Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian vuotanut talomalli paljastaa uusia huippupuhelimia?

15
Matti Vähäkainu

Nokian vuotanut talomalli paljastaa uusia huippupuhelimia?
Mobile-review-sivuston keskustelualueelle vuotanut ranskankielinen mallikaavio paljastaa Nokian uusia puhelinmalleja. Talon muotoon tehdystä kaaviosta löytyy jo julkistettuja puhelimia X-, C-, E-, ja N-sarjasta, joiden lisäksi mallistojen huiput olisi vuotaneen kuvan mukaan vielä julkistamatta. Kuvassa X-sarjan huippua edustaa X7, C-sarjaa C7 ja E-sarjaa E7. Katon huippuna on uusi lippulaiva N9 ja savupiippuna vielä julkistamaton S-sarja.

Seiskalla varustetut sarjojen huippumallit ovat suhteellisen yksiselitteisiä. X-, C- ja E-sarjan suurinumeroisimmat mallit ovat tuttuun tapaan sarjan kalliimpia ja ominaisuusrikkaimpia puhelimia. N-sarjan huippumalli N9 on puolestaan joko N900:n tai N8:n seuraaja. S-sarja on kuitenkin mielenkiintoisempi tapaus, sillä Nokia ei ole aiemmin kertonut siitä mitään. S-sarjaa kuvataan kaaviossa ryhmäksi, johon tulevat "laitteet, jotka eivät sovellu muiden sarjojen alle", joten kyseeseen voisi tulla esimerkiksi Intelin raudalla varustettu MeeGo-laite.
Engadget-sivuston käyttäjäkommenteissa nimimerkki brararsh lainaa sisäpiiritietoja, joiden mukaan Nokia olisi tuomassa kaksi MeeGo-laitetta, ensimmäisen vielä tämän vuoden puolella. Koodinimellä Dali kutsuttu puhelin on lähteen mukaan N900:aa puolesta sentistä senttiin ohuempi ja varustettu 12 megapikselin kameralla, neljän tuuman kapasitiivisella kosketusnäytöllä ja 64 gigatavun Flash-muistilla. Toinen malli, jota lähde epäilee julkaistavaksi ensi vuoden puolen välin tienoilla, kantaa koodinimeä Lankku.

Edellä mainitut tiedot kannattaa luonnollisesti ottaa melko suurella varauksella. Alla kuva kaaviosta.

Kommentit (15)

Darce
Darce

2

Ei välttämättä aito ole. Näyttää kuitenkin melko loogiselta rakenteeltaan. Innolla odotan kyseistä "S" sarjan meego laitetta. Toivottavasti vain eivät ole ottaneet qwertyä pois ja tehny ohuempaa. N900 on melko sopivan kokoinen minulle.

Vastaa
Raattis
Raattis

3

"Koodinimellä Dali kutsuttu puhelin on lähteen mukaan N900:aa puolesta sentistä senttiin ohuempi ja varustettu 12 megapikselin kameralla, neljän tuuman kapasitiivisella kosketusnäytöllä ..."

Slurps. Kunhan tuossa vaan on qwerty-näppäimistö. Kaverin N900:lla pari päivää pelleiltyäni, olin melko tyytyväinen siihen. Toivon etteivät päädy känny-MeeGon suunnitelussa turhan kauas Maemo 5:n käyttöliittymästä. Netbook-MeeGo jättää paljon toivomisen varaa.

Vastaa
Raattis
Raattis

4

"Koodinimellä Dali kutsuttu puhelin on lähteen mukaan N900:aa puolesta sentistä senttiin ohuempi ja varustettu 12 megapikselin kameralla, neljän tuuman kapasitiivisella kosketusnäytöllä ..."

Slurps. Kunhan tuossa vaan on qwerty-näppäimistö. Kaverin N900:lla pari päivää pelleiltyäni, olin melko tyytyväinen siihen. Toivon etteivät päädy känny-MeeGon suunnitelussa turhan kauas Maemo 5:n käyttöliittymästä. Netbook-MeeGo jättää paljon toivomisen varaa.

Vastaa
Altec-
Altec-

5

No mitä ihmettä jengi valittaa ettei ole aito. Siis tottakai tuo on aito, N9 on ihan yleisesti tiedossa oleva laite ja sellaista on kolleganikin päässyt jo hypistelemään. Nuo loputkin tuotenimet vaikuttaa täysin loogisilta. Ei ole mitään syytä väittää ettei olisi aito.

Vastaa
keke! (vahvistamaton)

6

@3: Miten aiot mahduttaa n900:aa jopa senttiä ohuempaan laitteeseen näppäimistön? Tosin, eiköhän sellaisiakin laitteita ole tulossa jossa qwerty-näppis on.. Ehkä tuo Lankku?(Olisi ianakin kuvaava nimi)

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

7

Hellurei ja hellät tunteet. Kusaisin juuri litran hunajaa, jos N900 seuraaja on laisinkaan huhujen mukainen.

Tosin jää hyllyyn, mikäli fyysinen qwerty tai fm-lähetin on poistettu.

Vastaa
seba_
seba_

8

Interesting indeed,
heti ensimmäisenä koodinimi "Lankku" tuo mieleen jonkinlaisen tabletin :D tiiä sitten mitä sieltä tulee.

Vastaa
mietaas
mietaas

11

"Dali kutsuttu puhelin on lähteen mukaan N900:aa puolesta sentistä senttiin ohuempi ja varustettu 12 megapikselin kameralla, neljän tuuman kapasitiivisella kosketusnäytöllä ja 64 gigatavun Flash-muistilla".

jos nämä huhut pitävät paikkansa... ostan puhelimen samana päivänä kun se ilmestyy... hyvä nokia!

t. osakkeenomistaja

Vastaa
Qwerty141
Qwerty141

12

Aah jos N9 tulee olemaan N900 seuraaja minä kyllä hypin 20m ilmaan, S-sarjaan olisivat melkein voineet laittaa jopa Maemo5 se oli mielestäni oikein onnistunut,eli jos N9 on huhujn mukainen niin......juhlat alkakoon

Vastaa
abacaca (vahvistamaton)

15

<i>"N-sarjan huippumalli N9 on puolestaan joko N900:n tai N8:n seuraaja."</i>

Eli jommankumman kahdesta kännykästä, joilla ei ole mitään tekemistä keskenään?

<i>Koodinimellä Dali kutsuttu puhelin on lähteen mukaan N900:aa puolesta sentistä senttiin ohuempi ja varustettu 12 megapikselin kameralla, neljän tuuman kapasitiivisella kosketusnäytöllä ja 64 gigatavun Flash-muistilla. Toinen malli, jota lähde epäilee julkaistavaksi ensi vuoden puolen välin tienoilla, kantaa koodinimeä Lankku.</i>

Tämä itse asiassa kuulostaa minun näkökulmastani aika huonolta uutiselta. Varmaan joku orgasmoi noista spekseistä, mutta minä ihan oikeasti haluan N900:n intelin raudalla ja meegolla ja siihen kuuluu välttämättömänä komponenttina fyysinen qwerty. Mitä hiivattia meegolla tekee jos ei kuitenkaan voi pelata emulaattoreilla (ja älkää edes vitsinä ehdottako että käyttäisi kosketusnäyttöä ohjaimena)?

Myös resistiivisen näytön otan mieluummin kuin kapasitiivisen siksi että sitä voi käyttää kynsillä niinkuin luontevaa on. Paras olisi, jos näytön saisi tunnistamaan painetasoja vaikkapa 512 kappaletta, että vehkeelle saisi hyvän piirto-ohjelman.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja