Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Älypuhelinten Flash 10.1 valmis - Android 2.2 sai ohjelman ensimmäiseksi

18
Kaarlo Räihä

Älypuhelinten Flash 10.1 valmis - Android 2.2 sai ohjelman ensimmäiseksi
Adobe on lopulta saanut valmiiksi useampaan kertaan venyneen urakan, kun yritys ilmoitti tänään saaneensa valmiiksi mobiililaitteille tarkoitetun Flash 10.1 -ohjelmiston.

Flash 10.1:n laitetuki mobiilimarkkinoilla on kuitenkin alkuun varsin kehno, sillä sovelluksen voi ladata tällä hetkellä ainoastaan Android 2.2:lla varustettuihin laitteisiin, joita edustaa tällä hetkellä lähinnä Nexus One -puhelin. Adoben mukaan todennäköisesti ainakin Dellin Streak, Samsungin Galaxy S HTC:n Evo, Desire ja Incredible sekä Motorolan DROID ja Milestone saavat jossain vaiheessa Froyo-päivitykset, jolloin niissä voi käyttää Android Marketilta löytyvää Flash 10.1 -sovellusta.

Tiedotteen mukaan Flash 10.1 saapuu tulevien kuukausien aikana myös BlackBerry-, webOS-, LiMo-, MeeGo-, Symbian OS- ja tuleville Windows Phone -järjestelmille, mutta Adoben tiedotteessa ei mainita yhtään laitetta nimeltä, joten nykyisten matkapuhelinten Flash 10.1 -tuki on edelleen suuri kysymysmerkki. Listalta ei löydy Applen iOS -ohjelmistoalustaa tai Samsungin Badaa, mutta Adobe on vahvistanut neuvottelevansa Samsungin kanssa mahdollisesta Bada-tuesta.


Adoben mukaan uusia Flash 10.1 -yhteensopivia laitteita nähdään enemmän markkinoilla viimeistään tammikuussa, jolloin järjestettävillä CES-messuilla pitäisi olla esillä tällaisia laitteita ja yrityksen ennusteiden mukaan vuonna 2012 puolet älypuhelimista sisältää Flash 10.1 -tuen. Virallisesti tuetut laitealustat ovat ARM11, Cortex A8, Cortex A9, Atom, Tegra ja Snapdragon, joten ainakin teoriassa Flash 10.1:n saisi toimimaan monilla nykyisillä älypuhelimilla.

Flash 10.1 tuo aiempiin Flash-versioihin verrattuna useita parannuksia, kuten mm. tuki monikosketusnäytöille ja H.264-videoiden rautapurkamiselle puhelimen oman purkupiirin avulla. Mobiililaitteille tarkoitettu Flash 10.1 ei toista aivan kaikkea Flash-sisältöä oikein, joten sen kanssa saattaa esiintyä joitain ongelmia tiettyjen verkkosivustojen kanssa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (18)

Stonik
Stonik

1

Maemo.org:issa ollaan melkoisen käärmeissään siitä, että Android sai 10.1:n ensimmäisenä. Maemosta ei olla enää puhuttu mitään joulukuussa näytetyn 10.1-demon jälkeen.

Joka tapauksessa mielestäni ihan hieno juttu että Flash tulee virallisesti nyt myös Androidille. Käyttäjä voi silloin valita itse, Flashin saa kuitenkin myös pois päältä mikäli Afterdawnin bannerit hyppivät silmille. ;)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Thors (vahvistamaton)

3

Pyh, mitä ihmettä Flashillä tekee puhelimessa, kun ei sitä kerran Symbianiin saa. Täyttä höpön löpöä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis_ (vahvistamaton)

7

Off-topic

Ei kukaan samaa ole sattunut huomaamaan: Kirjoittelee tänne sivulle tai no mihin vaan niin jos on tämä puhelinvertailu sivusto auki niin väliin näppis ei rekisteröi jokaista kirjainta?

Voisiko kaikki sivun flashbannerit yhdessä vaikuttaa? (onhan noita tossa) Ongelma kuitenkin katoaa kun tämän sivun sulkee

Aika ihmeellinen vika

Vastaa
hyvi
hyvi

8

Hianoa! Onpa kiva olla HTC Desiren kanssa puhelinten kehityksen kärjessä. Itse ainakin tulen tuota tulevaa flash tukea käyttämään, Yle areenan ja ruutu.fi ja katsomon sivuilla. Tulee puhelimeen ihan toisella lailla sisältöä, TV-ohjelmat aina mukana.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis_ (vahvistamaton)

9

@8 kuulostaa todella hyvältä, mutta oletko varma siitä että desire jaksaa pyörittää katsomoa ja ruutu.fi:tä?

Monet varmaan ajattelivat että N900 tulee näin tekemään, mutta kuinkas kävikään:

"Hmmm...ruutu.fi ja ylen areena, kyllähän sieltä näkyy ohjelmaa, mutta keskimäärin 2 framea sekunnissa ja täysin epäsynkassa äänen kanssa, eli toisinsanoen täysin katselukelvottomia molemmat. Vai toimiiko nuo muka jollakulla ihan oikeasti??? Mistään kiitettävästä nettipätkien toistosta ei todellakaan voida puhua."

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis_ (vahvistamaton)

10

Noi mobiilitv:t ovat kyllä ihan ehdoton ykkösjuttu flashissa jos vaan sitten vääntö riittää

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Adobe F for Bada OS. (vahvistamaton)

12

Adobe on vahvistanut neuvottelevansa Samsungin kanssa mahdollisesta Bada-tuesta.

Toivottavasti pääsevät sopimukseen!. :)

Vastaa
kerbo
kerbo

13

@11

Millä selaimella sait toimimaan? Ja miten? Itsellä ei ainakaan Yle Areena ja ruutu.fi toiminut flashin asennuksen jälkeen vakioselaimella.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

14

@13 Vakioselaimella. Ei toimi käsittääkseni muilla (Dolphin hd)
teitkö sen asennuksen oikein?
"BUT!There’s another thing inside – a permission called android.webkit.permission.PLUGIN. It is already used by Flash Lite on HTC devices. So my APK will work and replace Flash Lite."
http://www.androidpolice.com/2010/06/17/...ut-android-2-2/

en tosin älynnyt kokeileen kumpaakaan noista areena/ruutu mitä nyt viime vkolla tuota app:sia testailin päivän pari.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kunhan vaan sanon... (vahvistamaton)

15

@3 Thors

Se koira älähtää johon kalikka kolahtaa.. Taitaa siis tehdä kipeää kun iPhoneen tuota ei tule edes saamaan. Ja ylipäätäänkin, lueppa noita kommentejas joskus, edes ennen lähetystä.. Äijä valittaa Nokian ja Symbianin heikkoutta jokaisessa aiheessa, vaikka tämäkin uutinen koskee Flashiä joka tulee kylä symbianillekin taipumaan..

Tietyt kriittiset mielipiteet on ok, mutta ei niitä tarvitse toistaa joka hiton aiheessa. Mielipiteesi on tullut täällä varmaan varsin selväksi. Älä osta Nokialaista (olkoonkin ettei se ole keksinyt kuin sellaiset vaatimattomat jutut, joita ilman iPhone olisi pelkkä iPod, ja noittenkaan käytöstä Apple ei lisenssejä maksa..), vaan osta iPhone, sen tosin olet jo tehnytkin. Elä siis iLifeasi onnellisena, äläkä jaksa jatkaa samassa määrin tuota valitusta..

PS. Tiedän että tämäkin viestini menee osin alta lipan, mutta on tässä asiaakin, ja täytyipähän vaan sanoa. Itseäni nämä ylihypetys - fanitus viestittelijät lähinnä etovat siinämäärin, ettei tule noita tuotteitakaan hankittua, vaikka joskus vakavassa harkinnassa olikin. Eli sun ristiretkes on epäonnistunut ainakin mun kohdalla, varmaan muidenkin..

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Thors (vahvistamaton)

16

@15

Miksi tekisi kipeää, kun en iPhonea omista, enkä sitä näillä näkymillä tule ostamaankaan? Viimeksi kun katsoin, pöydälläni oleva Nokia 5800 XM on Nokian valmistama tuotos. Ja jääkin Nokian viimeiseksi laitteeksi jonka omistan. Jos on jotain sanottavaa siitä, mitä olen Nokiasta tai Symbianista sanonut, niin et yksinkertaisesti tunnu osaavan hyväksyvän eriäviä mielipiteitä. Tai oikeastaan valtaosaa ihmisten mielipidettä Symbianin-alustasta. Se ei ole ruusuinen. Mikset saman tien valita muidenkaan mielipiteistä.

Aivan samalla tavalla täällä on ääripäitä toisestakin leiristä. En kyllä osaa nähdä viestisi asiaa. Pelkkää loan heittoa ja toisen saattamista huonoon valoon. Olisi oikein pistää alulle kunnianloukkaussyyte.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kunhan vaan sanon... (vahvistamaton)

17

@16

Sori etä ilmaisin mielipiteeni kärkkäästi. Tiedän toki omakohtaisestikin symbianin heikkoudet ja kommenttini oli kyllä samalla rivienvälistä tarkoitettu kaikille tasapuolisesti. Eli itselläni vaan on tullut täyteen se mitta, että jaksaisi näitä eri merkkien morkkaus kirjoituksia, tai jonkin ylistämisiä. Et kyllä itse tuossa kehunut iPhonea, mutta olet jäänyt mieleen tällaisena "ylistäjätyyppinä" (siksi luin kommenttisi tietyssä valossa) Delicin tms. ohella, ellei muistini sitten pätki vaan pahoin.

Anyway, vedetääs henkoset rauhanpiipusta. Pyydän anteeksi hyökkäävää kommenttiani, sitä vaan välillä kaipaa aikoja jolloin kommenteissakin oli enemmän itse uutiseen liittyvää. Toisaalta kultaako aika muistot, onko tällaista aikaa edes ollut.. Entä mihis itse juuri sorruinkaan.. No poistun takavasemmalle todeten, että kaikissa käyttiksissä, niin mobiili, desktop (you name it) on heikkoutensa ja vahvuutensa. Täydellistä ei varmaan olla nähtykään ja tokkopa tullaan näkemään...

Vastaa
akse
akse

18

@9 "Monet varmaan ajattelivat että N900 tulee näin tekemään, mutta kuinkas kävikään: "

Kyllä ainakin ite katoin areenalta futista tos yks päivä, ihan ok oli.. tosin vakiokelloilla kuva jää jälkeen pahasti. 850mhz niin pysyy ihan normaalisti mukana..

Tuo flashi ois kyllä poikaa noille raskaammille videopalveluille.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja