Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kännykkä toimii pian hotellihuoneen avaimena

8
Matti Vähäkainu

Kännykkä toimii pian hotellihuoneen avaimena
Pian kännykästä voi valjastaa hotellihuoneen avaimen. Ainakin Yhdysvalloissa muutamassa Holiday Inn -hotellissa, mikäli käytössäsi on tarkoitukseen soveltuva puhelin. Varsin tervetullut ominaisuus on käytössä kahdessa Holiday Innin hotellissa, joissa kokeiluluontoista sovellusta voi käyttää paitsi huoneen avaamiseen myös check-outtiin eli huoneen luovutukseen.

Ensi kuussa alkava testijakso kestää 60 päivää ja kattaa Chicagon O’Hare Rosemont -hotellin ja Houstonissa sijaitsevan Downtown Convention Center Holiday Express -hotellin. Testiin osallistumiseen tarvitaan puhelinsovellus, joka on saatavilla ainakin iPhonelle, Blackberrylle ja Androidille.

Holiday Inn kertoo, että mikäli testi onnistuu, kokeilua saatetaan laajentaa maanlaajuiseksi. Tällöin esimerkiksi joka viides huone voisi olla varustettu puhelinavaimen tunnistavalla sensorilla. Toivoa sopii, että testi poikii vastaavia ratkaisuja myös Suomeen.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

Tcav
Tcav

1

Vielä pidetään avaimet, lompakko, huonekortit, lento-, juna- ym. liput, henkilöllisyystodistukset ym. henkilökohtaiset esineet taskuissa.

Olisi hienoa, jos nämä pystyttäisiin täysin korvaamaan puhelimella ja siihen saatavilla ohjelmilla. Esim. Maksaminen kännykällä, oven avaaminen kännykällä tms.

Mahtaa vaan tarvita aikaa ja kehittelemistä tämmönen systeemi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
avainpuhelimeen (vahvistamaton)

2

Onhan noita kännykällä avattavia lukkoja suomessakin. Esim. www.key2phone.fi

Vastaa
miksuh2
miksuh2

3

Ihan hyvä idea, mutta entä, jos akku loppuu? Aika harmillista, jos avaimesta loppuu akku ja ei pääse huoneeseen. Eli avainkortti lienee tarpeellinen jatkossakin ainakin varalla

Miten toi sitten on toteutettu on ihan mielenkiintonen juttu. Se voisi toimia esim tekstiviestiperiaatteella tai wifi verkon yli. Mutta omasta mielestäni paras ratkaisu olisi puhelimessa oleva NFC-siru ja mobiilivarmenne, jollon puhelinta tarvitsisi vain vilauttaa lukon lähellä ja ovi aukeaisi.

Vastaa
dRD
dRD

4

Lainaus:

Mutta omasta mielestäni paras ratkaisu olisi puhelimessa oleva NFC-siru ja mobiilivarmenne, jollon puhelinta tarvitsisi vain vilauttaa lukon lähellä ja ovi aukeaisi.

Komppaan, aivan turha keksiä pyörää uudestaan kun NFC:n kehittelyyn on pistetty mobiilialan puolesta vuosia ja miljoonia kehittelyyn. Mutta toki, NFC:tä ei voi ladata lisäkilkkeenä App Storesta, Ovi Storesta tai Android Marketista, niin se ei ole niin coolia :-)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

5

3@
>Se voisi toimia esim tekstiviestiperiaatteella tai wifi verkon yli.

Bluetotoh on useammassa luurissa, pienempi virtainen, halvempi jne.

BT:n alusta asti yksi sovelluskohde oli tuollainen, teknisesti ei ylitsepääsemättömia ja aikoinaan kaikenlaista on pilotoitu, hommat kaatuneet lähinnä siihen että pitäisi olla järkevät standartit ja että niitä laajasti tuettaisiin ja otettaisiin käyttöön. Noissa mennään jo niin monen toimijan tontille joista osa ei ole tottunut yhteistyöhän ja standarteihin.

RFID/NFC/Wibree(BT)/SIM tekniisiä välineitä pisaa.

Haasteena lisäksi tietoturva, avain ei ole turvallinen, mutta tuoreiden ratkaisujen jotka otetaan glbaalisti käyttöön tuo aivan erilaisen houkuttelevuuden kuin kymmenet erilaiset valmistajakohtaiset jutut joiden ongelmat pysyy pimennossa.

Vastaa
Mancci
Mancci

6

Suomessa Megalock Oy:llä on oma patentoitu ratkaisu, jossa vanha mekaaninen abloy lukko muutetaan matalaenergia sähkölukoksi. Lukko avautuu kännykällä, mutta avainpesäkin säilyy yhä ennallaan. Lukon ja kännykän välinen kommunikaatio toimi salatulla bt-yhteydellä ja kännykän 3g tarkastaa serveriltä avausoikeuden. Lukkoa voi operoida 5-6 vuotta samalla paristolla, ainakin tuolla on tietoa laitteesta www.mylock.fi

Vastaa
miksuh2
miksuh2

7

@6

Harmi, että tommoset on suunniteltu lähinnä yrityksille,. Kotioveen tuommosen hankkiminen voi käydä turhan kalliiksi.. Olishan se cooli ominaisuus olla kämpän ovessakin moinen :) Tuollainen voisi myös pelastaa monesti tilanteessa, jossa avaimet jäi sisälle. Aina joskus on käynyt sitä, että kun meet ovesta ulos ni oven pamahtaessa kiinni muistat, että ei helvetti ne avimet jäi, ja sitten pitää soittaa huoltoäijä paikalle :P Olis myös mielenkiintosta tietää kuinka vakuutusyhtiö suhtautuisi moisen, siis kotivakuutuksen osalta.

Vastaa
Mancci
Mancci

8

No ei tuo ratkaisu kauhean kallis ole, elokuusta lähtien niitä saa vapaasti ja hinta ilmeisesti pyörii 250-300 välillä. Tuohon ei siis tarvita mitään moottori/solenoidilukkoja, vaan mekaanisen lukon lisälaitteella toteutuu koko homma. Asennuksen tekee alle puolessa tunnissa, eikä lukkoon rakenteeseen puututa lainkaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.