Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: N900 pyörittää Android Froyoa

1
Matti Vähäkainu

Videolla: N900 pyörittää Android Froyoa
Puhelinten hakkeroinnista ja säätämisestä kiinnostuneet ovat ottaneet Nokian ainokaisen Maemo-puhelimen vastaan innolla. N900:lle on saatu pyörimään mitä omituisimpia virityksiä peleistä ja peliohjaimista aina kellotuksiin ja uusiin käyttöjärjestelmiin. Jälkimmäiseen kategoriaan on liittynyt yksi uusi modaus, jossa Maemo-puhelin muuttuu Android Froyo (2.2) -laitteeksi.

Ensimmäiset Android-viritykset nähtiin Nokia N900:lla jo tammikuussa, jolloin innokkaat hakkerit värkkäsivät laitteeseen käyttöjärjestelmien kaksoiskäynnistyksen ja siten tuen sekä Maemolle että Androidille. Tällöin kyseessä oli tosin Androidin 1.6-versio, jonka toiminta N900:lla oli erittäin rajoittunutta.
Muutama päivä sitten YouTubeen lisätyllä videolla Android Froyo toimii jo huomattavasti paremmin. Käyttöliittymä tottelee kosketusnäyttökäyttöä sekä QWERTY-näppäimistöä ja tukee WLAN-yhteyksiä, mutta selvää hidastelua on vieläkin havaittavissa. Videon tekijät kertovat, että WLAN-yhteyden kautta Androidin selain avaa sivut erittäin nopeasti. Raskaammatkin sivut aukeavat keskimäärin noin kolmessa sekunnissa.

Aiheesta on keskustelua virallisella Maemo-foorumilla, josta löytyvät muun muassa ohjeet asennukseen.

Kommentit (1)

MoZar
MoZar

1

Wau! :D vielä kyl olisi paljon tekemistä että tuon saisi toimimaan edes välttävästi puhelinkäytössä.. mut silti on hieno nähdä tälläisiä projekteja. :D Vielä kun statusbar, puhelut ja viestit toimis nii oltais pitkällä. Sit se sano jotaa sellasta et dhcp ei toimi myöskää.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja