Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia tuo NFC-sirun jokaiseen älypuhelimeen

14
Matti Vähäkainu

Nokia tuo NFC-sirun jokaiseen älypuhelimeen
Nokia on ilmoittanut tänään, että se tuo lähimatkan etäyhteyksiin käytettävät NFC-sirut koko ensi vuoden älypuhelinmallistoon, kertoo Tietoviikko. Vielä ei kerrottu mikä on ensimmäinen uusi NFC-puhelin tai milloin se julkaistaan. Nokia on aiemmin julkaissut muutamia puhelinmalleja, joista on löytynyt kyseinen siru.

Nokian Markets-yksikön johtaja Anssi Vanjoki -- joka siirtyy ensi kuun alusta johtamaan uutta Mobile Solutions -yksikköä -- kertoi Helsingissä järjestetyssä Mobey Forumin kymmenvuotisjuhla-kokouksessa, että kaikki ensi vuonna julkaistavat uudet älypuhelimet ovat varustettu Near Field Communication -etätunnistussiruilla.
NFC-sirulla voidaan helpottaa muun muassa puhelimen avulla tapahtuvaa maksamista tai muuta laitteiden liittämistä. RFID-tekniikasta poiketen NFC toimii ainoastaan muutamien senttimetrejen etäisyydellä.

Aiemmin julkaistuja, NFC-sirulla varustettuja Nokian malleja ovat olleet simpukkapuhelin Nokia 6131 NFC (kuvassa) sekä patukkkamallinen Nokia 6212 classic.

Kommentit (14)

miksuh2
miksuh2

1

Erittäin hyvä uutinen! Tätä on odotettu tapahtuvaksi, Tämä tulee varmasti vihdoin potkimaan vauhtia mobiilitunnistukseen ja mobiilimaksamiseen. Erittäin hyvä veto Nokialta.

Vastaa
Thors (vahvistamaton)

2

Löytyisipä vain paikkoja, joissa tämän käyttäminen oikeasti olisi mahdollista.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

3

Mä odotan innolla sitä päivää kun esim täällä pk-seudulla voisi unohtaa matkakortit ja dösässä maksaminen onnistuu vilauttamalla kännykkää lukulaiteelle. Sama koskee myös kauppojen kassoja, eri palveluiden käyttämistä ja vaikkapa festarilippujen ostamista.

Noita pirun erilaisia muovikorttiläpysköjä on jo ihan liikaa, olisi suunnaton helpotus jos maksaminen ja tunnistautuminen sujuisi yleisesti kännykällä.

Vastaa
Micky4 (vahvistamaton)

4

Japanissa ja E-Koreassa tämähän on arkipäivää, siis käyttää kännykkää maksamiseen. Kylläpä Eurooppa on ihan ulahtanut ja kuollut tylsä manner.

Vastaa
TheAlexi
TheAlexi

10

Hyvähän se ois bussissa käyttää tätä mutta entäs jos huomaa matkalla pysäkille että akku on loppu. Mitäs sit. Meetkö kotiin lataa kännykkää ja lähet myöhemmälää vuorolla ja sit pomo ei tykkää.

Vastaa
cyka
cyka

12

Nyt saa mun BH-505:set kavereiks kännyköitä, jolla ne saa paritettua kosketettamalla ilman, että virta on päällä o/

Vastaa
Raunno (vahvistamaton)

13

Vasta silloin kun Apple tuo mobiilimaksamisen iPhoneensa, puhelimen käyttö maksamisessa yleistynee. (Eli 2-4 vuotta menee vielä.)

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

14

13@
>Vasta silloin kun Apple tuo mobiilimaksamisen iPhoneensa, puhelimen
>käyttö maksamisessa yleistynee. (Eli 2-4 vuotta menee vielä.)

Jenkeissä ? ja tulisi oMena virtuaali kolikot, jotka eivät olisi yhteensopivia minkään standartin kanssa. Tavallaan noin on nytkin, kaikki i mobiili sisältö pitää ostaa Applen maktavan kautta.

Mobiilimaksmainen tietekin arkipäivää ympärimailmaa myös suomessa, operaattorin kontrollin kautta. Vuosia on haeuttu ratkaisuja miten mobiilimaksamiseen ongelmana ollut se että vanhat tahot puollustaa omia tonttejaan (operaattorit, luotkortti yhtiöt, pankit) ja ovat hyvin torpanneet muut ideat.

Apple on tähän menessä ainoa toimija joka on pystynyt muissa palveluissa ohittaan mm. operaattorit. joten sen suhteen olet oikeassa.

Nokian osalta on kuitenkin vahva panostus maksamiseen, jossa NFC on vain yksi pieni osa tekijä, mutta kun se valuu kehitysmaa malleihin niin Nokia Moneylle tuo varmaan rankasti virtaa.


NFC, ja vihdoin BT4 on välineet jotka voivat tuoda halpoja hiluja monennäköiseen touhuun (joilla ei tekemistä maksamisen kanssa)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja