Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple iPhone jatkaa Soneralla

21
Matti Vähäkainu

Apple iPhone jatkaa Soneralla
Apple päivitti tänään kaatunutta sivustoaan useaan kertaan. Yritys lisäsi sivustolle tietoja uuden iPhone 4:n hinnoista ja jälleenmyyntikumppaneista. Suomessa valtuutettuna jälleenmyyjänä jatkaa Sonera, joka on ollut Applen kumppani edellistenkin iPhonejen aikana. Lisäksi sivustolta selvisi, että Apple aikoo myydä valituilla markkinoilla laitetta myös itse verkkokauppansa kautta.

Ainakin britit ja ranskalaiset saavat ostaa iPhone 4:n ilman kytkykauppaa suoraan omenakaupasta. Suoraan Applelta ostettaessa hinta vaihtelee n. 600 euron ja reilun 700 euron välillä. Briteissä 16 gigatavun mallilla on hintaa 499 puntaa (n. 600 euroa) ja 32 gigatavun puhelimen saa 599 punnalla (n. 720 euroa). Ranskassa vastaavat mallit maksavat 629 euroa ja 739 euroa. Molemmissa maissa puhelinta myy myös operaattorit, joilta puhelimen saa kytkykaupalla.
Muun muassa Ranskassa, Iso-Britanniassa ja Yhdysvalloissa iPhone 4 tulee myyntiin kesäkuun 24. päivä. Soneralle puhelinta tulee todennäköisesti heinäkuun aikana.

Kommentit (21)

Thors (vahvistamaton)

1

Milloinkohan viimeksi Nokian serverit olisivat kaatuneet johonkin valmistajan tuotteeseen kohdistuneen valtavan mielenkiinnon vuoksi?

Mutta todellakin harmi, ettei Suomi kuulu niihin maihin joihin tulisi Apple Storen kautta myyntiin. Ehkä vielä joskus.

Vastaa
akse
akse

2

@1 Mitä väliä ja miten se liittyy tähän uutiseen?

Milloinkohan viimeksi mutsis on kaatunut kun joku äijä on kohdistanut mielenkiintonsa häneen.. <- Aivan yhtä turha kommentti.

600e vois olla iha sopiva hinta tolleen ei kytky ostona, parempi ainakin kun Jimmssin 904e 3GS:stä :)

Vastaa
Thors (vahvistamaton)

3

@2
"Apple päivitti tänään kaatunutta sivustoaan useaan kertaan."

Luitkohan uutista? Ainakin minun kysymykseni liittyi aiheeseen. Kiinnostaisi tietää, onko niin ikinä käynyt?

Vastaa
akse
akse

5

@3 Täältä tuskin tietoa heruu milloin yrityksen X serverit on viimeks kaatunu syystä Y.

Ainakin ne kaato oman servunsa itekkin maintainancen takia. Ei vissiin sit menny kaikki nappiin. Kai siellä kaikki rämppäs F5:sta keijo ojossa. Kyllähän jo pari miljoonaa fanipoikaa saa servut nurin rämpyttämällä sivustoa.

Ei oo tainu nokialla olla tuollaisia "vain meidän sivulta" pre-order tuotteita.

"The Apple Store has just gone into maintenance mode globally in preparation for the launch of iPhone 4 pre-orders, and our readers seem intent on bringing down our tip inbox as well. Steady yourselves, chaps (and ladies), the fun starts when the Store goes back up so let's pace ourselves with all the excitement. "

Vastaa
Thors (vahvistamaton)

6

@5

Ellet tiennyt, Apple ei iPhonen tapauksessa todellakaan toimi "vain meidän sivuilta" -tapaan. Operaattoreilta suurin osa ihmisistä puhelimensa ennakkotilaa ja hankkii. Ja ellet sitäkään tiennyt, niin Apple antaa AINA tuon lyhyehkön "We'll be back soon" ilmoituksen ENNEN uusien laitteiden julkaisemista, ennakkotilaukseen tulemista, tai ohjelmistojen isompaa päivitystä.

Hienoa linkittää siis tekstiä, jota et itsekään tunnu osaavan tulkita suomeksi:

"--in preparation for the launch of iPhone 4 pre-orders--"
Mitäköhän tuossa oikein seisookaan?

Luuletko siis, että Apple päätti juuri korjailla servujaan _koko päivän_ saman päivänä kun uusi iPhone tulee ennakkotilattavaksi? Heh, huvittava ajatus. Valtavasta kiinnostuksesta tuo servereiden kaatuminen johtui.

Vastaa
akse
akse

7

@6 Maintainance, tarkoittaa yleensä ylläpitoa, mitä lie sitte tekivät siellä. Mut tolla tapaahan ne kyykkyyn vasta saakin.. Pistetään ilmotus et kohta pälähtää ni kyllä siellä innokkaita riittää päivittelemässä sivuja.

Mut ihan sama, ei tää uutinen liity edelleenkään Nokiaan mitenkään.

Vastaa
mikkokk
mikkokk

8

Applehän on kuuluisa siitä että sivustot vedetään alas ihan vain markkinointitarkoituksissa. Apple-fanius on ilmeisen sado-masokistinen uskonto, kyykyttäminen Applen markkinointiosaston toimesta silloin tällöin saa pojat huutamaan onnesta entistä kovemmin.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

9

Hyvät ihmiset, uutinen oli se, että iPhone jatkaa Soneralla. Ei se että yrityksen sivut kaatuivat. Eikä uutiseen liity Nokia mitenkään. Ja aina harmillista tämmöinen pakkopulla. Mukavempi olisi että monelta myyjältä ja operaattorilta. Kilpailu edistää monia asioita.

Vastaa
toope
toope

12

"Briteissä puhelin maksaa 600-720€ Ranskassa 629-739€"

Tuohan tarkoittaa sitä jos Suomalaiset saavat ostaa puhelimen ilman kytkyä se maksaa noin 1000€

Vastaa
miksuh2
miksuh2

14

@1

> Milloinkohan viimeksi Nokian serverit olisivat kaatuneet johonkin
> valmistajan tuotteeseen kohdistuneen valtavan mielenkiinnon vuoksi?

Aika erikoista, että Applefanit saa serverin kaatumisenkin kuulostamaan jotenkin mahtavan hienolta asialta kun kyse on Applesta. Minusta serverin kaatuminen kertoo pikemminkin riittämättömästä palvelinkapasiteetista tai huonosta palvelintoteutuksesta. Palvelinten kaatuminen ei pitäs olla missään olosuhteissa hyvä asia kuten Applefanit näköjään ajattelee.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

15

Niin ja on kyllä taas ihan järjettömän kallis toi uus iPhone. Täysin älytön hinta tollasesta luurista. Ja kyllä se vähintään yhtä kalliiksi tulee kytkynäkin, ellei jopa kalliimmaksi kuin kerralla ostettuna. Kytkysopimukset on vain toinen nimi osamaksukaupalle, jossa ensin maksat käsirahan ja sitten maksat kuukausittain osamaksuerän korkoineen.

Vastaa
delic
delic

17

@15

Eiköhän se tule kytkynä maksamaan aika samanverran ku tällä hetkellä 3gs malli, jenkeissä ainakin korvas suoraan edellisen mallin hinnalla. Eli jos sama on suomessa ni sen saa soneralta kalleimmillaan about 560e

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja