Nokia X5-01 esiteltiin - X6-puhelimesta luvassa 8GB-malli

46
Kaarlo Räihä

Nokia X5-01 esiteltiin - X6-puhelimesta luvassa 8GB-malli
Nokian matkapuhelinperhe on jälleen kasvanut yhdellä uudella tulokkaalla, kun yritys esitteli Singaporessa erikoisesti muotoiltua X5-01-puhelinta.

Nokian X3- ja X6-puhelinten välimaastoon sijoittuva X5-01 muistuttaa Nokian oman Conversations-blogin mukaan Minidisc-soitinta ja se pitää sisällään mm. esiin liukuvan QWERTY-näppäimistön, 5 megapikselin kameran (LED-salama) ja erilliset näppäimet mediasoittimen ohjaamiseen. Näytöllä on kokoa 2,36 tuumaa (resoluutio 320 x 240). Puhelimesta löytyvät 3G-tuen ohella WLAN- (b/g) ja Bluetooth 2.1 -yhteydet. Ohjelmistoalusta on S60 3rd Edition.

Puhelin on suunnattu musiikista ja sosiaalisesta verkostoitumisesta pitäville ihmisille. Sisäänrakennettua flash-muistia puhelimessa on 200 megatavua, joten suurempia musiikkikirjastoja varten puhelimeen kannattaa hommata suurella tallennuskapasiteetilla varustettu Micro-SD-muistikortti.



Musiikkia puhelimeen voi hankkia esim. Ovi Musicin kautta, ja joillain markkina-alueilla puhelimesta julkaistaan Comes with Music -versio.

X5-01:lle luvataan 16 päivän edestä valmiusaikaa ja musiikin kuuntelua akku kestää yhdellä latauksella 24 tunnin verran.

Indonesiassa puhelin tulee myyntiin tämän vuoden kolmannen neljänneksen aikana, mutta muiden maiden julkaisuaikatauluja ei ole vielä vahvistettu. X5-01:n suositushinta ennen veroja ja muita lisukkeita on 165 euroa.

Nokia julkaisi yhden X5-puhelimen jo huhtikuussa, mutta kyseinen Kiinan markkinoille suunnattu malli ei vastaa nyt julkaistua X5-01-puhelinta.

Samassa tilaisuudessa Nokia vahvisti, että X6-puhelimesta on tulossa myyntiin 8 gigatavun flash-muistilla varustettu malli, jonka suositushinta ennen veroja ja muita lisukkeita on 225 euroa.

Alla video ja kuvia X5-01:stä





Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Realme C31 – hinta laskenut -48%

Realme C31
107 € CDON
231 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 203 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Motorola Lenovo ThinkPhone – hinta laskenut -18%

Motorola Lenovo ThinkPhone
519 € Dustin Home
539 € Proshop
557 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 633 €

Oppo Reno 7 5G – hinta laskenut -16%

Oppo Reno 7 5G
333 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 397 €

Kommentit (46)

Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

1

Nyt pitäisi hälytyskellojen soida jo Nokiaa salkussa pitäville sijoittajille! Eihän tuota yritystä voi vakavasti ottaa, aivan hirvittävää muotoilua! Muita ongelmia ovat liian suuri tuotevalikoima, OVI-storen toimivuus ja sovellusvalikoima, 90-lukua elävä Symbiania suosiva korkein johto, puhelinten huono käytettävyys ja iphonen kilpailijan puute lupauksista huolimatta. Kyllä hävettää olla suomalainen :(

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

5

Sanokaa mitä sanotte mutta itse ostaisin jos voisin. Varsinkin jos noin halvalla saisi. Hieman isompi näyttövoisi kyllä olla mutta muuten hieno.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

10

225€ hintaan aika kova puhelin, kaikki sellaiset ominaisuudet mitä nuoret/lapset tarvitsevat.

Täällä kyllä käydään nykyään kovaa kilpailua päivän tyhmimästä kommentista. Oli puhelin mille kohde ryhmälle tahansa niin sitä verrataan iPhoneen.. Itse toki omistan sellaisen, mutta lapsia on 3kpl niin ei perse kestä hommata kaikkille omenaa. Omat poikani tuntien iPhone ei vaan yksinkertaisesti kestä käytössä = lasi rikki päivässä. Omaan iPhoneen (3Gs) on nyt kaksi kertaa lasi vaihdettu, molemmilla kerroilla tippui taskusta ja pelkään, että iPhone 4 runko ei suojaa sitäkään vähää tuota lasia.

Vastaa
Zarok
Zarok

12

"iPhone kopio", "Muistuttaa ihmeen paljon iPhnen muotoa". Kun joku tekee eri muotoisen, "kauhee kapistus", "Onpa ruma".

iPhonen muoto on täydellinen, joten miksi tekisi muun muotoista?

Onhan tuo muotoilu kauhee.

Vastaa
Aki_A
Aki_A

13

Hieman kyllä ihmetyttää, miksi tunkevat vielä S60v3 näihin. Vai eikö sitä ole tehtyä toimimaan ollenkaan ilman kosketusnäyttöä...

Vastaa
trooper78
trooper78

15

Kamalan näköinen on tulevaisuus jos tuo malli yleistyy. Erittäin epämukavan näköinen läpyskä.

...silmälasi mallia odotellaan yhä =/

Vastaa
Romisku
Romisku

16

Ei tuo nyt mikään mahdottoman ruma ole, vaan se on erilainen. Hieman tuo piristystä puhelinrintamalle. Liukunäppispaljastusten vuoro, tämä virallinen ja sitten (aito tai feikki) video N9:stä on myös löytänyt tiensä tiedonvaltaväylälle.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

17

@11

#10

Tuliha se iphööni korttikin sieltä tähänki uutiseen vaikka ei liity millään tavalla koko julkasuun...


1. AMD Phenom II X4 965BE C3 @ 3,9 with AC Freezer XTREME rev.2, 2 x HD 4890 Crossissa, asus M4A79-T Deluxe 790FX, GeIL 2 x 2 GB DDR3 1333 MHz, SilverStone Strider Plus 850W, Samsung 1TB SATA II, LG sata cd/dvd kärytin, Antec 300 ja BenQ G2420hd 24"
2. Asus 1000HE miniläppäri 2 GB DDR2 SO-DIMM 800MHz muistipalikalla
3. PS3 320 GB, telkkuna Samsung 40" LE40B530 Fulkkari B535 mallin firmiksellä

Sinun viestisi taas on lähinnä spammia, siinä ei ole pelattu mitään korttia, kun siinä ei ole sisältöä.

Vai onko nykyää sallittuja viestejä ainoastaan: @Henry1979 ei härregyyd mistä näitä kapuloita oikein tulee?!?!?! No noksulta tietennii...?

Vastaa
Tazzpa
Tazzpa

18

Suurempaa näyttöä tosiaan kaipaa tuo. Ei oikein omaa silmää miellytä mutta ehkä tosiaan nuorille voi olla ihan hyväkin laite.

Vastaa
pitokokka
pitokokka

19

Menee kaupaksi, eikä mikään pahan näköinen ole. 22% alvilla suositushinta noin 200 e. 5M kamera, qwerty ja wlan, ei paha. Muistiakin näyttäisi olevan riittävästi surffailuun (pienellä näytöllä). 200 euroon ei saane cwm:a ja tuskin paketista löytyy kaapeleita, muistikorttia yms. lisähärpäkkeitä kalliimpien mallien lailla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keke! (vahvistamaton)

20

Mielestäni varsin pirteän ja uudenlaisen näköinen puhelin! Ei omaan makuuni, mutta propsit siitä ettei rakenteeltaan vastaavaa ole vielä muilta tainnut tulla..

Vastaa
Sandels12
Sandels12

22

Miusta tuo on sopivalla tavalla hassun näkönen. Ei ota itteensä liian vakavasti. Kyllä tuommosella kapulalla ainakin katseet kääntys ja ties vaikka heruis vähä.

Vastaa
tuckom
tuckom

24

Toi on kuin Twistr mika aukee linkkuveitsimaisesti myydan USA !
Aasiassa kay vastaavat kopiot hyvin kaupaksi nuorisolle !
Huomatkaa etta makuja on monia mailmalla (onneksi) muutenhan NOKIAKIN JOUTUISI TEKEMAAN VAIN I-PHONE KOPIOITA kun muu ei tunnu kelpaavan !!!!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
delsuc (vahvistamaton)

25

En ymmärrä. Samsung Corby Pro maksaa tätä vähemmän ja on siedettävämmän näköinen. Taitaa jäädä myynti vähäiseksi verrattuna Corby Prohon.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow_ (vahvistamaton)

26

@25
Niin käy aina joskus. Corby pro on kuitenkin feature puhelin ja tämä on älypuhelin. Tästä johtuen softamäärissä on selkeä ero. Kamerat molemmissa epäilemättä heikot, mutta Samsung ei ole varsinaisesti tällä saralla loistanut joten mutuilisin X5-01:n vievät pisteet kotiin sen suhteen. Tähän saa varmaan myös ilmaisen navigoinnin mikä puuttuu Corby pro:sta. Mahtaako saada edes rahalla?

Nokia on kyllä omastakin mielestä ruma ja vaikuttaa varmasti monen ostopäätökseen. Jotkut puhelimet eivät tosin ole niin rumia tai hienoja, mitä pressikuvat antavat olettaa.

Vastaa
akse
akse

27

Iha jees puhelin.. tosin en itse ostais mutta ne ketkä haluaa erottua joukosta niin niille toi käy. Lisäks mesettely, tekstarit ja tommoset tolla käy varmaan iha kätevästi.

Vastaa
delic
delic

28

Jos olis tämmöselle luurille käyttöä ottaisin paljo mieluummin xperia x10 minin, saas ny nähdä mihin hintaa se päätyy, ku tulee kauppoihin. Tällä hetkellä ennakkohinnan perusteella ainaki selkeesti kalliimpi ku tämä

Vastaa
yamaneko
yamaneko

29

Hmm, juuri kun luulin ettei N8:aa rumempaa nokialaista ole, niin tuli tämä :) Vuoden rumilus on julkaistu (ehkä vielä ennenaikaista, ties mitä ensi viikolla tulee Nokialta).

Vastaa
Stonik
Stonik

30

X5 esiteltiin Singaporessa, joka kertoo sen että kohdemarkkinatkin ovat pääosin Aasiassa. Makuja on monenlaisia, ja ne värikkäimmät ja erikoisimmat variantit tuntuvat myyvän hyvin erityisesti Kaakkois-Aasiassa.

Pitäähän sitä tytöillekin jotain olla. ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keke! (vahvistamaton)

34

Huomasin kuriositeetin ja tajusin puhelimen kohderyhmän: Tuohan on ihan selkeästi lasten puhelin!

Yhteystiedoissa mainittu "dad", eli isä ja kaksi n. 10 -vuotiaan näköistä lasta. Näkyy promokuvissa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keke! (vahvistamaton)

35

"edit": Ja siitää johtuen mitä ilmeisimmin siinä ei ole kosketusnäyttöä: Se kun ei kestä lasten käytössä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Nokia design KATEISS (vahvistamaton)

36

Onko toi Nokia X5-01 muka matkapuhelin?,vaikuttaa ennemmin table-mallilta!.No,kuiten ... X5-01 on TOODELLA outo ja RUMA puhelimeksi!!.
=(

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Thors (vahvistamaton)

37

@34
Ja varmaankin on lasten soveliasta kuunnella Lady Gagan musiikkia?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keke! (vahvistamaton)

38

Siitä en tiedä. Katsoitko tuota esittelyvideota? Siinäkin kuvataan selkeästi lasten käymää keskustelua.

Vastaa
M4cor
M4cor

39

Nokian muotoilu on viimeaikoina ollut menossa paljon huonompaan suuntaan. Eihän tuollaisen kanssa kehtaa missään näyttäytä, siinähän häpeää silmät päästään.

Vastaa
Zeddeh
Zeddeh

40

Meh, vaikuttaisi vähän kuin puhelinvertailun kaikki uutiset on suoraan jostain engadgetin kaltaisesta sivustolta, käännettynä

Vastaa
akse
akse

41

@37 "Ja varmaankin on lasten soveliasta kuunnella Lady Gagan musiikkia?"

No sitähän ne kuuntelee. Ja kuka sä nyt yleensäkkää oot sanomaa mitä musaa muitten lapset kuuntelee? Tosin Lady Gagan vois vaihtaa vaikka Ajattaraan tai johkun muuhun vastaavaan, sopivaa lapsille!

Soita sä omille lapsille vaikka virsiä! :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Haupitsi (vahvistamaton)

42

No mitähän täällä nyt ulistaan.. Näppärän näköinen rakkine, eikä kokokaan taiskaa raskua!

Vastaa
ramsesII
ramsesII

43

Erittäin särmä kapula käytössä. Näyttää livenä tosi tyylikkäältä ja modernilta, saanee matkijoita sillä kauppa käy, etenkin naiset ostaa täällä Aasiassa. Juuri sopiva kapula puuterirasian kaveriksi käsilaukkuun. Pressikuva ei ehkä tee oikeutta ulkonäölle, oikeasti puhelin näyttää ja tuntuu hyvältä, edelläkävijältä suorastaan. Kyllä tuo sininen versio trendikkäille miehillekin sopii mutta perus-jurpoille on tarjolla turvallisempia malleja. Käsituntuma on hyvä ja qwerty erinomainen. Lyhyen käsittelyn jälkeen sanoisin että suunnittelunsa puolesta X5 on varsin onnistunut, ja hintaansa nähden kyseessä on jopa erinomainen tuote.

Aika monta tuomitsevaa kommenttia näköjään on annettu vaikka tuskin kukaan näistä asiantuntijoista on kapulaa edes nähnyt saati kokeillut. Kuulkaas nyt lapsinerot, ei se maailma siihen kaadu jos kaikki kännykät ei näytäkään siltä kuin isin kännykkä... menkääs nyt takaisin leikkimään sillä valomiekalla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
JormaKui (vahvistamaton)

44

ostin vaimolle HK:sta Fortress:sta X5-01 puhelimen.
Hinta oli 170€ mukana 4 GB muistikortti, USB-kaapeli, kuulokkeet, screenprotectorit valmiiksi asennettuna ja tietty laturi.
Hauska feezeri on se, että kun musiikki soi ja pyöräyttää puhelinta pöydällä, biisi vaihtuu randomilla...

Vastaa
MinsQ
MinsQ

46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JormaKui:

ostin vaimolle HK:sta Fortress:sta X5-01 puhelimen.
Hinta oli 170€ mukana 4 GB muistikortti, USB-kaapeli, kuulokkeet, screenprotectorit valmiiksi asennettuna ja tietty laturi.
Hauska feezeri on se, että kun musiikki soi ja pyöräyttää puhelinta pöydällä, biisi vaihtuu randomilla...


Anteeksi siis mistä ostit? Tiedätkö saisiko netistä mistään tilattua? (:

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.