Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

N8 on viimeinen N-sarjan Symbian-puhelin?

30
Kaarlo Räihä

N8 on viimeinen N-sarjan Symbian-puhelin?
Nokian N-sarjan puhelimet saattavat kokea lähitulevaisuudessa suuren muutoksen, sillä CNET Australia -sivuston saamien tietojen mukaan syksymmällä julkaistava N8 olisi viimeinen N-sarjan Symbian-puhelin ja jatkossa kaikki N-sarjan puhelimet rakentuisivat MeeGon päälle.

Verkkojulkaisun toimittajat olivat kuulleet asian suoraan Nokian työntekijöiltä, joten huhujen lähde ei ole mikä tahansa mystinen juoruilija. Muutosten myötä Symbian^3- ja Symbian^4-ohjelmistoalustoja käytetään tulevaisuudessa vain X- ja E-sarjan laitteissa. C-sarjan laitteiden käyttöjärjestelmänä jatkaa Series 40.

Ensimmäinen N-sarjan MeeGo-puhelin on CNET Australian tietojen mukaan N9, jota Nokia ei ole kuitenkaan vielä esitellyt julkisesti, eikä sen julkaisuajankohdasta ole toistaiseksi kerrottu mitään tarkempia tietoja. CNET Australian arvioiden mukaan N9 tulee markkinoille aikaisintaan loppuvuodesta.Kuluttajien ja ohjelmistokehittäjien keskuudessa MeeGo ja sitä edeltänyt Maemo ovat saaneet hyvän vastaanoton, joten tältä osin muutos ei olisi yllätys. Toisaalta Nokia on kuitenkin panostanut vuosien saatossa voimakkaasti Symbianiin, joten sen totaalinen hylkääminen kalliimmissa älypuhelimissa kuulostaa vähintäänkin erikoiselta.

Jos tiedot pitävät paikkaansa, kasvaa MeeGon markkinaosuus selvästi puhelinmarkkinoilla, kunhan uudet N-sarjan puhelimet saapuvat myyntiin. Samalla Symbianin kiinnostavuus erityisesti sovelluskehittäjien keskuudessa saattaa vähentyä, koska MeeGo-laitteiden tehokkaammat laitteistokomponentit mahdollistavat monipuolisempien sovellusten toteuttamisen.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (30)

PJL78
PJL78

1

Ihan hyvä näin, olisin itse päättänyt samoin. Meego on paljon kehittyneempi kuin S^3. Saisi Nokia kuitenkin laittaa se Symbian myös halvimpaan ja täten luopua vanhasta Series40:stä. Vaikka eihän se näin toimi...

Vastaa
Matsomppi
Matsomppi

3

Nyt toivotaan näitä asioita:
-MeeGo ei ole täysi floppi vaan hyvä alusta.
-Tämä uutinen on totta.
-Ohjelmistokehittäjät löytävät MeeGon hyväksi alustaksi ja alkavat kehittämään sille kunnon ohjelmia.
-Nokia alkaa nousta kuopasta jota on itse kaivanut itselleen.

Vastaa
mikkokk
mikkokk

4

sen vuotaneen tuotetalokuvan perusteella n-sarjalaisia olisi tasan kaksi: n8 ja n9. n9 on jo aiemmin oletettu olevan n900 seuraaja, joten olisiko tämä sarjaa uutisia jotka eivät ole uutisia?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
hukkamonni (vahvistamaton)

5

ainoa oikea ratkaisu. jos tahmainen symbian kuolee nyt, on vielä pieni chanssi, että meegosta tulee vakavasti otettava alusta androidin ja iOs:n rinnalle pelastaen samalla nokian.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Möö (vahvistamaton)

6

Tähän on tultu. Sietää näiden juttujen tekiöiden palkkoja laskea kun eivät kykene kuin toistamaan virheellisiä tietoja.

Vastaa
Ergopad
Ergopad

8

Ei kannatta hyljeksiä Symbiania nimensä takia. S^3 toimii todella vikkelästi, kuten videoista olemme voineet nähdä ja paljon asiaan vaikuttaa rautapuolen asiallinen prossu. Symbian tarjoaa kuitenkin erittäin hyvin toimivat yhteydet (3G ja WLAN), puhelut sekä kaikki muut perusominaisuudet.

Vastaa
Stonik
Stonik

9

Jos asia olisi näin, se todellakin tuntuisi järkevältä ratkaisulta, tosin kirjain- ja numeroyhdistelmiähän nuo vain ovat. Itseäni epäilyttää se, että Nokian älypuhelimet pinnalla pitävä E-sarja jäisi vain Symbian-vetoiseksi. Molemmat alustat toki kehittyvät, mutta kyllä MeeGo on tällä hetkellä kovemmassa nosteessa.

Tämän kuun 30. päivä selvinnee hieman miltä MeeGo kännykässä oikein näyttää.

Vastaa
Stonik
Stonik

11

@10

Lähinnä sitä tarkoitan, että yrityskäyttäjilläkin voisi olla tarvetta MeeGolle. Tosin mikäpä estää ostamasta N-sarjan puhelinta, vaikka firman hankintoja olisivatkin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Möö (vahvistamaton)

12

@11

Ok, mutta aika selvää on että yrityskäytössä tarvitaan erinomaiset puhelin ominaisuudet, pitkää akun kestoa, edullista hintaa ja täysin valmis alusta toimistosovelluksineen.

Tätähän MeeGo ei ole heti alkuun vaikka kuinka olisi mukana Moblinia... hetken aikaa menee että tulee Esarjaan...

Vastaa
peltsip
peltsip

13

eikös eldar ole nykyään pihalla kuin lumiukko noksun kanssa? sitähän se äkkäili N900&N8 paskoilla arvosteluilla

Vastaa
eskopena
eskopena

14

@13 Samaa mieltä. Ei se Eldarin poika oo mikään profeetta näissä. Porukalta tuntuu muutenkin lähtevän lapasesta välillä kaikki nää fanboy fightit ja jää miettimättä, että nää firmat yrittää oikeesti vaan tehdä rahaa ja pyörittää liiketoimintaansa. Eli toisin sanoen hirveellä tunteella vaan kommentoidaan "uutisia".

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Vesa Puttonen (vahvistamaton)

15

@Thor1993 Eldar varmaankin tietoisesti mollaa nokiaa, koska "eivät enää kuukema vastaa puheluihin ja sähköposteihin". Mainitsi itse Twitterissä

Vastaa
Qwerty141
Qwerty141

16

Jos Nokia tämän tekee niin luottamukseni on jälleen kasvanut, en sanoisi vielä onko Symbian^3 välttämättä huono mutta liian samanlainen, jos MeeGo olisi ollut käyttöjärjestelmänä jotain lähemmäs 10 vuotta ja Symbian tulisi kaikki olisivat että JEEE! Vaikka luulen että silloin silti todettaisiin MeeGon voittavan :D
Minusta Nokia ei saa täysi luopua Maemostakaan sillä Maemo 5 oli periaatteessa hyvä alusta ja sen voisi laittaa vaikka halvemman luokan älypuhelimiin (X-sarja?)

Toivon vielä että tulisimme samalla näkemään paljon fyysisellä Qwertyllä varustettuja puhelimia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

17

16@
>Minusta Nokia ei saa täysi luopua Maemostakaan sillä Maemo 5 oli
>periaatteessa hyvä alusta ja sen voisi laittaa vaikka halvemman
>luokan älypuhelimiin (X-sarja?)

Et voi olla tosissasi ? Miten ihmeessä Maemo 5 voisi sopia X-sarjaan tai edes puhelimeksi mihinkään sarjaan.

Toisekseen miten Maemo 5lla voisi tehdä halvemmanluokan laitteita.

Maemo 5 on kehitysversio josta jatkettu eteenpäin nimi vaihtunut MeeGoksi. MeeGo vaatii alleen (kuten Maemo 5) rautaa ja voi sopia tietyntyyppisiin älypuhelimiin jotka eivät myöskään niin hintakriittisiä. Onko sillä lähitulevaisuudessa edes järkevää levittää kovin laajasti vähän kalliimmissakaan älypuhelimissa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

18

Mikähän idea tuolla älyttömän suurella , turhalla, taustakuvalla on puhelinvertailu.com:ssa, tullut vahingossa (ms-visualstudio-bg3) ? turha resurssisyöppö

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis_ (vahvistamaton)

19

@18 jep nämä sivut toimivat nyt todella hitaasti, pelkkä scrollauskin hidastunut. Itelläkin sentään aikamoinen mylly alla, että ei pitäisi siitä olla kiinni

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
org_ (vahvistamaton)

20

18@

Facepalm. Sitä kutsutaan mainostamiseksi. Se mahdollistaa sen, että sinä luet tätäkin juttua ilmaiseksi.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

21

20@
> Facepalm. Sitä kutsutaan mainostamiseksi. Se mahdollistaa sen, että
> sinä luet tätäkin juttua ilmaiseksi.

Miten tuo liittyy facepalmiin (jos oikein ymmärsit mitä ajat takaa) ja tuskin kovin moni edes vilasee mikä on kuvatiedoston nimi, ja sen perusteella osasi yhdistaa. eihän se edes tuolta näy kuin leveissä ikkunoissa.

Jos sivua rahoittaa Microsoft tai jos tuo on mainos, niin mainoksen pitää erottua mainokseksi, ja tuon toteutus aiheuttaa vain sen että käyttäjät poistavat taustakuvan pois tai jättävät latuksen kesken ja suuntaavat muualle.

Vastaa
eskopena
eskopena

22

@15
Eldariin menny kyllä luottamus siinä mielessä, että olis ok, jos pyrkis objektiiviseen uutisointiin ja toteis vaan, et "oli huono". Kaveri julkassu firman ns. liikesalaisuuksia ja sitten kitisee jossain Twitterissä, kun joutunu loopista ulos - ihmeellistä, miten siinä niin pääs käymään.

Vastaa
Qwerty141
Qwerty141

27

Maemo 5 voisi saada päivityksiä jolloin siitä tulisi ikäänkuin S60v5 joka pyöri samanlaisena puhelimissa vuosia, Maemo 5 oli mielestäni täysin kelvollinen alusta, ei kai kukaan voi kiistä etteikö Maemo pesisi lattioita Symbianilla ^3 en tiiä mutta S60 ainakin

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

28

@27
No ei tämä nyt sentään niin hyvä ole. Liian usein tulee tarvetta käväistä terminaalin puolella tekemässä taikoja. Hyvin harvalla ihmisellä on kiinnostusta mokomaan.

Tosin scrollausongelmia ei microb:n kanssa täällä ole ollut :D Mitälie teen väärin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

29

27@

>Maemo 5 voisi saada päivityksiä

MeeGo?, mutta ei silti tee siitä edullisten Puhelimien käyttöjärjestelmää.


> ei kai kukaan voi kiistä etteikö Maemo pesisi lattioita
> Symbianilla ^3 en tiiä mutta S60 ainakin

Lattioita voi pestä, mutta ei alkuunkaan kilpailukykyinen vaihtoehto puhelimeksi.

MeeGon pitäisi tarjota siinä selkeästi parempi haaste.

Vastaa
Qwerty141
Qwerty141

30

Tarkoitin päivityksillä lähinnä esim. puhelimen käytön helpotusta, en sano etteikö Maemo 5 olisi ongelmia mutta päivittelyllä se olisi MINUN VALINTANI esim X-sarjaan, jokaisellahan on mielipiteensä, no oli miten oli odotan MeeGoa innolla

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja