Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsungin superpuhelin julkaistaan 110 maassa yhtäaikaa?

26
Matti Vähäkainu

Samsungin superpuhelin julkaistaan 110 maassa yhtäaikaa?
Näemme mobiililaitteilta jatkuvasti operaattori-, maa- tai mannerkohtaisia julkaisuja, joilla pyritään sulavaan markkinoilleastumiseen. Kun rajoittavina tekijöinä ovat muun muassa komponenttivalmistajien tuotantolinjat, laitteiden kasaus, suuret panostukset mainontaan ja logistiset haasteet, on usein vaikea toimittaa koko matkapuhelimaailman kätösiin puhelimia yhtäaikaa. Sillon tällöin sitä tapahtuu. Korea Timesin mukaan Samsung on nyt pyrkimässä tähän Galaxy S -älypuhelimellaan.

Tällä kertaa kyseessä ei ole kuitenkaan muodollinen maailman laajuinen julkaisu, joka käsittää Euroopan (lue: muutama suuri maa Euroopassa) ja Yhdysvallat, vaan yli puolet maailman kaikista maista käsittävä megaluokan julkaisu. Mikäli korealaislehteen on uskominen, maailman vajaasta kahdestasadasta maasta 110 saa Galaxy S:n markkinoille samaan aikaan.
Lehden mukaan Samsung on tehnyt sopimuksia tärkeiden matkapuhelinoperaattoreiden kanssa. Sopimukset on tehty ainakin Orangen, singaporelaisen SingTel ja saksalaisen Deutsche Telecom kanssa. Nähtäväksi jää onnistuuko Samsung valloittamaan maailman Galaxy S:n avulla.

Samsung I9000 Galaxy S on Android Eclairilla (2.1) varustettu älypuhelin, jonka ominaisuuksiin kuuluvat 800x480-resoluution Super AMOLED -kosketusnäyttö, gigahertsin ARM Cortex A8 -suoritin, 5 megapikselin kamera 720p-videokuvauksella, 8 tai 16 gigatavua sisäistä flash-muistia, 512 megatavua RAM-muistia sekä GPS, HSDPA/HSUPA, WLAN ja microSD-muistikorttipaikka. Puhelin on vain 9,9 millimetriä paksu ja painaa 118 grammaa.

Kommentit (26)

Thors (vahvistamaton)

1

Tulisi jo! Harmi vain, ettei Suomessa operaattoreiden kytkykauppa ole yhtään niin kannattava valinta kuin esimerkiksi USA:ssa tai Euroopan suurimmissa maissa. Jos haluaa kertamaksulla hankkia laitteen, joutuu useimmiten maksamaan sen täyden hinnan. Monilla muilla markkinoilla hinta tällekin laitteelle olisi vain muutama sata dollaria.

Tulee kuitenkin hankittua tämä.

Vastaa
delic
delic

2

Samsung päätti sitten kopioida koko iphonen (mainoskuvat(ulkonäkö/käyttöliittymä ratkaisut) ja lisätä ne ominaisuudet mitä iphonesta puuttuu mistä ihmiset ovat valittaneet

Saas nähdä miten myy

Vastaa
tebaboy
tebaboy

3

Näyttää iphone kopiolta ainakin ulkonäöltään ja mikäpä siinä jos samsung julkaisee halvemmat ja paremmilla ominaisuuksilla olevan puhelimen, jonka käyttöliittymä on kuitenkin yhtä sulava mitä iphonessa. Sovelluksia tuskin tuohon yhtä paljon löytyy :P

Vastaa
Klaka (vahvistamaton)

4

Eihän nämä uudet kosketusnäyttöpuhelimet, missä kaikissa on lähes samankokoinen näyttö, ilman qwertyä, voi nyt oikeasti kauheasti erota ulkonäöltään. vaihtoehdot ovat juurikin nuo pyöristetyt kulmat tai sitten aivan laatikko. Ei sillä ettei tuo muotoilu silmää miellyttäisi. Heti jos on vähän enemmän reunoja täälläkin ollaan itkemässä että liian iso yms.

Vastaa
Anroid & Samsung! (vahvistamaton)

6

Mielestäni ne paskat puhelimet ovat Nokian mallistossa,ja varsinkin Symbian2-mallit!!.
Samsungit TOIMII!.

Vastaa
iKnow_ (vahvistamaton)

7

Ikinä en ole Samsungin puhelinta omistanut, mutta näissi viesteissä sitä usein kovasti kehutaan. Olikin pienoinen yllätys kun huomasin kuinka negatiivista kommenttia Samsung saa esim. Engadgetin kommenteissa. Pääasiassa valitetaan siitä, että softassa on virheitä kuten muillakin, mutta niitä ei korjata lainkaan tai todella myöhään.

Miten on? Tuleeko Samsungiin päivityksiä?

Vastaa
Symbian2 SUCKS!! (vahvistamaton)

9

Tulee päivityksiä ja softakin on toimintavarmempi,kuin Symbian!.
Nokia-malleista on sen verran kokemuksia,että niitä saa vähän väliä kiikuttaa huoltoon!!. =(
Sen takia pysynkin Samsungeissa, ja varsinkin seuraava Bada OS-malli on ostos listalla. ;)

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

10

korea times, jos sitä pidetään uskottavana lähteenä (puhelinvertailu näyttää uskovan) jo mainitsee päivityksestäkin: "Since Galaxy S runs on the Android 2.1 operation system (soon the Android 2.2 operating system will be available to upgrade to). Paitsi päivityksestä, halusin oikeastaan sanoa että Android marketin valikoima näyttää kylläkin erittäin runsaalta jos vertaa sitä OVEN niukkaan kyläpuotiin. Jos Sam-äSsää vertaa esim HTC Desireen (jota olen kokeillut/käyttänyt) näin specsien kautta, luulisin Samsungin vievän erävoiton.

Vastaa
symbian 2? (vahvistamaton)

11

Symbian 2 ei edes ole, nolo...

Samsungit ovat ihan surkeita. Huomaa kyllä miksi halvalla saa... ; )

Vastaa
kyllä maar (vahvistamaton)

12

Symbian^2 on kyllä olemassa, nolo...

Samsungit ovat aivan loistavia. Huomaa toisaalta tämänkin laitteen hinnassa... ;)

Vastaa
Ralle_ (vahvistamaton)

13

@9:
Kannattaisi laittaa mieluummin ostoslistalle Samsungin Androidilla toimiva puhelin(esim. tämä Galaxy S), koska siihen saa paljon edemmän softaa kuin Badaan.

Vastaa
Jupsu
Jupsu

14

Voisiko joku nyt kertoa minulle että mitä eroa on AMOLED ja SUPER AMOLED näytöillä? kovasti olen koittanut tietoa löytää mutta ei selvää sanaa löydy(no okei wikipediasta koitin katsoa)? joten joku varmasti osaa sanoa tä eroa ko näytöillä on?

Vastaa
Thors (vahvistamaton)

15

@14
Voisin selostaa pitkästikin, mutta tämän luulisi selventävän riittävästi:

http://www.youtube.com/watch?v=aQkLMG3SBQ4

Eli lyhyesti sanottuna, Super AMOLED -näytössä kosketussensori on kiinni itse näytössä eikä erillisenä osana. Tämä taasen parantaa värejä, kirkkautta, kosketusherkkyyttä ja varsinkin katselukulmia verrattuna tavalliseen AMOLEDiin, ja samalla myöskin virrankulutus on Superissa pienempi. Ehkä Samsung on tehnyt vielä jotain hienosäätöä yms. Lisäksi Super AMOLED on saatavilla tällä hetkellä ainoastaan Samsungin omissa tuotteissa.

Vastaa
eddison84
eddison84

16

@3. Tebaboy:
"Näyttää iphone kopiolta ainakin ulkonäöltään ja mikäpä siinä jos samsung julkaisee halvemmat ja paremmilla ominaisuuksilla olevan puhelimen, jonka käyttöliittymä on kuitenkin yhtä sulava mitä iphonessa. Sovelluksia tuskin tuohon yhtä paljon löytyy :P"

Et vissiin ole ihan perillä Android-käyttöjärjestelmästä? Softapuoli alkaa olemaan ihan yhtä kunnossa kuin Applen kohdalla, on myös monia asioita, mitä Android-luurilla voit tehdä, mutta Applen rajoittuneilla laitteilla et. Ja myös päinvastoin, uusimmat tehokkaat android-luurit handlaavat jo kaiken, mitä iiluuri osaa.

Vastaa
jake se minäkin (vahvistamaton)

17

@12 no ei muuten oo - hyppäsivät S^1:stä suoraan S^3:een, joka sekin on vasta tuloillaan... Nokia jätti ~2:n siis vallan pois...

Vastaa
minä teppo (vahvistamaton)

18

@17 se ei kuitenkaan tarkota sitä et "symbian 2 ei edes ole"...joltain muulta valmistajalta voiki tul ulos...

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

19

@16
"uusimmat tehokkaat android-luurit handlaavat jo kaiken, mitä iiluuri osaa."

Mielestäni ei. Samsung galaxy spican ja HTC G1 omistaneena kokemusta löytyy jonkun verran. Itse jouduin vaihtamaan android luurit pois koska itselle pelit ym. ohjelmat on aika tärkeitä kännykässä ja niitä ei tunnu kuin Apple tarjoavan. Tai muissa ne maksaa ym. Applella taas on opiskelija versioitakin ;) koska käyttäjiä on niin paljon.

Vastaa
salamaton (vahvistamaton)

20

Vielä kun tuon hintaiseen luuriin olisi ymmärretty laittaa edes se led salama, muttakun ei edes sitä...

Vastaa
hipsutin
hipsutin

21

@20
Vielä kun tuon hintaiseen luuriin olisi ymmärretty laittaa edes se led salama, muttakun ei edes sitä...
__________________________

salama useimmiten vain pilaa kuvat, varsinkin kännyköissä olevat salamat ovat käytännössä aivan turhaa hintaa nostavaa krääsää... ihan hyvä että on jätetty pois, itsekin kumminkin kytkisin sen pois käytöstä joka kerta kun kameran käynnistän

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

23

21@
>salama useimmiten vain pilaa kuvat,
22@
>Puhuit varmaan nyt LED-salamoista!?

LED salamatoteutukset harvemmin pilaa kuvi kamerapuhelimissa, xenon pohjaisissa se useammin ongelma, vaikka yli metriin kuvatessa usein tarjoaakin parempaa.

On toki malleja joissa LEDinkin kanssa liialisia ongelmia. mutta nuo salamat saa kytkettyä pois, joten ongelma tilanteissa ogelmasta on helppo päästä eroon, mutta sitten uusi ongelma on liianvähäinen valo...

Vastaa
eddison84
eddison84

24

@23.
Kuinka pilaat xenon-salamalla kuvan huonommaksi kuin LED:llä?
Minusta aika perusteeton väite, koska olen tuon itse jo muutamalla luurilla todennut, että LED on huonompi, koska:
- Tekee kuvan värit kylmemmäksi
- Salamasta jää "spotti" kuvaan eli valo keskittyy pienelle alalle
- Valoteho ei riittävä
Ja positiivista:
+ Mahdollisuus käyttää lamppuna.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

25

24@
> Kuinka pilaat xenon-salamalla kuvan huonommaksi kuin LED:llä?

LEDiä pn helpompi säätää, jos homma hanskassa niin melkein järjestäen LEDillä tulee parempia kuvia alla metrissä. Kuten snaoin yli metrin päässä tarjoaa Xeon monesti valoa enemmän

> - Valoteho ei riittävä

LED toteutuksia on monenlaisia, pääsääntöisesti jäävät paljon tai jonkin verran xenon toteutuksista.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja