Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: iPhone 4 ja iOS 4 ensitestissä

116
Matti Vähäkainu

Videolla: iPhone 4 ja iOS 4 ensitestissä
WWDC 2010 -konferenssissa eilen julkistettu uusi iPhone 4 on löytänyt tiensä harvojen ja valittujen kätösiin. Konferenssissa toimittajat pääsivät testaamaan puhelinta vapaasti, luonnollisesti Applen henkilöstön avustamana. IntoMobile-sivusto kuvasi ensikosketuksista videon, jossa käydään läpi jotain iPhone 4:n ja sen uudelleennimetyn iOS 4 -käyttöjärjestelmän ominaisuuksia.

Itse puhelimesta esitellään muun muassa sen erittäin ohutta rakennetta (9,3mm paksu) sekä tarkkaa Retina-näyttöä, joka yltää aina 960x640-resoluutioon asti. Käyttöjärjestelmän osalta käytiin läpi moniajoa, kirjasovellus iBooksia, videotoistoa ja kuvagalleriaa. Pidemmittä puheitta itse videoon.

Kommentit (116)

KlassicID
KlassicID

2

Ite kyl veikkaan et toi puhelin tulee lyömään kaikki aikaisemmat myyntiennätykset...kirkkaasti. Apple on onnistunut tekemään merkistään muotitrendin ja sen parempaa myyntivalttia yritys ei voi saada.

Vastaa
Coren D (vahvistamaton)

3

Omasta mielestäni jälleen vakuuttavaa työtä omenafirmalta. Ei tässä toki mitään radikaalisti uutta ole, mutta samat ominaisuudet mitkä muilta jo löytyvät tai ovat seuraaviin malleihin tulossa tehdään nätimmin ja käyttäjäystävällisemmin.

Nillittäkää toki ihan kuinka paljon tahdotte, mutta puhelimissa pätee sama kuin läppäripuolellakin; ei ne speksit paperilla, vaan materiaalien, työn ja designin laatu, käyttöjärjestelmän vakaus, helppotoimisuus ja sulavuus merkkaavat massamarkkinoiden ostospäätöksessä todella paljon. Niin ja tietysti yrityksen/tuotteen brändi.

Vastaa
Liejupiru
Liejupiru

5

Toi on melkeen kivan näkönen noin ulkosesti... Vanhan mallin muotoilusta en tykänny yhtään. En kyllä silti ostais, en tykkää tosta käyttöliitymästä, ja jotenkin toi yltiötrendikäs omena vaan inhottaa :/

Vastaa
harri_r (vahvistamaton)

6

"Ei tuo apple kyllä kiinnostusta herätä vieläkään." niinpä niin, ja silti piti tulla tänne katsoon video ja kertoon ettei kiinnosta :D Vittu miten läpinäkyvää :D

Vastaa
Bluejack
Bluejack

7

@6
""niinpä niin, ja silti piti tulla tänne katsoon video ja kertoon ettei kiinnosta :D Vittu miten läpinäkyvää :D""

Ei sulla puupää käynyt mielessä jotta tuo saattaisi olla jopa saitin ja jutun tarkoitus?

Vastaa
epnm
epnm

8

Muuten näyttää ihan ok peliltä ja vois jopa mennä harkintaankin, mutta yksi mikä Applessa ahistaa suuresti oli myös aiemmassa uutisessakin, eli maksullisuuden mainostus esim. juuri tuon iMovien kohalla. Kohta 3 vuotta käyttäny iMaccia ja suurin ahistus on nimenomaan ollut siinä, että kaikki hyvä tai edes kohtalainen ohjelma maksaa aina x määrän €uroja. Windowsissa se oli niin helppoa, kun oikeastaan kaikkeen löysi aina hyvän ilmaisen softan, joka toimi niin kuin piti, mut iMacciin joka pikkuohjelma pittäis ostaa erillisenä ja silti tuntuis olevan puutetta niiden toiminnoissa. Harmi, että tää on levinny näin vahvasti myös puhelinpuolelle...

Vastaa
Murtagh
Murtagh

10

Ostaisin muuten jos hinta oisi matalempi, en arvosta puhelinta niin paljon että laittaisin siihen yli 500euroa. Mielummin laitan ne rahat tietokoneisiin yms..

Vastaa
delic
delic

12

@8 öö tietääkseni ohjelmien kehittäjät itse päättää hinnan tuotteilleen ja saa jakaa sitä iha ilmaseksi jos vaan haluavat?, joten miksi se on applen vika tuo maksullisuus?

Onhan se tosiaan ikävää, ku koodarit vääntää ohjelmia hikihatussa ja haluaa pienen korvauksen tekemästään työstä eikä tarjoa tätä hengentuotostaan ilmaiseksi kaikille

Appstoressa on kyllä paljon hyviä ilmasia ohjelmia (jos vaan osaa etsiä ja jaksaa kokeilla) ja väliin aina ihmetteleekin, että miten tämä voi olla ilmanen, esim meebo on tästä todella hyvä esimerkki

ja muutama päivä sitten sain polytuner kitaraviritysmittarin mikä oli kyllä kans aika outo, että ilmaseks jakavat

Vastaa
remetrius
remetrius

14

Vasta syksyllä julkistettiin tuo 3GS:ä ja sitä sai Suomessa odottaa, kuin elinsiirtoleikkausta. Nyt vajaata vuotta myöhemmin samat juipit, jotka ostivat aiemmat aifounit, valmistautuvat jo henkisesti seuraavan hankintaan.. vaikka edellisestä tai pahimmillaan edellisistäkin on vielä kytkysoppareita voimassa.

Vastaa
Liejupiru
Liejupiru

15

@12 Omenapuhelimilla tilanne on se, että kehittäjien täytyy _maksaa_ Omenalle jo siitä, että saavat tehdä ohjelmia ("iPhone Developer Program fee"). Ja AppStoressa myydyn ohjelman hinnasta menee tietysti 30% herra Jobsin taskuun.

Vastaa
perhana
perhana

16

@7

"Ei sulla puupää käynyt mielessä jotta tuo saattaisi olla jopa saitin ja jutun tarkoitus?"

Öööh, tarkoitatko että saitin tarkoitus olisi pakottaa lukemaan juttuja jotka eivät kiinnosta?
Olen sitten vissiin käyttänyt saittia väärin kun jätän suurimman osan Nokia-uutisista lukematta kun ne eivät jaksa kiinnostaa.

Vastaa
olli89
olli89

17

Täytyy sanoa että todella vakuuttavaa jälkeä ovat saaneet aikaan
-käyttöliittymä on käsittääksini ollut helppo alusta lähtien mutta onhan tämä ihan jotain muuta silti kuin nokian insinöörien kansio räpellykset(sori)
-Kirjat ja elokuvat.
-video kuvaus
Mutta ei silti seuraava puhelimeni siistä syystä että odotan adroidilta vielä parempaa,muokattavuutta pääasiassa.
T.Nykyinen Htc mies ent. nokia n95 lojuu kaapissa.

Vastaa
newmanni
newmanni

18

Hemmetin hienolta toi vaikuttaa mutta ei Applen asiakas vihamielisyys mihinkään tule muuttumaan joten pysyttelen erossa noista vehkeistä. Vihamielisyydellä tarkoitan sääntelyä eli ei mitään saa tehdä niin kuin haluaa vaan kaikki Applen sääntöjen mukaan. Vapaa kuin Neuvostoliitto.

Vastaa
epnm
epnm

19

@12, No ehkä ilmaisin itseni huonosti. Eihän se vika ole tietysti täysin Applen (paitsi nähtävästi puhelimissa ks. 15), mutta kummasti tuo euromääräisyys koskee Applen oheistuotteita. Se, että koodaajat haluavat palkkansa, en ota kantaa muuta kuin, että kukaanhan ei todennäköisesti länsimaassa tee työtä aseella pakotettuna.
Vaikka henkilökohtaisesti pidänkin peruskäyttäjälle (netti ja tekstinkäsittely) iMaccia parempana vaihtoehtona kuin Windows, niin olen silti kaivannut Os X:lle jo 3 vuotta hyvää valikoimaa ilmaisia ohjelmia, joita Windowssille oli runsaasti, joka saattaa olla riittävä syy tulevaisuudessa kääntää takkia, mutta aika näyttää...

Vastaa
akse
akse

20

Eipä ollu kummonen toi uus käyttöliittymä. Aika kälynen jopa, tosin toi kansio ominaisuus on suuri parannus verrattuna siihen sekamelskaan mitä aiemmin oli.

Toi kaipais enemmän kustomoitavuutta.. widgettejä ja sun muuta. Mut eihän se kai käy ku akku loppuu jos siinä on jotain verkosta päivittyvää dataa yms.

Vastaa
Laukaa
Laukaa

21

@6

Etkait sä ihan täysillä käy kommentistas päätellen? Miten sä itse oot tutustunut tuohon puhelimeen? Eikö tuo video ole julkaistu sitä varten, että jengi tietäis tuosta puhelimesta?

Vastaa
Jep_
Jep_

22

@16
Ei, vaan avoimesti asioihin suhtautuvat eivät voi tietää kiinnostaako jokin tuote ennen kuin siihen on edes jonkin verran tutustunut.

Fanipojat toki tietää muutenkin, mutta ei kaikki jaksa fanittaa yhteen yrityspomoon henkilöitynyttä yritystä. Ei siis auta kuin lukea näitä uutisia, katsoa videoita ja osallistua keskusteluun.

Kyllä minäkin ihan mielelläni luen juttuja uudesta i-tuotteesta vaikka en niitä aiokkaan ostaa ennen kuin ne muuttuvat avoimemmiksi (eli ei ikinä).

Vastaa
Thors (vahvistamaton)

25

Minullakin lähtee 5800XM vaihtoon ja tämä tulee tilalle. Olisin joka tapauksessa vaihtanut pian puhelimen, luultavasti Samsung Galaxy S:sään. Mutta iPhonea olen jo pitkään silmäillyt ja nyt se on sitten selvä hankinta kun mitään suuria puutteita ei enää ole.

Itselleni vaikuttaa sovellustarjonta ostopäätökseen todella paljon. Ne, jotka väittävät App Storen olevan täynnä pierusovelluksia ja muita sellaisia tuntuvat usein ajattelevan myös niin, että Nokian Ovi Storen valikoima on puhdasta A-laatua. Näin ei kuitenkaan ole. Kaukana siitä. Kauppa ollut auki jo reilun vuoden, eikä tähän päivään mennessä ole löytynyt lainkaan kiinnostuksen kohteisiini/harrastuksiini liittyviä tai vaatimuksiini soveltuvia softia.

Vastaa
delic
delic

26

@25

"eikä tähän päivään mennessä ole löytynyt lainkaan kiinnostuksen kohteisiini/harrastuksiini liittyviä tai vaatimuksiini soveltuvia softia."

Tosi hyvi sanottu, appstore pääsee todella hyvin oikeuksiinsa jos on jotai harrastuksia tai erityistä kiinnostusta asioihin

Esim itse graafisen alan ihmisenä ja muusikkona olen löytänyt paljon hyviä ohjelmia mitä voin hyödyksi käyttää harrastuksissani ja koko ajan tulee lisää, esim adobe ideas rokkaa (vektorigrafiikka ohjelma), tämäkin muuten ilmainen!

Vastaa
pain83
pain83

28

Mikähän on saanut Applen jättämään MircoUSB:n pois tuosta luurista :( Ihan järjetöntä käyttää jotain omaa dock liitintä, kun olivat itse jopa mukana sopimassa MicroUSB standardista. Eihän se vielä yleinen ole, mutta tällä menolla se ei yleistykkään.

Vastaa
Aloc
Aloc

29

@28

Sama tuli itelle mieleen heti ekana. Ei pysty ymmärtämään. Varmaan liian iso harppaus sitten.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

30

@28

Muuten olen samaa mieltä, mutta pakko kysyä että miten niin se ei ole vielä yleinen? Esim kaikissa Nokian uusissa älypuhelimissa on nimenomaan MicroUSB. Omassa Nokia 5800 XPressMusic luurissanikin on. Eli kyllä se melkoisen yleinen jo on.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

31

@26 delic

> Kirjoita kommenttisi

No ilmankos, tuolla poppoolla on aina pää pilvissä eikä juurikaan ymmäörrystä teknisistä asioista. Muusikot haraa aina kaikkea teknistä kehitystäkin vastaan.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

32

@26 delic

> Esim itse graafisen alan ihmisenä

No ilmankos, tuolla poppoolla on aina pää pilvissä eikä juurikaan ymmäörrystä teknisistä asioista. Muusikot haraa aina kaikkea teknistä kehitystäkin vastaan.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

33

No perhana, ei nyt vielä unenpöpperöisenä oikeen toi copy paste onnistu :D Pitää kai kitata muutama kuppi lisää kahvia :D

Lainaus piti olla:

@26 delic
> Esim itse graafisen alan ihmisenä ja muusikkona

Vastaa
Qwerty141
Qwerty141

35

Hmm, itse katson asiaa ihan puhelimen pohjalta en tekijän yms. varmaan puhlimen ainakin puhutuin haastaja on N8,iPhoneen on nyt saatu asiat jotka ovat löytyneet muista puhelimista jo kauan, mutta nämä asiat näytetään tehneen erittäin hyvin, paha valinta N8 puoltaa suunnileen samat ominaisuudet mutta 12mpx kamera ja OLED-näyttö vie vähemmän virtaa, ulkonäkö on minusta aivan yhtä hyvä, N8 vielä hyviä puolia ovat Web-Tv,flash tuki ja widgetit.
iPhonea taas yleinen sisällön tyylikkyys, Ovi ja Appstoret ovat mielestäni melko samanlaisia paitsi että onhan appstoressa valikoima melkoinen, melkein liikaa ei tiedä mitä valita. Tällä hetkellä ottaisin kummatkin =D

Vastaa
JuhaW
JuhaW

37

@30. 5800:ssa ei taida olla lataavaa micro usb mahdollisuutta. Eikä taida kovin monessa muussakaan nokialaisessa olla. Että ei se nyt kovin yleinen taida olla. Mun ensimmäinen nokialainen, joka lataa usb liittimestä on tällä hetkelläkin oleva Nokia E72. Mahtaako muita malleja ollakaan? N900?

Vastaa
miksuh2
miksuh2

41

@37

> 5800:ssa ei taida olla lataavaa micro usb mahdollisuutta. Eikä taida kovin
> monessa muussakaan nokialaisessa olla. Että ei se nyt kovin yleinen taida
> olla.

Eihän tuossa puhuttu mitään lataavasta MicroUSB:sta, vaan pelkästään MicroUSB-liitännästä. Totta 5800XM:ssa ei ole lataavaa liitäntää, mutta MicroUSB-liitäntä siinä on. N8:ssa on lataava liitäntä.

Vastaa
JuhaW
JuhaW

42

@41: Sitä sillä kyllä tietääkseni tarkoitettiin. Tai ainakin minä tarkoitin.

Mitä teet micro usb liittimellä, jos et pysty lataamaan sitä kautta ja puhelimesta löytyy oma latausliitin? Sitähän sillä yhteisellä standardilla yritetään hakea takaa. Pelkkä micro usb, jolla hoituu kaikki, ei niin että löytyy micro usb ja latausliitin yhdessä. HTC taitaa olla tällä hetkellä niitä harvoja, joilla tämä on näin.

Vastaa
tonttila
tonttila

43

@2:
Jos tuo lyö kaikki myyntiennätykset niin sit voidaan olettaa markkinoilla olevan läjäpäin edellisen sukupolven käytettyja että uusia iphoneja ja halvalla. Ihan hyvä niinkin.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

44

@42

> Sitä sillä kyllä tietääkseni tarkoitettiin. Tai ainakin minä tarkoitin.

No sillon se pitää sanoa, jos sitä tarkottaa. turha sitä on jälkikäteen selitellä. Tossa alkuperäsessä viestissä puhuttiin ainoastaan siitä, että iPhone 4:ssa on oma epästandardi liitäntä MicroUSB:n sijasta. Jos tarkotit akunlatausmahdollisuutta, niin olisit sanonut sen sitten.

> Mitä teet micro usb liittimellä, jos et pysty lataamaan sitä kautta ja
> puhelimesta löytyy oma latausliitin?

No öh, käytetäänhän sitä USB:ta nyt muuhunkin kuin akun lataamiseen.

Vastaa
delic
delic

45

@43 jatkossa iphone 3gs:ssää tullaan myymään ainoastaan 8 gigan mallina, joten oma 32gigane taitaa olla aika haluttua tavaraa hetken päästä. :) Tosin vastaavia on käytettynä varmaan aika monia kohta :)

Hyvä niin, voi saada tästä vielä iha hyvät rahat ennen ku ostaa tuon uudemman

Vastaa
delic
delic

46

@40 Ainakaan mä en luule tietäväni kaikesta kaikkea vaikka loppujenlopuksi et tunnu tajuavan paljo mistään mitään :)

Vastaa
miksuh2
miksuh2

47

@42 JuhaW

Niin ja enhän minä edes alunperin mihinkään sinun viestiisi vastannut vaan pain83:n kirjoittamaan viestiin @28

Vastaa
miksuh2
miksuh2

48

@46

> Ainakaan mä en luule tietäväni kaikesta kaikkea vaikka loppujenlopuksi et
> tunnu tajuavan paljo mistään mitään :)

Paraskin puhumaan. Kyllä sun kommenteistasi päätellen olen paremmin perillä asioista kuin sinä. Sitäpaitsi en minä ole koskaan väittänyt tuietäväni kaikea. Sun kommentit on kuitenkin usein niinpäin honkia että niihin on ihan pakko vastata.

Pysysit vaan sillä omalla alueellasi eli grafiikassa ja musiikissa ja jättäsit tekniset asiat niille, joiden alaa se on.

Vastaa
delic
delic

50

@48 olen miksuh, N8 kyllä siinä on niin hyvä suoritin ja nopea gpu, kyllä se pyörii rautakiihdytys ja kaikki, katsotaan videoo, hmm softa tahmaa ja pelit tahmaa. Miksuh, no mut hei siin on se ja se (3 sivua teknistä höpinää) katsotaan edelleen videoo, ei pyöri. vaikka miksuh kuinka selitti ni videolla puhelin ja pelit tahmaa edelleen :( Tajuatko kuinka tyhmältä toi kuulostaa? Luulisi, että tekniikka ihmisenä tajuaisit vähä jotai muutaki, ku sitä pelkkää teknistä höpinää.

Pysyisit sinäkin vaan siellä teknisisssä jutuissa ja jättäisit ne asiat arvioimatta mitä voi todistella iha silmillä katsomalla

Vastaa
miksuh2
miksuh2

51

@50

delic, jos sotaa haluat niin sen myös saat.

Muistutetaan nyt, että sinä mm. höpisit mm. 30fps sulavuudesta videokuvauksessa. Ja minä huomautin sulle, että elokuvat kuvataan 24fps frameratella, joten esim jo 25fps riittää aivan täysin. voithan säö tietenkin mennä selittämään elokuvayhtiöille ettei heidän elokuvansa ole sulavia :D

Vastaa
delic
delic

52

@51 millon olen sanonu, että 25 ei olisi riittävä? totesin vaan, että iphonessa on sulavin videokuvaus, Itse kattelin tuubista hd:lla! otettuja 24vs30 framen videoita siis samalla kameralla otettu molemmat joten ei ole edes merkkien välistä eroa. Itse ainakin huomasin eron, mutta 24 on myös iha riittävä, mutta esim kameraa kääntäessä huomasin tuon eron

Vastaa
miksuh2
miksuh2

53

@52

Kuten sanoin, mene selittämään elokuvayhtiöille miten huomaat eron 24fps ja 30fps välillä. Sanonpahan vaan, että suurin osa ihmisistä ei sitä eroa näe. Sinäkin kuvittelet näkeväsi, koska hakemalla haet sitä.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

54

52 delic

Taisin sitäpaitsi ilmeisesti osua arkaan kohtaan kun sanoin, että muusikot ja graafikot ei yleensä teknisiä asioita tajua? Ainakin siltä vaikuttaa, että piikki osu :D

Mut joo mulla on muutakin tärkeempää tekemistä kuin väitellä täällä, ja sitäpaitsi tämä menee nyt täysin offtopikiksi,. eli minä en aio jatkaaa tästä.

Keskustelu varsinaisesta uutisen aiheesta jatkukoon.

Vastaa
delic
delic

56

@54 kyllä hermostuin tosiaan siitä, että alat arvostelemaan ja yleistämään jotenkin muusikoita ja graafikkoja. Aivan turha kommentti mikä ei liity tähän mitenkään, kuten sanoin itse aloitit.

Enkä tosiaan tiedä juurikaan tekniikasta, mutta sillä ei ole ton kanssa mitään tekemistä, en yritä päteä teknisissä asioissa, koska en ole niihin perehtynyt, katson asioita ihan maalaisjärjellä ja sillä mitä silmillä näen.

http://217.30.188.16/forums/showthread.php?p=1328880 Tuolla hyvää keskustelua tästä frameista, kyllä sitä vaan ihmiset näyttää huomaavan, että se ei ole sulavin mahdollinen

"huomaa aina nopeissa kohtauksissa kun ei se 24fps mitenkään riitä, vaikka uusimman james bondin alussa kun kamera pyörii ties miten."

Toihan oli siis juuri se mistä puhuin, kameraa kääntää liian nopeasti niin sen eron huomaa, ainakin jotku huomaa ja muutenkin toi kameran kääntäminen on aina haastavaa noilla kännyköillä, että framet säilyy niin varmasti vaikuttaa enemmän

Ja toi että haraa tekniikkaa vastaan oli esim ihan turha, eikä pidä ainakaan kohdallani yhtään paikkaa, sinähän tekniikkaa vastaan haraat, jos et halua, että 24:sta mennä eteenpäin, tai että luurit muuttuu tehokkaammaksi, kuten nyt jo olet sanonut:

"Sä et tule älypuhelimissa pelaamaan niin massiivisia pelejä, että esim 600Mhz prossu ei niitä jaksaisi pyörittää 3D-kiihdyksen avustuksella."

ja tämähän on nyt jo kumottu, ei menny kovin kauaa

Vastaa
delic
delic

58

Eli miksuh alotti sodan minkä oikeastaan jo hävis :) Kuten sanoin iphonessa on sulavin videokuvaus (näytti muuten itseasiassa keynotessa todella sulavalta, olin yllättyny miten hyvin se kamera käänty mukana vaikuttattamatta yhtään kuvaan, kuvanlaatu oli myös muuten erinomaista) Mielenkiinnolla odotan, että pääsee näkee jotai muuta ku applen tekemää matskua

Vastaa
sillattiis (vahvistamaton)

59

Puhelinvertailun kommenteissa voisi olla jotain järkeäkin ellei nämä kaksi retardia kirjoittelisi 50% kommenteista. Molemmat suuvaahdossa puolustaen omaa tuotettaan täysin vailla minkäänlaista objektiivisuutta. Laittaisin molemmat jäähylle ja päästäisin pois vasta kun edes 20v olisi pohjilla. Ärsyttävää varsinkin näin koulujen loma-aikana kun molemmilla tuntuu olevan aikaa päivystää koneella 24/7.

Vastaa
valokuvaaja (vahvistamaton)

60

@55

"no kyllä käsivaralta heiluvaa kuvaa kuvattaessa 30fps on tietenkin parempi, ei tuu niin paljoa motion blurria "


Ei sillä kyllä ole yhtään mitään vaikutusta onko se video kuvattu 24fps vai 30fps frameratella. Käsivarakuvauksessa vaikuttaa kuvanvakain, ei niinkään framerate. Kuvanvakaimen puute aiheuttaa sitä blurria ihan yhtälailla jos framerate on 30fps.

Sitäpaitsi ihmissilmä ei pysty erottamaan liikkuvasta videokuvasta juurikaan yli 24 kuvaa sekunnissa. Silmä ei tietenkään ota kuvia varsinaisesti frameina, mutta käytännössä silmä ei kyllä pysty erottamaan 24fps ja 30fps eroa.

Tietokonegrafiikassa sillä frameratella on hiukan enemmän merkitystä, mutta ei silmä tietokoneen näytöltäkään erota kovin korkeita frameratemääriä. Silmä pystyy teoriassa erottamaan noin 85 framea sekunnissa, mutta käytännössä tietokonegrafiikkaa katsoessakin jo 30fps ja viimeistään 50fps on se raja jonka jälkeen mitään eroa ei erota. Eli on ihan naurettavaa kun jotkut haluaa, että frameraten pitää olla esim 100fps tai yli, jotta peli olisi sulava. Silmä ei pysty moisia frameratemääriä erottamaan.

Eli kyllä miksuh on täysin oikeassa. Esimerkiksi elokuvat kuvataan 24fps frameratella ja ihmissilmä ei kyllä erota eroa siinä onko se kuvattu 24fps:llä vai 30fps:llä. Toki jotain eroa voi nähdä, jos sitä alkaa tarkoituksella hakemaan, mutta jos sä istut sohvalle ja katsot sitä leffaa normaalisti niin et varmasti huomaa mitään eroa on se elokuva sitten kuvattu 24fps tai 30fps frameratella kuvattu. Eli kyllä 30fps kuvauksen väittäminen sulavammaksi on ihan perätön väite.

Vastaa
Michelola
Michelola

61

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti valokuvaaja:

@55

"no kyllä käsivaralta heiluvaa kuvaa kuvattaessa 30fps on tietenkin parempi, ei tuu niin paljoa motion blurria "


Ei sillä kyllä ole yhtään mitään vaikutusta onko se video kuvattu 24fps vai 30fps frameratella. Käsivarakuvauksessa vaikuttaa kuvanvakain, ei niinkään framerate. Kuvanvakaimen puute aiheuttaa sitä blurria ihan yhtälailla jos framerate on 30fps.

Sitäpaitsi ihmissilmä ei pysty erottamaan liikkuvasta videokuvasta juurikaan yli 24 kuvaa sekunnissa. Silmä ei tietenkään ota kuvia varsinaisesti frameina, mutta käytännössä silmä ei kyllä pysty erottamaan 24fps ja 30fps eroa.

Tietokonegrafiikassa sillä frameratella on hiukan enemmän merkitystä, mutta ei silmä tietokoneen näytöltäkään erota kovin korkeita frameratemääriä. Silmä pystyy teoriassa erottamaan noin 85 framea sekunnissa, mutta käytännössä tietokonegrafiikkaa katsoessakin jo 30fps ja viimeistään 50fps on se raja jonka jälkeen mitään eroa ei erota. Eli on ihan naurettavaa kun jotkut haluaa, että frameraten pitää olla esim 100fps tai yli, jotta peli olisi sulava. Silmä ei pysty moisia frameratemääriä erottamaan.

Eli kyllä miksuh on täysin oikeassa. Esimerkiksi elokuvat kuvataan 24fps frameratella ja ihmissilmä ei kyllä erota eroa siinä onko se kuvattu 24fps:llä vai 30fps:llä. Toki jotain eroa voi nähdä, jos sitä alkaa tarkoituksella hakemaan, mutta jos sä istut sohvalle ja katsot sitä leffaa normaalisti niin et varmasti huomaa mitään eroa on se elokuva sitten kuvattu 24fps tai 30fps frameratella kuvattu. Eli kyllä 30fps kuvauksen väittäminen sulavammaksi on ihan perätön väite.

Olet väärässä. Käsivaralta kuvattaessa on eroa.
Leffaa kuvatessa ei (koska kyseessä ihan eri vehkeet kun kännykkäkamera, löytyy jalustat ja kuvanvakaimet ja jälkikäsittely)

On kyllä sun ihmissilmässäs vikaa jos et liikkuvassa kohtauksessa (kamera pyörii) näe eroa. Elokuvissa harvemmin tommosia kohtauksia on, juuri sen takia että näyttäis rumalta 24 fps, vaan sen sijaan leikataan videota

Vastaa
valokuvaaja (vahvistamaton)

62

@60

"Eli on ihan naurettavaa kun jotkut haluaa, että frameraten pitää olla esim 100fps tai yli, jotta peli olisi sulava. Silmä ei pysty moisia frameratemääriä erottamaan. "

Puhumattakaan siitä, että litteiden näyttöjen virkistystaajuus on tyypillisesti 60Hz. Eli huvittavaa kun teinit haluaa pelin pyörivän 100fps vauhdilla, vaikka näyttö ei pysty niin montaa framea sekunnissa näyttämään, vaan ainoastaan 60 framea sekunnissa. Kuitenkin kuulemma he ovat näkevinään eron 100fps:n ja alemman välillä :D Eli tässä nähdään se kuinka usein sulavuudesta puhuttaessa ne luvut sokasee ja ihminen kuvittelee näkevänsä jotain eroa vain koska 100fps on isompi luku kuin 60fps.

Vastaa
valokuvaaja (vahvistamaton)

63

@61

"Olet väärässä. Käsivaralta kuvattaessa on eroa.
Leffaa kuvatessa ei (koska kyseessä ihan eri vehkeet kun kännykkäkamera, löytyy jalustat ja kuvanvakaimet ja jälkikäsittely)"

Et ole tainnut hirveästi kuvata. Kyllä kuten sanoin, niin jos kuvanvakainta ei ole niin sillä ei ole käsivarakuvauksessa mitään merkitystä onko fps 24 vai 30, ihan yhtälailla se kuva blurautuu molemmissa tapauksissa. Ja ihan riippumatta siitä onko kyseessä kännykkäkamera vai elokuvakamera.

Vastaa
delic
delic

64

@63 kun puhut tuosta kuvanvakaimesta niin miten sitten selität samalla videokameralla 24vs30fps toisen kuvan olevan sulavampi nopeasti kameraa pyörittäessä?

Vastaa
delic
delic

65

Mikä muuten tähän vaikuttaa, olen huomannut tuttavani uudessa tuliterässä samsung led telkussa, että osa leffoista pyörii nopeammin ja sulavammin mihin on itse tottunut esim elokuvissa ja tv:tä katsoessa ja siis ero on iha silmillä nähtävä koko ajan

Vastaa
delic
delic

66

Elokuva oli muuten shoot em up, toi mukavasti lisäfiilistä ja vauhtia siihen leffaan, ku muutenkin sellanen todella nopeatempoinen toimintapläjäys, ei tosiaan se leffa kotitelkulla samalla lailla menny

Vastaa
valokuvaaja (vahvistamaton)

67

@64, @65

"kun puhut tuosta kuvanvakaimesta niin miten sitten selität samalla
videokameralla 24vs30fps toisen kuvan olevan sulavampi nopeasti kameraa pyörittäessä?"

Toisella kuvauskerralla voi tulla tasaisempi kuva kuin toisella, mutta ei sillä kyllä fps:n kanssa ole tekemistä. Myös se vaikuttaa kuinka suoraan ja nopeasti pyörität sitä kameraa kummallakin kuvauskerralla. Tuskin pystyt toistamaan kahta kertaa peräjälkeen liikettä, joka on täsmälleen yhtä nopea ja yhtä tasainen, ihmisen motoriikka ei yksionkertaisesti sovi siihen.

"Mikä muuten tähän vaikuttaa, olen huomannut tuttavani
uudessa tuliterässä samsung led telkussa, että osa leffoista pyörii '
nopeammin ja sulavammin mihin on itse tottunut esim elokuvissa ja tv:tä
katsoessa ja siis ero on iha silmillä nähtävä koko ajan"

Kuvittelet vain. Miten se nyt yhtäkkiä on sen sulavampi kun kerran näytettävä elokuvamateriaali on yksi ja sama?

Vastaa
oskariunit
oskariunit

68

haha taitaa miksuh huudella valokuvaaja nimellä täällä, taas niin paljo legendaa ilmassa että ei ole tosikaan :D jäätävä mikä idiootti, luulee tajuavansa nähtävästi kaikesta kaiken mutta loppujenlopuksi ei oikein tajua mistään mitään.

Vastaa
Henry1979
Henry1979

69

Onks kellää mitää tietoa tän värkin hinnoista? Pitäs jotain luuria alkaa kattelee ja noi noksut ei oikein oo vakuuttanu ni voisha sitä omenanki kelkkaan loikata jos hinta on vaan kohillaan.

Vastaa
delic
delic

70

@67 vaikutat todellakin miksuhilta vaan eri nimimerkillä tekstisi on iha samanlaista, voi toki mennä metsään, yhtä älyttömyyksiä heittelet

entäs jos video on sama mikä on ensin kuvattu 30fps ja sitten se vaihdetaan24? katsoin myös sellasen, sillon kaikki noi ihme selitykset menee iha hukkaan

ja toho leffaa liittyen

Ja ei en kuvittele, veljeni huomasi saman myös, kysyin tätä muualta ja sain esim tämmösiä vastauksia http://en.wikipedia.org/wiki/24p

ja jos kukaan ei kerro mulle, että leffa menee erillailla ni miten voin sitä kuvitella, ku kun kukaan ei käske mun katsoa kuvaa eri tavalla. Huomasin sen heti leffan alussa, ku se oli jotain mitä en ollu ennen nähnyt, se mistä se johtuu ni mulla ei ole mitään tietoa

Vastaa
delic
delic

71

@69 ainakin jenkeissä hinta tietääkseni korvasi täysin vanhan mallin

Eli jos hyvin käy luuri tulee kalleimmillaan suomessa siihen 550e molemmin puolin, kytkynä siis

Eli todella kilpailukykyinen hinta, mutta kai kohta on taas kaikki sanomassa, että ylihintasta apple roskaa, vaikka luuri maksaa saman verran ku vastaavat kilpailijat

Vastaa
Kaakatus
Kaakatus

72

Ompas tullut paljon ihmeellisiä tarinoita. En lähde vastaamaan suoraan kenenkään kommenttiin, vaan pyrin tuomaan aiheisiin oman näkemykseni.

Elikkäs leffat: 24fps, tökkiikö kuva?
Tökkiihän se. Jos yhtään enempää viitsii seurata vaikkapa dvd:llä olevan elokuvan kameranliikkeitä on helppo huomata, että nopeassa 90-180 asteen (noin esimerkkinä) käännöksissä kuvien vaihtuvuus alkaa näkyä tökkimisenä.
Se ettei ole tätä huomannut/ei huomaa ei tietysti ole mikään häpeä, suurin osahan yleisöstä ei huomaa asiaa.

Ihmisellähän tunnetusti menee yksittäisten kuvien ja liikkuvankuvan ero n.24fps kohdalla. Vaikka tämä onkin ensimmäinen piste jossa kuva näyttää oikeasti liikkuvalta, ei se ole viimeinen jossa eroja huomaa. Esim. henk.koht. 30fps ja 60fps välillä on iso ero. Peleissä tämä vielä korostuu, sillä se voi vaikuttaa kovasti pelattavuuteen ja tuntua esim. vasteaikojen parantumisena. CS 1.6 pelaajathan vaativat pysyvää 100fps tasoa juuri siitä syystä ja itsekkin huomaan siinä selvän eron, vaikka parhaimmillaankin on ollut vain 85hz näyttö edessä.
Hävittäjälentäjillä tehdyissä testeissä koehenkilöiden todettiin pysyvän vielä jopa 200 ruudun päivitysvauhdissa mukana. En tiedä kokeen menettelyitä, joten ei siitä enempää.

Niin ja miksulle vielä: Olen synisti ja mielestäni aika hyvin perillä tietotekniikasta. :)

Vastaa
Henry1979
Henry1979

73

Noni kuulostaa hyvältä kun ei hintakaan pompannu tonniin. Päässä laskien nopeesti siis about 20 eetua per kuukausi.

Vastaa
akse
akse

74

@65 "Mikä muuten tähän vaikuttaa, olen huomannut tuttavani uudessa tuliterässä samsung led telkussa, että osa leffoista pyörii nopeammin ja sulavammin mihin on itse tottunut esim elokuvissa ja tv:tä katsoessa ja siis ero on iha silmillä nähtävä koko ajan"

Oiskohan siinä joku 200hz paneeli + jotain motion kuvanparannusasetuksia. Liittyy varmaan paneelitekniikkaan ja miten se sen kuvan sinne puskee. Luultavasti jotain laskentaakin siinä tehdään..

Uusis telkoissahan on sport ja elokuva-asetuksia, joilla esim nopea liike näkyy paremmin (telkka pysyy paremmin mukana tms).

Turha väitellä 25 vs 30.. odottaa et tulee jotain oikeiden käyttäjien testejä noista kameroista. Tosin esim youtube videoissa oli paljon max framerate 25?

Vastaa
hevis
hevis

75

@72

"CS 1.6 pelaajathan vaativat pysyvää 100fps tasoa juuri siitä syystä"

CS 1.6 pelaajat vaativat sitä pysyvää 100fps siksi koska luulevat että sillä on jotain käytännön merkitystä, ja koska "pro:t vaativat sitä". Sillä ei todellakaan ole mitään väliä onko se pelin fps 60 vai 100 jos edessä on 60hz näyttö.

Vastaa
eddison84
eddison84

76

Hohhoh, täällä taas tietäjät liikenteessä. Jatketaan offtopikilla liittyen peleihin ja fps:än. Kuten varmasti tietäjät tiedätte, näytönohjain EI piirrä kuvaa tasaisesti näytölle. Eli jos fps olisi se "sulava" 24, peli nykisi, koska kuva ei piirry tasaisin 41,6ms välein, vaan välillä pidempi ja välillä taas lyhempi aika. Tätä ongelmaa kutsutaan termillä micro stuttering ja se vaivaa eritoten useamman GPUn kokoonpanoja, mutta hienoisesti myös 1n gpun ratkaisuja.
FPS(first person shooter) peleissä kuitenkaan päämääräisesti ei korkeaa ruudunpäivitystä haeta sen takia, että se silmään näyttää sulavalta, vaan kuten Kaakatus (72.) sanoi, fps vaikuttaa siihen, miten peli pyörii sisäisesti, eli reaktiomättöpeleissä viiveet pienenee sekä liikkeissä, että CSn ja muiden genren pelien tapauksessa luotien lennossa ym. mitä pelimoottori laskee kokoajan.
Eli mitä korkeamman fps:n saat (mahdollisimman pienellä micro stutteringilla) sitä sulavammin itse pelimoottori toimii.
Noniin, se offtopikista.

Vastaa
Ruud1 (vahvistamaton)

77

Peleissä haetaan mahdollisimman korkeaa fps-lukua oikeastaan siksi, että silloin kun ruudulla liikkuu paljon tavaraa, ei ruudunpäivitys laskisi liian alas. Esimerkiksi jos keskimäärin saadaan se 100 fps niin alimmillaan päivitysnopeus voi laskea jopa 10-20 fps:n tasolle. Se on vielä siedettävää hetkellisesti. Vastaavasti jos päivitysnopeus olisi 30 fps voisi ruudulla näkyä joskus vain 3-6 fpsn lukemia. Testeissä ei siis ilmoiteta alimpia päivityslukuja jotka ovat niitä merkityksellisimpiä vaan vain keskimääräinen.

Videossa 30 fps on merkittävä oikeastaan jenkeille koska heillä tv-kuvaa päivitetään sillä nopeudella ja 25:n fps:n muunto 30:n tuplaa joka viidennen framen jolloin kuvasta tulee nykivää.

Applen ja Nokian fpst ovat kuitenkin vain maksimeja joka tarkoittaa sitä, että fps voi laskea pakkauksen takia hyvinkin alas jos kuva muuttuu paljon. Esimerkiksi nopeaa veden lainehtimista tai lähes värinää kuvatessa nähdään helposti fps-luvun laskua. Valitettavasti kummallakaan ei taida olla kiinteää fps-lukua jota videokuva tarjoaisi. Vanhassa mjpeg-pakkauksessa jokainen kuva tallennetaan erikseen eikä ilmiötä esiinny. Sama juttu VHS:n kanssa. Digitelkussakin näkee kuva puuroutumista ja nykimistä vaikka musiikkivideoissa. Kaikki eivät tätäkään näe koska silmät ovat erilaisia.

Vastaa
delic
delic

80

@79 Kysehän on jonku random tyypin rippaamasta alkuperäisvideosta mikä pyörii applen sivuilla tällä hetkellä pienenä kokona jos oikeasti haluat nähdä kameran jälkeä niin toistaiseksi pitää ladata applen keynote ja voin sanoa, että se on huomattavasti parempilaatuinen ku toi youtube. Siellä oli about 20 sek mainos mikä oli tehty imoviella, eiköhä se applen sivuillekin jossain vaiheessa tule

Vastaa
cosmoretro
cosmoretro

81

Kyllä huomaa kommenteista milloin pääsee koululaiset kesälomalle..
Kohta tulee kuitenkin 4GS, eli tätä ei ole mitään järkeä ostaa, saatikka kun kohta on myös uudet Snapdragonit markkinoilla ;) Sellasen ja Androidin kohtaamista odotellessa matka jatkuu N900:lla.

Vastaa
joohu
joohu

82

Tuolla alkupäässä kinasteltiin microusb jutusta niin kyllähän nokialaisista se löytyy,
mutta tämä standardi juttu mikä oli kehitteillä yhteen aikaan
tarkotti, että kaikis puhelimis tulis olee mircousb millä voisi ladata puhelinta ja toimia siirtovälineenä.


Mut taitaa tuo nykyinen nokia 5800 mennä vaihtoon ja tulla tämä uus iphone tilalle ainakin josai vaihees.

Mut miks pitäis oottaa 4GS versioo?
melkein samahan se varmaan on ku tää 4G?
maksaa vaan enemmä?

Vastaa
eddison84
eddison84

83

@81.
Mitä sellaista uudet Snapdragonit tuo, mitä et voi nyt jo tehdä?! Ei Android tai mikään muukaan alusta vielä paljon sen enempää tarjoa, vaikka olisi 6-ytiminen 4GHz cpu pyörittämässä.

@23., 81., 82.
Ei ole olemassa iPhone 4Gtä, niinkuin näkyy, tämä on iPhone 4.

Vastaa
Raattis
Raattis

84

Mua ihmetyttää ja ärsyttää, että toi on niin hyvän näkönen. Miksei muut valmistajat osaa tehdä yhtä sulavaa käyttöliittymää tai tajua, että se ON oleennaista?

Kaikki muu tuossa sitten onkin aivan yhdentekevää. En tule koskaan ostamaan Applea, koska se on niin suljettu alusta. Toivoisin vaan, että joskus muissakin laitteissa näkisi 60FPS-valikot ja -netinselauksen. Ihan kiva resoluutiokin, vaikkei se niin paljon N900:sta poikkeakaan.

Vastaa
delic
delic

85

@84

Raattis, yksinkertaisesti se on varmaankin todella vaikea tehdä ja vaatii aikaa ja kaikki jutut pitää miettiä yhteen todella tarkkaan, että kaikesta saa noin sulavaa mitä se applella on. Käyttöjärjestelmilläkin varmasti suuri vaikutus. Apple on ottanu kaikki mahdolliset tehot irti luuristaan, toi on just se asia miksi iphone myy, vaikka sitä on monen vaikea ymmärtää. Sen tajuaa mikä se ero on ku oikeesti noin sulavaa luuria käyttää, kaikillehan se ei oo olennaista onko se nyt sit niin sulava

Tosta samasta syystä apple on nähny hirveesti vaivaa ja aikaa tekemällä oman "moniajonsa" että pystyy jatkossakin pitämään luurinsa yhtä sulavana, saas ny nähdä sit miten se on onnistunu

Kyllähän tässä itsekin toivoo, että muutki panostaisi näihin asioihin eikä pelkästään siihen mitä paperilla lukee ja nyt on jo selvästi alettukin panostaa.

EI sitä kyllä iha helpolla applesta uskalla pois vaihtaa.
Varsinkaan ku mulle toi suljettu alusta ei oo koskaan mikään ongelma ollu ja mielestäni toi applen OS on tyylikkäin käyttis mitä markkinoilla on, sekin on viimistä yksityiskohtaa myöten mietitty todella tarkaan

Monien ihmisten tuntuu olevan vaikea ymmärtää sitä, että toisille merkkaa enemmän ihan eri asiat, ku ne mitkä siellä paperilla lukee

Vastaa
Bobakki (vahvistamaton)

86

@85

Monien ihmisten tuntuu olevan vaikea ymmärtää sitä, että toisille merkkaa enemmän ihan eri asiat.

Kieltämättä sinullakin tuntuu olevan vaikeuksia ymmärtää tämä seikkaa.

Vastaa
eddison84
eddison84

88

Eipä tuo oma HTC sulavuudessa häviä yhtään edelliselle tai tällekään Applelle. Nettiselainkin on testatusti ainakin 3Gs:ää nopeampi. Että kyllä ne muutkin valmistajat niitä käyttiksiä osaa tehdä. Vielä odotellaan hetken aikaa uutta Android-versiota, minkä on testattu tuovan 3-5x suorituskykyparannuksen. Ja sitä avoimmuutta onkin turha verrata..

Vastaa
Raattis
Raattis

89

iPhone kun tuli markkinoille, tärkeintä mitä siltä odotin oli, että puhelinvalmistajat ottaisivat sen isosta kosketusnäytöstä mallia (QWERTY-näppäimistön kanssa). Ja niin on käynytkin.

Nyt vaan pelkään, että kaikki alkavat tehdä hyödyttömiä pseudotietokonetabletteja iPadin takia. Eihän niillä tee mitään.

Ehkä siitä päästään yli nyt kun iPhone 4 on uusi ihkutuksen kohde. Kuka hullu ottaisi iPadin, kun vaihtoehtona on tuo melkeen yhtä kattavalla näytöllä. Vielä jos siinä olisi hieman muokattavuutta niin me, jotka emme ole vielä menettäneet lähinäköämme, voisimme jopa hyötyä siitä.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

91

Miltäs tämä kuulostaisi?

HTC ""Scorpion"":
* Dual CPUs, up to 1.5 GHz for faster response and processing
* Low-power 45nm process technology for higher integration and performance
* Higher-resolution WSXGA (1440 x 900) display support
* High-definition (1080p) video recording and playback
* Support for HSPA+ networks – 28 Mbps downloads and 11 Mbps uploads
* Supports CDMA2000 1X, 1xEV-DO Rel 0/A/B networks
* Improved 3D graphics – up to 80M triangles/sec and 500M+ 3D pixels/sec
* Integrated 3G mobile broadband
* Support for Wi-Fi® and Bluetooth® connectivity
* Built-in seventh-generation gpsOne® engine with Standalone-GPS and Assisted-GPS modes
* 12-megapixel camera support
* Multiple audio codecs: (AAC+, eAAC+, AMR, FR, EFR, HR, WB-AMR, G.729a, G.711, AAC stereo encode)
* Support for mobile broadcast TV (MediaFLO™, DVB-H and ISDB-T)
* Support for Windows Mobile®, Android, and a number of Linux®-based operating systems
* Qualcomm’s hybrid mode alternative solution

Vastaa
perhana
perhana

92

@90
"Olihan noita täysiverisiä kosketusnäyttöpuhelimia jo ennen iLuuria, ensimmäinen taisi olla LG Prada, korjatkaa jos olen väärässä: http://www.gsmarena.com/lg_ke850_prada-1828.php "

En tiedä mikä mahtoi olla ensimmäinen täysverinen kosketusnäyttöpuhelin, mutta tuo LG Prada ei ole lähellekkään ensimmäisiä, itselläni ensimmäinen kosketusnäyttöpuhelin oli Sony Ericsson P800 joka julkaistiin joskus vuonna 2002, symbian luuri jossa oli suunnilleen samat toiminnot kuin nykyisissä Nokian kosketusnäyttö symbianeissa, toki suorituskyky ja kamera oli siihen aikaan heikompia.

http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_p800-326.php

Vastaa
eddison84
eddison84

94

@92.
Täysiverisellä meinasin puhelinta, jossa on pelkkä virtuaalinäppis.

@93.
Onhan se nopea käynnistellä lepotilassa olevia, jo aukaistuja ohjelmia. Ei oma HTCkään yhtään tuota pidempään mieti.

Vastaa
perhana
perhana

95

@94

Tuossa SE P800:ssa itseasiassa oli pelkkä virtuaalinäppis, siinä on irroitettava läppä jonka näppäimet painavat kosketusnäytön virtuaalinäppäimistöä mutta varsinaista fyysistä näppäimistöä siinä ei ole.
Tässä parempi kuva laitteesta:
http://www.mobilemag.com/2003/09/30/review-sony-ericsson-p800/

Eli jo vuonna 2002 oli 2,9 tuuman laajakuvanäytöllinen kosketusnäyttöpuhelin internet selaimella ja asennettavilla sovelluksilla, mp3 ja mpeg-4 soittimella.

Vastaa
eddison84
eddison84

96

@95.
Juujuu, tuollaista en tuosta tiennytkään, luurin muistan kyllä. Eli kyllähän noita on ollut näköjään. Olikohan sitten niin, että tuo LG Prada oli sitten ensimmäinen kapasitiivisella näytöllä oleva.. Tai sitten oli lähteessäni virhe, mistä joskus tuota luin..

Vastaa
Raattis
Raattis

97

@90.
"Olihan noita täysiverisiä kosketusnäyttöpuhelimia jo ennen iLuuria, ensimmäinen taisi olla LG Prada, ..."

Tiedän. Nokiallakin oli kosketuspuhelimia ennen iLuuria, muttei peruskuluttajamelleina eikä todellakaan QWERTY:n kanssa. Pointtini oli, etteivät ne olleet saaneet suurta suosiota ennen, kun iPhone rikkoi pintajännityksen, minkä jälkeen ne ovat menneet kaupaksi kuin häkä.

Nyt suuret näytöt pienissä laitteissa ovat pääsemässä ansaitsemaansa suosioon. Ehkä tämä kehityssuunta viimein johtaa taittuvanäyttöisiin kapuloihin, joita minunkin nakkisormeni kykenevät näppäilemään.

Vastaa
Micky4 (vahvistamaton)

98

Näyttö on hieman liian pieni... harmi! Muuten olisin hankkinut.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

99

Osaapa tahmata. Monessa kohtaa videossa näkee ihan selvästi, että puhelin hidastelee ja sitten klikkaukset ei meinaa mennä perille. Esim kun tyyppi klikkaa videon play-nappia, niin mitään ei taoahdu vaan pitää uudestaan yrittää.

Eli kuten delic sanoisi, eipä vaikuta kovin sulavalta.

Vastaa
delic
delic

100

@99 Näyttää selvästi eilinen kuittini mobiiliblogissa ketuttavan edelleen ja paljon! ku pitää tännekin tulla jatkaa, mutta älä ny ittees tännekin tule nolaamaan, ehkä kaikki täällä ei pyöri siellä ni sentään ne asiat jää sinne :)

Iphone pyörii videolla kyllä oikein sulavasti ja edes iphonessa ei ole niin hyvä kosketusnäyttö, että se ottaisi kosketuksen mikä painetaan selkeästi ohi nappulan, ilmeisesti et tätäkään huomannu :)

Iphonessa turhien painallusten määrä on 0.1% jos sitäkään, se on myös yksi syy minkä takia iphone on niin suosittu ja kehuttu kosketusnäytöstään

Vastaa
miksuh2
miksuh2

102

@100

Jos siellä joku on itsensä nolannut pahemman kerran niin sinä. Niin ja sinä siis myönnät olevasi Ville? Miksi sä esiinnyt kahdella eri nimimerkillä? Meinaatko, että voit sitten vaahdota monesssa paikassa iPhonesta ilman että tunnistettas? Itse arvasin jo aikoja sitten, että delic ja Ville on yksi ja sama, koska se oli täysin ilmeistä kirjoitustyylistä.

Sitäpaitsi tossa videolla on ihan selvästi nähtävissä se, että painalluis ei meinaa mennä perille aina. Hyvä esimerkki on just toi videon play-napin painallus joka ei ensin tee mitään.

Vastaa
delic
delic

103

@102 jaha ja edelleen jatkuu, no siis ensin olin ville, sitten tänne tuli se, että rekisteröityjä nimiä ei voinu käyttää enää. Joten olin hetken aikaa villenn, sitten huomasin, että yhtäkkiä täällä pyöri samanniminen henkilö joka kirjotti aivan erillaista tekstiä ja sanoin hänelle voisiko vaihtaa nikki. En tiedä oliko vaan yritys mustamaalata mua, mutta joka tapauksessa siirryin aivan toisenlaiseen nimeen, että mua ei voida siihen enää yhdistää.

Kuten tuossa edellisessä viestissäni jo vastasin mikä ilmeisesti sulta meni ohi, miten play nappi voi tehdä jotain jos siihen ei edes sormella osu? kosketus menee selvästi ohi ja se ny pitäisi nähdä

Nyt on kyllä pakkoa sanoa, olen seurannu sun jutteluita ympäri nettiä varmaa puolivuotta ja arvostelet ja puhut todella alentavasti jatkuvasti applen käyttäjistä (en tiedä tajuatko tätä edes itse?) ja yrität etsiä kaikkea mahdollistaa vikaa iphonesta jos tulee applen uutinen olet heti ensimmäisenä siellä kyseenalaistamassa asioita, että miksi ne noin teki ja ei tossa ole järkeä jne. Kun iphone julkaisi oman moniajonsa vaikka kukaan ei ole koskaan käyttäny sitä, silti pastesit saman iloisen tekstisi 3 eri sivustolle :) yhdessä oli mukana jopa ohjelmointikoodia tms :D

Sulle on ilmeisesti todella kova paikka, että ihmiset nauttii käyttää iphonea ja haluaa hankkia sen? Kannattaisiko vaikka itse ostaa iphone niin voisit vihdoin vähä muuttaa tota asennettasi apple käyttäjiin ja ymmärtää vähä niiden maailmaa (sopii muuten moneen muuhunkin henkilöön) Sen huomaa, että kommentit iphonesta on aivan erillaisia jos sitä on käyttäny, silti henkilö on voinu palata takaisin nokiaan, mutta ne kuitenkin ymmärtää mikä iphonessa on hyvää. Eilen esim tuli juuri pitkä kirjoitus tästä vastaan ja se oli mulle täysin okei, se mitä se sanoi iphone 3gs vs n900 piti täysin paikkansa eikä se mua haittaa yhtään.

Sitten jos joku kommentoi nokiaan liittyviä asioita mitkä tuntuu kaikki muut paitsi sinä näkevän ni selität vaan lässyn lässyn ja höpönlöpön. Samaten jos kommentoin nokiaan liittyviä kaatumisia tai virheilmotuksia ne ei liity MITENKÄÄN SUHUN eikä myöskään mikään muu mitä sanon nokiasta, ymmärrätkö? Sä voit kommentoida sitä samaa asiaa, mutta on turha heti alkaa applekäyttäjiä haukkumaan jos niiden mielestä toine luuri on hitaampi ku toine tai toisella pyörii pelit paremmin jne.

Hyvä esimerkki ku täällä yksi henkilö sanoi rakkaasta 5800 nokiastasi omisti siis itse kyseisen luurin ja sano, että se käyttis on huono ja kömpelö vai miten se meni, niin heti olit siellä höpönlöpöinesi, et ilmeisesti yhtään ymmärrä, että kaikki ei oo sun kanssa samaa mieltä

Applea kyllä haukutaan jokaisesta pienestä virheestä mitä ne tekee, esim hyvä oli tää keynotessa ku wlan ei toiminu, siitäkin tottakai kaikki hirveeseen ääneen heti oli aukomassa, vaikkakin jos olisi keynoten katsonut niin ymmärtäisi mistä oli kyse, eikä 10 sek fail pätkää.

Nokia on täydellinen, nokiassa ei ole mitään vikaa, nokiaa ei saa haukkua applea kyllä niin paljo ku haluu ja sen käyttäjiä ja arvostella niitä todella ala-arvoisesti?

Suhun suhtaudutaan nähtävästi samalla lailla jokaisella puhelin sivustolla mitä olen seurannut, eli siis ihmisten käsitys susta on, että nokiasta ei saa mitään pahaa sanoa ja siinä ei ole mitään vikaa

Enkä ihmettele, elämää on myös nokian ulkopuolella ja yhä useampi sen näyttää tajuavan ja kokeilevan myös muita malleja. Ei ne nokian ongelmat sillä katoa, että niistä ei puhuta.

ja loppuun mulla on ollu about 7 nokia luuria yksi sonyeriksson ja nyt iphone ja seuraava iphone tulee aivan varmasti on niin loisto peli varsinkin nyt ku on tänää nähny vihdoin ekat samplevideot ja kuvatkin :)

Iphonella tulee menemään kyllä todella lujaa :)

Ja vielä loppuun tuskin on iphone käyttäjää jolla ei olisi kokemusta nokian luurista, miksi silti ihmiset alkaa tykkäämään iphonesta? ei kukaa niitä käske ostaa uutta iphonea ja sen voi myydä samantiän pois jos haluaa. Tuskin kukaan ny pitää luuria vaan siksi, että se on apple vaan siitä, että tykkää applen ratkaisuista ja siitä millaisen käyttökokemuksen se luuri tarjoaa.

Vastaa
delic
delic

104

Mutta joo mä muutan ny nickini joksikin ihan toiseks, en jaksa enää noita sun ennakkoluuloja ja sun asennetta apple käyttäjiin ja sitä, että alat vääntää jokaisesta mun kommentista ja käännät sen hekilökohtaiseksi ja alat puhumaan musta ´ja siitä, että olen applefanaatikko ym turhaa. Tuntuu, että haukun sua jos kommentoin jotai nokiaan liittyvää, ilmeisesti on edelleen tosi paljon jotain hampaankolossa

Nauti sä siitä nokiastasi ja mä nautin mun iphonesta :D

Vastaa
miksuh2
miksuh2

105

> Nyt on kyllä pakkoa sanoa, olen seurannu sun jutteluita ympäri nettiä
> varmaa puolivuotta ja arvostelet ja puhut todella alentavasti jatkuvasti
> applen käyttäjistä

Mä olen sanonut sulle jo ties kuinka monta kertaa, että sulla ei kyllä ole mitään varaa syytellä muita. Mutta sä tunnut olevan täysin sokea tuolle omalle käyttäytymisellesi. Sä itse käyttäydyt just niin kuin mistä minuakin nyt syytät.

> ja yrität etsiä kaikkea mahdollistaa vikaa iphonesta

Toi on silkka valhe, mutta minkä sille voi, että iPhonessa on ne puutteet mitkä siinä on. Sun mielestäsi mun siis pitäs ihannoida sitä iPhonea vain koska sinä teet niin? Sä osaat kyllä syytellä muita, mutta sä et silti itse näytä hyväksyvän sitä että kaikki ei ole sinun kanssasi samaa mieltä.

> jos tulee applen uutinen olet heti ensimmäisenä siellä
> kyseenalaistamassa asioita, että miksi ne noin teki ja ei tossa ole
> järkeä jne.

No voi jumalauta, sitä sanotaan mielipiteeksi, oletko koskaan kuullut semmosesta sanasta? Sinä et kuule sitä päätä saanko minä olla jostain asiasta jotain mieltä. Sulla tuntuu olevan hirveä tarve koettaa estää eriävät mielipiteet ja Applen arvosteleminen.

> Kun iphone julkaisi oman moniajonsa vaikka kukaan ei ole koskaan
> käyttäny sitä, silti pastesit saman iloisen tekstisi 3 eri sivustolle

Ensinnäkin sinullehan se ei kuulu tippaakaan mitä minä kirjotan mihinkin, Pidä huoli vain omist asioistasi,

Toisekseen, siitä miten se moniajo on toteuttettu vuoti tietoa jo tossa kevään mittaan. Sen teknisen tiedon perusteella on ihan mahdollista pääötellä millanen se on. Ei se ettei sitä ole käytetty vielä muuta sitä teknistä toeututa miksikään. Ja kyseessä ei kyllä ole mikään todellinen moniajo. Gioogleta ja lue netistä, siellä siitä on juttua.

> Sulle on ilmeisesti todella kova paikka, että ihmiset nauttii käyttää
> iphonea ja haluaa hankkia sen?

Toi on kyllä silkkaa valhetta taas. Olen itseasiassa monessakin ketjussa sanonut, että itseasiassa mulle on henkilökohtasesti yhdentekevää se mitä puhelinta kukakin käyttää. Jokainen tekee siinä oman valintansa. Suoraansanoen en paskan vertaa piittaa siitä, jos joku ostaa iPhonen ja käyttää itä. Voin pitää sitä ostosta typeränä, mutta jos tyyppi on tyytyväinen puhelimeen niin käyttäköön sitä sitten jos haluaa. Kyse ei nyt ole siitä mitä väität eikä ole koskaan ollut. Jos joku nauttii käytää Iphonea, niin siitä vaan. Se ei kuitrenkaan muuta sitä mitä mieltä minä olen iPhonesta.

valitettavastio vaan vaikuttaa siltä, että iphonefanius tekee ihmisistä ylimielisiä, täysin sokeita Applen virheille ja iPhonen puuteille, faanaattisia Applen puolustajia jotka sinun tapaasi hyökkäävät jokaisen sellasen kimppuun joka ei ajattele samoin eikä ihannoi Applea tai iphonea.

Jokainen toki käyttäköön sitä puhelinta, jonka käytöstä nauttii mutta tommosta fanatismia en ymmärrä enkä tule ymmärtämään.

Sinäkin olet jatkuvasti joka asiassa hyökkäämässä minun kimppuuni kun en satu ajatteklemaan samoin kuin sinä, enkä satu olemaan Applen ihailija. Sulta saa jokapaikapaikassa kuulla tota loan heittoa. Joten sanon tän uudestaan, katso peiliin.

> Kannattaisiko vaikka itse ostaa iphone niin voisit vihdoin vähä muuttaa
> tota asennettasi apple käyttäjiin ja ymmärtää vähä niiden maailmaa
> (sopii muuten moneen muuhunkin henkilöön)

Ei nyt millään pahalla, mutta jospa ihan itse koettasit muuttaa omaa asennettasi. tämäkin mitä sanot sopisi nimittäin suhun itseesi. Sä et tunnu alkuunkaan käsittävän, että se mistä sä syytät muita sopii suhun itseesi oikein hyvin. Sä kyllä syyttelet muita, mutta et pidä omaa käytöstäsi minään.

Ja sun käytöksesikö perusteella mun pitäs muuttaa käsitystäni? Ei kyllä tule tapahtumaan tolla menolla.

> Sen huomaa, että kommentit iphonesta on aivan erillaisia jos sitä on
> käyttäny

Niin sinähän kuvittelet joka tilanteessa että kaikki Appleen ja iphoneen arvostelevasti suhtautuvat mielipiteet on vaan tietämättömyydestä johtuva ja heti kun käyttää iphonea niin mielipide muuttuu. Sulöa on kyllä melkosen outo käitys sitten. Applen virheet ja iphonen puutteet ei katoa sillä, että sitä käyttää.

> Sitten jos joku kommentoi nokiaan liittyviä asioita mitkä tuntuu kaikki
> muut paitsi sinä näkevän ni selität vaan lässyn lässyn ja höpönlöpön.

Tähän voi taas sanoa, että sun todella sietäs katsoa peiliin. Sinä itse olet jokatilanteessa vähättelemässä sellasia mielipiteitä, jotka ei satu sopimaan yksiin sinun kanssasi.

Ja mitä tulee tohon "kaikki muut näkee paitsi sinä", niin näissä keskusteluiden kommenteissa on nykyään nokiaan ja nokian luureihin liittyen lauottu niin paksua potaskaa olevia kommentteja että ei ole mitään rajaa. Sinäkin olet niin tehnyt. Nykyään tuntuu olevan suorastaan muotia se, että puhutaan ihan täyttä paskaa nokiasta ja sen luureista. Sillonkin kun arvostelussa on jotain perää, niin ennenpitkää se näkyy muuttuvan aina yleisesksi loanheitoksi, jossa ei ole mitään perää. Miksi siellasia täysin puppua olevia väitteitä pitäisi myötäillä?

> Samaten jos kommentoin nokiaan liittyviä kaatumisia tai virheilmotuksia > ne ei liity MITENKÄÄN SUHUN eikä myöskään mikään muu mitä sanon
> nokiasta, ymmärrätkö?

Kuka nyt sekkasta edes on väittänyt? En minä ainakaan. Mutta meinaatko, että SINUN kommenttejasi ei saisi sitten arvostella?

Tässä on taas se sama juttu, sä et tunnu sietävän yhtään eriäviä mielipiteitä. kaikkien pitäs ilmeisesti sun mielestäsi olla samaa mieltä kuin sinä.

> mutta on turha heti alkaa applekäyttäjiä haukkumaan jos niiden mielestä > toine luuri on hitaampi ku toine tai toisella pyörii pelit paremmin jne.

paraskin puhuman. itse alat haukkumaan esimerkiski minua koska en ole kanssasio samaa mieltä, ja sitten kirjottelet tämmösiä vuodatuksia. Sitäpaitsi sinä tunnut olevan täysin kykenemätön käsittämään, että myös sinun pitää hyväksyä ilman tällästä hirveää riehumista se, että toiset ajattelee iphonesta toisin kuin sinä. Ja mitä tulee iphonekäyttäjiin, niin teitä voi arvostella sen perusteella miten te käyttäydytte. Sinä et ainakaan paranna omalla vaahtoamisellasi käsitystäni teikäläisistä.

> Hyvä esimerkki ku täällä yksi henkilö sanoi rakkaasta 5800 nokiastasi
> omisti siis itse kyseisen luurin ja sano, että se käyttis on huono ja
> kömpelö vai miten se meni, niin heti olit siellä höpönlöpöinesi, et
> ilmeisesti yhtään ymmärrä, että kaikki ei oo sun kanssa samaa mieltä

ITSE ET TUNNU YMMÄRTÄVÄN ETTEI KAIKKI OLE SINUN KANSSASI SAMAA MIELTÄ.

Sähän puhut ihan ristiin kokoajan. Sun mielestäsi mä en siis saisi olla eri mieltä tollasessa tilanteessa enkä saisi sanoa sitä.

Minä sanon esim "höpön löpön", jos en ole samaa mieltä, mutta minä en ole aktiivisesti yrittänyt kieltää ketään olemasta eri mieltä minun kanssani. Tottakai jokainen saa olla eri mieltä, kuten minäkin saan olla eri mieltä sinun ja muiden kaltaistesi kanssa.

Sinä taas näköjään kuvittelet olevasi oikeutettu rajottamaan minun oikeuttani olla eri mieltä asiosta ja sanoa sen. Eli suoraansanoen hitto vie kato siihen peiliin.

> Nokia on täydellinen, nokiassa ei ole mitään vikaa, nokiaa ei saa
> haukkua applea kyllä niin paljo ku haluu ja sen käyttäjiä ja arvostella
> niitä todella ala-arvoisesti?

Joko taas. Miten on mahdollista ettei sulle mene perille se mitä sulle sanotaan? Minä olen sulle sanonut ties kuinka monta kertaa, että tommoset sun väitteesi on silkka valhe. Minä en ole missään sanonut niin, että Nokiaa ei sais ARVOSTELLA. Mutta minä olen myöskin sanonut niin, että operusteeton loanheitto on kokonaan eri asia.

Arvosteluakin kuitenkin voi arvostella. Elijos joku minusta haukkuu nokiaa tai heidän puhelia aiheetta tai vääristellen totuutta, niin kyllä sitä sellasta mollaamista voi ja pitääkin siten arvostella.

Mutta ei sä alotat aina uudestaan ja uudestaan väittämään tollasta.

Sitäpaitsi sä itse toimit taas siten kuin mistä minua syytät. itse tunnut olevan sitä mieltä, että Applea ei saa arvostella, mutta nokiaa saa haukkua niin paljon kuin huvittaa. Ja olet myös sitä mieltä, että Nokiaa ei saa puolustaa iheetonta mollaamista vastaan. Tuolta se sinun touhusi minusta näyttää.

Minä en ole koskaan sanonut, että Nokiassa ei ole koskaan mitään vikaa, mutta SINÄ tunnut olevan sitä mieltä ettei Applessa ja iphonessa ole koskaan mitään vikaa.

> Suhun suhtaudutaan nähtävästi samalla lailla jokaisella puhelin
> sivustolla mitä olen seurannut, eli siis ihmisten käsitys susta on, että
> nokiasta ei saa mitään pahaa sanoa ja siinä ei ole mitään vikaa

Taas kerran, paraskin puhumaan. Mikä luulisit oman maineesi olevan? Se on kuule just se, että Applesta ja iphonesta ei saa sanoa mitään negatiivista, koska niissä ei ole mitään vikaa.

> Enkä ihmettele, elämää on myös nokian ulkopuolella ja yhä useampi sen
> näyttää tajuavan ja kokeilevan myös muita malleja. Ei ne nokian ongelmat
> sillä katoa, että niistä ei puhuta.

kannattas sunkin huomata, että elämää on myös Applen ulkopuolella.

Sitäpaitsi mikset mainitse sitä, että olen suhtautunut yleisesti varovaisen myönteisesti mm. androidiin, Samsungin puhelimiin ja esim Sony Ericssoniin? Mulla on jopa Android-kehitystyökalutkin asennettuna. Lähinnä mielenkiinnosta tosin olen ne asentanut enkä näillä näkymin usko Androille mitään tekeväni.

Niin eihän sitä tietenkään tuollasia sovi mainita, koska muuten tuo sinun mustamaalauksesi minua kohtaan menee pieleen.

Itse tulen jatkossakin olemaan suuntautunut nimenomaan Symbianiin ja MeeGoon, mutta mulla ei varsinaisesti ole mitään esim Androidia vastaan. Android on ehdottomasti paljon paljon parempi kuin iPhone. Androidissa on siinäkin kuitenkin omat ongelmansa ja puutteensa. Android on myös varsin uusi alusta ja se on vaarassa pirstoputua, joten en menisi ihan takuuseen sen tulevaisuudesta ihan tässä vaiheessa vielä. Kyllä minä kuitenkin sanon Androidistakin oman mielipiteeni, ja kritisoin jos en jotakin asiaa hyvänä pidä.

Androidissa on kuitebnkin huomattavasti vähemmän huomautettavaa kuin iphonessa ja lisäksi ainakaan itse en ole havainnut Appletyylistä fanatismia android-käyttäjien osalta.

Vastaa
delic
delic

106

Toi sun vastaus oli lähes 100% sellanen ku odotin sen olevan, todistit tuossa juuri kaikki edellä mainitsemani pointit oikeaksi, i rest my case

Vastaa
miksuh2
miksuh2

109

@106 delic

ja jos sä et lopeta mun julkista mustamaalaamistani, niin saat varautua kunnianloukkaussyytteseen, ja tää ei ole mikään vitsi.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

110

@106

Sitäpaitsi on täysin naurettavaa, että sä kijotit tollasen vuodatuksen sen takia, että mä uskalsin sanoa, että videossa mun mielestä on kohtia misä se tahmaa.

Sinä se tässä henkilökohtasuuksiin taas menit ja totta hitossa mä sitten vastasin sun solvausviestiisi. Mun mielstäni toi sun vuodatuksesi ylitti sen rajan, että mäe n enää katsele vastaavaa vetämättä sua vastuuseen sanoistasi.

Vastaa
eddison84
eddison84

111

Huhhuh.. Nyt on kyllä kumpikin kommentoija tehnyt itsestään naurunalaisen...
Katsotaan nyt ne kunnon arvostelut ensin. Itse veikkaan, että näyttö on raudan puolesta se kompastuskivi virrankulutuksineen. Käyttiksestä en kommentoi, kun nelosversiota en ole kokeillut.

Vastaa
Raunno (vahvistamaton)

112

miksuh2 on kyllä kunnon trolli. Porttikielto olisi kyllä ihan paikallaan tälle valopäälle.

Vastaa
Jeppisjoo (vahvistamaton)

113

@112

Kyllä Delic on toinen ihan samanlainen nuori koululainen ilman minkäänlaista objektiivisuutta. Molempien äitien pitäisi katsoa tiukemmin lapsosensa perään.

Vastaa
miikaeli (vahvistamaton)

115

Nyt täytyy kyllä sanoa tälle miksulle, että sitä saa mitää tilaa!

kuinkahan mones tämä kunnianloukkaussyyte oli minkä hän delicille osoitti? olisko 3? Varmaan melkein jokaisessa riidassa mikä täällä sivustolla on ollu niin mukana on ollut tämä miksuh, sattumaa?
Tosin monessa on myös delic ollu

Juuri nytkin toisella sivustolla tällä miksulla kova riitely päällä. Meni apple aiheeseen tekemään todella provosoidun aloitusviestin ja odotti kuka siihen tarttuu. Sitten vänkäsi 20 viestin verran jonkun tyypin kanssa joka ei ilmeisesti tämä delic ollut koska kyseisellä henkilöllä oli myös nokian luuuri. Lopuksi toinen kirjoittaja kommentoi jotain henkilökohtaista. Näyttää tämä miksuh jatkuvasti provosoivan ihmisiä kunnes heillä menee hermot

Ei ole vaikea nähdä tätä kuviota.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja