Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Google Maps Navigation laajeni 11 uuteen maahan

10
Kaarlo Räihä

Google Maps Navigation laajeni 11 uuteen maahan
Viime vuonna julkaistun Google Maps Navigation -paikannuksen maatuki on jälleen laajentunut, kun Google julkaisi paikannuksen tänään 11 uudessa maassa.

Maiden joukossa ei valitettavasti ole Suomea. Uudet maat ovat Itävalta, Belgia, Kanada, Tanska, Saksa, Ranska, Italia, Hollanti, Portugali, Hollanti ja Sveitsi. Kyseisissä maissa kuluttajat voivat ladata Android 1.6 -ohjelmistoalustaa ja uudempia käyttäviin laitteisiin Android Marketilta ilmaisen Google Maps Navigation -navigointisovelluksen, joka tarjoaa karttojen lisäksi puhuttuja ajo-ohjeita.
Samassa rytäkässä Google on lisännyt puheentunnistukseen saksan, ranskan, espanjan ja italian kielet, joten haluamansa matkakohteen voi kertoa jatkossa kyseisillä kielillä.

Maatuki laajentunee vielä lisää lähikuukausien aikana, mutta Google ei ole paljastanut mihin maihin navigointi saapuu seuraavaksi. Navigointi on tarkoitus tuoda Android-laitteiden lisäksi uudempiin iPhone-puhelimiin, joten Google ei aio rajoittaa palveluaan ainoastaan Android-alustalle.


Kommentit (10)

Palleroo (vahvistamaton)

1

Tämähän on tulossa Pohjoismaihinkin vielä loppuvuoden aikana. Nyt ei siis ole enää yhtään järkevää syytä valita (Nokian) Symbiania Androidin sijaan. :P

Vastaa
Symbbari (vahvistamaton)

2

Vielä kun kartat voisi ladata valmiiksi laitteeseen niin olisi ulkomaillakin ihan käyttökelpoinen sovellus ilman tuhottoman kallista datalaskua.

Vastaa
Tcav
Tcav

4

Kyllä toi nyt varmaan aika nopeasti Suomeenkin tulee, kun kerran Tanskankin ovat jo lisänneet tuettujen listalle.

Vastaa
Sillattiis (vahvistamaton)

5

Hyvä, että kotimaan nevigointiin on vaihtoehtoja.

Vastaa
mikkokk
mikkokk

6

Eiköhän tuo laajentuminen seuraa sitä aikataulua jolla Google kartoitusta on alkanut tekemään. Wikistä taitaa löytyä lista maista joita Google kartoittaa ja millon tuo on aloitettu. Sieltä vaan tutkivaa juornalismia harrastamaan...

Vastaa
Ralle_ (vahvistamaton)

7

@Symbbari:
"Vielä kun kartat voisi ladata valmiiksi laitteeseen niin olisi ulkomaillakin ihan käyttökelpoinen sovellus ilman tuhottoman kallista datalaskua."

Tämäkin ominaisuus varmaankin tulee joskus, mutta sitä odotelleessa voi käyttää AndNav -softaa ja ladata siihen kohdemaan kartat OpenStreetMap -palvelusta.

Vastaa
Stonik
Stonik

8

Google jatkaa vahvaa ilmaispalveluarsenaalinsa kasvattamista. Joskus on ihmeteltävä mistä yrityksellä riittää rahaa kaiken tämän toteuttamiseen, mutta onpa toisaalta tänäänkin tullut adwordseja klikkailtua muutaman kerran keittiön kodinkoneita etsiskellessä.

Vaan eipä tuo kilpailu huono asia ole. Googlea on kiittäminen myös Nokian ilmaisesta navigoinnista.

Vastaa
kikuu
kikuu

9

Muutenhan tämä hyvältä vaikuttaa, mutta saisi tosiaan tulla se valmiiden karttojen lataus puhelimeen.

Eli ilmaisesta ei voida vielä puhua, kun muutaman kilometrin navigointi afrikassa maksaa jo monia kymmeniä euroja.. ;)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja