Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialta tulosvaroitus

47
Matti Vähäkainu

Nokialta tulosvaroitus
Nokia päivitti tänään Devices & Services -yksikön vuoden toisen neljänneksen ja koko vuoden näkymiä. Tulosvaroitus osattiin odottaa jo aiemmin, joka huomattiin osakekurssin laskuna. Nokian mukaan useat asiat vaikuttivat uskottua enemmän tulosnäkymiin.

Yhtiö kertoi, että näkymiin vaikuttivat esimerkiksi kilpailuympäristö kalliimman hintaluokan laitteissa sekä myyntivalikoiman muutokset, joiden takia edullisempien puhelimien osuus on ollut arveltua isompi. Osasyynä pidetään myös euron viimeaikasta heikkenemistä, joka on vaikuttanut laajalti yhtiön tuotantoon, hankintaan, hinnoitteluun ja toimintakustannuksiin.
Päivitetyn arvion mukaan Devices & Services -ryhmän liikevaihto on vuoden 2010 toisella neljänneksellä sen aiemman 6,7 - 7,2 miljardin euron arvion alalaidan tuntumassa tai hieman sen alle. Ryhmän ei-IFRS-liikevoittoprosentti toisella vuosineljänneksellä niin ikään aiemman 9–12 prosentin arvion alalaidan tuntumassa tai hieman sen alle.

Nokian tavoitteena on yhä säilyttää viimevuotinen markkinaosuus matkaviestimien kappalemyynnistä.

Kommentit (47)

Stonik
Stonik

3

Syykin on selvä. Tällä hetkellä Nokialla ei ole tarjota 350-600€ hintaluokassa mitään järkevää ostettavaa. Uuden Symbianin valmistuminen on kestänyt aivan liian pitkään. S60 5th Editionissa ei vetovoima riitä, varsinkin kun Nokia myy itsekin 5xxx:n halpissarjassa käytännössä samaa laitetta monta sataa euroa halvemmalla.

N900:ssa oli potentiaalia, mutta Nokialta katosi suunta siinä vaiheessa kun Intel astui kuvioihin. Tilanne saattaa muuttua loppuvuodesta, mutta tämän vuoden myyntilukuja ei nosta enää mikään.

Vastaa
Thors (vahvistamaton)

4

Eihän se osakkeen arvo ole vuodessa pudonnut kuin 30%. Joten nou hätä, kaikki menee vielä parempaan päin!

Vastaa
delic
delic

7

No johan oli syyt, kyllähän se vika nyt on iha selvä, tänäpäivänä ei riitä enää se kellä on pisin speksilista

Vastaa
HERÄÄ JO,Nokia!. (vahvistamaton)

8

Samsungilla on nyt helpompi saada/kuroa Nokian johtoasemaa kiinni,kun Nokialla EI ole vieläkään tarjota kilpailukykyisiä malleja!.
Tämä tulosvaroitus kertoo aika paljon. :/
Nyt VIIMEISTÄÄN olisi Nokian aika jo HERÄTÄ!!!.
Samsung tekee monella osa-alueilla monet asiat Nokiaa PAREMMIN!.

Vastaa
mietaas
mietaas

9

"Nokian tavoitteena on yhä säilyttää viimevuotinen markkinaosuus matkaviestimien kappalemyynnistä"... siinä on tavoite, jota mikään muu yritys maailmassa ei tavoittelisi! se on myös osoitus nokian johdon yksinkertaisuudesta.

hyvät nokian tollot johtajat... nokian tavoite tulisi olla: valmistaa kilpailukykyisiä matkaviestimiä, kehittää uusia innovatiivisiä tuotteita kuluttajille... markkinaosuus nousee ja laskee mutta yrityksen kannattavuus on se mittari, johon tulisi kiinnittää erityistä huomiota, ei määriin. kannattava yritys palkitsee osakkeenomistajia ja ilahduttaa kulutajia uusilla mielenkiintoisilla tuotteilla... MARKINAOSUUDEN KASVU ON SEURAUS EI TAVOITE!!!

ps. lopettakaa paskan puhuminen ja ruvetkaa töihin... valmistakaa nyt ensimmäisenä todellinen älypuhelin, joka täyttää myös kuluttajien toiveet.

t. osakkeenomistaja

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

10

@9

N900 oli ihan hyvä luuri ja viellä hienokin. Saman tapainen luuri viellä ehkä paremmilla specseillä sekä kapasitiivisella lasipintaisella kosketusnäytöllä avot! Saisi kyllä Nokia tehdä johdossa muutoksia.

Vastaa
ex-nokia (vahvistamaton)

11

Jos olisit sijoittanut Nokian osakkeisiin vuosi sitten 10 000e, olisi salkkusi arvo nyt noin 6 000e. Jos olisit sijoittanut Nokian osakkeisiin 10 vuotta sitten 10 000e, olisi salkkusi arvo nyt noin 1500e.

Jos olisit sijoittanut Applen osakkeisiin 10 vuotta sitten 10 000e, olisi salkkusi arvo nyt reilut 100 000e.

Näin se maailma muuttuu, toiset kaatuvat ja toiset nousevat. Alkaa Applen nousu olla jo niin hurja, että pian luulisi tulevan reilua laskua, ellei lähivuosina jotain iPhonen veroista uutta mullistavaa tule.

http://online.wsj.com/mdc/public/page/marketsdata_europe.html

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

12

tästähän me moni varoitettiin, viimeksi silloin kun Nokia esitteli hienoa C5 (159,eur) uutuuttaan! Itselläni on aina ollut Nokian topmalli synkkään N97:ään saakka. Odoteltuani melkein vuoden jotain hienoa ostin 600,00 euron iPhonen. Whoohoo! Kavereillani on sama tai HTC Desire/Nexus One samasta hintaluokasta. Mitä on Nokialla tarjottavana? Lupauksia ENSI VUODELLE! ei herranjestas! Keksitään maemo mutta hylätään se samantien (paljonkohan meni resursseja ja tietotaitoa?), ilmoitetaan meego josta ei mitään kuulu eikä näy ja samalla kannatetaan symbianiakin joka tökkii ja näyttää aina samalta. Sama epäröinti näkyy OVI kokeiluissa... Mikä on tulos, pörssi romahtaa yli 9% ja ilmapiiri on kuin Titanikissa jääpalasen kosketuksen jälkeen! Mur!
Pyytäisvät pohjoismaisia nuoria trendisuunnittelijoita kilpailemaan ideoista ja tenknofriikkeja mukaan kehittämään ideoita toimiville pohjille jne... onhan niillä resursseja -toistaiseksi-!

Vastaa
KlassicID
KlassicID

13

Kyllä kans ihmetyttää miksei Nokia onnistu kehittämään sitä The Älypuhelinta. Paljon puhetta, vähän tulosta. Näin ei ollut aikaisemmin. Ei luulis ainakaan olevan resursseista tai rahasta kiinni tai sit se on just niistä. Yrityksestä tuli liian iso, liian hankala hallita ja nälkä pieneni.

Vastaa
Petetty kuluttaja (vahvistamaton)

15

On, on todellakin henkilökohtaisesti jotain Nokiaa vastaan. olen joutunut kerta toisensa jälkeen petetyksi kun mainostetut uudet ominaisuudet ovat toimineet huonosti tai erittäin huonosti. Samoin olen pettynyt siihen, että vanhoihin malleihin hankittuja ohjelmia ei ole saanut toimimaan uudessa puhelimessa. En ole ollut Nokialla töissä eikä yhtiö ole koskaan kiinnostanut työpaikkana. Inhoan Nokiaa siksi, että olen saanut kokea firman tuotteiden kanssa pettymyksiä pettymysten perään. Inhottaa ajatuskin siitä, että olen joutunut mainonnan uhriksi ja olen käyttänyt huonoja tuotteita.

Nyt olen oppinut, että en osta Nokian laitteita. En enää, koska en voi mitenkään luottaa niiden laatuun tai Nokiaan yleensä.

Mainonnan liioittelu on asia erikseen. Silkka valehtelu ja hirvittävä ylimielisyys asiakkaita kohtaan nostavat sen inhon pintaan. Eikä tämä tunne muutu kovin helposti kun luottamus firmaan on mennyt. Uskon, että useimmilla Nokiaa haukkuvilla on taustalla sama petetyksi tuleminen.

Jos Nokia olisi tehnyt toimivia tuotteita jumitusten, toimimattomuuksien ja muiden ongelmien sijaan ei tilanne olisi tämä. Nyt toivon firmalle kaikkea huonoa. Petturit eivät ansaitse parempaa.

Vastaa
Lyby
Lyby

16

Nokia n900 oli Nokialta raikkain tuulahdus sarjassaan piiitkäään aikaan.

Muut Nokian mallit ei kyllä kiinnosta pätkän vertaa. Saman näköisiä ja oloisia puhelimia vuodesta toiseen. Ei ihme, että alamäki jyrkkenee entisestään.

Vastaa
akse
akse

17

@8
"Nyt VIIMEISTÄÄN olisi Nokian aika jo HERÄTÄ!!!. "

Eiköhän se oo jo heränny aikoja sitten, sängystä ylös pääseminen vaan kestää.. Uudistettua käyttistä tulossa ja fiksumpia malleja, fiksummat mallistot jne. Noissa vaan nyt kestää, Q3 tai Q4 tulee seuraava laadukkaampi puhelin. Loppuvuodesta ehkä uusi MeeGo(Maemo6). Nyt ei voi ku kattella tän kesän yli ja loppu vuodesta ja viimeistään ens vuoden alusta nähään miten Nokian käy näitten uusien kanssa, ainakin N8 on monissa paikoissa saanut hyvää palautetta vaikka vielä kesken onkin.

@12
"Keksitään maemo mutta hylätään se samantien (paljonkohan meni resursseja ja tietotaitoa?), ilmoitetaan meego josta ei mitään kuulu eikä näy ja samalla kannatetaan symbianiakin joka tökkii ja näyttää aina samalta"

No ei se Maemo ole mihkään hylätty.. Maemo6 on MeeGo, nimi vain muuttui kun ne ryhty Intelin kanssa kimppaan. Inteliltä tulee Moblin(eli nykyinen Meego) tabletteja ja Nokialta Maemo (nykyinen MeeGo) taskutietokoneita(puhelimella).

Meego v1.0 on jo asennettavissa Atom pohjaisille laitteille, N900:lle saa tällä hetkellä asennettua Meegon, joka tällä hetkellä on vielä vasta konsolipohjainen. Kyllä se siitä etenee, syyskuussa pitäisi saada MeeGosta asennettua GUI versio N900:lle.

Vastaa
jeesmaann
jeesmaann

19

Mikä siinä on, ettei voi valmistaa puhelinta android-käyttiksellä? Speksit Noksulla on yleensä aina kohdillaan, käyttis ei. Nokia haloo, nyt sitä Droidii myllyyn :)

Vastaa
sillattiis (vahvistamaton)

21

Nokian yksi ongelma on se, että Microsoft tyyppisesti tuetaan kaikkia vanhoja tuotteita. Esim Apple lopettaa tuen käytännössä heti kun uusi tuote on ulkona. Näin ainakin softapuolella. Vanhoja turhia featureita ei myöskään uskalleta tiputtaa. Asioita tehdään aivan liian paljon niinkuin ne on aina ennenkin tehty.

Vastaa
mietaas
mietaas

22

kyllä tyhmempikin ihminen tajuaa, että nokian sisällä on johtajia (loisia), jotka ovat saaneet tehtävän... tuhota nokia!

nokialle on annettu palautetta jo monen vuoden aikana niin suomesta kuin ulkomailta, niin alan sisältä kuin ulkopuoleltakin... palaute (hämmästys) on ollut lähes yhdensuuntaista. MIKSI NOKIALTA PUUTTUU TODELLINEN ÄLYPUHELIN? SELLAINEN ON LÄHES KAIKILLA MUILLA KILPAILIJOILLA. EI LIENE SALAISUUS, ETTÄ JUURI KEHITTYNEISSÄ ÄLYPUHELIMISSA KATTEET OVAT OLLEET ERITTÄIN HYVÄT. tämä epäkohta ei voi johtua epäonnistuneesta strategiasta... SE ON TÄYTYNYT OLLA ERITTÄIN TIEDOSTETTU, TARKOITUSHAKUINEN STRATEGIA, JOLLA NOKIAA ON RYHDYTTY KAATAMAAN JO VUOSIA SITTEN.

t. osakkeenomistaja

Vastaa
delic
delic

23

@21 "Esim Apple lopettaa tuen käytännössä heti kun uusi tuote on ulkona. Näin ainakin softapuolella."

Mistähän ihmeestä puhut?

Vastaa
akse
akse

24

@21 Applella on ainakin se onnistunut että heillä on yksi laite, jota vaan päivitetään. Kaikissa sama käyttis, jota vaan päivitetään vanhoihin malleihin.

Nyt 2g ei enää saanut iOS4 päivitystä.

Vastaa
kerbo
kerbo

26

@19

Samaa mieltä. Miks ei Nokia voisi tehdä edes yhtä Android luuria, saisivat edes jotain kalliimman luokan luuria myytyä.

Esim. Jos Nokia N8:n saisi Androidilla, ai ai kun olisi nättiä. Android voisi vaikka olla ilman mitään valmistajan omaa käyttöliittymää, ei luulisi olevan kauhean vaikeaa...?

Tekeehän Samsungkin vaikka kuin monelle alustalle puhelimia ja hyvin näyttää menevän.

Vastaa
puukotelo
puukotelo

27

Tää oli ihan ennustettavissa. Nokian nykyiset laitteet eivät vaan ole kiinnostavia. Samannäköisiä muovisia symbian malleja. Mikä nokialla on, kun pitää olla niin symbian uskovainen. Voisi tarjontaa laajentaa. Esim. Samsungilla menee ihan hyvin ja sillä on tarjolla androidia yms. Elikkä nyt ois nokia aika uudistua ja tuoda symbianin ja meegon rinnalle android. Androidilla menee lujaa nykyään. Tekisivät puhelimen tarkalla KAPASITIIVISELLÄ näytöllä, androidilla, täysin uudella muotoilulla ja ainakin 1ghz prosulla (snapdragon). En ymmärrä miksi nokia luulee, että 400mhz prossu riittää älypuhelimeen (esim. 5800) ja kun symbiankin on vielä raskas, niin ei ole ihme, että puhelimet ovat hitaita. Nokioita myydään ainoastaan paljon suomessa. Koska 90% suomalaisista ei ole elämänsä aikana koskaan kokeillut mitään muuta kuin nokiaa. "Nokia on hyvä, toimiva ja suomalainen puhelin". Tuosta voi olla montaa mieltä, käsittääkseni ainoastaan huippumalleja tehdään suomessa, muut jossain unkarissa. Minun vinkki on se, että androidia kehiin nokia!

Vastaa
Bobakki (vahvistamaton)

28

kerbo @ 17.6.2010 08:28

Miks ei Nokia voisi tehdä edes yhtä Android luuria?

Niinpä, symbian on varmasti ihan ok alusta noille < 200€ puhelimille, joita käytetään lähinnä puhumiseen ja tekstiviesteihin, mutta ÄLYpuhelimiin pitäisi ehdottomasti saada jotain muuta. Nokian olisi pitänyt julkaista tähän väliin muutama Android puhelin, kun MeeGo puheliamia ei ole vielä julkaistu. Jos Q4 ei tapahdu selkeää muutosta parempaan niin en oikein näe tulevaisuutta.. Johdossa pitäisi tapahtua vaihdoksia, vaikka johto ei puhelimia suunnittele niin "poliittinen vastuu" pitäisi kantaa ja tajuta erota!

Vastaa
HERÄTYS..!! (vahvistamaton)

29

Kirjoittanut: mietaas
Tämä ei ole mikää rasistinen palsta,joten JÄTÄ nuo lois-vitsisi pois!!.
Vai haluatko kenties vaikeuksia??.

Vastaa
akse
akse

30

@27
"En ymmärrä miksi nokia luulee, että 400mhz prossu riittää"

Et näköjää ymmärrä. N8ssa on vissiin markkinoiden nopein gpu. Symbian^3 tukee grafiikkakiihdytystä käyttöliittymässään. Suurin osa raskaista tehtävistä silloin luonnollisesti tehään varmaan sillä nopealla gpu:lla?

Prossu nopeudella ei ole mitään väliä jos homma toimii. Tällä hetkellä pientä tahmausta on paikka paikoin, mutta kokonaisuudessaan toimii ihan kiitettävästi mitä videoilta on nähnyt. Mutta homma pitää saada joka osa-alueella toimii hyvin ja aika näyttää miten hyvän ne siitä saa.

N8:ssa on myös se haluamasi kapasitiivinen näyttökin.

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

31

vain 30 kommenttia! ei näytä nokian tulosvaroitus sen kummemmin päätä vaivata! No kun osakkeet tulee alas, tulosvaroitus toteutuu ja yhtiötä supistetaan ja alkavat irtisanomiset kotikunnilla(kuka olisi uskonut ERICSSONIN kaatuvan?) asia noteerataan. Muuten, Puhelinvertailun sivuilla eniten kommentteja saivat "iPhone 4 julkaistiin" (129) ja "iPhone 4 ensitestissä" (98) uutiset. Niissä oli sitä uutuuden hohtoa ja asia kiinnostaa meitä kaikkia. "Nokian X5 esittelyssä" uutista (41), ei voinu muuta kun huokaista vaikka te kommentoijat ahkerasti sitä herjasitte -23- tai puolsitte +6+ (loput ivaili keskenään)... Olisi kiva tietää mitä nokian johtajat lukee, mistä ne saa hajua ulkomaailmasta: HUHUU! SIELLÄ ON ANDROID ja eräs IPHONE! Lukeekohan ne meittien mietteitä ollenkaan? Ei varmasti :( Ja vielä lopuksi, mikähän puhelin niillä on itellä taskussa? Lippulaiva N97? X6? C5? Vanhat ukot jotka EIVÄT VARMASTI OSAA käyttää muuta kuin symbiania, ne ei tartte muuta ne on tottunut siihen: niille joku MAEMO oli ehkä vain kokeilu nuorisonörteille jota ne eivät ottaneet vakavasti. Nehän itse kertoivat N900 menestyksen olleen yllätys. Voi itku :(

Vastaa
puukotelo
puukotelo

32

Niin n8 ei ole edes kaupoissa vielä. Ja n8 kaltaisen luurin olisi pitänyt tulla kauppoihin jo ajat sitten. Kun 5800 julkaistiin, sitä sanottiin iphone killeriksi. Toisin kävi. Sen jälkeen kaikki nokian kosketusnäyttö älyluurit on ollut kuraa, paitsi nyt tämä tuleva n8, joka korjaa vähän tilannetta. Ja jos n8:ssa on markkinoiden nopein grafiikkasuoritin, niin mitäs sillä tekisi, jos symbian'3 ei olisi. Symbian '3 tuli myös ihan liian myöhään.

Vastaa
kerbo
kerbo

33

"Olisi kiva tietää mitä nokian johtajat lukee, mistä ne saa hajua ulkomaailmasta: HUHUU! SIELLÄ ON ANDROID ja eräs IPHONE! Lukeekohan ne meittien mietteitä ollenkaan? Ei varmasti :( Ja vielä lopuksi, mikähän puhelin niillä on itellä taskussa? Lippulaiva N97? X6? C5? Vanhat ukot jotka EIVÄT VARMASTI OSAA käyttää muuta kuin symbiania"


Hehe, Nokia voisi tehdä luurin perustuen androidiin, mutta tekisivät oman käyttöliittymän siihen päälle, joka muistuttaisi sympparia ;) Ainakin toimisi kunnolla.

Osaisi vanhatkin symppari ukot käyttää androidia ;DD

Vastaa
Qwasd
Qwasd

34

Kannattaa muistaa että varoituksessa oli jotain positiivistakin, eli lisää Symbian^3 malleja tulossa vielän tämän vuoden puolella. Eivät tosin merkittävästi varmaankaan ehdi vaikuttaa tämän vuoden tulokseen, mutta tällä hetkellä se vuoden 2010 tulos ei ole Nokialle se kaikkein tärkein. (Tärkein on saada mallisto päivitettyä kilpailukykyiseksi)

Vastaa
Ei Nokiaa,vaan...! (vahvistamaton)

38

Nokia EI kiinnosta ainakaan vähään aikaan,KOSKA kilpailijat (Samsung,LG mm.) ovat menneet kehityksessä jo Nokian ohi ja saa nähdä,että kuinka kauan Nokia on vielä maailman suurin matkapuhelinvalmistaja!!.
=/

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

41

@39 onhan siinä monta ohjelmaa auki, valitettavasti en enää tiedá nauraako vai itkeä nokia-uutisille :P Eli ilmeisesti N8:lta puuttuu automaattinen resurssien hallinta toisin kuin muissa nykyisissä puhelimissa: multitaskinghan on uuden iPhone 4 yksi myyntivaltti. Se sulkee ohjelmia sen mukaan kun se tarvii muistia, mutta siihen ei pysty itse vaikuttamaan (joten siitá käydään kiivasta keskustelua eri foorumeissa).

Vastaa
kerbo
kerbo

42

Lainaus:

http://www.youtube.com/watch?v=Fz3utELHCL4 40sek, Memory full. Close some applications and try again, repes :D

Ei näin. Android osaa hoitaa tämänkin erittäin hyvin!

Vastaa
delic
delic

43

@41 monta ohjelmaa? no en sanoisi kyllä photos valikkoa tai menua ohjelmaksi, muutenkin ihmetyttää miksi tuollaiset edes tuolla näkyy?

joku valokuvaeditointi ohjelma näyttää olevan ja selain, siinä varmaa ne raskaimmat ja joku social ja wlan appi mistä en tiä mitä tekevät, mutta kyllä aika nopeasti tehot loppuu jos toi on se mitä voi tehdä :) varsinkaan ku sekä web ja valokuvaussofta taustalla tuskin mitään järkevää tekee.

Vastaa
delic
delic

44

@41 monta ohjelmaa? no en sanoisi kyllä photos valikkoa tai menua ohjelmaksi, muutenkin ihmetyttää miksi tuollaiset edes tuolla näkyy?

joku valokuvaeditointi ohjelma näyttää olevan ja selain, siinä varmaa ne raskaimmat ja joku social ja wlan appi mistä en tiä mitä tekevät, mutta kyllä aika nopeasti tehot loppuu jos toi on se mitä voi tehdä :) varsinkaan ku sekä web ja valokuvaussofta taustalla tuskin mitään järkevää tekee.

Vastaa
VoiMoro (vahvistamaton)

46

@41
Siis iPhonissa vedetään randomilla alas ohjelmia? Todellista moniajoa. Ei näin!

Itse muokkaisin kyllä tuota symbianin ilmoitusta. General error kuulostaa vähän turhan häijyltä.

Minä ainakin haluan, että ne ohjelmat ovat auki mitä haluan. Tällöin niiden välillä voi myöstää vaihtaa nopeasti.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja