Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialta halpapuhelimia ja pyörälaturi

20
Matti Vähäkainu

Nokialta halpapuhelimia ja pyörälaturi
Nokia julkisti tänään Nairobissa, Keniassa uusia tuotteita, jotka suuntaavat pääasiassa kehittyville markkinoille. Uusista matkapuhelimista julki päästettiin kaksi C-sarjalaista, C1 ja C2. Molemmat ovat erittäin vaatimattomilla ominaisuuksilla varustettuja peruspuhelimia, joiden molempien hinta on alle 50 euroa.

C1:tä Nokia kutsuu mallipereeksi, sillä se tulee myyntiin kolmena eri varianttina, joissa on muutamia eroavaisuuksia muotoilussa ja ominaisuuksissa. Kaikista malleista löytyy muun muassa FM-radio, värinäyttö ja 3,5mm kuulokeliitin. C1-00 on joukon halvin (30e) puhelin, jonka tärkein ominaisuus on kaksois-SIM-tuki. C1-01 ja C1-02 eivät tue kaksois-SIMmiä, mutta tuovat pakettiin microSD-muistikorttipaikan, GPRS-datasiirron ja verkkoselaimen. C1-01 on lissäksi varustettu VGA-resoluution kameralla. Niiden hinnat ovat ennen veroja arviolta 39 ja 35 euroa.
Nokia C1-00, C1-01 ja C1-02


Nokia C2 on hieman C1:tä kalliimpi 45 euron verottomalla hinnallaan ja tukee C1-01:n tavoin kaksois-SIM-ratkaisua. Malli tukee Nokian kehittyville markkinoille suunniteltua Nokia Life Toolsia. C2:n ominaisuuksiin kuuluvat muun muassa microSD-muistikorttipaikka, FM-radio, Ovi Mail ja Nokia Messaging -sähköpostit ja musiikkisoitin.


Nokia C2

Puhelimet saapuvat myyntiin kolmannen ja neljännen vuosineljänneksen aikana järjestyksessä C1-00, C1-01, C1-02 ja C2.

Nokia julkisti samalla mielenkiintoisen pyörälaturin, joka perustuu luonnollisesti renkaaseen sijoitettavaan dynamoon. Dynamon avulla pyöräilijä voi ladata standardilla 2 millimetrin laturiliitännällä varustettua puhelintaan matkaa tehdessä. Pyörälaturin mukana tulee lisäksi kiinnitysteline. Sports Tracker, anyone? Myyntiin vaihtoehtoinen laturi tulee vuoden loppuun mennessa, mutta hintaa ei vielä kerrottu.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (20)

Atjabec
Atjabec

1

Odotin, että uudet merkinnät olisi tarkoittanut vähemmän malleja ja selkeempiä eroja. Mutta pitihän Nokian keksiä tommoinen kiva jälkitunniste vielä noille, joka sekoittaa pakkaa entisestään.

Jopa uutisen kirjoittaja on mennyt malleissa sekaisin, aluksi sanotaan että C1-00 on tuplasimi ja muut ei, mutta seuraavassa kappaleessa lukeekin "Nokia C2 on hieman C1:tä kalliimpi 45 euron verottomalla hinnallaan ja tukee C1-01:n tavoin kaksois-SIM-ratkaisua".

Vastaa
JJ_Niemi
JJ_Niemi

2

c2 on eri puhelinmalli -sarja.

jutussa vissiin tarkoitettiin, ettei c1 -sarjassa muissa kuin c1-00, ole tuplasimi mahdollisuutta (c1-01 ja c1-02).

Vastaa
muppis
muppis

3

Pyörälaturi TSI -räpeltäjille: Normi dynamoon LM7805 ja isompi konkka tasaamaan. Hienosäädöksi voi heittää vähän virranrajoitusta, tosin esim. N900:n laturi puskee 1.2A ja LM7805 maksimianto on 1A..

Vastaa
mikkokk
mikkokk

4

laturi €15

@1 ko kohdassahan puhuttiin c1 malliperheessä. niiden osalta 00 on tuplasim ja muut ei, eli ihan oikeinhan tuo meni.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
huomauttaja (vahvistamaton)

5

@4 ei se nyt ihan oikein kumminkaan mennyt, kun uutisessa edelleen ensin sanotaan, että C1-01 mallissa ei olisi tuplasimiä ja sitten myöhemmin todetaan:

"Nokia C2 on hieman C1:tä kalliimpi 45 euron verottomalla hinnallaan ja tukee C1-01:n tavoin kaksois-SIM-ratkaisua."

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keke! (vahvistamaton)

6

Olin aluksi tulossa trollaamaan jotain iPhonekilleristä, tjsp, mutta viestiketjun trollausosuus onkin hoidettu jo ensimmäisessä viestissä.

Jos puhelinsarja tähtää alle 50€ hintaluokkaan, lisävarusteenaan pyörälaturi ja julkistus Keniassa, eikö siinä vaiheessa pitäisi jo välähtää, että puhelimet on suunnattu kehitysmaihin? Siellä ensimmäistä elektroniikkalaitettaan ikinä ostavaa tuskin kiinnostaa onko mallimerkintä C1 vai c1-53Bc82Y. Joka tapauksessa ensimmäsitä elektroniikkalaitetta ikinä ostava tuskin vältyy Nokian logolta, joka on varmasti se oleellisempi osuus asiassa.

Vastaa
mikis1
mikis1

7

hmm.. sais alkaa yleistymään tuo tupla-SIM ominaisuus noissa kalliimman luokan puhelimissakin. ainakin itselläni vois olla sille käyttöä.

Vastaa
Atjabec
Atjabec

9

@2 & @4 kuten @5 sanoikin, niin viittasin tuolla virheellä tuohon C1-01 luuriin enkä C2. Aluksi siis sanotaan, että C1-00 on tuplasim ja muissa C1-alkuisissa ei, ja seuraavaksi sanotaan että C1-01 on.

Ja tämäkin taas todisti kuinka selkeitä nämä merkinnät on ;)

Vastaa
miksuh2
miksuh2

10

Fillarilaturi on erittäin hyvä idea. Tuollasta on kaivattu jo pitkään. Fillarilaturi mahdollistaa sen, että pitkilläkään fillarilenkeillä virta ei lopu, vaikka kuuntelisi musaa tai käyttäisi GPS:ää. Mukava vekotin myös sillon kun otat teltan sekä makuupussin mukaan ja teet päivien kesäreissun jonka varrella pysähdyt kun väsyttää.

Tuollanen pitää kyllä jossain vaiheessa hankkia.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

11

@3

> Pyörälaturi TSI -räpeltäjille: Normi dynamoon LM7805 ja isompi konkka
> tasaamaan. Hienosäädöksi voi heittää vähän virranrajoitusta, tosin esim.
> N900:n laturi puskee 1.2A ja LM7805 maksimianto on 1A..

Joo ja sitten kun omatekosella virityksellä hajottaa kännykän, niin takuun voikin unohtaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Von Herzen (vahvistamaton)

12

Olen todellakin samaa mieltä kuin miksuh2 -nimimerkillinen henkilö. Jos jokin muu matkapuhelinvalmistaja kuin Nokia olisi kyseisessä uutisessa mainitun polkupyörälaturin kaltaisen laitteen tuonut markkinoille, en olisi kiinnostunut. Hienoa, Nokia!

Vastaa
miksuh2
miksuh2

13

@1

> Odotin, että uudet merkinnät olisi tarkoittanut vähemmän malleja ja
> selkeempiä eroja. Mutta pitihän Nokian keksiä tommoinen kiva jälkitunniste
> vielä noille, joka sekoittaa pakkaa entisestään.

No et kai sä nyt kuvitellut, että Nokia tekisi näin:

1) julkasee puhelimet C1, C2, C3, C4, C5, C6, C7, C8 ja C9
2) Alkaa uudelleen käyttämään kyseisiä mallinimiä. Eli myöhemmin tulisi uusi C3, uusi C5 jne.

Ei se noin tule menemään, koska mallinimet loppuisi nopeasti kesken ja niiden uudelleenkäyttäminen synnyttäisi hämmennystä.
Minusta on ollut kokoajan täysin itsestään selvää, että homma menee näin:

1) Puhelinsarjan kirjain kertoo käyttötarkoituksen, esim X-sarjan puhelimet on musiikkipuhelimia.
2) Mallinumerojen ensimmäinen numero kirjaimen jälkeen kertoo puhelinten ominaisuuksien määrän muihin puhelinsarjan puhelimiin nähden. Eli puhelimet joiden mallinimessä on X6 ovat ominaisuuksiltaan monipuolisempia kuin ne puhelimet joiden mallinimessä on X5. Samalla X6-puhelimet on toki myös kalliimpia. X1-puhelimet on X-sarjan puhelimista ominaisuuksiltaan kaikkein yksinkertaisimpia ja halvimpia, X9-puhelimet on X-sarjasta ominaisuuksiltaan kaikein monipuolisimpia ja kalleimpia.
3) Koska Esim esim X6:n uudelleenkäytäminen myöhemmin uudessa puhelimesa olisi hämmentävää, niin todennäköisesti tulemme näkemään myöhemmin puhelimia kuten X6-01. Tuossa kirjain ja ensimmäinen numero kertoo puhelimen ominaisuuksiat kohtien 1 ja 2 tapaan ja 01 on puhelinkohtainen tunniste.

Ja just noinhan se näyttää menevän tämän uutisen perusteella, eli on C1-09 ja C1-01 ja C1-02,

Vastaa
miksuh2
miksuh2

15

@13

Ja todennäköuisesti nuo mallinumeroiden puhelinkohtaiset tunnisteet tulee kasvamaan numerojärjestyksessä eli esim C1.02:n jälkeen tulee C1-03, jonka jälkeen tulee C1-04 jne. Sillon mallinumeron puhelinkohtainen tunniste kertoisi kuinka uudesta puhelimesta on kyse. Tämä nyt on vain oma arvaukseni, mutta tuolla tavalla mallinumerot olisi varsin kuvaavia ja näin se todennäkösesti tuklee menemään.

Vastaa
perhana
perhana

16

Syy miksi pyörälaturia ei aiemmin ole tullut markkinoille, saattaa löytyä siitä että muistaakseni jo noin 15 vuotta sitten joku suomalainen "pelle peloton" oli saanut idean dynamon käyttämisestä kännykän laturina, ja oli kaupannut ideaansa Nokialle, mutta Nokiaa ei kännykkähuuman keskellä moinen idea kiinnostanut, joten tyyppi haki idealle itse patentin ja totesi että ei hänellä itsellään ole kiinnostusta ruveta laitetta valmistamaan, mutta ei sitä sitten valmista muutkaan koska hänellä on patentti.
Nyt on ilmeisesti patentti vanhentunut ja sitä ei ole uusittu, joten Nokia voi alkaa laturia valmistamaan, omana ideanaan.

Vastaa
mikkokk
mikkokk

17

@16 onkohan patenttisysteemi tosiaan niin mätä että "keksintö" jossa dynamoon voi liittää muunkin sähkölaitteen kuin lampun saa hurjan innovatiivisena patenttisuojan?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Pom77 (vahvistamaton)

18

Mikkokk - No ei sentään. Ideaa ei voi patentoida - sen sijaan tietyn *tavan* liittää dynamoon puhelin voi kyllä. Ja jotta patentti ei olisi liian helppo kiertää, keksijä yleensä yrittää samassa hakemuksessa kuvata mahdollisimman monta erilaista tapaa toteuttaa keksintö. Tästä johtuu niiden monimutkaisuus; patentin keksijä yrittää olla niin ympäripyöreä kuin patenttiviranomainen vain sallii.

Jokainen voi sitten vapaasti keksiä erilaisen tavan laittaa dynamo kiinni kännylaturiin ja markkinoida sitä. Joissain simppeleissä tapauksissa patentti voi olla oikeasti vaikeasti kierrettävä, koska mahdollisia implementaatioita ei nyt vain ole kovin montaa.

Vastaa
mikkokk
mikkokk

19

Eiköhän kaikki mahdolliset tavat liittää sähkölaite virtalähteeseen keksitty 100-200 vuotta sitten, tuskin tuolta patentoitavaa löytyy. Ei tuossa sentään langattomasta latauksesta tms jossa jotain keksittävää voi vielä löytyäkin ole kyse.

Vastaa
teme565
teme565

20

Mahtaakohan tuo tuplasimmi-puhelin tulla edes euroopan (tai suomen) markkinoille. On meinaan jo pari asiakasta kysellyt että koskas se nokian tuplasim-puhelin tulee myyntiin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja