Boom! - iPhone 4:n ennakkotilauksia tuli päivässä yli 600 000

44
Kaarlo Räihä

Boom! - iPhone 4:n ennakkotilauksia tuli päivässä yli 600 000
Kerroimme eilen kuinka Applen sivustot jumiutuivat iPhone 4:n ennakkotilauksista ja tänään Apple pyysikin anteeksi kuluttajilta, koska kaikki halukkaat eivät saaneet eilen tehtyä omia tilauksiaan.

Ongelmista huolimatta Applella on kuitenkin syytä hymyyn, sillä iPhone 4 rikkoi kaikki Applen edelliset ennakkotilausennätykset, kun kuluttajat varasivat yhden päivän aikana yli 600 000 puhelinta. Suuri kysyntä yllätti myös Applen, joka ei ollut varautunut tällaiseen ostohysteriaan.

Tilausjärjestelmän jumiutumisen lisäksi Applelle on luvassa ongelmia laitteiden toimitusten kanssa, ja nyt tehdyn iPhone 4 -tilauksen saa itselleen Yhdysvalloissa aikaisintaan heinäkuun 14. päivä, kun vielä eilen tilanneille puhelin luvattiin toimittaa ensi viikon torstaina. Yhdysvalloissa matkapuhelinoperaattori AT&T ei ota tällä hetkellä edes vastaan ennakkotilauksia, vaan se aikoo jatkaa ennakkotilauksien vastaanottamista vasta myöhemmin, kunhan nykyiset ennakkotilaukset saadaan aluksi hoidettua pois alta.Jos kysyntä jatkuu yhtä hyvänä myös jatkossa, voi Apple joutua viivästämään iPhone 4:n julkaisua tulevilla markkina-alueilla, jotta nykyiset tilaukset saadaan täytettyä. Sama kohtalo kävi aiemmin keväällä iPadin kanssa, jonka valtaisa suosio Yhdysvalloissa viivästytti laitteen julkaisua muissa maissa.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (44)

Anonyymi käyttäjä
keke! (vahvistamaton)

2

6,94 laitetta varattu sekunnissa. Nokia myy(myi?) 13 laitetta sekunnissa. Kun ottaa sen erotuksen huomioon, että Nokian keskihinta on alle 70€ ja tuolla yli 600€, niin siinä on kyllä syytä hymyyn.

Vastaa
yamaneko
yamaneko

4

Ei voi kuin nostaa hattua Applelle. Tekivät taas sellaisen tuotteen, jota todella halutaan. Itsekin haluaisin, mutta joku raja sentään hinnassa, jonka olen puhelimeen valmis sijoittamaan.

Saisi Nokia ottaa mallia suunnittelussa, muotoilussa ja markkinoinnissa. Valitettavasti Nokia kankeine johtoineen on pudonnut kelkasta, ja katselee maassa röhnöttäen kun kelkka menee jo tavoittamattomissa.

Vastaa
akse
akse

5

Nyt varmaan monet aiemman iPhonen ostajat(miljoonia?) on lähtenyt ilolla päivittämään uusimpaan, kun uusimmasta löytyy jo aika kovat specsit hardis ja feature tasollakin. Toki myös uusia käyttäjiä houkutellut tän hetken yks kovimmista leluista :)

Ainakin lukenu monia kommentteja tyyliin: "onneks skippasin 3GS, nyt voi päivittää tän 3/2G:n" jne.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

6

@4

> Ei voi kuin nostaa hattua Applelle. Tekivät taas sellaisen tuotteen, jota
> todella halutaan.

Ja höpön löpön. Applefanaatikot nyt on sellasta sakkia, joka ostaa mitä tahansa missä on Applen logo. Mut maailmassa Applefanaatikot on vain pienenä vähemmistönä, joten yleisesdtä mielipiteestä toi ei kerro mitään.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

7

Sitäpaitsi yhden päivän tulos ei vielä kerro mitään. Yhtenä päivänä tilauksia voi tulla noin paljon ja seuraavana ei yhtään. Applefanaatikot on kuitenkin ollut kytiksessä ja rynnännet heti tilaamaan kun mahdollista, joten toki siihen tulee tommonen hetkellinen piikki.

Vastaa
mietaas
mietaas

9

no... apple ostaa pian nokian rauniot... ensi viikolla noksun kursi on alle seitsemän euroa.

ps. luulen, että kaupat syntyy n. viiden euron kurssilla... vain apple voi pelastaa nokian.

t. osakkeenomistaja

Vastaa
delic
delic

10

Eiköhän tässä käy niin, että tää uus iphone tulee myymään selkeesti eniten tähän mennessä iphoneista. Nyt ku saa uuden softan myötä moniajonkin ym. ni yhä useampi uskaltaa lähtee kokeilee, että millanen se iphone oikeen on. Tiedä vaikka joukossa olis muutama nokiafanikin jotka sitten kohta kehuu miten loistava iphone on :D

Vastaa
extralow
extralow

11

Ainakin minä meinaan ostaa tuon, ja kyllä olen nokia fani.(aina ollut nokia, n.15 luuria)
Täällä noita fani haukkumisia harrastaa ne joilla ei ole rahaa itse ostaa.
Tuotehan on erinomainen.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

13

@6

Jos se että ostaa jonkun merkin tuotteen joka on onnistunut tekemään hyvän tuotteen tarkoittaa fanaatikkoa niin olen mm. Applefanaatikko,BenQfanaatikko,Logitechfanatiikko ym.
Olen testaillut monia luureja ja aina palannut takaisin iPhoneen. Esim. N900 oli juuri testeissä joka pääsi lähimmäksi iPhonen tasoa. Mutta esim. Samsungin kosketusnäytöt ovat mielestäni käyttökelvottomia. HTC Desire ja muut HTC:n uudet voisivat päästä iPhonen tasolle toimivuudessa mutta käyttis sitten kuseekin..

Vastaa
Qwerty141
Qwerty141

14

Itselläni oli iPhone 3GS ja se ei todellakaan vakuuttanut,hinta katossa ja puhelimen muu toiminta oli muuten suht hyvää mutta TYLSÄÄ,kn ei voi mitään muokkailla.Vaihdoin N900 ja olen ollut siihen paljon tyytyväisempi.

iPhone 4 on varmasti hyvä myyntimenestys mutta luulen että jossain vaiheessa applekin kyllästyttää jo muita paitsi todellisia apple-faneja, puhelimilla kun ei ole minkään näköistä eroa. OOH!Siinä on videopuhelut,fantastista, eihän ne ole ollutkaan muissa puhelimissa kuin vasta monta vuotta, MONIAJO :O, sekin löytyy jo vuosien takaisita puhelimista, iOS! täysin pirun samanlainen kuin aina ennenkin, tässä täytyy sanoa kyllä vastapainoksi ettei esim. nokiakaan ole symbiania liikaa vähentänyt Maemo/MeeGo tieltä.Ainoa hyvä asia tuossa puhelimessa minusta on suht mukava ulkonäkö ja retina-näyttö, retina kyllä aika tarpeeton noin pienellä ruudulla.

Vastaa
kikuu
kikuu

15

Kuinkakohan moni näitäkin on sellaisia, joilla on ihan täydellisen kuntoinen iPhone 3GS, mutta pakko saada uusi iPhone, ettei jäisi kokoelma epätäydelliseksi?

Itekkin olen iPhonen omistanut, eikä tekisi kylläkään mieli hankkia enää uutta, mutta tämä voisi jo houkutella ainakin ominaisuuksien puolesta, jos vielä käyttistä uusittaisiin vähän.

Vastaa
jawa75
jawa75

16

Ainahan näitä tuotteita on mitä halutaan kuin kuuta taivaalta. Applen markkinointikin tekee selkeästi tuotteestaan vaikeasti saatavan = haluttavan? Eikös se "kielletty hedelmä" ole aina parempi? Laitetaan luuri pakkokytkyksi ja myy kuin häkä. Hyvähän se vaan on että tarjolla on jokaiselle jotakin, jos on valmis maksamaan luuristaan tuollaisia summia niin antaa palaa. Itseasiassa apple voisi laittaa hintaan 100e lisää ja lahjoittaa sen hyväntekeväisyyteen, tulisi pr:rää lisää.

Vastaa
poppah
poppah

17

On kyl hieno luuri varmaan, vaikken ainuttakaan ole vielä kunnolla käyttäyt tai omistanut. Tuon kun sais OVI suitea vastaavalla setillä ja qwerty näppiksellä, niin jee.

Vastaa
oskariunit
oskariunit

18

@6 leimaat vissiin jokaisen applefanaatikoksi joka tahtoo kyseisen firman tuotteita. Alkaa menemään vielä paksummaksi kun väität että ei ole merkitystä kuinka paljon tuotteita tilataan ensimmäisenä päivänä. Jos tuote ei myy ensimmäisenä päivänä ei se myöskään todennäköisesti tule koskaan myymään huipputuloksia. Se että höpönlöpöilläsi useasti ohitat muiden mielipiteet, käyttökokemukset ja muut henkilökohtaiset kokemukset niin et todellakaan voi ohittaa kuinka tärkeää on juuri ensimmäisten päivien myyntiluvut.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Thors (vahvistamaton)

19

Ja jotkut olivat täällä huutelemassa, että tästä lähtee iPhonen syöksy alaspäin markkinoilla, heh. ;)

Vastaa
Stonik
Stonik

21

On vaikea uskoa kysynnän olevan Applelle - kerta toisensa jälkeen - yllätys. Oli tuote mikä tahansa, aina serverit kaatuvat, kadut täyttyvät jonoista ja lopulta miljoonat jäävät nuolemaan näppejään. Eikö ennakkotilausten vastaanottoa olisi voinut jatkaa seuraavana päivänä?

No, kysyntä on toki valtavaa. Osittain tämä on myös uutiskynnykset ylittävää markkinointia. Mainosbudejttiin ei tarvita dollariakaan silloin kun se taitavasti hoidetaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Micky4 (vahvistamaton)

22

Aivan uskomatonta lyhytnäköisyyttä tai käsittämätöntä subjektiivisuutta väittää, että yksinään "Apple-fanaatikot" olisivat kyenneet ennakkotilaamaan 600 000 iPhonea. Näitä kyseisiä "Apple-fanaatikkoja", jotka pyörivät teitä netin syövereissä kiusaamassa, voidaan olettaa olevan vain joitain satoja tai tuhansia. Tuntuu jotkut nyt sekoittavan uskonnon ja fanatismin. Joten eiköhän tässä kuitenkin ole nyt kyse tavallisista ihmisistä, eikä mistään fanaatikoista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

23

Aikalailla näitä on myynnissä. Vähän sama ilmiö, kun bändi X keikkaliput tulee myyntiin niin ne myydään hetkessä loppuun, mutta lippuja on sitten myynnissä eri sivustoilla hintaan X..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

24

Niin edellinen kirjoituksen ei ole tarkoitus vähätellä Applea, jos tuote X on kiinnostava niin kyllähän sillä bisnestä tehdään.

Vastaa
M4cor
M4cor

25

@13

Väitätkö että Desire ei voita jotain iPuhelinta?
Android voittaa iluurin käyttöjärjestelmän mennen tullen jopa Windows mobile pystyy parempaan kuin Apple, HTC Sensestä puhumattakaan.

Vastaa
mikkokk
mikkokk

28

Nämä tiedotteethan ovat ihan hypen luomista, aiemmin Apple ei muistaakseni ole ennakkotilauslukuja kertonut, mutta viime vuonna ensimmäisen viikonlopun aikana myytiin (ennakkotilattuja ja jonotettuja) miljoona kappaletta. Tämä on kai aika linjassa tuon tämänkertaisen ilmoituksen kanssa, ensimmäinen toimituserä lienee noin miljoonan laitteen kokoinen tälläkin kertaa.

Tilausmäärät tuskin yllättivät Appleä, yhtiöhän on tunnettu siitä että sen järjestelmät "hajoavat" ja tuosta sitten jokainen applefaniblogi kertoo ja generoi lisähypeä. Mukavaa ilmaista mainosta. Jos tuollainen "yllätys" sattuisi jollekin muulle, raportoitaisiin kuinka surkea järjestelmä siellä on taas rakennettu.

Vastaa
JJH90
JJH90

29

Jos ei Galaxy S olisi kolkuttelemassa ovella niin tätä vois jopa harkita. Lanka->3510i->6170-> nyt N95 -> kohta Galaxy S, tulevaisuudessa -> ... ?

Nyt siirryn pois Nokian leiristä, ei vaan jaksa enää odotella eikä uskoa ikuisesti että sieltä joku killeri olis tulossa, ehkä joskus, mikä lie N9:n kohtalo? Ehkä joskus taas Nokia, mutta suunnan on muututtava

Vastaa
yamaneko
yamaneko

30

Ei tulekaan. Ei ainakaan ennen Symbian^4:ää, jos sittenkään. Täällä kanssa aloitetaan tähyämään kehittyneempiä merkkejä :)

Nimim. nokialainen muutamaa Samsungia lukuunottamatta aina ollut, vaan ei enää

Vastaa
mmmiko
mmmiko

31

@miksuh2

>Ja höpön löpön. Applefanaatikot nyt on sellasta sakkia, joka ostaa mitä tahansa missä on Applen logo. Mut maailmassa Applefanaatikot on vain pienenä vähemmistönä, joten yleisesdtä mielipiteestä toi ei kerro mitään.

Vähemmistö? HAH. Lue poika uutiset. Apple meni jo ohi ja takoo isompia taaloja kuin Microsoft tällä hetkellä. :D

Vastaa
delic
delic

33

Jaahas netin syvyyksistä kuuluu kummia, nyt on ilmeisesti niin, että iphone 4 on hiukan odotettua vikkelämpi vehje :)

Kaikki on kuvitellu, että uudessa iphonessa on samat sisälmykset kuin ipadissa, eli rammia siis 256 nyt netissä liikkuu puheet, että iphonen sisältä löytyykin 512. Oonki ihmetelly miksei applen sivuilla ole mitään mainintaa rammeista

Aika legendaarista :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Micky4 (vahvistamaton)

35

33

Ohhoh jaahas ohhoh netin syvyyksistä kuuluu myös sellaista, että Applen A4-järjestelmäpiiri on vain Applen toimesta huononnettu versio Samsungin S5PC110-piiristä. Halvennettu ja huononnettu ja silti hinta pysyy samana.

Aika tyypillistä. :)

Vastaa
toni_x
toni_x

36

kyllä mielestäni apple on kyllä ihan ykkönen, mulla on ollut puhelimia laidasta laitaan ja eniten nokioita, mutta en kyllä kadu yhtään appleen siirtymistä. viimeisimpänä ollut iphone 3g ennen kuin se kastui ja meni rikki vähän aikaa sitten ja nyt joudun käyttämään n95:sta vara puhelimena -.- on kyllä aivan sukka iphonen jälkeen. ja kaikki dissaavat että iphone 4:ään tulee nyt turhia päivityksiä mitä on ollut jo muissa puhelimissa jo kauan esim. video puhelujen puute ei ole kyllä haitannut pätkääkään ja turha se on nytkin. ja nokiakin tajusi vasta vähän aikaa sitten laittaa navigointi maksuttomaksi... jee jee. mutta makuja on monia sano jätskimyyjä, suosittelen kokeilemaan ennen ku tulee tänne tuomitsemaan ;p

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

37

toni_x @ 18.6.2010 20:25

nokiakin tajusi vasta vähän aikaa sitten laittaa navigointi maksuttomaksi... jee jee.

En ole varma mitä tarkoitat, mutta viestisi on muotoiltu niin, että saa käsityksen kuin muilla valmistajilla olisi ilmainen navigointi. Voisitko listata nämä muut valmistajat? Suosittelen ajattelemaan ennen ku tulee tänne kommentoimaan.

Vastaa
toni_x
toni_x

38

tarvii nyt ruveta pilkkua viilaamaan, lähinnä puhuin tuossa applesta ja nokiasta ja että kuinka sukkia nokian puhelimet on iphoneen verrattuna mielestäni, mutta kuten sanoin makuja on monia ;D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis_ (vahvistamaton)

39

Miksiköhän tänne sivustolle ole tullut lainkaan uutista uusista videosampleista/kuvista. Monet ihmiset väittävät videoita feikiksi kun eivät usko, että laatu voi olla niin hyvää. Apple on tehnyt ilmeisesti hyvää duunia, kuvatkin näyttävät todella hyviltä ja ihmiset ympäriinsä kehuvat

Vastaa
Mauriland
Mauriland

40

@39
Ainakin mainoksen videopuhelut oli liian täydellisiä. sitten kun näki jonkun uutispalvelun testit video puheluista niin johan tökki ja pätki. :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
arttur (vahvistamaton)

41

@40 Uutispalvelun testit? Tietojeni mukaan ainoat videopuhelut mitä uudella iphone:lla on soitettu tapahtui siellä keynotessa ja siitä en ihan suuria johtopäätöksiä tekisi. Pätkihän se keynotessakin todella paljon ja myös jäätyi. Steve totesi, että ilmeisesti ette ole vieläkään sulkeneet niitä koneitanne koska tämä ei ole ennen jäätynyt

Varmaankin niillä kaikilla wlan tukiasemilla mitä siellä oli päällä oli vaikutusta videopuheluun kuten myös oli niihin sivujen todella hitaaseen lataamiseen keynotessa

Pitääpi odotella käyttäjien testejä niin näkee sen realistisen laadun, tuskin se tosiaan ihan sulava on, menee varmaa mainosten ja keynote testien välimaastoon

ja nuo _mikkiksen_ mainitsemat uudet kuvat/videot ei ole applen ottamia vaan jonkun tavallisen jantterin

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
tenhunen (vahvistamaton)

44

@42 Höh.. Luulin kirjottavani eri sivustolle. No nyt tiedätte että tenhunen = muronen ja päinvastoin. :DD

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.