistilla ja toimivalla wlan:lla.

@22
Moni odottaa nyt jo innolla Android ja MeeGo tabletteja. Väitätkö ettei iPadin tilanne olisi eri jos markkinoilla olisi kilpailua kuten puolen vuoden päästä on? puhumattakaan Q1 2011. Ipad 2G on jo pitkällä suunnittelussa ja tulee korjaamaan puutteita mitä 1G:hen ei ehtinyt mukaan tai ei ollut kannattavaa ottaa.

Bisnes on bisnestä ja ensimmäisenä markkinoilla on aina etu. Sillä on lyöty moni parempi tuote.

Delic: Sattuisiko nimesi olemaan Ville?

Vastaa
syrtek66
syrtek66

29

Tablet laitteita on ollut aikojen alussa on monia esimerkkejä, ensimmäiset jo 1990-luvulla ja vasta nyt Tablet laitteet on lyömässä markkinoilla lävitse. Ja tällä hetkelläkin on markkinoilla tablet laitteita moneen lähtöön, tämä nyt olemaan vain MyApple.

Joten miksi näitä kaikkia tulevia muita verrataan nyt iPad:iin? Niinkuin se nyt olisi laitteena jotenkin erikoinen?

Vastaa
delic
delic

30

@28 En tietenkään väitä, sanoin jo, että ei se siltinkään olis flopannu, varmasti muutakin merkkiä olis ostettu ja näin ollen varmastikkaan myytyjen tuotteiden määrä ei olis noi paljo ollu, mutta paljo kuitenkin

Tuskin kilpailua kauheesti olis ilman ipadia, tuskin mikään valmistaja olis pystyny tohon mitä apple ipadilla teki. No ehkä microsoft, sillä olis ollu tarpeeks nimeä ja näkyvyyttä ja se, että laite vastaa tiettyä laatua jolloin ihmisten on paljon helpompi ostaa tuttua merkkiä

Nyt ipad teki ison palveluksen tuleville kilpailijoille, ku ensimmäinen kunnon tablet on tarjottu ni ihmiset osaa jo odottaa tiettyä laatua. Se on vaan tosiaan vähä huono, että muut tulevat markkinoille vasta puolenvuoden päästä, sinne on vielä pitkä pitkä aika, ku niistä ostajista pitäs kilpailla nyt

mutta tällä hetkellä kiinnostavimmat kilpailijat on tosiaan toi meego laite ja sitten tämä http://www.engadget.com/2010/05/31/asus-...ep121-hands-on/

Toi meegon lokeroitu UI vaikuttaa hienolta ja muutenkin koko käyttis näyttää parhaalta tän hetken tableteista, eipä tosin pahalta näytä toi asuksenkaan, noiden kahden jälkeen ipadin kotinäkymä näyttää aika tylsältä

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Von Herzen (vahvistamaton)

31

Voi herran jestas! Eikö ihmiset todellakaan osaa oikeinkirjoitusta? Vapaalla tyylillä saa kirjoittaa (kuten minäkin), mutta "iPad:iin"? Oikeasti? Kuinka lapsi täytyy vielä olla, että kirjoittaa tuolla tavalla? No ei siinä, olen nähnyt Saunalahdenkin edustajan kirjoittavan ko. tavalla. Lausutko iPadin kirjain kirjaimelta (tapaan esim. HPK), kun kerran laitat kaksoispisteet sanan jälkeen ja ennen loppupäätettä?

Vastaa
exlex
exlex

32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti MicrosoftBG:


Delic: Sattuisiko nimesi olemaan Ville?

Hei ensinkin Herra MicrosoftBG. Voisi esittää nimen arvausleikkiä jossain muualla, kuin Afterin palstalla.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti MicrosoftBG:

@21
Lisäksi iPad julkaistiin selkeästi raakileena, kuten iPhonekin. Sama laite myydään ensi vuonna kameralla, isommalla muistilla ja toimivalla wlan:lla.

Entä sitten. Laite toimii, kuitenkin aivan loistavasti. Toiset valmistaja tuovat markkinoille vuoden sisään laitteet, johon on integroitu kaikki sisään, eikä mikään toimi. Tälläinen insinöörilähtökohta on täysin vajopäistä ajattelua. Mielummin toimiva laite, kuin laite jossa ei toimi mikään. Tämän Apple on tajunnut ja muut yhtiöt eivät. Tämä takia ihmiset siirtyävät Appleen ja ovat vielä niihin todella tyytyväisiä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti MicrosoftBG:@22
Moni odottaa nyt jo innolla Android ja MeeGo tabletteja. Väitätkö ettei iPadin tilanne olisi eri jos markkinoilla olisi kilpailua kuten puolen vuoden päästä on? puhumattakaan Q1 2011. Ipad 2G on jo pitkällä suunnittelussa ja tulee korjaamaan puutteita mitä 1G:hen ei ehtinyt mukaan tai ei ollut kannattavaa ottaa.

Bisnes on bisnestä ja ensimmäisenä markkinoilla on aina etu. Sillä on lyöty moni parempi tuote.

Vitsi mitä shittiä. Ensinkin en ole löytänyt vieläkään parempaa kosketusnäytöllistä puhelinta, kuin iPhone ja aikaa on kulunut jo 4 vuotta. Joten miksi muut valmistaja osaisivat tehdä parempia kosketusnäytöllisiä tabletteja, kuin iPad, kun eivät ole osanneet tehdä puhelintakaan, joka on sentää helppo tehtävä tuossa ajassa.

Eli elä toiveessa. Olen noin 80% varma, että seuraavaan 1.5 vuoteen ei tule selkeää haastajaa iPadille, kilpailijoiden laitteiden huonon toimivuuden vuoksi.

Ja mitä tulee innokaaseen Android ja MeeGo tablettien odotteluun on hauska nähdä, että porukka vastusti vielä joku aika sitten iPadia ja sanoivat, että mitä sillä tekee ja nyt odotteleen kilpailevelia. Heheheh. :D

Vielä kannanotto tuohon, että muut valmistajat jos olisivat kerenneet ennen Applea tehdä laitteita. Mutta kun ei kerenneet. Miksi? Koska eivät uskoneet niihin ja Apple usko. Sitten kun saivat selville, että Apple suunnittelee laitetta, niin kilpailija rupesivat hädissää suunniteleem omia räpöstyksiään.

Vastaa
exlex
exlex

33

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Von Herzen:

Voi herran jestas! Eikö ihmiset todellakaan osaa oikeinkirjoitusta? Vapaalla tyylillä saa kirjoittaa (kuten minäkin), mutta "iPad:iin"? Oikeasti? Kuinka lapsi täytyy vielä olla, että kirjoittaa tuolla tavalla? No ei siinä, olen nähnyt Saunalahdenkin edustajan kirjoittavan ko. tavalla. Lausutko iPadin kirjain kirjaimelta (tapaan esim. HPK), kun kerran laitat kaksoispisteet sanan jälkeen ja ennen loppupäätettä?

Opettele itse lähettämään tekstisi yhteen kertaan, eikä kahteen. :P

Vastaa
delic
delic

34

Sitten tässä on tosiaan vielä se, että nyt kaikki valmistajat kuvittelee, että tabletteja on tosi helppo myydä ihmisille ja kyhäävät niitä innoissaan.

Tosiasiahan on se, että sen tabletin täytyy vastata tietokoneen käyttökokemusta sujuvuudessa. Jos ei päästä samaan käyttökokemukseen kun normikoneella (ei mitään hidasteluja lagaamista ym.) tablettia tuskin halutaa käyttää mieluummin kun kannettavaa tai pöytäkonetta. Itse tiesin, että tähän haasteeseen ipad pystyy vastaamaan niin osasin odottaa menestystä

Jos taas ensimmäinen vähä parempi tablet olis ollu toi archos 9 minkä linkin jo laitoinkin niin tuskin kukaan puhuis tällä hetkellä mistää tableteista :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
MicrosoftBG (vahvistamaton)

35

@Delic
Olet nyt maininnut tuosta Archos 9:stä varmaan neljässä eri kohtaa tässä sivustolla. Eiköhän asia ole mennyt perille kaikille. Mielestäni ei ole mitään järkeä verrata tuota laitetta laitteisiin, jotka on tehty varta vasten kosketusnäytölle.

Sillä on omat etunsa sen ollessa täysverinen PC ja taas omat haittansa johtuen käyttöliittymästä.

Vastaa
delic
delic

36

@35 Täysin samaa mieltä!

Munkaan mielestä ei ole mitään järkeä tuollaista roskaa verrata ipadiin :) Mutta eräs henkilö sanoi, että nuo archosit hakkaa ipadin 10x :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

37

34@
>Tosiasiahan on se, että sen tabletin täytyy vastata tietokoneen
>käyttökokemusta sujuvuudessa. Jos ei päästä samaan
>käyttökokemukseen kun normikoneella (ei mitään hidasteluja
>lagaamista ym.) tablettia tuskin halutaa käyttää mieluummin kun
>kannettavaa tai pöytäkonetta. Itse tiesin, että tähän haasteeseen
>ipad pystyy vastaamaan niin osasin odottaa menestystä

Ipad nyt ei vastaa tietokoneen käyttökokemusta, vaan se muistuttaa enemmän mobiililaitteiden käyttökokemusta. Se muistuttaa hyvin paljon iPhonea, jota taasen on kutsuttu surffilaudauksi pienellä näytöllä.

Markkinoilla on ollut sekä tietokonetta vastaavia laitteita, mutta vähemmän kämmenalitteitta vastaavia laitteita. Myös laitteita joissa rajoittuneempi alusta.
Menestystä on jarruttan pari tekijää, joko liiankallista hinta, tai jos kohtuuhintaisia niin liian rajoittuneita ja "halpaa".

Apple onnistui yhdistämään korkean hinnan ja rajoiteet, niin että laite on toimiva ja keikenlisäksi sai sitä hyvin myytyä. Jälkimmäisessä ei vähäisenä tekijänä ole Applen loistava markkinointikoneisto

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Padtester (vahvistamaton)

38

Itsella nyt jenkeista tuotu iPad testissa. Iphonesta ei ole kokemusta, mutta tyttoystavalla on iPod touch 2g. Kaikki pelittaa pitkalti samaan tapaan kuin ipodissa. Eli sujuvasti ja smootisti. Kirjoittaminen on tottumattomalle tuskaa.

Pahin ongelma on ergonomia.poydalla kun pitaa niin niska kipeytyy vartissa. Kadessa Taas vehje on raskas pitaa. Silloin kirjoittaminen on myos vaikeaa.

Pitaa jatkaa testailuja. Tamara noin puolen tunnin testin jalkeen. Taman kirjoittamiseen meni 10 minuuttia johtuen Kai siita, Etta kone koprjailee kaiken englanniksi tai portugaliksi.

Sanoisin, etta kiva lelu, mutta moni tulle pettymaan. Jatkan testailuja.

Vastaa
exlex
exlex

39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Padtester:

Kirjoittaminen on tottumattomalle tuskaa.

Mielestäni kirjoittaminen oli todella helppoa. Mutta kait ihmisillä on erillaiset tottumukset. Eli juuri, niinkuin sanoit se saattaa vaatia toisilta aikaa tottua.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Padtester:


Pahin ongelma on ergonomia.poydalla kun pitaa niin niska kipeytyy vartissa. Kadessa Taas vehje on raskas pitaa. Silloin kirjoittaminen on myos vaikeaa.

Laitteeseen on juuri tämätakia olemassa suojakoteloita, jossa on näytönnostin, joka nostaa näytön nimenomaa kirjoittamista varten. ( http://www.marware.com/products/iPad/Eco-Vue-for-iPad ) Eli kirjoittaminen helpottuu tällä huomattavasti, jos olet pitkiä tekstejä kirjoittamassa. Myös Applella on oma tuollainen kotelo. Itse en ole omalla iPadilläni romaaneja kirjoitellut, joten kirjoittaminen oli helppoa. mm. webbisivut voi laittaa helposti selaimen yläpalkkii suosikeiksi, niin ei tarvi säätää. Myös iTunes siirtää oman pöytäkoneesi selaimen suosikkisi pikalinkit iPadin selameen jos haluat. Eli ei tarvi kirjoitella joka kerta uudelleen www-sivuje osoitteita.

Mutta kait tämä tabletin ongelma on jo kaikilla tiedossa, koska kyse ei ole läppäristä, vaan metallilevystä jota pidetään kädessä. Eli ei kannata odottaa läppärikokemusta tässäsuhteessa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Padtester:


Pitaa jatkaa testailuja. Tamara noin puolen tunnin testin jalkeen. Taman kirjoittamiseen meni 10 minuuttia johtuen Kai siita, Etta kone koprjailee kaiken englanniksi tai portugaliksi.

Heheh. Oot melkoinen kirjoittelija kyllä jos saat 10 minuuttia tuhlattua tähän. Itse kijrjoittelin juttuja joka päivä iPadillä, eikä kirjoittaminen ollut mielstäni paljoakaan hitaamopaa, kuin näppiksellä. Mutta ei se niin mukavaa ollut, kuin oikealla näppiksellä osittain johtuen englantinäppiksestä. Eikai laite puolestasi mitään englantia tai portugalia kirjoittele. Jos arvaava tekstisyöttö on päällä, niin sen voi ottaa poispäältä. Kohtahan softa muuttuu muutenkin suomenkieliseksi.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Padtester:


Sanoisin, etta kiva lelu, mutta moni tulle pettymaan. Jatkan testailuja.

Veikkaan, että riippuu tosipaljon mitä laitteelta hakee. Jos hakee hyvin toimivaa internet tablettia, niin ei paljon parempaa voi toivoa. Jos hakee tietokonetta, niin varmasti pettyy. Mutta jatka testailua viikko ja arvio sitten uudelleen.

Haluan vielä sanoa tähän loppuun kaikille, että laite ei ole täydellinen kaikessa. Joten jos odotat, että laite on aivan täydellinen, niin tulet pettymään. Mutta niissä asioissa mihin se on suunniteltu laite toimii, kuin unelma.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.